Αρχική VivamusΣυμβουλες Γαλα απο Ταχινι!

Γαλα απο Ταχινι!

by NIKOLE

Τις τελευταίες ημέρες πειραματίζομαι με την παρασκευή γάλακτος από φυσικές τροφές, κυρίως ξηρούς καρπούς. Σήμερα δοκίμασα να φτιάξω γάλα από ταχίνι – του οποίου τη θρεπτική αξία γνωρίζω μεν, δυσκολευόμουν όμως να φάω περισσότερο από μια κουταλιά σούπας και σπάνια το συμπεριλάμβανα στην καθημερινή μου διατροφή. Η σκέψη όμως να φτιάξω γάλα από ταχίνι, παρά τις όποιες αμφιβολίες μου για το γευστικό αποτέλεσμα -σε υποκειμενική βάση- επικράτησε και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Α π ο λ α υ σ τ ι κ ό! Τόσο που ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφω το κείμενο, το έχω δίπλα μου και κατεβάζω σιγά σιγά το ρόφημα για να επιβραδύνω το χρόνο μέχρι και την τελευταία σταγόνα!

Ενημερωτικά για όσους δεν το γνωρίζουν το ταχίνι είναι πολτός που φτιάχνεται από αναποφλοίωτο σουσάμι.

Το γάλα από ταχίνι είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες.

Τρόπος παρασκευής. Τα υλικά είναι μόνο δύο. Ταχίνι και νερό. Το μπλέντερ απαραίτητο εργαλείο (για όλα τα είδη γάλακτος σχεδόν που θα συμπεριλαμβάνω σιγά σιγά στο blog)  και ξεκινάμε..

2-4 κουταλιές ταχίνι (σούπας)

1 φλυτζάνι νερό

Ρίχνετε στο μπλέντερ το νερό μαζί με τις 2 κουταλιές ταχίνι και τα αναμειγνύετε καλά, μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα. Αν θέλετε το μείγμα να γίνει πιο παχύρρευστο, προσθέστε περισσότερο ταχίνι. Διατηρείται 3-4 ημέρες. Με τα προϊόντα ενεργοποίησης τροφών – δίσκοι και σουβέρ που διαθέτουμε στο Κέντρο VIVAMUS – (πατήστε εδώ) μπορείτε να διατηρήσετε την τροφή σας όχι μόνο αναλλοίωτη αλλά και το ίδιο ή περισσότερο γευστική για αρκετό χρόνο).

Σημείωση: Στο blog θα υπάρχουν συνταγές που συχνά έχουν δοκιμαστεί από εμάς ή φίλους. Πάντα με ενοχλούσε το γεγονός (ως μη έχουσα ιδιαίτερη σχέση με τη μαγειρική), να μην πετυχαίνουν συνταγές -όχι γιατί θα μπορούσαν να οφείλονται στην έλλειψη χαρισματικής κλίσης σε εμένα- αλλά μάλλον γιατί όποιος τις πρότεινε δεν τις είχε πιθανά εφαρμόσει-. 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!