Αρχική VivamusΣυμβουλες Παιδια & Κινητο Μobile & Kids

Παιδια & Κινητο Μobile & Kids

by NIKOLE

Δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτό. Πολλοί από εσάς όχι μόνο απολαμβάνετε αλλά βασίζεστε στα οφέλη της κινητής τεχνολογίας και του Wi-Fi καθημερινά. Έρχεστε  σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους. Οργανώνετε την εργασία σας και τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Έχετε συνηθίσει να συνδέεστε μέσω αυτής της τεχνολογίας.

Για τους νέους ειδικότερα, προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο για να διατηρούν την επαφή τους με τους φίλους τους και  παράλληλα να μην ανησυχούν οι γονείς τους, καθώς τα παιδιά αρχίζουν να γίνονται πιο ανεξάρτητα, και λείπουν από το “οπτικό τους πεδίο”.

Αλλά υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα που αφορούν σε αυτή τη συνεχώς διευρυνόμενη τάση στη ζωή μας. Τα μικρά παιδιά που εξακολουθούν να μεγαλώνουν και έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους με τη χρήση smartphones και Wi-Fi έχουν τον υψηλότερο πιθανό κίνδυνο από την έκθεσή τους σε αυτά. Αναρίθμητες μελέτες δείχνουν τώρα ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία από την παρατεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Οι χώρες σε όλο τον κόσμο απαγορεύουν το Wi-Fi  και περιορίζουν τη χρήση του στο δημοτικό σχολείο.

Ρεαλιστικά αν και είναι πολύ δύσκολο να περιμένουμε οι έφηβοι να μην έχουν κινητό τηλέφωνο, πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε το ενδεχόμενο βλάβης;

Προσπαθήστε να περιμένετε μέχρι το παιδί σας να χρειάζεται πραγματικά ένα τηλέφωνο πριν του αγοράσετε ένα.

Πριν αγοράσετε, ελέγξτε το ρυθμό SAR (http://www.s21.com/sar.htm). (Specific Absorption Rate)  «Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης» δείχνει το ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας της κάθε συσκευής από το σώμα μας.Οι ρυθμοί ποικίλλουν σημαντικά, αλλά όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο, καθώς σημαίνει μικρότερο κίνδυνο από την ακτινοβολία.

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο κάθε βράδυ, ή ρυθμίστε το σε λειτουργία πτήσης (αυτό θα βοηθήσει τον ύπνο). Σύμφωνα με έρευνες, οι  έφηβοι που ασχολούνται με τα social media κατά τη διάρκεια της νύχτας  αυξάνουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης και των επιζήμιων συνεπειών από τη χρήση τους.

Σας προτείνουμε να ρυθμίζετε όλες τις συσκευές εκτός λειτουργίας και να τις αποθηκεύετε σε ένα μέρος όλη τη νύχτα μακρυά από εσάς. (http://www.theguardian.com/society/2015/sep/11/teens-social-media-night-risk-harm-mental-health-research).

_____________________________________________________________Should my child have a mobile phone?

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!