Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Λοιμώξεις, Φυσική Αντιμετώπιση με Βότανα, και Βιοσυντονισμό

Λοιμώξεις, Φυσική Αντιμετώπιση με Βότανα, και Βιοσυντονισμό

by NIKOLE

Οι λοιμώξεις συνοδεύουν την εξέλιξη και την ιστορία της Ιατρικής σε μια διαρκή και σκληρή μάχη, με εξάρσεις και υφέσεις με διαφορετική μορφή, όνομα και χρονικές περιόδους.

 

Ταυτόχρονα είναι σχεδόν ανύπαρκτη η έννοια της ενίσχυσης του αμυντικού συστήματος ή της ομαλοποίησης των αμυντικών μηχανισμών του ανθρώπου. Οι λοιμωξιολόγοι συνιστούν την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών -στο Κέντρο VIVAMUS δεν συστήνουμε τα αντιβιοτικά. Βιοσυντονισμός και Βότανα είναι η αρχή μας, Αν όμως παίρνετε αντιβιοτικά, οπωσδήποτε να τα συνδυάζετε με προβιοτικά– προκειμένου να περιορισθεί η εμφάνιση νέων ανθεκτικών στελεχών παθογόνων μικρο-οργανισμών, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) φοβάται πως η επόμενη σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία μπορεί να προέλθει από τους ιούς της γρίπης.

 

Οι ιοί αποτελούν μια ασυνήθιστη μορφή ζωής. Είναι απίστευτα μικροί και σύμφωνα με τους περισσότερους ορισμούς της ζωής, οι ιοί δεν είναι στην πραγματικότητα «ζωντανοί». Περιέχουν μόνο γενετικό υλικό (DNA ή RNA), το οποίο περιβάλλεται από μια κάψουλα πρωτεΐνης. Οι ιοί δεν τρέφονται, δεν αναπνέουν οξυγόνο και ούτε απεκκρίνουν απόβλητα. Το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγονται μόλις μολύνουν κάποια κύτταρα τα οποία είναι ευπαθή σε αυτούς.

 

Τα αντιβιοτικά είναι γενικά άχρηστα εναντίον τέτοιων ιών, ενώ είναι πιο δραστικά ενάντια στα βακτήρια. Από την ανακάλυψη της πενικιλίνης το 1928 η κλασική αντιμετώπιση έχει ανακαλύψει πληθώρα αντιβιοτικών. Όμως ακόμη και σήμερα έχουμε πολύ λίγα φάρμακα κατά των ιών. Το κοινό κρυολόγημα για παράδειγμα είναι μια μόλυνση της άνω αναπνευστικής οδού που προκαλείται από 200 διαφορετικούς ιούς. Αν κάποιος επανειλημμένα υποτροπιάζει ή διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η νόσηση, σημαίνει πως το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αδυναμία και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη και σοβαρή λοίμωξη από βακτηριακούς ή μυκητιακούς παράγοντες.

 

Τα καλά νέα είναι ότι αρκετά βότανα και φυσικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή φυσική ιατρική έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματικά κατά των λοιμώξεων από βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλους παθογόνους μικρο-οργανισμούς. Οι ερευνητές εντυπωσιάζονται με τον τρόπο που όλα τα συστατικά μέσα σε ένα φυτό λειτουργούν αρμονικά και επιτυγχάνουν και την καταπολέμηση του λοιμογόνου παράγοντα, αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Οι κλινικές μελέτες έχουν επιτύχει συνδυασμούς με βότανα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις χρήσης και αποτελεσματικότητας. Οι συγκεκριμένες επιλογές και συνδυασμοί επιτυγχάνουν καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και στόχευση της θεραπείας, π.χ. άνω ή κάτω αναπνευστικό. Χρησιμοποιούνται εκχυλίσματα από συγκεκριμένα μέρη φυτών που συνδιαμορφώνουν μια σειρά δραστικών συστατικών με ιδιαίτερα μεγάλο θεραπευτικό εύρος. Η πολλαπλότητα αυτών των ενεργών φαρμακευτικών ουσιών σε μια κλινικά ελεγμένη σύνθεση, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ενάντια στους παθογόνους μικρο-οργανισμούς, αλλά και ομαλοποιεί κάθε εκτροπή της ισορροπίας της φυσιολογικής χλωρίδας στον οργανισμό. Παράλληλα βελτιώνει όλες τις ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, γαστρίτιδες και ερεθισμούς που οφείλονται σε εκτροπή της ανάπτυξης των βακτηριδίων.

 

Υπάρχουν μια σειρά από δραστικές ουσίες οι οποίες έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές τόσο στην ανοσοενίσχυση όσο και στην καταπολέμηση ιών, μυκήτων και βακτηριδίων. Το εκχύλισμα από το Νeem προσφέρει ανάλογη δράση με έμφαση στην καταπολέμηση ιών και μυκήτων καθώς έχει μελετηθεί επαρκώς και χρησιμοποιείται με ασφάλεια για πολλές δεκαετίες.

 

Μέσα από έναν άλλο μηχανισμό, αυτόν της ενίσχυσης των κυττάρων-φονέων δρουν οι β-D Γλουκάνες (1,3-1,6 β-D Glucan). Οι ουσίες αυτές που προέρχονται από μύκητες-μανιτάρια, ομαλοποιούν και ρυθμίζουν συνολικά το αμυντικό σύστημα ενισχύοντας τη δράση των φυσικών κυττάρων-φονέων, δηλ. των Τ- κυττάρων, των ΝΚ- κυττάρων, των β-λεμφοκυττάρων και των μακροφάγων, χωρίς να κάνουν αλόγιστη ανοσοενίσχυση.

 

Επίσης φυσικές ουσίες όπως ο συνδυασμός της πρόπολης με βιταμινοειδή που λειτουργούν ως συνένζυμα την καθιστούν ασφαλή για τα παιδιά αλλά και για τις εγκύους (ανοσοπροφύλαξη εμβρύου). Έτσι ακόμη και ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια κλασική αγωγή, δεν μένουν απροστάτευτες.

 

Αυτά είναι μόνο ορισμένα παραδείγματα φυσικών ουσιών που βοηθούν αποτελεσματικά και αξιόπιστα το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου. Ανάλογα με την παθολογία μπορούμε να συνδυάσουμε σκευάσματα (δύο ή και περισσότερα) και να επιτύχουμε τη βελτίωση χρόνιων προβλημάτων. Προβλημάτων τόσο οργανικών όσο και λειτουργικών, ενώ παράλληλα να επιτύχουμε την μακροχρόνια ενδυνάμωση του αμυντικού συστήματος.

Πηγή: metapharm

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!