Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Γιατι αρρωσταινουμε & Φυσικοι Τροποι Θεραπειας

Γιατι αρρωσταινουμε & Φυσικοι Τροποι Θεραπειας

by NIKOLE

Φυσικοί Τρόποι Θεραπείας του ιερέα καθηγητή Μόσχου Γκοντού…

Πριν λίγες ημέρες έλαβα από Φίλο Γιατρό -με ολιστική οπτική- τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα,  email με στοιχεία από ένα καταπληκτικό βιβλίο με τίτλο “Φυσικοί τρόποι Θεραπείας” το οποίο μέσα σε λίγες σελίδες συνοψίζει όσα εδώ και 2 χρόνια έχω αποκομίσει από την αναζήτησή μου για την υγεία…

Το έχει γράψει ο ιερέας καθηγητής Μόσχος Γκοντός για τον οποίο δεν έχω καμμία άλλη πληροφορία από το διαδίκτυο. Προσπάθησα και εγώ με τη σειρά μου να εντοπίσω τον συγγραφέα για να τον συγχαρώ αλλά και για να μάθω αν έχει γράψει και άλλα παρόμοια βιβλία -όπως ακριβώς και ο κειμενογράφος του αντίστοιχου άρθρου στην ιστοσελίδαhttp://testzoi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_27.html, χάρη στην οποία έχουμε το σύνδεσμο για να κατεβάσουμε όλο το βιβλίο και τον ευχαριστούμε – αλλά δεν τα κατάφερα.

Ο ίδιος αρθρογράφος σημειώνει ” Η μόνη πληροφορία που βρήκα για αυτόν είναι από μία ιστοσελίδα του 3ου λυκείου Πολίχνης και η οποία αναφέρει ότι διετέλεσε ιερέας στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα Πολίχνης από το 1987 έως και σήμερα, αλλά η ιστοσελίδα είναι παλιά και δεν γνωρίζω πότε είναι το σήμερα. Πάντως η ιστοσελίδα του ναού αναφέρει ότι σήμερα δεν συγκατελέγεται στους ιερείς του ναού. Εχω στείλει email μήπως γνωρίζουν κάτι και περιμένω απάντηση..

Μπορείτε να διαβάσετε και να το κατεβάσετε σε pdf κάνοντας κλικ http://www.didaskalou.gr/Gkontos/

Αν θέλετε να το εκτυπώσετε σε βιβλιαράκι Α5 κατεβάστε το από εδώ :https://dl.dropboxusercontent.com/u/80312612/Gkontos/FysikoiTropoiTherapeias1.pdf

πρώτα τις μονές σελίδες και στην συνέχεια γυρίστε τις ανάποδα και εκτυπώστε τις ζυγές, μετά διπλώστε το στην μέση και συράψτε το…
Καλό διάβασμα….
Ένα Βιβλίο που όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη το έχουμε άμεση ανάγκη και θα πρέπει να το εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα μας!
Επειδή είναι πολύ σημαντικό φροντίστε να το διαδώσετε όσο μπορείτε….
Για αλλαγή σελίδων κάντε κλικ στις γωνίες των σελίδων πάνω και κάτω δεξιά και αριστερά…

ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 Του ιερέα-καθηγητή Μόσχου Γκοντού



Η αξία της υγείας


Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, που όλοι το επιθυμούμε. Τη μεγάλη αξία της υγείας την καταλαβαίνει κανείς, όταν αρρωστήσει.
 Οι πρόγονοί μας γνώριζαν πολύ καλά τη χρησιμότητά της στον άνθρωπο, γι’ αυτό και την τιμούσαν σε ναούς με μεγαλοπρεπείς θρησκευτικές τελετές. Πολύ χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε ο Σιμωνίδης ο Κείος: «Ύγιαίνειν άριστον άνδρί θνητώ», που σημαίνει ότι το καλύτερο πράγμα στη ζωή του ανθρώπου είναι η υγεία.

Το Βιβλιαράκι αυτό φιλοδοξεί να υποδείξει στους αναγνώστες του μερικούς απλούς τρόπους φυσικής υγιεινής που, αν εφαρμοστούν, σίγουρα θα τους βοηθήσουν να μη χάσουν την υγεία τους, εφόσον την έχουν, ή να τη βελτιώσουν, αν είναι κλονισμένη, ή ακόμη και να την αποκαταστήσουν τελείως, εφόσον την έχουν χάσει.

Η βασική αιτία κάθε αρρώστιας


Η κυριότερη αιτία κάθε αρρώστιας είναι η ανθυγιεινή διατροφή. Αυτή κάνει το αίμα μας ακάθαρτο.
Το αίμα τροφοδοτεί με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες όλα τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματός μας. Όλα αυτά, όταν είναι το αίμα μας ακάθαρτο, δηλητηριάζονται από τις ακαθαρσίες-τοξίνες. 
Μετά από κάθε γεύμα, με τη διαπήδηση το αίμα προσλαμβάνει από τα έντερα τις τροφές. Περνά από το συκώτι, όπου και φιλτράρεται. Το συκώτι με τη χολή του καταστρέφει τις τοξίνες. Όταν όμως είναι πολλές, κουράζεται και εξαντλείται. Τότε αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή τα νεφρά και οι ενδοκρινείς αδένες, παρόλο που άλλη είναι η αποστολή τους.


Αν οι τοξίνες είναι περισσότερες από όσες μπορεί να αντέξει ο οργανισμός, τότε -όσο είμαστε νέοι και γεροί- ο οργανισμός δημιουργεί τον πυρετό για να τις κάψει. Αν η δηλητηρίαση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός μας χάνει τη δύναμη αυτή και αναγκαστικά τοποθετεί αυτές τις τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός μας.

Αν τοποθετήσει τις τοξίνες στις αρθρώσεις, έχουμε τα αρθριτικά, αν στα νεύρα τη νευρίτιδα, αν στο δέρμα τη δερματίτιδα, αν στο λάρυγγα τη λαρυγγίτιδα, αν στα ιγμόρεια την ιγμορίτιδα, αν στη σκωληκοειδή απόφυση τη σκωληκοειδίτιδα. Αν τις τοξίνες τις τοποθετήσει ο οργανισμός μας σε ένα οποιοδήποτε άλλο όργανο, τότε το όργανο αυτό θα φλεγμαίνει και θα δώσει το αντίστοιχο όνομα της φλεγμονής με κατάληξη -ίτιδα.
 Αν όμως ο οργανισμός μας εναποθέσει τις επιπλέον τοξίνες (π.χ. τη χοληστερίνη από τις ζωικές τροφές και τα τριγλυκερίδια από τις αμυλούχες τροφές) στο εσωτερικό των αρτηριών ή των τριχοειδών αγγείων, τότε θα έχουμε την αρτηριοσκλήρωση με τις γνωστές συνέπειες του καρδιακού εμφράγματος ή του εγκεφαλικού επεισοδίου. Το επιπλέον σάκχαρο, που δεν μπορεί να διαλύσει το πάγκρεας με την ινσουλίνη του, δημιουργεί το ζαχαροδιαβήτη. Οι τοξίνες που τοποθετούνται στο οπτικό νεύρο δημιουργούν τη μυωπία ή την πρεσβυωπία. Οι τοξίνες που τοποθετούνται στον εγκέφαλο δημιουργούν την τρέλα. Αν η ποσότητα των τοξινών αυξηθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, τότε, για να γλυτώσει ο οργανισμός μας, τις μαζεύει σε ένα μέρος του σώματος, οπότε έχουμε τον καρκίνο.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε, ότι όπου υπάρχει αίμα καθαρό, εκεί υπάρχει υγεία και το αντίθετο, όπου υπάρχει ακάθαρτο αίμα, εκεί υπάρχει ασθένεια. Η υγεία μας λοιπόν εξαρτάται από τον τρόπο της διατροφής μας.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε;

ΤΡΟΠΟΙ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


α) Να τρώμε λίγο
: Η ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε καθημερινά καθορίζει άμεσα και την κατάσταση του οργανισμού μας: “όσο περισσότερο τρώμε, τόσο περισσότερο συντομεύουμε τη ζωή”. 
Ο οργανισμός μας με την πολλή τροφή ξοδεύει πολλή δύναμη, δηλαδή περισσότερη ζωική ενέργεια κι αυτό έχει σαν συνέπεια να υπερλειτουργεί για να αποβάλλει τις επιπλέον και αχρησίες τροφές. Έτσι π.χ. η χολή του συκωτιού αδυνατεί να διαλύσει τα επιπλέον λίπη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το πάχος, η χολοκυστίτιδα και η χολολιθίαση. Η ινσουλίνη του παγκρέατος αδυνατεί να διαλύσει την επιπλέον του κανονικού ζάχαρη των γλυκών και των αμυλούχων τροφών κι έτσι δημιουργείται ο διαβήτης.

Όσοι τρώνε λίγο ο οργανισμός τους εξουδετερώνει τις τοξίνες των τροφών, γι’ αυτό έχουν υγεία και μακροζωία.
 Παρατηρείστε τις γριές και τους γέρους και θα το διαπιστώσετε. Τρώνε μια φορά την ημέρα ή και δυο ή και τρεις, αλλά από λίγο. Πειράματα που έγιναν από επιστήμονες απέδειξαν ότι ποντίκια, που έτρωγαν μισή τροφή έζησαν διπλάσια διάρκεια από ποντίκια που έτρωγαν την κανονική τους τροφή. Έτσι εξηγείται και το φαινόμενο: άνθρωποι, που έτρωγαν και βλαβερές τροφές ακόμα, έζησαν πολλά χρόνια επειδή ακριβώς έτρωγαν λίγο. Θα μου πείτε: «μας ενδιαφέρουν τα πολλά χρόνια;» γιατί όχι; και αυτά, αλλά περισσότερο η υγεία. Κρίμα δεν είναι να υποφέρουν τόσοι πολλοί άνθρωποι; Κρίμα δεν είναι να ξοδεύονται τόσα πολλά χρήματα για νοσοκομεία, που συνεχώς γεμίζουν; Κρίμα δεν είναι να φεύγουν πρόωρα νέοι και μάλιστα επιστήμονες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τομέα τους;

Είναι πλέον γνωστό σε όλους, ότι το πολύ φαγητό δημιουργεί την παχυσαρκία, το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα m όλες τις άλλες αρρώστιες. Αν οι άνθρωποι πρόσεχαν περισσότερο την ποιότητα της τροφής τους θα αποφεύγονταν πάρα πολλές ασθένειες.
Από μελέτες που έγιναν σε κοινωνίες όπου πολλοί άνθρωποι φτάνουν να ζουν πάνω από 100 χρόνια (υπεραιωνόβιοι), όπως στους Χούντζας του Κασμίρ, στους Απχάζια της Γεωργίας και τους Βικαμπάμπα των Άνδεων, διαπιστώθηκε ότι η μακροβιότητα τους οφείλεται στην κατανάλωση μικρής ποσότητας τροφής, που περιέχει λίγες θερμίδες.
 Αυτό τονίζεται και σ’ έναν Αιγυπτιακό πάπυρο, που γράφει:
«Το μεγαλύτερο μέρος των όσων τρώμε είναι άχρηστο. Θα μπορούσαμε να ζήσουμε και με το ένα τέταρτο (1/4) της τροφής που καταπίνουμε. Τα άλλα τρία τέταρτα (3/4) είναι για να ζουν οι γιατροί».

β) Νηστεία με νερό:
 Η νηστεία θεραπεύει τις αρρώστιες. Οι Πατέρες της Εκκλησίας, που μερικοί απ’ αυτούς σπούδασαν και την ιατρική επιστήμη, θέσπισαν την νηστεία των 230 ημερών το χρόνο. Οι Χριστιανοί των πρώτων χρόνων κάθε Τετάρτη και Παρασκευή νήστευαν όλη την ημέρα πίνοντας μόνο νερό. Έπειτα θεσπίστηκαν οι νηστείες των 40 ημερών του Πάσχα, των Χριστουγέννων, του 15Αύγουστου, των Αποστόλων.
Η ευεργετική επίδραση της νηστείας στη βελτίωση της υγείας μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Με τη νηστεία ο οργανισμός μας αυτοκαθαρίζεται και αυτοδιορθώνεται.

Η μεγάλη αξία της νηστείας φαίνεται και από το εξής: Στη Δύση, στην περίοδο του μεσαίωνα, τους τρελούς τους κλείνανε στα μοναστήρια. Εκεί τους άφηναν νηστικούς και τους έδιναν μόνο νερό. Μετά από 40 ημέρες οι τρελοί γίνονταν καλά. Σήμερα λειτουργούν νοσοκομεία που εφαρμόζουν την πείνα σαν μέθοδο θεραπείας. Θεραπεύουν με αυτή όλες τις αρρώστιες, ακόμη και τον καρκίνο. Τέτοιες κλινικές υπάρχουν στην Αμερική, στη Ρωσία, στην Αγγλία και στην Κύπρο.

Τη θεραπευτική αγωγή της πείνας την εφάρμοσε και ο συγγραφέας για 15 ημέρες στο Κέντρο Φυσικής Υγιεινής στο Πέρα-Πεδί Λεμεσού Κύπρου. Θεραπεύτηκε από τα αρθριτικά, από τα οποία έπασχε από πολύ καιρό. Εκεί είδε με τα μάτια του πολλούς αρρώστους, που θεραπεύτηκαν από στομάχι, από έκζεμα και από παχυσαρκία.

Όταν κάποιος θελήσει να θεραπεύσει μια οποιαδήποτε αρρώστιά του με τη μέθοδο της πείνας, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω: Στην αρχή, για δυο ή τρεις μέρες, θα τρώει μόνο φρούτα, για ν’ αδειάσουν τα έντερά του και για να μπει ομαλά στη νηστεία. Έπειτα θα σταματήσει να τρώει. Θα πίνει μόνο νερό, όσο θέλει και εφόσον διψά. Οι τρεις πρώτες μέρες είναι πολύ δύσκολες. Την τέταρτη μέρα συνήθως σβήνει η πονά και ο οργανισμός τρέφεται από τα αποθέματά του. Παρουσιάζονται, όμως, ζαλάδες, αδυναμία, πονοκέφαλοι και συχνά υπόταση. (Όσοι πάσχουν από καρδιά, αναιμία ή υπόταση, καλό είναι, κατά τη διάρκεια της πείνας, να παρακολουθούνται από φυσιοθεραπευτή ή υγιεινολόγο). Θα κάνει και υποκλυσμούς για να αδειάσει το έντερο. Την πρώτη εβδομάδα τουλάχιστο δύο. Τις επόμενες εβδομάδες ένα εφόσον συνεχίζει την πείνα. Θα σταματήσει την πείνα μετά από δέκα ή είκοσι μέρες. Αυτό θα εξαρτηθεί από το βαθμό και το είδος της αρρώστιας.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας θα τα δούμε, όταν παρουσιασθούν τα παρακάτω φαινόμενα:
α) Η γλώσσα, που κατά τη διάρκεια της πείνας είναι άσπρη, θα γίνει κόκκινη.
β) Τα ούρα από κόκκινα που είναι κατά τη διάρκεια της πείνας, θα γίνουν άσπρα.
γ) Τα χνώτα και το σώμα ολόκληρο, όταν καθαρίσει ο οργανισμός από τις τοξίνες, σταματούν να μυρίζουν άσχημα, και
δ) Ενώ κατά τη διάρκεια της νηστείας η πείνα έχει σβήσει, μόλις καθαρίσει ο οργανισμός, παρουσιάζεται μεγάλη πείνα.

Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται, όταν η θεραπεία της πείνας σταματήσει. Αν αυτός που έκανε τη θεραπεία της πείνας φάει κρέας, μπορεί και να πεθάνει. Μετά θα πίνει μόνο χυμούς. Σε κάθε πέντε μέρες νηστείας με νερό αντιστοιχεί μια μέρα με χυμό από φρούτα. Αν π.χ. ένας έκανε δέκα μέρες νηστεία πείνας, για δυο μέρες, μετά την πείνα, θα πίνει χυμό φρούτων. Έπειτα θα τρώει για λίγες μέρες μόνο φρούτα. Μετά και πάλι για λίγες μέρες θα τρώει σαλάτες λαχανικών και ξηρούς καρπούς. Αν θέλει, μάλιστα, να μην αρρωστήσει ποτέ, τότε ας τρώει ώριμα φρούτα, ξηρούς, άψητους κι ανάλατους καρπούς και ωμά χόρτα της εποχής.

γ) Νηστεία με χυμούς φρούτων ή λαχανικών
. Όταν κάποιος δυσκολεύεται να κάνει νηστεία με νερό, τότε μπορεί να κάνει νηστεία με χυμούς ενός φρούτου της εποχής (π.χ. με χυμούς πορτοκαλιού), γι’ αρκετές μέρες ή με χυμούς άλλου φρούτου.
 Η νηστεία με χυμούς θα γίνεται ως εξής: Ο άρρωστος, εφόσον πεινά, θα πίνει κάθε τρεις ώρες μισό ποτήρι χυμό ενός φρούτου, αραιωμένο με νερό. Μπορεί όμως να χρησιμοποιεί σε κάθε γεύμα και διαφορετικό χυμό φρούτου, που είναι και το καλύτερο, διότι έτσι παίρνει διαφορετικές βιταμίνες, καθώς και μεταλλικά άλατα.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στον οργανισμό μετά από νηστεία με χυμούς φρούτων είναι παρόμοια με τα συμπτώματα της νηστείας με νερό, μόνο που η θεραπεία της αρρώστιας επιτυγχάνεται λίγο αργότερα. Και εδώ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη νηστεία με χυμούς φρούτων μέχρι να γίνουμε εντελώς καλά.
Τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα μπορούμε να επιτύχουμε, αν νηστεύουμε με χυμό από ένα λαχανικά ή και με χυμό από τέσσερα λαχανικά μαζί, αραιωμένο κατά το ήμισυ με νερό.
Ο χυμός εξάγεται με αποχυμωτή.



δ) Πιο εύκολα είδη νηστείας:Η φρουτοφαγία διαρκείας δύο, τριών ή και περισσότερων εβδομάδων φέρνει επίσης ίσης σπουδαιότητας αποτελέσματα για κάθε αρρώστια. Στη διάρκεια της νηστείας αυτής ο άρρωστος θα τρώει, όταν πεινά πολύ, το ίδιο φρούτο ή και διαφορετικό σε κάθε γεύμα. Η καταλληλότερη φρουτοφαγία γίνεται με το σταφύλι. Θεραπεύει όλες τις αρρώστιες, ακόμη και τον καρκίνο.


Η σταφυλοθεραπεία γίνεται ως εξής: κάθε δυο ή τρεις ώρες -εφόσον πεινά- ο ασθενής θα τρώει περίπου ένα μέτριο τσαμπί σταφύλια (250 γραμ.). Αν δεν υπάρχουν σταφύλια, μπορεί να τρώει σταφίδες, στην ίδια ποσότητα, φουσκωμένες στο νερό. Αν θέλει να αδυνατίσει, να τρώει δυο φορές, διότι έτσι θα παίρνει 1400 θερμίδες την ημέρα.

Η σταφυλοθεραπεία είναι εύκολη και μπορεί να την κάνει κάποιος και μόνος του, αρκεί να μην είναι φοβητσιάρης. Αν φοβάται, να την εφαρμόσει μια ή δυο μόνο ημέρες. Για περισσότερες μέρες, αν θέλει, ας επισκεφθεί ένα κέντρο υγείας, όπου εφαρμόζουν την φρουτοφαγία. Ευτυχώς τέτοια κέντρα υπάρχουν και στην Ελλάδα.
Όταν θεραπευτεί από την αρρώστια που έπασχε θα σταματήσει τη σταφυλοθεραπεία ως εξής: θα τρώει σε κάθε γεύμα εναλλάξ σταφύλια και ένα οποιοδήποτε φρούτο, τόσες μέρες περίπου, όσες μέρες έκανε τη θεραπεία με τα σταφύλια. Έπειτα άλλες τόσες μέρες περίπου, θα τρώει διάφορες ωμές σαλάτες και ξηρούς καρπούς.

Το πιο ιδανικό είναι να τρώει μόνο ωμές τροφές. Διαφορετικά τρώει ωμές τροφές το πρωί εφόσον πεινά, ατμόβραστα ή εν ανάγκη και βρασμένα το μεσημέρι και πάλι ωμή τροφή το βράδυ. Η τροφή θα είναι ή μόνο φρούτα ή μόνο σαλάτες ή μόνο ξηροί καρποί.
Να τι λέει η Παλαιά Διαθήκη για την ωμοφαγία: «Ιδού δέδοκα ύμίν πάντα χόρτον σπόριμον σπείρον σπέρμα, ό έστίν έπάνω πάσης της γης, καί πάν ξύλον, ό έχει, έν έαυτώ καρπόν σπέρματος σπορο μου, ύμίν έσται εις βρώσιν» (Γένεσις κεφ, Α’, 29-30). Δηλαδή: Να έχω δώσει σε σας, τον άνδρα και την γυναίκα, όλα τα είδη των χόρτων και φυτών που έχουν σπόρο και που υπάρχουν στην επιφάνεια ολοκλήρου της γης, και όλα τα είδη των δένδρων, που έχουν τους καρπούς τους, τον σπόρο για πολλαπλασιασμό, όλα αυτά, χόρτα και φυτά και καρποί των δένδρων, ας είναι για τη διατροφή και τη συντήρησή σας».


Εφόσον οι γιατροί μας δε θα παραδέχονται τη νηστεία με νερό ή με χυμούς φρούτων ή μόνο με φρούτα ή μόνο με λαχανικά που θεραπεύουν όλες τις ασθένειες, οι αρρώστιες θα γίνονται περισσότερες, τα νοσοκομεία θα γεμίζουν και οι άνθρωποι θα υποφέρουν Όσοι δε γνωρίζουν τα θαυμαστά αποτελέσματα της νηστείας που θεραπεύει όλες τις αρρώστιες, χρειάζεται να επισκεφθούν κέντρα φυσικής υγιεινής για να δουν και να πεισθούν.

ε) Η ωμή διατροφή
: Η ωμή διατροφή για εβδομάδες ή και μήνες θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια.
Αυτά που αποτελούν κυρίως την ωμή διατροφή είναι: Τα Λαχανικά, τα φρούτα, και οι ξηροί καρποί. Αν οι παραπάνω τροφές βράσουν ή ψηθούν τότε γίνονται νεκρές τροφές. Μ’ αυτές τα κύτταρά μας δηλητηριάζονται. Όσοι τρέφονται αποκλειστικά με βρασμένες τροφές πάντοτε πάσχουν από αρρώστιες. Μόνο όσοι τρώνε ωμές τροφές δεν πάσχουν από καμιά αρρώστια.
 Ο άνθρωπος πρέπει να τρώει ωμές φυσικές τροφές γιατί μόνον αυτές έχουν θρεπτική αξία. Σ’ αυτές βρίσκονται σε σωστή αναλογία, όλες οι ζωτικές ουσίες όπως: τα λίπη, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά άλατα, που είναι ουσίες απαραίτητες για τις λειτουργίες του οργανισμού κατά το μεταβολισμό.
Όλες οι ωμές τροφές χωνεύονται από τον οργανισμό μας πιο γρήγορα από ότι οι βρασμένες.
Η ωμή τροφή αργεί να χαλάσει. Αν όμως τη βράσουμε και την αφήσουμε έξω από το ψυγείο, θα χαλάσει πολύ γρήγορα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, όταν καταναλώνουμε ωμές τροφές. Πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας τα εξής: 


α) Για τα φρούτα: Να προτιμούμε πάντοτε τα ώριμα φρούτα, γιατί τα άγουρα βλάπτουν.

β) Για τα λαχανικά: Να προτιμούμε (όπως εξάλλου και για όλες τις φυτικές τροφές) αυτά που δεν έχουν χημικά λιπάσματα,


γ) Και για τους ξηρούς καρπούς ισχύουν τα ίδια.
Είναι αναμφισβήτητη η θεραπευτική αξία της ωμής διατροφής.


Αυτό το διαπιστώνουμε αν ρίξουμε μια ματιά σ’ όλα τα ζωντανά της φύσης. Τα ζώα που ζουν σ’ ελεύθερη κατάσταση και τρέφονται με φυσικές τροφές έχουν γερά δόντια, έχουν καλή όραση, δεν πάσχουν από την καρδιά τους, απ’ το στομάχι και γενικά δεν πάσχουν απ’ τις αρρώστιες που πάσχουν οι άνθρωποι.
Αντιθέτως τα ζώα που ζουν με τους ανθρώπους, όπως τα σκυλάκια και οι γάτες, πάσχουν από τις ίδιες αρρώστιες, που πάσχουν και τα αφεντικά τους: δηλαδή έχουν κι αυτά διαβήτη, στομαχικές διαταραχές, νεφρά, εκζέματα, εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο κι όλες τις άλλες ασθένειες που έχουν οι άνθρωποι.

Η ωμή διατροφή περιέχει τις φυτικές ίνες που εξαφανίζουν τη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τη χοληστερίνη, βοηθούν την πέψη και αποβάλλουν πιο γρήγορα από το πεπτικό σύστημα τα βλαβερά απόβλητα.
Η ωμή διατροφή θεραπεύει τη σκωληκοειδίτιδα. Τα σκληρά κόπρανα, που δημιουργούνται από μια δίαιτα φτωχή σε ίνες, μπορούν να φράξουν τη σκωληκοειδή απόφυση και να προκαλέσουν φλεγμονή, που μπορεί να οδηγήσει και σε ρήξη.

Επίσης, η ωμή διατροφή θεραπεύει την παχυσαρκία. Αποδείχτηκε ότι όσοι από τους παχύσαρκους εφάρμοσαν ωμοφαγία αδυνάτισαν.
Εξάλλου, θεραπεύει τις αιμορροΐδες. Ο μισός πληθυσμός στα πολιτισμένα κράτη, πάνω από 50 ετών, υποφέρει από αιμορροΐδες.
Η ωμή διατροφή, τέλος, θεραπεύει το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο των εντέρων και σχεδόν όλες τις άλλες αρρώστιες.


Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ωμές τροφές έχουν ένζυμα, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, τα οποία καταστρέφονται με το βράσιμο.
Από πείραμα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι κότες που έτρωγαν για λίγες μέρες σιτάρι βρασμένο, ψόφησαν, ενώ οι άλλες που έτρωγαν άβραστο σιτάρι έζησαν.
Όσοι πάσχετε από οποιαδήποτε αρρώστια (εκτός από (πιασίματα) και από καρκίνο ακόμη, κάντε ωμοφαγία για ένα ή δύο μήνες ή και περισσότερους και θα γίνετε καλά. Αρκεί να δοκιμάσετε και θα με δικαιώσετε.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Το κρέας: επειδή δεν περιέχει ίνες όπως τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, προκαλεί δυσκοιλιότητα, η οποία συνεπάγεται και αρρώστιες. Επίσης, μας είναι γνωστό ότι σήμερα στα κρέατα βρίσκονται ορμόνες, που είναι καρκινογόνες. Είναι γνωστό, ότι τα κρέατα και τα ψάρια, που ψήνονται στα κάρβουνα, προκαλούν καρκίνο στο παχύ έντερο.
Πολύ σωστά η ορθόδοξος Εκκλησία μας από τις 365 ημέρες, τις 230 απαγορεύει το κρέας και τις άλλες ζωικές τροφές.

Δεν βλάπτουμε τους άλλους, όταν τρώμε κρέας, αλλά τον ίδιο τον εαυτό μας, την υγεία μας, πράγμα που θεωρείται αμαρτία. Σήμερα πολλοί γιατροί απαγορεύουν το κρέας, σ’ αυτούς που πάσχουν από αρτηριοσκλήρωση.

Αλλά και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας γνώριζαν τη βλαβερή επίδραση της κρεοφαγίας στην ψυχή και το σώμα και προσπάθησαν να περιορίσουν το κακό. Ο Μ. Βασίλειος στον «Περί νηστείας πρώτο λόγο του», μεταξύ άλλων, αναφέρει: «να μη τρώτε κρέας, ούτε να πίνετε κρασί, ούτε όσα οι κοιλιόδουλοι επιθυμούν. Γιατί μαζί με την πολυφαγία, το μεθύσι και την ποικιλία των καρυκευμάτων, ανοίγει η όρεξη για κτηνώδη συμπεριφορά».
Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος και πολλοί άλλοι πνευματικοί άνθρωποι, δεν τρώνε ποτέ κρέας και ζούνε με πλήρη ψυχοσωματική υγεία, πολύ περισσότερα χρόνια από τους κρεατοφάγους.

Ο Πλάτωνας γράφει: «Να τρέφεστε με ψωμί πιτυρούχο, ελιές, τυρί, βολβούς, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σύκα και όσπρια. Ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο της διατροφής, θα ζείτε με ειρήνη και υγεία. Όπως είναι φυσικό, θα πεθάνετε γέροι και τον ίδιο τρόπο ζωής θα παραδίδετε και στα εγγόνια σας».
Τα ζωικά λίπη: Το λίπος από τα κρέατα, από το γάλα, από το κασέρι, τη μαργαρίνη, το βιτάμ και από το βούτυρο, προκαλεί την αρτηριοσκλήρωση.
Σκληραίνει τις αρτηρίες, γιατί τα λιπίδια εναποτίθενται στο εσωτερικό των αρτηριών με αποτέλεσμα να τις στενεύουν και να δυσκολεύεται η κυκλοφορία του αίματος με τα γνωστά επακόλουθα: την αύξηση της πίεσης, τη δημιουργία εμφραγμάτων της καρδιάς και των εγκεφαλικών επεισοδίων.


Στην Ιαπωνία με στατιστικές που έγιναν, αποδείχτηκε, ότι η αύξηση του αριθμού των καρδιοπαθών συμβαδίζει με την αύξηση της κατανάλωσης των ζωικών λιπών. Ορισμένοι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι μοναχοί, οι οποίοι διατρέφονταν με φυτικές τροφές και με φυτικά λίπη (λάδια) μόνον, δεν έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και από εκφυλιστικές αρρώστιες.
Από πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους, παρατηρήθηκε ότι, αυτοί που καταναλώνανε ζωικά λίπη, είχαν μεγάλη ποσότητα χοληστερίνης στο αίμα τους σε σύγκριση με τους ανθρώπους, που κατανάλωναν φυτικά έλαια.

Σήμερα, στα πολιτισμένα κράτη, ο ένας στους τρεις πεθαίνει από καρδιά, ο άλλος από καρκίνο και ο άλλος από άλλες ασθένειες. Στην εποχή μας πολύ δύσκολα βρίσκουμε ανθρώπους, που πεθαίνουν από φυσικό θάνατο. Οι άνθρωποι στις φτωχές χώρες δεν πάσχουν από καρδιακά νοσήματα, από πίεση, από διαβήτη, από αρθριτικά και γενικά, από τις αρρώστιες του πολιτισμού. Αν ρωτήσουμε γέρους, θα μας πουν ότι οι ασθένειες αυτές είχαν εξαφανισθεί κατά τη διάρκεια της κατοχής.


Η ζάχαρη, με τις επεξεργασίες που έχει υποστεί, έχει καταντήσει ένα πραγματικό δηλητήριο, διότι δεν της έχουν μείνει βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Όσοι τρώνε γλυκά, επιδεινώνουν τις αρρώστιες τους. Η άσπρη ζάχαρη και το άσπρο ψωμί είναι οι κύριες αιτίες της δημιουργίας του διαβήτη. Τελευταίες έρευνες έδειξαν, ότι η αρτηριοσκλήρωση και το έμφραγμα οφείλονται στην κατανάλωση ζάχαρης.
Η ζάχαρη είναι τόσο επικίνδυνη, που ακόμη και τα μικρά δεν την πλησιάζουν. Τα γλυκά του σπιτιού δε χαλούν, επειδή έχουν σιρόπι από ζάχαρη. Οι κονσέρβες δε χαλούν, επειδή σ’ αυτές προσθέτουν ζάχαρη. Ζάχαρη προστίθεται και σε όλα τα αναψυκτικά καθώς και σε πολλές άλλες τροφές. Πρέπει να αποφεύγουμε τη ζάχαρη και να προτιμούμε το αφιλτράριστο μέλι.

Το αλάτι, εξάλλου, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας μας. Οι λαοί που τρώνε πολύ αλάτι, όπως οι Ιάπωνες Γάλλοι και οι Έλληνες, έχουν μεγάλο ποσοστό καρκίνου στομάχου, σε σύγκριση με τους λαούς, που τρώνε λίγο αλάτι. Το αλάτι ανεβάζει την πίεση, δημιουργεί τα νευρικά και την τρέλα. Ακόμη δημιουργεί την παχυσαρκία, διότι ένα γραμμάριο αλάτι συγκρατεί 30 γραμ. νερό.
Το αλάτι φλογίζει το ήπαρ, τα νεφρά και το δέρμα. Ερεθίζει έκζεμα και βλάπτει πολύ το στομάχι και την όραση. Ο οργανισμός επειδή το έχει ανάγκη, μπορεί να το παίρνει μόνο από τις ωμές τροφές, που περιέχουν αλάτι σε αρκετή ποσότητα. Πολύ αλάτι βρίσκεται στο σέλινο, στο κρεμμύδι και στο μαϊντανό.
Με πειράματα που έγιναν σε σκύλους και κοτόπουλα, που τρέφονταν με αλάτι, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, αποδείχτηκε αυτά πέθαιναν πιο σύντομα από τ’ άλλα ζώα.

Το άσπρο ψωμί: Απ’ αυτό λείπει το πίτυρο. Το πίτυρο είναι άπεπτο. Περιέχει ίνες και εξαφανίζει τη δυσκοιλιότητα, τη μητέρα όλων των ασθενειών. Το άσπρο ψωμί δημιουργεί τη δυσκοιλιότητα, επειδή λείπει από αυτό το πίτυρο. Και γίνεται πιο βλαβερό με διάφορες επικίνδυνες ουσίες και τα βελτιωτικά, που προσθέτουν οι αρτοποιοί, για να γίνει αφράτο.

Το ρύζι: Και απ’ αυτό λείπει η άπεπτη φλούδα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες. Το στιλβώνουν για να γυαλίσει και το αποστειρώνουν με χημικά φάρμακα, για να μη προσβάλλεται απ’ τα έντομα. Ωφέλιμο είναι μόνο το μαύρο ρύζι, δηλ. το κάργκον, το οποίο έχει και τη φλούδα του.

Το λάδι, για να εξαχθεί από τις ελιές, περνά από μεγάλη θερμοκρασία. Το αποχρωματίζουν και προσθέτουν σ’ αυτό χημικές ουσίες. Αυτό το επεξεργασμένο ή ραφινέ λάδι είναι ένα πραγματικό δηλητήριο. Με το τηγάνισμα ή με το βράσιμο, γίνεται ακόμα πιο δυνατό δηλητήριο. Από πειράματα που έγιναν, αποδείχτηκε ότι τα τηγανισμένα λίπη και λάδια προκαλούν καρκίνο στο μαστό. Ωφέλιμο είναι μόνο το άθερμο λάδι. Επειδή όμως βρίσκεται δύσκολα, γι’ αυτό να προτιμάτε το παρθένο ελαιόλαδο, στο οποίο απαγορεύεται από το νόμο να προσθέτουν χημικές ουσίες.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝ


Το λεμόνι: θεραπεύει τις αρθρίτιδες και το διαβήτη. Με λεμονοφαγία μερικών ημερών, θεραπεύονται οι κολίτιδες και οι αιμορραγίες από έλκη. Πολλοί που έπασχαν από στομάχι και εφάρμοσαν λεμονοφαγία, θεραπεύτηκαν. Έτρωγαν κάθε μέρα από ένα λεμόνι παραπάνω, μέχρι και τη δέκατη μέρα, που έφαγαν δέκα λεμόνια. Είναι ωφέλιμο για το ήπαρ και τα νεφρά. Εμποδίζουν το σχηματισμό λίθων. Ο χυμός του είναι αντιγριπικός και αντιθρομβωτικός του αίματος.

Το λάδι απαλλάσσεται από τις βλαβερές του ουσίες, όταν χτυπιέται με χυμό λεμονιού.
Το νερό γίνεται αβλαβές, όταν του ρίξουμε λίγες σταγόνες λεμονιού.
Το λεμόνι δε βλάπτει σε καμιά περίπτωση, γιατί είναι φρούτο. Ο χυμός ενός λεμονιού με μέλι, σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί, είναι ωφέλιμος για όλες τις αρρώστιες.

Χυμός λεμονιού στα ρουθούνια μια-δυο φορές την ημέρα, σταματά το συνάχι. Εάν βάλουμε λεμόνι στους κάλους εξαφανίζονται. Εάν κάνουμε γαργάρα με λεμόνι, ξεπρήζονται οι αμυγδαλές. Εάν αλείψουμε τα σπυριά με λεμόνι, εξαφανίζονται. Το λεμόνι είναι ωφέλιμο για όλες τις αρρώστιες. Θεραπεύει ακόμη και τον καρκίνο.


Το μέλι: Θεραπεύει την ψυχοπάθεια, το ήπαρ, τη δυσπεψία, το έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, τη δυσκοιλιότητα, τη γρίπη, την αμυγδαλίτιδα, τη βρογχίτιδα, την ελονοσία, τον αρθριτισμό, τη χολολιθίαση, την κολίτιδα, το διαβήτη και πάρα πολλές άλλες αρρώστιες.

Το λάχανο: Θεραπεύει την αναιμία, τη βρογχίτιδα, τη βρογχοπνευμονία, τη φυματίωση, το έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, τα εκζέματα, τις δερματικές παθήσεις, τη νεφρίτιδα, την κολίτιδα, τη χολή, το ήπαρ και πλήθος άλλων ασθενειών. Ο χυμός του θεραπεύει τη γρίπη και τα αρθριτικά. Ανακατωμένος με ίσο βάρος μέλι και κάνοντας γαργάρα, θεραπεύει τη στηθάγχη.

Το καρότο: Θεραπεύει τις παθήσεις του στομάχου και των εντέρων. Πίνοντας χυμό καρότου, τουλάχιστον για 6 μήνες, θεραπεύουμε την πρεσβυωπία.

Το κρεμμύδι: Θεραπεύει την αναιμία, την κολίτιδα, το έκζεμα και τις δερματικές παθήσεις, τη νεφρίτιδα, τα αρθριτικά, τους ρευματισμούς, το διαβήτη και πάρα πολλές άλλες αρρώστιες.

Το σκόρδο: Θεραπεύει τη βρογχίτιδα, το άσθμα, τη φυματίωση, το εμφύσημα, την υπέρταση, την καρδιακή ανεπάρκεια, τις αιμορροΐδες, τους κιρσούς, το διαβήτη, την πέτρα στα νεφρά, την αναιμία και τα ρευματικά. Αν βάζουμε σκόρδο δυο φορές την ημέρα πάνω στους κάλους, εξαφανίζονται.

Τα σύκα: Θεραπεύουν τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια, το έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη, τον αρθριτισμό, το διαβήτη, την κολίτιδα και τις δερματικές παθήσεις.

Το μήλο: Θεραπεύει τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα, όταν τρώγεται μόνο του, χωρίς τίποτε άλλο. Είναι ωφέλιμο στην κολίτιδα, στους διαβητικούς και σε όσους πάσχουν από αρθριτικά, ρευματισμούς και αρτηριοσκλήρωση.


Το πορτοκάλι: Θεραπεύει την αρτηριοσκλήρωση, το διαβήτη, το στομάχι, την υπέρταση, τις νεφροπάθειες, τον αρθριτισμό και τα ρευματικά. Είναι αντιγριπικό και αντιθρομβωτικό του αίματος. Η πορτοκαλοθεραπεία για δυο ή τρεις εβδομάδες, θεραπεύει όλες τις αρρώστιες.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Αδυνάτισμα: Λεμόνι, σταφύλι.

Αιμορροΐδες: Αγριοκάστανα, βατόμουρα, κρεμμύδι.

Ακμή: Μαρούλι, μαϊντανός, τσουκνίδα, ντομάτα.

Αλκοολισμός: Γκρέιπ φρουτ, πορτοκάλι, πιπεριά, μαϊντανός.

Αμυγδαλές: Λεμόνι, σκόρδο.
Αναιμία: Καρότο, λάχανο, λεμόνι, μαρούλι, μαϊντανός, ξερά δαμάσκηνα, σόγια, τσουκνίδα.

Αρθριτικά: Μαρούλι, ντομάτα, πράσο, καρότο, σκόρδο, πατάτες, σταφίδες, τσουκνίδα.

Αρτηριοσκλήρωση: Κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο, αγκινάρα.

Άσθμα: Κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός.

Αϋπνία: Μαρούλι, κρεμμύδι, μήλο.

Βαρυστομαχιά: Λεμόνι.

Βήχας: Κρεμμύδι, σέλινο, πράσο, λεμόνι, μέλι, σκόρδο.

Βραχνάδα: Κρεμμύδι, σέλινο.

Βρογχίτιδα: Λάχανο, μαρούλι, κρεμμύδι, πράσο.

Βρογχοκήλη: Ραδίκια, παντζάρια, καρότα, φασολάκια, κάρδαμο.

Γρίπη: Λαχανόζουμο.

Δερματικές παθήσεις: Λάχανο, κρεμμύδι, σταφύλι, σταφίδες.

Διαβήτης: Καρότο, σέλινο, φασόλια, βατόμουρα, ροδάκινα, ελιές ανάλατες, κρεμμύδι, λάχανο, ρεπάνι.

Διάρροια: Κυδώνι, μαϊντανός, λάχανο, κουνουπίδι, αγκινάρα.

Δυσκοιλιότητα: Χυμός ντομάτας, σταφίδες, λάχανο, μήλο, σύκα, δαμάσκηνα, μαρούλι, πιτυρούχο ψωμί, κάστανα, αχλάδια, βερίκοκα, ελαιόλαδο, κρεμμύδι.

Έκζεμα: Σταφίδες, πορτοκάλια, κρεμμύδι, καρότο.

Έλκος στομάχου: Πατάτα, μέλι, καρότο, γλυκοκολόκυθο.

Κάλοι: Τους αλείφουμε με χυμό από πράσο ή σκόρδο ή λεμόνι.

Καρδιακή ανεπάρκεια: Μαρούλι, σπαράγγια.

Κοιλόπονος: Πατάτα, λεμόνι, ρίγανη.

Κυστίτιδα: Ρεπάνι, μαϊντανός, παντζάρια, πράσα.

Λαρυγγίτιδα: Σκόρδο, κρεμμύδι, πράσα.

Λιποθυμία: Λεμόνι,

Νευρικές παθήσεις: Ροδάκινα, σέλινο, παντζάρια

.
Όραση: Καρότο, μαϊντανός, μαρούλι, ηλιόσποροι.

Παθήσεις νεφρών: Σκόρδο, μαρούλι, ντομάτα, καρότο, ραδίκια, μήλα, πεπονόσπορος, μαϊντανός, κουνουπίδι, ροδάκινα, σέλινο, παντζάρι.

Παθήσεις του συκωτιού: Αγκινάρες, μαρούλι, ρεπάνι, κρεμμύδι, πράσο, λάχανο, δαμάσκηνα, μαϊντανός, παντζάρι, γκρέιπφρουτ, κουνουπίδι, καρότο, μήλο.

Παθήσεις της χολής: Ραπανάκια, μαϊντανός, παντζάρι, κουνουπίδι, μήλο.

Πονοκέφαλος: Κρεμμύδι, σέλινο, λεμόνι, λάχανο.

Ρευματισμοί: Ντομάτα, γκρέιπφρουτ, σέλινο, σπαράγγια.

Στηθάγχη: Λεμόνι.

Σκουλήκια στα έντερα: Γλυκοκολόκυθο, σκόρδο, κρεμμύδι.

Συνάχι: Μέλι, σύκα, λεμόνι, κρεμμύδι.

Υπέρταση: Σέλινο, τσουκνίδα, ανάλατη ελιά, μαϊντανός, σόγια, ροδάκινο, σκόρδο, κουνουπίδι, καρότο, κρεμμύδι.

Φαρυγγίτιδα: Γαργάρα με χυμό πράσου ή σκόρδου.

Στο Κέντρο VIVAMUS υπάρχουν πολλοί πάσχοντες που συνδυάζοντας τη σωστή διατροφή με το βιοσυντονισμό ή/και τις υπόλοιπες μεθόδους (ρεφλεξολογία, βελονισμό, rejuvance) έχουν θεαματικά βελτιώσει την υγεία τους. Κάποιοι – που μένουν εκτός Αττικής, εφάρμοσαν μόνη τις αρχές της σωστής διατροφής σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του τεστ δυσανεξίας που διεξάγουμε με τις συσκευές του βιοσυντονισμού και επίσης απαλλάχτηκαν από έντονα προβλήματα υγείας που είχαν.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!