Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Ζυμαρικα με αβοκαντο, ευκολα, νοστιμα

Ζυμαρικα με αβοκαντο, ευκολα, νοστιμα

by NIKOLE
Το αβοκάντο είναι αδυναμία μου. Αναζητώ με μανία συνταγές που το συμπεριλαμβάνουν. Για το λόγο αυτό, όποτε βρίκω κάτι ενδιαφέρον, εύκολο και εύγεστο, θα επιδιώκω να το συμπεριλαμβάνω στην ιστοσελίδα μας.
Η συνταγή μας έχει ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι εύκολη. Θα χρειαστούμε ελάχιστα υλικά, βραστό νερό για να βράσουμε τη βιολογική σπαγγετίνη και ένα multi για να αναμίξουμε τα υλικά της σάλτσας.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, χρειαζόμαστε:
 3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
 3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 πρέζα χονδρό αλάτι (και λιγότερο)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
χονδροσπασμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, αν θέλουμε
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και εκείνη την ώρα βάζουμε τα υλικά όλα εκτός από το ξύσμα λεμονιού και το αβοκάντο  μέσα στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε ένα τελευταίο χτύπημα. Δοκιμάζουμε μήπως θέλει λίγο παραπάνω αλάτι και ενώνουμε τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά.
Τρώγεται εκείνη τη στιγμή, μετά δεν είναι και το καλύτερο!  Αν μείνει το αβοκάντο μαυρίζει, είναι λοιπόν πιάτο της “στιγμής”.
Λίγο διαφοροποιημένη – το ίδιο όμως εύκολη και νόστιμη- η συνταγή έχει ως εξής:
Υλικά:
  • 500 γρ. βιολογική σπαγγετίνη Νο.10
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Σε ένα multi ανακατεύουμε το αβοκάντο, το λεμόνι, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει κρέμα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.
Δειτε το βιντεο που ακολουθεί

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!