Αρχική VivamusΑποτοξίνωση Λεμονι & Υγεια! Ακομα και οι Φλουδες ειναι Χρησιμες!

Λεμονι & Υγεια! Ακομα και οι Φλουδες ειναι Χρησιμες!

by NIKOLE

Το λεμόνι αποτελεί ένα πραγματικό δώρο της Φύσης ! Εξαίρετος βοηθός για την αποκατάσταση και διατήρηση της Υγείας μας και μάλιστα όχι μόνο το εσωτερικό αλλά και (κυρίως) ο φλοιός του! Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού? (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά(:

ΥΓΕΙΑ = Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον

Συνήθως, αφού στύψουμε το λεμόνι, το πετάμε στα σκουπίδια ή στον κάδο κομποστοποίησης. Αυτή,  αποδεικνύεται μια λάθος τακτική, γιατί χάνουμε τα οφέλη που έχει η φλούδα του για την υγεία μας.

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 με 10 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το χυμό του,συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, του ασβεστίου, του μαγνησίου, της βήτα καροτίνης και του καλίου.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε?
Απλά. ….

Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά.
Τοποθετήστε το στην σαλάτα, τα γλυκά, στους χυμούς, στα ψάρια, στα κρέατα, στα επιδόρπια ή σε ζεστά ροφήματα. γενικά ΠΑΝΤΟΥ!
Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση.

Ένας έξυπνος τρόπος να τη χρησιμοποιήσουμε είναι να την αποξηράνουμε και να την κάνουμε σκόνη

Πως ωφελεί η φλούδα του λεμονιού την υγεία μας

Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά .καθώς είναι φρούτα πλούσια σε φλαβονοειδή.Η φλούδα λεμονιού είναι πλούσια σε διοσμίνη και εσπεριδίνη, οι οποίες έχουν παρόμοιες ιδιότητες.

  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη.
  • Η φλούδα περιέχει σαλβεστρόλη Q40 και λιμονένιο, δυο ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, ειδικά του στήθους, του παχέος εντέρου και του δέρματος
  • Χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, η φλούδα λεμονιού καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση.
  • Περιέχει ασβέστιο και άλλα βασικά μεταλλικά στοιχεία που ενδυναμώνουν τα οστά και βοηθούν στην πρόληψη παθήσεων όπως της οστεοπόρωσης.
  • Ο χυμός ή το τσάι από αυτό το μέρος του φρούτου συνιστάται για την καταπολέμηση των αερίων του εντέρου, τον περιορισμό φλεγμονών στην περιοχή της κοιλιάς, τη βελτίωση της πέψης και την εξάλειψη άχρηστων προϊόντων από το σώμα.
  • Χάρη στην περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά προστατεύει και αποσυμφορεί το συκώτι, εξαλείφοντας τις τοξίνες και τους ρύπους που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας.
  • Όπως ο χυμός λεμόνι έτσι και η φλούδα του διαθέτει αλκαλοποιητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του pH του σώματος.
  • Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, συνιστάται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη κρυολογημάτων, γρίπης και λοιμώξεων.
  • Ο χυμός της φλούδας λεμονιού είναι καθαριστικός, αυξάνει το μεταβολισμό και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Βοηθά στον έλεγχο του βάρους. Η φλούδα του λεμονιού είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Επίσης, καταστέλλει τη συσσώρευση λίπους και αποτρέπει την υπερλιπιδαιμία, δηλαδή την υπερβολική ποσότητα λίπους στο ήπαρ.

Μπορεί να βελτιώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια κατάσταση στην οποία τα κύτταρα του σώματος αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στη δράση της ινσουλίνης. Η φλούδα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση αυτής της κατάστασης με την καταστολή της συσσώρευσης λίπους γύρω από την κοιλιά.

Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η λεμονόφλουδα είναι πλούσια σε γλυκοζίτες φλαβονοειδών, όπως νερανζίνες και εσπεριδίνη, οι οποίες έχουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της υπεργλυκαιμίας ελέγχοντας το σάκχαρο του αίματος αποτελεσματικά

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Έχει αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στη μείωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα και ως εκ τούτου, εμποδίζει τη ζημιά που προκαλείται από αυτές στα τοιχώματα των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων, προλαμβάνοντας εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες καρδιακές παθήσεις.

Πώς να αποξηράνετε τις φλούδες του λεμονιού

Πλύντε καλά την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μόνο λεμόνια που είναι βιολογικά και δεν έχουν ψεκαστεί. Ξεφλουδίστε τα με αποφλοιωτή λαχανικών προσπαθώντας να αφαιρέσετε μόνο τη φλούδα και όχι την πικρή λευκή ψίχα.

Τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα χώρο που το βλέπει ο ήλιος και αφήστε τες εκεί για μια μέρα. Θα ξέρετε πως είναι εντελώς στεγνές όταν κοκαλώσουν και δεν λυγίζουν.

Βάλτε τις φλούδες σε ένα γουδί και χτυπήστε τες με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Εναλλακτικά κάντε τη διαδικασία στο μπλέντερ.

Φυλάξτε τη σκόνη στο ψυγείο, όπου θα κρατήσει για ένα χρόνο.

Συνταγή περιποίησης σώματος με σκόνη από αποξηραμένες φλούδες λεμονιού

Θα χρειαστείτε:.

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές σούπας φλούδα λεμονιού σκόνη
  • λάδι ελιάς (αρκετό για να κάνετε την αλοιφή)

Αλείψτε το σώμα σας στο ντους με μια κουταλιά από το μείγμα κάνοντας μασάζ σε όλο το δέρμα σας και ξεπλύνετε. Να είστε προσεκτικοί γιατί τα πλακάκια θα γλιστράνε.
Φυλάξτε τη σε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο στο ψυγείο.

Καθαριστικό με αποξηραμένες φλούδες λεμονιού

Φτιάξτε ένα απαλό καθαριστικό για την κουζίνα:
Αναμείξτε
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
2 κουταλιές φλούδα λεμονιού σε σκόνη
¼ φλιτζάνι άοσμο υγρό σαπούνι από ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου
Νερό (αν χρειαστεί) για να έχει η αλοιφή τη σωστή υφή

Φυλάξτε το σε ένα πλαστικό μπουκάλι από υγρό πιάτων. Χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε το ντους σας, τους νεροχύτες, κλπ…

Τσάι από φλούδα λεμονιού

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες της φλούδας λεμονιού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αυτής της απλής συνταγής για να φτιάξετε ένα γευστικό τσάι.

Υλικά

  • 2 βιολογικά λεμόνια
  • 1 λίτρο νερό
  • Μέλι (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Βράζετε τις φλούδες λεμονιού στο νερό για 15 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό από τα δυο λεμόνια. Τέλος προσθέτετε λίγο μέλι ή κάποια άλλη φυσική γλυκαντική ουσία.

Χυμός από φλούδα λεμονιού

Ο χυμός από τη φλούδα του λεμονιού έχει πραγματικά εύκολη προετοιμασία και θεωρείται ιδανικό ρόφημα για την αναζωογόνηση και τη θρέψη του σώματός σας.

Υλικά

  • 1 βιολογικό λεμόνι με τη φλούδα του
  • 1/2 λίτρο νερό
  • Παγάκια
  • Μέλι για γεύση

Προετοιμασία

Πλένετε το λεμόνι και το τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό και το μέλι. Αν το προτιμάτε κρύο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια και να το καταναλώσετε φρέσκο. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ρόφημα με παρόμοια γεύση και εμφάνιση με αυτή της παραδοσιακής λεμονάδας, με ελαφρώς διαφορετική γεύση λόγω της φλούδας.

Αρωματίστε τα χαλιά σας

Αναμείξτε σόδα με σκόνη από αποξηραμένες φλούδες λεμονιού σε ένα σέικερ ή σε ένα γυάλινο βάζο. Σκορπίστε το πάνω στο χαλί και αφήστε το να καθίσει για 15-20 λεπτά. Στη τινάξτε το χαλί.

† Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που γίνονται είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές του γιατρού σας. Το Κέντρο VIVAMUS δεν χορηγεί ιατρική συμβουλή, δεν συνταγογραφεί ή δεν διαγνώσκει ασθένεια. Οι απόψεις και οι συμβουλές διατροφής που εκφράζονται  δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τη συμβατική ιατρική υπηρεσία. Εάν έχετε σοβαρή ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Στοιχεία από https://meygeia.gr/therapeftiki-dinami-tis-floudas-lemoniou/

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!