Αρχική VivamusΣυμβουλες Διαρρέον Έντερο & Διατροφή

Διαρρέον Έντερο & Διατροφή

by NIKOLE

Εάν πάσχετε από διαρρέον έντερο (ή και για να μην αποκτήσετε) είναι καλό να εξετάσετε το ενδεχόμενο μη κατανάλωσης αρκετών αλκοολούχων ποτών και ζαχαρωδών ποτών (π.χ. σόδα, χυμούς φρούτων κλπ) από τη διατροφή σας. Τουλάχιστον για 30 ημέρες. Θα περιγράψω τα 13 συγκεκριμένα ποτά που συνιστάται να αποφύγετε τα παρακάτω. Σκεφτείτε ότι θα μπορούσα να συμπεριλάβω πολλά άλλα ποτά και τρόφιμα, αλλά για λόγους που αφορούν στην επιτυχία του πλάνου, θα μείνω στα απολύτως απαραίτητα.

Δηλαδή εάν είναι να κόψετε μόνο 3 πράγματα από τη διατροφή σας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, θέλω να είναι γλουτένη + περισσότερο αλκοόλ + ζαχαρούχα ποτά. .
Τα οφέλη που θα αισθανθείτε θα είναι εκπληκτικά! Και το έντερό σας θα σας ¨ανταμείψει¨

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΕΟΝ ΕΝΤΕΡΟ

Κυρίως γιατί περισσότερο από όλα, το αλκοόλ είναι πραγματικά επιβαρυντικό για τον οργανισμό και κυρίως το διαρρέον έντερο για τους ακόλουθους λόγους:

  • Μπορεί να επιβραδύνει την πέψη, να οδηγήσει σε φλεγμονή και να επιδεινώσει τη διαρροή του εντέρου.
  • Μειώνει την ικανότητα του παγκρέατος να παράγει ένζυμα για να αφομοιώσει την τροφή. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η ατελής πέψη μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα μόρια τροφίμων που βομβαρδίζουν το εντερικό τοίχωμα (διαρροή του εντέρου) και διέρχονται μέσα στην κυκλοφορία του αίματος (φλεγμονή).
  • Μειώνει επίσης την παραγωγή προσταγλανδινών. Ακούγεται ένα κομμάτι της επιστήμης – το ξέρω! Αλλά οι προσταγλανδίνες είναι απλά ορμόνες και είναι σημαντικές καθώς βοηθούν στη συγκράτηση της φλεγμονής και συνεπώς στην επίδραση των διαρροών στο έντερο.
  • Μπερδεύει ακόμη και ¨τη λήψη αποφάσεων από τους φύλακες («στενές ενώσεις») των ανοιγμάτων κατά μήκος του εντερικού τοιχώματός μας. Με το να έχουμε αρκετό αλκοόλ στο σύστημα μας, οι “φύλακες¨ μπορούν πιθανώς να αρχίσουν να αφήνουν συστατικά στο τοίχωμα και στην κυκλοφορία του αίματός που μάλλον δεν θα έπρεπε, π.χ. τοξίνες, κακά βακτηρίδια, αβλαβή σωματίδια τροφής κλπ. Με αποτέλεσμα η δημιουργία διαρρέοντος εντέρου και φλεγμονής ή και η επιδείνωσή τους.
  • Επιπλέον το αλκοόλ οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για το διαρρέον έντερο. Για παράδειγμα, μετά από κατανάλωση οινοπνεύματος, συχνά οι καταναλωτές δεν μπορούν να κάνουν ποιοτικό ύπνο και στη συνέχεια παίρνουν φάρμακα όπως πχ. το Advil τα οποία μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω την εντερική διαπερατότητα (δηλαδή διαρρέον έντερο).
  • Εν τω μεταξύ, μερικά αλκοολούχα ποτά, όπως η μπύρα, περιέχουν γλουτένη, η οποία είναι καταστροφική για το διαρρέον έντερο Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην υγεία του εντέρου μεγεθύνονται όταν το πίνουμε με άδειο στομάχι, κάτι που συμβαίνει συχνά να καταναλώνουν οι άνθρωποι «μετά την εργασία» ή πριν το δείπνο.

ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΕΟΝ ΕΝΤΕΡΟ

Πριν ¨δαιμονοποιήσουμε” όλα, μπορούμε να πούμε μόνο ότι δεν συνιστά ιδιαίτερο πρόβλημα αν η κατανάλωσή τους γίνεται με μέτρο (τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι επιστήμονες). Π.χ. ένα μικρό ποτήρι ακόμα  και της κόκα κόλα (που για εμάς είναι απαγορευτική!) ενίοτε δε θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα (ειδικά κατά την άποψή μας ειδικά για την κόκα κόλα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά ακόμα και με μια γουλιά. Καθώς όμως πολύς κόσμος καταναλώνει και μάλιστα τεράστιες ποσότητες, οι επιστήμονες συχνά παρασύρονται για να μην είναι ιδιαίτερα αυστηροί). Και αυτό γιατί το λεπτό έντερό μας μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά στο να μεταβολίζει μια μικρή ποσότητα απλών σακχάρων.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πίνουν γλυκά ποτά, καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.  Αυτά τα υψηλότερα ποσά είναι αναμφισβήτητα ακόμη χειρότερα από το αλκοόλ όταν πρόκειται για διαρρέον έντερο. Ας δούμε γιατί και πώς τα ζαχαρώδη ποτά μπορούν να προκαλέσουν βακτηριακή ανισορροπία και διαρρέον έντερο.

Είτε πίνετε Coca Cola ή χυμό μήλου, η πραγματικότητα είναι αυτά τα είδη των ποτών είναι φορτωμένα με ζάχαρη. Και αυτή η πηγή ζάχαρης μας απασχολεί πολύ περισσότερο από αυτή που πιθανά πάρετε από τα τρόφιμα. Αυτό οφείλεται στο πόσο ζάχαρη αυτές οι εταιρείες μπορούν να συμπεριλάβουν σε ένα μόνο ποτό ΚΑΙ λόγω του πόσα ποτά καταναλώνει ο μέσος άνθρωπος ετησίως.

Μια πρόσφατη μελέτη του Gallup έδειξε ότι οι μισοί από εμάς πίνουν σόδα κάθε μέρα! Τώρα, το πρόβλημα εδώ είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα το λεπτό έντερο δεν μπορεί πλέον να μεταβολίζει και να απορροφά όλη τη ζάχαρη. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη και συχνή πολλές φορές (υπερβολική πρόσληψη διαιτητικών σακχάρων). Και επειδή η ζάχαρη δεν μεταβολίζεται στο λεπτό έντερο, συνεχίζει το δρόμο της προς τα κάτω στο παχύ έντερο (το κόλον).

Και εδώ είναι όπου η βλάβη συμβαίνει καθώς η άπεπτη ζάχαρη μπορεί να τροφοδοτήσει τα κακά βακτηρίδια και τη μαγιά και να εμποδίσει την ανάπτυξη καλών βακτηριδίων (ειδικά τα ευεργετικά βακτήρια Bacteriodetes) … και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε υπερανάπτυξη κακών βακτηριδίων γνωστή και ως δυσβίωση).

Τώρα, με πάρα πολλά κακά βακτήρια που επιπλέουν, μπορεί γρήγορα να εμφανιστεί φλεγμονή γύρω από τον εντερικό σωλήνα  με αποτέλεσμα τη δημιουργία ή επιδείνωση του διαρρέοντος εντέρου. Για αυτούς που πίνουν σόδα τακτικά, αυτή η σχεδόν σταθερή φλεγμονή μπορεί να κλείσει κάθε πιθανότητα ανάκτησης της υγείας του εντέρου.

Ποια συγκεκριμένα ποτά θα πρέπει να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Για να είμαι ρεαλιστική αυτό που προτείνω είναι να κόψουμε όλα τα είδη οινοπνεύματος με γλουτένη ή υπερβολική ζάχαρη – θα επισημάνω τα 5 που επιβάλλεται να αποφύγετε εντελώς παρακάτω. Και για όλα τα άλλα είδη αλκοόλ (π.χ. τζιν και σόδα, π.χ. ξηρό κόκκινο κρασί), περιορίστε τα 1-2 ποτήρια την ημέρα.

Μπύρα – εκτός από την ίδια την αλκοόλη, η μπύρα περιέχει επίσης γλουτένη (π.χ. 65 ppm * σε lager, 3000 ppm σε ale), οπότε αξίζει να κοπεί εντελώς για τις επόμενες 30 ημέρες. * PPM = μέρη ανά εκατομμύριο, τόσο υψηλότερο PPM, σημαίνει μεγαλύτερη ποσότητα γλουτένης σε αυτό.
Μηλίτης – αν και είναι χωρίς γλουτένη, ο μηλίτης έχει μάλλον υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (π.χ. 20 γραμμάρια σε ένα μπουκάλι), καθώς και άλλους υδατάνθρακες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε όσους έχουν διαρροή
Σαμπάνια / αφρώδες (γλυκό) – βασικά αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε σαμπάνια που περιγράφεται ως «sec» (17-32g ζάχαρη ανά λίτρο), «demi-sec» (32-50g ανά λίτρο) ή «doux» (πάνω από 50g ανά λίτρο) αξίζει να αποφύγετε. Θα περάσω από τις πιο ξηρές, και επομένως λιγότερο γλυκές, επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε, παρακάτω.
Γλυκό ή “επιδόρπιο” κρασί – οτιδήποτε περιγράφεται ως αυτό θα τείνει να είναι κάπως υψηλό σε υπολειμματικά σάκχαρα, π.χ. Sauternes, κρασί πάγου, λιμάνι, Pedro Ximenez κλπ. Αλλά η περιεκτικότητα σε σάκχαρα (π.χ. η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι μικρότερη από αυτή της σόδας.
Ανάμειξη ζαχαρωδών ποτών – αν και τα σκληρά οινοπνευματώδη ποτά όπως το τζιν δεν έχουν ζάχαρη, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα άλλα ποτέ με τα οποία αναμειγνύονται συχνά πχ,. τζίν, τόνικ, κόκα κόλα, μπέρμπον.. Αυτά πρέπει να κοπούν. Παρακάτω θα αναφερθώ σε αυτά στην κατηγορία “ζαχαρώδη ποτά ΟΧΙ” αμέσως παρακάτω).

8 ζαχαρούχα ποτά στα οποία πρέπει να πείτε ΟΧΙ

Αυτά είναι τα χειρότερα ποτά με ΠΟΛΥ υψηλά ποσοστά ζάχαρης – και σας ενθαρρύνω να τα εξαλείψετε 100% για τις επόμενες 30 ημέρες.

Σημείωση: για να είναι εύκολο να συγκρίνουμε, όπου αναφέρομαι στο ποσό της ζάχαρης παρακάτω, αυτό είναι γραμμάρια ζάχαρης σε μια δόση 20 fl oz / 600ml του συγκεκριμένου ποτού. Και να έχετε κατά νου – 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη = 4.2g.

Έτσι, κάτι μια κόκα κόλα με 65 γραμμάρια ζάχαρης, αντιστοιχεί σε 15 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε αυτό !!!

Σόδα / ποπ / αναψυκτικά – όπως η Coca Cola (~ 65g ζάχαρη)
Ενεργειακά ποτά – όπως το Red Bull (~ 65g ζάχαρη)
Αθλητικά ποτά – όπως Gatorade (~ 34g ζάχαρη)
Σόδα «παλιάς σχολής» – σπιτική λεμονάδα (εξαρτάται από τη συνταγή, αλλά συχνά τόσο κακή όσο και η κόκα κόλα ginger ale  (~ 40-50g ζάχαρη), μπύρα πιπερόριζας (~ 40-65g ζάχαρη) κλπ.
Τονωτικό νερό – περιέχει μια εκπληκτική ποσότητα ζάχαρης σε αυτό, με περίπου 15-20g ζάχαρης σε ένα μικρό γυαλί ανάμιξης.
Χυμοί φρούτων & smoothies – είτε φτιαγμένοι στο τοπικό μπαρ του χυμού ή αγορασμένοι σε κατάστημα, οι χυμοί / shakes που περιέχουν φρούτα (σε αντίθεση με τα λαχανικά) έχουν συνήθως μια τεράστια ποσότητα φυσικής ζάχαρης, καθώς και συχνά προστιθέμενη ζάχαρη. Για παράδειγμα, χυμό μήλου (~ 65g ζάχαρη) και χυμό πορτοκαλιού (~ 60g ζάχαρη).
Ποτά “υγιεινής” – πολλά νερά καρύδας (~ 15g ζάχαρη), τσάι πάγου (~ 60g) ice-teas (ποικίλλουν έως και 30g ανά ποτό)
Αρωματισμένα νερά – όπως Βιταμινούχο Νερό (~ 32g ζάχαρη)
Αρωματισμένα γάλατα – ειδικά αυτά που διαφημίζουν «χαμηλά λιπαρά» (συνήθως περιέχουν 20-32g ζάχαρη)
Σχεδόν οτιδήποτε από τα Starbucks – σχεδόν τίποτα δεν προέρχεται από τα Starbucks είναι ένας ‘καφές’. Αντ ‘αυτού, είναι ένας κουβάς ζάχαρης με αρωματικό καφέ. Για παράδειγμα, μια σοκολάτα mocha έχει 73 g ζάχαρη.

Τι γίνεται με τις περιπτώσεις “χωρίς ζάχαρη”;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν μπορούν ακόμα να πίνουν διαιτητική κόκα κόλα,  χωρίς ζάχαρη Red Bull κλπ. Λοιπόν, θα πρέπει να πω ΟΧΙ, επειδή αυτά τα ποτά συνήθως βασίζονται σε τεχνητά γλυκαντικά που μπορούν επίσης να καταστρέψουν τη βακτηριακή ισορροπία μας και / ή να προκαλέσουν μια αυξημένη αίσθηση πείνας.

Αλλά ξέρετε τι …… δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο επιβαρυντικά όσο τα ποτά σόδας με καθαρή ζάχαρη. Και αν τα χρειάζεστε ως έναν τρόπο αντικατάστασης των καθαρών σακχάρων,τότε  μπορείτε να το κάνετε. Απλά καλό θα είναι να έχετε κατά νου ότι η μετριοπάθεια παραμένει κλειδί. Π.χ. ένα κουτάλι σόδας την ημέρα θα πρέπει να είναι η μέγιστη κατανάλωση.

Και όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε ποτά με stevia ή ερυθριτόλη, σε αντίθεση με τα ποτά που είναι αρωματισμένα με χημικά όπως η ασπαρτάμη κλπ.

Τι πρέπει να κάνετε σήμερα

Σταματήστε να διαβάζετε αυτό το μήνυμα τώρα και πηγαίνετε κατευθείαν στο ψυγείο σας.
Αδειάστε όλα τα οινοπνευματώδη ποτά και τα γλυκά ποτά που αναφέρονται στη λίστα των παραπάνω (Μπορείτε επίσης να τα κρύψετε κάπου ασφαλή για τις επόμενες 30 ημέρες)
Τώρα, κρατήστε αυτόν τον κατάλογο σε μέρος που το βλέπετε συνέχεια, καθώς θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να παραγγείλετε κάποιο από αυτά τα ποτά όταν βγαίνετε τις επόμενες εβδομάδες.

Εάν το κάνετε αυτό – μόνο για τις επόμενες 30 ημέρες – θα δώσετε στο έντερο σας την καλύτερη ευκαιρία να ανακάμψει από την εντερική φλεγμονή και διαπερατότητα -.

Τέλος μπορείτε να επιλέξετε συμπληρώματα FLAVON (πατώντας εδώ) ήκάποιο,α από τα  ακόλουθα διατροφικά συμπληρώματα για την αποκατάσταση του εντέρου σας (πατώντας εδώ) Τέλος να σημειώσουμε ότι η Aloe Fuzion (πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας εδώ και η αγορά της εδώ) είναι εξαιρετική.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

__________________________________________________________________________________________________

 

..it’s time to consider cutting most alcohol AND sugary drinks (eg soda/pop, fruit juice etc) from your diet as well.  At least for the next 30 days. I’ll detail the 13 specific drinks to avoid below. Now before you start hating on me, just remember, I could have suggested dozens of other drinks and foods to drop. But I want to keep things SIMPLE!!And keep you focused!

i.e. if you only cut 3 things from your diet over the next 30 days, I want it to be gluten + most alcohol + sugary drinks. That’s it.
The benefits you’ll feel will be insane!  And your gut will show you the love back. So first of all, why is alcohol actually bad for leaky gut?=
Alcohol is like that old friend from college you used to party with……they seemed fun at the time, but with enough experience under your belt, you realized just how destructive they were.
Here is how alcohol can slow digestion, lead to inflammation and exacerbate leaky gut
  1. For starters, it reduces the ability of your pancreas to make enzymes to digest your food.  And we all know that incomplete digestion can lead to large food molecules bombarding our gut wall (leaky gut) and passing through into the bloodstream (inflammation).
  2. It also reduces production of prostaglandins.  Sounds a bit science-y I know!  But prostaglandins are simply hormones and they are important as they help moderate inflammation – and thus the impact of leaky gut.
  3. Alcohol even messes with the decision making of the gatekeepers (‘tight junctions’) of the openings along our intestinal wall.  Meaning with enough alcohol in our system, the gatekeepers can potentially start letting things through the wall and into our bloodstream that they probably shouldn’t, eg toxins, bad bacteria, undigested food particles etc.  Hello more leaky gut and inflammation!
Now, there is also an argument to be made that alcohol leads to even more problems for leaky gut.For example, after drinking alcohol we often have interrupted low quality sleep and then take NSAIDs like Advil for a hangover – both of which can further increase intestinal permeability (ie leaky gut).
Meanwhile, some alcoholic drinks like beer, contain gluten, which is terrible for leaky gut as we covered the other day.Finally, it is worth noting the impacts of alcohol on gut health are magnified when we drink it on an empty stomach, which is often the case with ‘after work’ or pre-dinner drinks.
Now, why are sugary drinks bad for leaky gut?
Well, before we go all crazy and demonize them as the dietary devil, let me just say that they can be okay in moderation, eg a small glass of Coke (1/2 a can) every now and then, is okay. And that’s because our small intestine can do a pretty good job at metabolizing a small serving of simple sugars in soda.eg 10g of sugar.
But the reality is that most people who drink sugary drinks, enjoy them a lot more than that.And when consumed in these higher amounts it is arguably even worse than alcohol when it comes to leaky gut.  Let’s see why.
Here’s how sugary drinks can cause bacterial imbalance and leaky gut
Whether you’re drinking Coca Cola or apple juice, the reality is these types of drinks are loaded with sugar.And this source of sugar concerns me much more than any you can get through food. That’s because of just how much sugar these companies can pack into a single drink AND because of how many drinks the average American consumes per year.
A recent Gallup study showed half of us are drinking soda every single day!!Now, the problem here is that at these serving levels the small intestine can no longer metabolize and absorb all the sugar.
It is being hit with too much and too fast.  (i.e. excessive intake of dietary sugars)And since the sugar is not being taken care of in the small intestine, it is now making its way down to the large intestine (a.k.a. your colon).
And that is where the damage occurs as undigested sugar is able to feed bad bacteria and yeast, AND prevent good bacteria growth (especially of the beneficial Bacteriodetes bacteria)… …and this in turn leads to an overgrowth of bad bacteria (a.k.a. dysbiosis).
Now, with too much bad bacteria floating around the intestinal tract can quickly become inflamed, and thus exacerbate leaky gut. For those drinking soda regularly, this almost constant inflammation can shut down any chance of their gut health recovering.
What specific drinks should you AVOID?
Τo be realistic what I recommend is we cut all alcohol with gluten or excess sugar – I’ll point out the 5 to avoid completely below.And for all OTHER alcohol (eg gin and soda water, eg dry red wine), limit them to 1-2 glasses per day.
5 types of alcohol to say NO to
  • Beer – apart from the alcohol itself, beer also contains gluten (eg 65 ppm* in lager, 3000 ppm in ale), so it is worth cutting out completely for the next 30 days.  *PPM = parts per million, so higher PPM, means higher amount of gluten in it.
  • Cider – although it is gluten free, cider is rather high in sugar (eg 20g in a bottle), as well as other carbs that can cause issues for those of us with leaky gut
  • Champagne/sparkling (sweet) – basically this includes any champagne described as ‘sec’ (17-32g sugar per liter), ‘demi-sec’ (32-50g per liter) or ‘doux’ (over 50g per liter), would be worth avoiding.  I’ll run through drier, and thus less sweet, options you CAN try, below.
  • Sweet or ‘dessert’ wine – anything described like this will tend to be somewhat high in residual sugars, eg Sauternes, ice wine, port, Pedro Ximenez etc.  But the sugar content (eg 8g in a standard dessert pour) is much less than soda.
  • Sugary mixers – although hard spirits like gin have no sugar, the same can’t be said about the mixers people usually have with them, eg gin & tonic, eg bourbon & coke.  These MUST be cut out.  (I’ll run through sugary mixers in the ‘sugar drinks NO’ section immediately below).
8 sugary drinks to say NO to
These are the WORST high sugar drinks – and I encourage you to eliminate them 100% for the next 30 days.
Note: to make it easy to compare, where I mention sugar amount below, this is grams of sugar in a 20 fl oz  / 600ml serving of that specific drink. And keep in mind – 1 teaspoon of sugar = 4.2g.
So something like your wonderful bottle of Coke with 65g of sugar, has a whopping 15 teaspoons of sugar in it!!!
  • Soda/pop/soft drinks – like Coca Cola (~65g sugar)
  • Energy drinks – like Red Bull (~65g sugar)
  • Sports drinks – like Gatorade (~34g sugar)
  • ‘Old school’ sodas – homemade lemonade (depends on recipe, but often as bad as Coke), ginger ale (~40-50g sugar), ginger beer (~40-65g sugar) etc.
  • Tonic water – contains a surprising amount of sugar in it, with roughly 15-20g of sugar in a short mixer glass.
  • Fruit juices & smoothies – whether made fresh at your local juice bar or bought in a store, juices/shakes containing fruit (as opposed to vegetables) usually have a huge amount of natural sugar, as well as often added sugar.  For example, apple juice (~65g sugar) and orange juice (~60g sugar).
  • ‘Health’ drinks – many coconut waters (~15g sugar), ice teas (~60g) and protein drinks (varies – up to 30g per drink)
  • Flavored waters – like Vitamin Water (~32g sugar)
  • Flavored milks – especially those that advertise ‘low fat’ (~typically contain 20-32g sugar)
  • Almost anything from Starbucks – almost nothing coming out of Starbucks is a ‘coffee’.  Instead, it is a bucket of sugar flavored with some coffee.  For example, a venti chocolate mocha has ~73g sugar.  (No wonder my gut quivers in fear every time we walk pass the green mermaid!)
What about sugar-free versions?
A lot of people wonder whether they can still drink diet Coke, sugar-free Red Bull and whatnot. Well, I’d love to say HECK NO, because these drinks typically rely on artificial sweeteners that can also mess with our bacterial balance and/or promote a heightened sense of hunger.
But you know what……they are nowhere near as bad as pure sugar soda drinks. And if you need these as a way to get off the pure sugar ones, then go for it. Just try to keep in mind that moderation is still key.  Eg one can of diet soda a day would be max.
And where possible, opt for stevia or erythritol flavored drinks, as opposed to drinks flavored with chemicals like aspartame etc.
What you should do today
  • Stop reading this email now and go straight to your fridge.
  • Ditch all alcohol and sugary drinks listed on the NO list above.(You can also just hide them away somewhere safe for the next 30 days)
  • Now, keep this list handy, as you’ll also need to avoid ordering any of those drinks when you go out over the coming weeks.
If you do this – just for the next 30 days – you will give your gut the best chance to recover from intestinal inflammation and permeability – a.k.a. leaky gut.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!