Λαχανόσουπα! Πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων! Επιλογή ιδανική όχι μόνο για το χειμώνα αλλά και για το καλοκαίρι. Στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε μια γρήγορη και εύκολη λαχανόσουπα, την οποία ετοίμασα και λάτρεψα, κάνοντας όμως τις ακόλουθες τροποποιήσεις, που συνιστώ να τις ακολουθήσετε καθώς η Υγεία απαιτεί κάποιες βασικές αρχές:
1. όχι χρήση αλατιού (αλάτι υπάρχει στις ωμές τροφές άφθονο)
2. οχι χρήση ζάχαρης προφανώς (μπορείτε να δείτε αντίστοιχα άρθρα που φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα τους λόγους για την ανάγκη της μη χρήσης της
3. όχι χρήση άσπρου αλευριού – αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι, εναλλακτικές υπάρχουν (μπορείτε ζέας Αντωνόπουλου άνετα να χρησιμοποιήσετε ή άλλων δημητριακών, όπου η επεξεργασία τόσο του ίδιου του αλευριού αλλά και της γλουτένης δεν το έχουν καταστήσει τοξικό
Προσωπικά, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, έμεινα στα πολύ απλά υλικά στην αρχή (πατάτα, καρότο, κρεμμύδι – δεν είχα κολοκυθάκι- πράσο πρόσθεσα και δεν έβαλα τομάτα (προτιμώ πάντα τις σούπες με λεμόνι, θέμα γεύσης καθαρά) στη συνέχεια. Οσο για ζωμό, χρησιμοποίησα βιολογικό φυτικό και δεν έβαλα κρέμα γάλακτος. Μαϊντανό πρόσθεσα στο τέλος ωμό.
Αν κάποιος θα ήθελε να προσθέσει κρέμα γάλακτος, θα πρότεινα φυτικό κρέμα από αμύγδαλο ή καρύδα και πάλι φυσικά για λόγους υγείας.
Χρόνος προετοιμασία 20-30′
Καλή απόλαυση
Νικόλ Κορδέλλα