Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Κολοκυθακια με ριζότο

Η ακόλουθη συνταγή συστήνεται με συστατικά και για χορτοφάγους (εξάλλου ο πρώτιστος στόχος είναι η δυνατότητα εμπλουτισμού των συνταγών για άτομα που με ρωτάνε συχνά “μα τί θα φάμε”, όταν αναφερόμαστε στον περιορισμό των γαλακτοκομικών, κρεάτων, σιταριού). Αυτό σημαίνει φυσικά ότι και όσοι δεν είστε χορτοφάγοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συμβατικά υλικά της πατροπαράδοτης μαγειρικής, που δυστυχώς όπως αποδεικνύεται πια δεν καλύπτει τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία και ποιότητα ζωής.

Συστατικά : βούτυρο φυτικό 50g
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
180g ρύζι ριζότο
1 φυτικό κύβο λαχανικών
ξύσμα 1 λεμονιού και το χυμό 2,  κλωναράκια θυμάρι
250γρ κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
50g παρμεζάνα φυτική τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος από ρύζι ή άλλα φυτικά

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε το ελαφρά μέχρι να μαλακώσει για περίπου 8 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ανακατεύετε το ρύζι με το πολτό από τα κρεμμύδια, βούτυρο και σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Διαλύετε τον κύβο σε 1 λίτρο βραστό νερό, στη συνέχεια, προσθέτετε κουταλιά κουταλιά στο ρύζι, μαζί με το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς. Κάθε φορά που απορροφάται σχεδόν όλο το υγρό συνεχίζετε να προσθέτετε το ζωμό, ανακατεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμμώδες.
Για να σερβίρετε, ανακατεύετε με κάποιο καρύκευμα, ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.

Καλή απόλαυση

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!