Αρχική VivamusΒότανα Βιολογικό γαρίφαλο κορυφαίο αντιπαρασιτοκτόνο PARATREX VIVAMUS

Βιολογικό γαρίφαλο κορυφαίο αντιπαρασιτοκτόνο PARATREX VIVAMUS

by NIKOLE

Το οργανικό γαρύφαλλο, θα το βρείτε ως συστατικό στο προϊόν μας PARATREX  ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ.
Για να το προμηθευτείτε πατήστε εδώ.
Για πληροφορίες μπορείτε να δείτε σχετικά μας άρθρα πατώντας εδώ.

Το αποξηραμένo μπουμπούκι του γαρυφαλλόδεντρου θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα για τη θανάτωση αυγών από επιβλαβείς οργανισμούς Eπίσης αποθαρρύνει τους μύκητες. Τα συγκεκριμένα μπουμπούκια προέρχονται από λουλούδια του δέντρου Syzygium aromaticum. Ενώ το δέντρο είναι αυτόχθονο στα νησιά Maluka της Ινδονησίας, τα γαρύφαλλα σήμερα τα βρίσκουμε στην Ινδία, τις Δυτικές Ινδίες, την Τανζανία, τη Σρι Λάνκα, τη Βραζιλία και τη Μαδαγασκάρη. Για πάνω από 2.000 χρόνια, η ινδική και η κινεζική παραδοσιακή ιατρική έχει κάνει εκτεταμένη χρήση γαρίφαλων και γαρίφαλου. Οι έμποροι από την Αραβία έφεραν για πρώτη φορά τους ευωδιαστά αυτά μπουμπούκια στην Ευρώπη τον 4ο αιώνα. Μέχρι τον έβδομο και τον όγδοο αιώνα, τα γαρίφαλα έγιναν δημοφιλή ως συντηρητικό τροφίμων στην Ευρώπη. Σήμερα, τα γαρύφαλλα βρίσκονται σε ράφια μπαχαρικών και παντοπωλεία σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα αυξανόμενο σύνολο επιστημονικών στοιχείων υποστηρίζει τη χρήση τους ως φυσικό φάρμακο κατά των επιβλαβών μικροοργανισμών.

Γαρύφαλο Συνοπτικά Στοιχεία
Επιστημονική ονομασία Syzygium aromaticum
Οικογένεια μυρτιάτες
Προέλευση Ινδονησία
Οφέλη για την υγεία Αντιοξειδωτικά, καταπραΰνει, αντιστέκεται σε επιβλαβείς οργανισμούς, πεπτική υποστήριξη
Κοινή Χρήση Μαγειρική ως Μπαχαρικό και Παραδοσιακή Ιατρική
Μπουμπούκια Αντιστέκεται σε Επιβλαβείς Οργανισμοί

Τα Γαρύφαλλα Αντιστέκονται στους Επιζήμιους Οργανισμούς
Τα γαρύφαλλα περιέχουν ευγενόλη, ένα ισχυρό φυτοχημικό προϊόν που προσφέρει πολλά οφέλη και είναι επίσης υπεύθυνο για την ξεχωριστή οσμή των γαρίδων. Η έρευνα έχει επανειλημμένα δείξει ότι τα γαρίφαλα και η ευγενόλη είναι αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανθεκτικού σε επιβλαβείς οργανισμούς [1, 2]. Όταν οι Πορτογάλοι ερευνητές αξιολόγησαν την ευγενόλη έναντι επιβλαβών οργανισμών που στοχεύουν στο έντερο, παρατήρησαν ότι η ευγενόλη μπορεί να προσφέρει δυνατότητες ως φυσική θεραπεία για την προώθηση της ισορροπίας. [3]

Τα γαρίφαλα, τα ζιζάνια, η κανέλα και η μέντα είναι μερικά από τα πολλά αιθέρια έλαια που έχουν επιδείξει δράση εναντίον επιβλαβών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Candida. [4, 5] Μια ενδιαφέρουσα πρακτική εφαρμογή αυτού του οφέλους είναι κοινή στην Ιαπωνία, όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα μπαχαρικά προστατεύουν τα πιάτα θαλασσινών από τα μικρόβια που προκαλούν τροφικές ασθένειες. [6]

Περισσότερο από απλά μια ενόχληση, έντομα όπως τα κουνούπια μεταφέρουν ασθένεια. Δυστυχώς, πολλοί σπρέι που χρησιμοποιούνται για την απώθησή τους περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως το DEET. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Duke, το έλαιο γαρυφάλλου είναι ένα φυσικό απωθητικό εντόμων για όσους θέλουν να αποφύγουν σκληρά, χημικά αποτρεπτικά. [7] Έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Mahidol της Ταϊλάνδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έλαιο γαρυφάλλου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην απώθηση των κουνουπιών. [8]

Τα Γαρίφαλα έχουν Αντιοξειδωτική Δράση

Η οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες προκαλεί όλεθρο που μπορεί να διακόψει την κυτταρική λειτουργία και να επηρεάσει την υγεία σας και το πώς αισθάνεστε. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την οξειδωτική βλάβη και τα μπαχαρικά συγκαταλέγονται στις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών. Όπως το φασκόμηλο και η ρίγανη, τα γαρύφαλλα περιέχουν συμπυκνωμένα αποθέματα αντιοξειδωτικών που ενθαρρύνουν τη φυσιολογική γήρανση και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και υποστηρίζουν την κυτταρική ακεραιότητα στο πιο βασικό επίπεδο [9, 10]

Τα Γαρύφαλλα Υποστηρίζουν την Πεπτική Υγεία

Το λάδι του γαρυφάλλου μπορεί να ανακουφίσει από περιστασιακά αέρια και φούσκωμα. Μειώνει την πίεση στο στομάχι από τα αέρια και υποστηρίζει την σωστή εξάλειψη των αποβλήτων. Μπορεί να ανακουφίσει την ενόχληση του στομάχου και μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά της ναυτίας (ακόμα και αυτής που προκαλείται σε κινούμενο όχημα), του λόξυγκα και του εμετού.

Τα Γαρίφαλα Προωθούν τη Στοματική Υγεία

Το έλαιο γαφυράλλου, το οποίο ενισχύειτα  υγιή δόντια και ούλα, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για την ανακούφιση του πονόδοντου, των ερεθισμένων ούλων και της στοματικής δυσφορίας. Με δράση παρόμοια με αυτή της καψαϊκίνης, η ευγενόλη στα γαρύφαλλα καταστέλλει την ευαισθησία των υποδοχέων που καταγράφουν δυσφορία. Η καταπραϋντικής δράση ενισχύεται ακόμα περισσότερο καθώς τα γαρύφαλα περιέχουν βήτα-καρυοφυσίνη, που έχει ταχεία (αλλά βραχύβια) δράση ενάντια σε διάφορες ενοχλήσεις. [10].

Τα Γαρίφαλα Ενθαρύνου τα φυσιολογικά επίπεδα Σακχάρου στο Αίμα

Σε μελέτες σε ζώα, τα γαρύφαλλα βρέθηκαν να προάγουν τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ποντίκια, [11, 12] ένα αποτέλεσμα που απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση σε ανθρώπινες δοκιμές. Φαίνεται ότι μία από τις πολλές ενώσεις στα γαρύφαλλα που υποστηρίζει το φυσιολογικό σχηματισμό σακχάρων στο ήπαρ. [10]

Τα Γαρίφαλα είναι ιδανικά για Υποστήριξη των Οστών

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ευγενόλη στα αποξηραμένα γαρύφαλλα βοήθησε στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, στη μείωση της οστικής απώλειας και στην προστασία της αντοχής εφελκυσμού στα ποντίκια. Αυτά τα στοιχεία χρησιμεύουν ως καταλύτης για την άποψη ότι τα γαρύφαλλα μπορεί να υποστηρίζουν την κανονική υγεία των οστών στον άνθρωπο. [13] Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για την επικύρωση αυτής της άποψης.

Άλλα οφέλη από το γαρύφαλλο

Στην Ασία, τα περιστατικά  ορισμένων ασθενειών είναι χαμηλότερα σε αριθμό από ό, τι στα δυτικά έθνη. Οι γαστρονομικές μορφές στην Ασία χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα μπαχαρικά όπως κουρκούμη, μαύρο πιπέρι, κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλα. Αυτά τα μπαχαρικά, που μπορούν να καταπραΰνουν τον ερεθισμό, μπορούν να υποστηρίξουν την κανονική υγεία του εγκεφάλου ακόμα και ενάντια στη γήρανση. [14]

Συμβουλές για την καλλιέργεια γαρυφάλων

Η καλλιέργεια γαρυφάλων είναι μια δύσκολη προσπάθεια και θα χρειαστείτε πολλή υπομονή για να φτάσετε στο στάδιο της συγκομιδής. Η μετάβαση από τον σπόρο στην πρώτη συγκομιδή διαρκεί 15 έως 20 χρόνια. Αν είστε ακόμα αποφασισμένοι να καλλιεργήσετε γαρύφαλλα, σιγουρευτείτε ότι ζείτε σε μια τροπική ζώνη – οι ζώνες 10 και 11 πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Αν και το δέντρο θα αναπτυχθεί σε υποτροπικές ζώνες, μπορεί να μην ανθίσει, το οποίο, δυστυχώς, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα παράγει γαρύφαλλα.

Για να αρχίσετε να καλλιεργείτε γαρύφαλλα, μουλιάστε όλο το “φρούτο του γαρυφάλλου clove fruit”  στο νερό όλη τη νύκτα για να αφαιρέσετε τη σάρκα φρούτου από τους σπόρους. Οι σπόροι πρέπει να είναι υγροί ή να βρίσκονται μέσα στα φρούτα για να είναι βιώσιμοι. Δεν μπορείτε να μεγαλώνετε δέντρο από ξηρούς σπόρους. Αφού αφαιρέσετε τα φρούτα, “φυτέψτε” τους σφραγισμένους σπόρους είτε απλά καλύπτοντας μόλις τους σπόρους είτε αφήνοντας ακάλυπτους στο πάνω μέρος του μέσου βλάστησής σας. Τα νεαρά δέντρα είναι πολύ διψασμένα στα πρώτα χρόνια, οπότε βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε συχνά. Θα πρέπει να παραμείνουν στο μέσο βλάστησης για περίπου έξι μήνες μέχρι να είναι αρκετά ανθεκτικά φυτά ώστε να τα φυτέψετε στο έδαφος. Τέλος, φυτέψτε το δενδρύλλιο σε μια περιοχή όπου προστατεύεται από τον άνεμο.

Αφού φυτέψετε τα γαρύφαλλα, θα πρέπει να τα ποτίζετε συχνά για να κρατηθεί το φυτό ενυδατωμένο και υγιές. Περίπου το έκτο ή το έβδομο έτος, το δέντρο θα πρέπει να δώσει μερικά μπουμπούκια, αλλά μόλις γύρω στο έτος 15 θα πρέπει να έχετε αρκετά για την πρώτη νόμιμη συγκομιδή σας. Για τη συγκομιδή, πάρτε τα μπουμπούκια πριν ανοίξουν. Μόλις ένας οφθαλμός έχει αρχίσει να ροδίζει, είναι πολύ αργά για τη συγκομιδή. Στεγνώστε τα φρέσκα μπουμπούκια στον ήλιο για λίγες μέρες μέχρι να χάσουν περισσότερο από το 50 τοις εκατό του βάρους τους και να γίνουν καφέ.

Διατροφή με Γαρύφαλλο

Τα γαρίφαλα έχουν μια ισχυρή γεύση και μια ακανθώδη υφή που εμποδίζει την απόλαυσή τους ως σνακ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας. Προσπαθήστε να προσθέσετε γαρίφαλο (και κανέλα) σε smoothies ή πρωινό καφέ σας για να ενισχύσετε τη γεύση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γαρύφαλλο ή λάδι γαρυφάλλου σε άδειες κάψουλες  (αφορά όσους παρασκευάζουν συμπληρώματα). Οργανικά γαρύφαλλα είναι εύκολα διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων, καταστήματα μπαχαρικών και σε απευθείας σύνδεση.

Αναφορές (14)

  1. He M, Du M, Fan M, Bian Z. “In vitro activity of eugenol against Candida albicans biofilms.” Mycopathologia. 2007 Mar;163(3):137-43. Epub 2007 Mar 14.
  2. Pinto E, Vale-Silva L, Cavaleiro C, Salgueiro L. “Antifungal activity of the clove essential oil from Syzygium aromaticum on Candida, Aspergillus and dermatophyte species.” J Med Microbiol. 2009 Nov;58(Pt 11):1454-62. doi: 10.1099/jmm.0.010538-0. Epub 2009 Jul 9.
  3. Machado M, Dinis AM, Salgueiro L, Custódio JB, Cavaleiro C, Sousa MC. “Anti-Giardia activity of Syzygium aromaticum essential oil and eugenol: effects on growth, viability, adherence and ultrastructure.” Exp Parasitol. 2011 Apr;127(4):732-9. doi: 10.1016/j.exppara.2011.01.011. Epub 2011 Jan 25.
  4. Chaudhari LK, Jawale BA, Sharma S, Sharma H, Kumar CD, Kulkarni PA. “Antimicrobial activity of commercially available essential oils against Streptococcus mutans.” J Contemp Dent Pract. 2012 Jan 1;13(1):71-4.
  5. Chami N, Bennis S, Chami F, Aboussekhra A, Remmal A. “Study of anticandidal activity of carvacrol and eugenol in vitro and in vivo.” Oral Microbiol Immunol. 2005 Apr;20(2):106-11.
  6. Yano Y, Satomi M, Oikawa H. “Antimicrobial effect of spices and herbs on Vibrio parahaemolyticus.” Int J Food Microbiol. 2006 Aug 15;111(1):6-11. Epub 2006 Jun 22.
  7. Shapiro R. “Prevention of vector transmitted diseases with clove oil insect repellent.” J Pediatr Nurs. 2012 Aug;27(4):346-9. doi: 10.1016/j.pedn.2011.03.011. Epub 2011 May 25. Review.
  8. Trongtokit Y, Rongsriyam Y, Komalamisra N, Apiwathnasorn C. “Comparative repellency of 38 essential oils against mosquito bites.” Phytother Res. 2005 Apr;19(4):303-9.
  9. Blomhoff R. [Antioxidants and oxidative stress]. Tidsskr Nor Laegeforen. 2004 Jun 17;124(12):1643-5. Review.
  10. Herbs and Natural Supplements, volume 1, 4th edition: Braun & Cohen.” 2014. Print. 11 Jan. 2017.
  11. Kuroda, M, et al. “Hypoglycemic Effects of Clove (Syzygium Aromaticum Flower Buds) on Genetically Diabetic KK-Ay Mice and Identification of the Active Ingredients.” Journal of Natural Medicine (2012): 394–399. Web. 11 Jan. 2017.
  12. Sanae, F, et al. “Effects of Eugenol-Reduced Clove Extract on Glycogen Phosphorylase B and the Development of Diabetes in Db/db Mice.” Food & function. 5.2 (2013): 214–9. Web. 11 Jan. 2017.
  13. Karmakar, S, et al. “Clove (Syzygium Aromaticum Linn) Extract Rich in Eugenol and Eugenol Derivatives Shows Bone-Preserving Efficacy.” Natural Product Research 26.6 (2011): 500–9. Web. 11 Jan. 2017.
  14. Yoshifumi, Irie. “Effects of Eugenol on the Central Nervous System: Its Possible Application to Treatment of Alzheimers Disease, Depression, and Parkinsons Disease.” Current Bioactive Compounds 13.4 (2017): n.pag. Web. 11 Jan. 2017.

Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που γίνονται είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές του γιατρού σας. Εάν έχετε σοβαρή ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!