Αρχική Vivamus Γαστρίτιδα και Διατροφικές Οδηγίες

Γαστρίτιδα και Διατροφικές Οδηγίες

by NIKOLE

Η τακτική της επιλογής προϊόντων για μαγείρεμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οξύτητα του γαστρικού υγρού. Η διατροφική θεραπεία για γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα μειώνει την έκκριση των πεπτικών υγρών, έχει ήπια επίδραση στο στομάχι. Μια καλά σχεδιασμένη δίαιτα για τη γαστρίτιδα του στομάχου παίζει καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία της νόσου.

Είναι σημαντικό να οργανωθεί μια ισορροπημένη διατροφή σε ασθενείς με συνοδό παθολογία: παχυσαρκία, υποβιταμίνωση, αλλεργίες, αναιμία. .
Μια ισορροπημένη διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό και αποκαθιστά την υγεία. Μεταξύ των ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα, η γαστρίτιδα κατέχει ιδιαίτερη θέση και απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Μια ήπια δίαιτα για γαστρίτιδα με χαμηλή οξύτητα διεγείρει την παραγωγή γαστρικού υγρού. Ο πάσχων πρέπει να μασήσει καλά την τροφή για να μην τραυματιστεί η βλεννογόνος μεμβράνη του πάσχοντος οργάνου.

ΜΕΝΟΥ:

Το μενού διατροφής περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρόφιμα: Λευκό κρέας κοτόπουλου, Άπαχο ψάρι
Πουρέ λαχανικών, Τυρί cottage 5% , 5% γάλα εάν καταναλώνετε γαλακτοκομικά.
Σε περίπτωση γαστρίτιδας επιτρέπεται η κατανάλωση φρέσκων χυμών φρούτων, πουτίγκα από κυνόροδο, μεταλλικό νερό.

Ο πάσχων θα πρέπει να τρώει καλά για αρκετούς μήνες μετά την τελευταία έξαρση. Κατά τη σύνταξη μιας λίστας προϊόντων για μαγείρεμα, ο πάσχων επιλέγει μόνο εκείνα που μειώνουν την οξύτητα:

Αυγά κοτόπουλου – Σιτηρά – Πατάτες – Κολοκύθι

Η δίαιτα αποτελείται από πουρέ, σούπες και εφόσον καταναλώνει κρέας μαγειρεμένο κρέας και ψάρι, μπριζόλες στον ατμό και υγρό χυλό γάλακτος. Το κύριο γεύμα είναι αυτό που καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του πάσχοντος που σχετίζονται με την ηλικία.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα ένα άρρωστο όργανο, τηρώντας μια δίαιτα. Εάν ο πάσχων τρώει τακτικά και εγκαταλείψει τις κακές συνήθειες, η ασθένεια περνά γρήγορα σε ύφεση. Ο πάσχων απαγορεύεται να πίνει αλκοόλ, το οποίο έχει διεγερτική δράση στους πεπτικούς αδένες.

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ
Η δίαιτα για πάσχοντες με γαστρίτιδα με φυσιολογική οξύτητα περιλαμβάνει τροφές που προστατεύουν το όργανο που πάσχει. Ο πάσχων δεν συνιστάται να τρώει ζεστά ή κρύα φαγητά, συχνά δε ούτε δημητριακά, προϊόντα ζύμης μαγιάς. Σε περίπτωση έξαρσης της νόσου, θα ενημερώσει ο γιατρός μετά από πλήρη εξέταση του πάσχοντος. Ο πάσχων πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να καταναλώνει καφέ και αλκοόλ.

Τρώτε μικρά γεύματα.
Ο πίνακας με τα επιτρεπόμενα και απαγορευμένα τρόφιμα βοηθά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μενού.

Γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα Γαστρίτιδα με χαμηλή οξύτητα
Λευκό κρέας κοτόπουλου. Άπαχο ψάρι. Απαχο κρέας. Αυγά κοτόπουλου. Μήλα, αχλάδια. τυρί κότατζ 5%, χαμηλά λιπαρά, γάλα, γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, γιαούρτι, γιαούρτι. Ζωμός κρέατος. Ζωμό λαχανικών. Τριμμένα ωμά λαχανικά. Βραστό αυγό. Μπισκότα. Γάλα, 1% κεφίρ, τυρί. Κατσαρόλα με τυρί κότατζ και τριμμένα καρότα. Αποξηραμένα φρούτα για να φτιάξετε μαρμελάδες.

ΜΕΝΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ
Η υψηλή συγκέντρωση γαστρικού υγρού βλάπτει τη βλεννογόνο μεμβράνη. Τα σημάδια της γαστρίτιδας δεν εμφανίζονται αμέσως. Ένα άτομο παραπονιέται για καούρα, ρέψιμο, πόνο στην επιγαστρική περιοχή.

Αναπτύσσεται υπερόξινη γαστρίτιδα – τα συμπτώματα δείχνουν αύξηση της οξύτητας, υποδηλώνοντας μερικές φορές το σχηματισμό έλκους στομάχου. Η σωστή διατροφή για τη γαστρίτιδα στοχεύει στην εξάλειψη του πρόχειρου φαγητού από τη διατροφή.

Η καθημερινή χρήση υγρού χυλού είναι απαραίτητη για τη θεραπεία της υπερόξινης γαστρίτιδας του στομάχου – η διατροφή περιλαμβάνει πιάτα από ρύζι, κριθάρι, φαγόπυρο, βρώμη. Ο πάσχων κάνει δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα με γαστρίτιδα στομάχου – το μενού της εβδομάδας περιλαμβάνει κρέας ή ψάρι, πουρέ λαχανικών, νόστιμα σουφλέ.

Ένα δείγμα μενού για αρκετές ημέρες αποτελείται από υγιεινά και θρεπτικά γεύματα.
Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια της περιόδου έξαρσης, ο ασθενής επιλέγει την ιδανική δίαιτα, αποφεύγοντας γλυκά, μπαχαρικά, καπνιστά κρέατα που ερεθίζουν το έντερο.

Για test δυσανεξίας τροφών (και εξ’αποστάσεως ) καλέστε : 210 9769116, 6980 667655

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!