Αρχική Vivamus Αιματοκρίτης, Αναιμία λύση με FLAVON VIVAMUS

Αιματοκρίτης, Αναιμία λύση με FLAVON VIVAMUS

by NIKOLE

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και νέοι, εμφανίζουν διαταραχές που αφορούν στο αίμα. Μια από αυτές αφορά στην αναιμία με ένα από τα συμπτώματα το χαμηλό αιματοκρίτη. ‘Άλλα συνήθη συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Πονοκέφαλο
  • Αδυναμία ή Κόπωση. Εάν τα όργανα μας δεν λάβουν τη σωστή ποσότητα οξυγόνου, το σώμα μας πρέπει να εργαστεί πολύ πιο σκληρά για να παράγει αρκετή ενέργεια για καθημερινή λειτουργία και αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ κουρασμένοι και κουρασμένοι.
  • Ίλιγγο
  • Ευερεθιστότητα
  • Δύσπνοια με την άσκηση
  • Τριχόπτωση – Αλωπεκία (φαλάκρα)
  • Ταχυκαρδία – Στηθάγχη Τα χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης κάνουν την καρδιά να δουλεύει σκληρότερα από το κανονικό για την άντληση αίματος μέσω του συστήματός μας, πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρά προσπαθώντας να μας δώσει αρκετό οξυγόνο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό.
  • Θαμπό, χλωμό, ωχρό δέρμα
  • Αύξηση πιθανότητας πρόωρου τοκετού και ελλιποβαρούς νεογνού κατά την εγκυμοσύνη
  • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (ή νόσος Willis-Ekbom)
  • Τάση για κατανάλωση τροφών με άμυλο (Αμυλοφαγία) , ή πάγου (Παγοφαγία) ή χώματος Γαιοφαγία
  • Αλλαγή του χρώματος του λευκού μέρους των ματιών σε μπλε
  • Ενόχληση στη γλώσσα η οποία μπορεί να χάσει τις θηλές της, ή να είναι ξηρή ή/και  να πονάει (Ατροφική γλωσσίτιδα)
  • Κοιλονυχία ή εύθραυστα: Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα ή αναπτύξουν σχήμα κουταλιού, αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο κοινό, αλλά όχι τόσο γνωστό, σύμπτωμα αναιμίας. Τα νύχια απαιτούν οξυγόνο για να παραμείνουν υγιείς. Μπορεί να έχετε εκτεθεί σε τοξικές ουσίες (για καθαρό νερό και τρόφιμα δείτε αντίστοιχα τα προϊόντα που προτείνουμε εδώ και εδώ)
  • Γωνιαία χειλίτιδα

Πέρα από τις αιτίες που η κλασσική ιατρική αποκαλεί “φυσιολογικές”  και αφορούν συγκεκριμένες περιόδους στη ζωή των ανθρώπων (πχ. βρεφική/παιδική ηλικία, εφηβεία με τη γρήγορη ανάπτυξη που τη χαρακτηρίζει, έμμηνος ρύση (περίοδος) και απώλεια αίματος, εγκυμοσύνη (2ο , 3ο τρίμηνο), αιμοδοσία, υπάρχει και μια σειρά από άλλες αιτίες, που δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία.

Α Ι Τ Ι Ε Σ

Περιβαλλοντικοί Παράγοντες: Ανεπαρκής πρόσληψη σιδήρου εξαιτίας φτωχής σε θρεπτικά στοιχεία άρα μη ορθής διατροφής- δίαιτας που δε χαρακτηρίζεται από ικανοποιητική και ποιοτική κατανάλωση λαχανικών κυρίως όσων είναι πλούσιες σε σίδηρο.

Παθολογικοί Παράγοντες:

Μειωμένη απορρόφηση εξαιτίας ενδεικτικά: γαστρεκτομής, δωδεκαδακτυλικού bypass, λοίμωξης από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (αρκετά σύνηθες σε πολλούς πάσχοντες), κοιλιοκάκη, ατροφική γαστρίτιδα, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (νόσος του Crohn και ελκώδης κολίτιδα), βαριατρικό χειρουργείο (για παχυσαρκία), τροπικό sprue.

Χρόνια απώλεια αίματος από διάφορα συστήματα όπως:

α. πεπτικό σύστημα λόγω οισοφαγίτιδας, διαβρωτικής γαστρίτιδας, πεπτικού έλκους, εκκολπωματίτιδας, καλοήθων όγκων, καρκίνο εντέρου, φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, αγγειοδυσπλασίας, αιμορροΐδων, παρασίτων εντέρου, κρυψιγενής). Επίσης ύπαρξη συστηματικής αιμορραγίας (αιμορραγική τηλαγγειεκτασία, σύνδρομο Munchausen δηλαδή αιμορραγίες αυτο-προκλητές, χρόνια σχιστοσωμίαση).

β. ουρογεννητικό : μηνορραγία, παράταση εμμήνου ρύσεως, ενδαγγειακή αιμόλυση όπως παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία,  μικροαγγειακή αιμόλυση, αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία με κρυοσφαιριναιμία, αιμοσφαιρινουρία, βλάβη στις βαλβίδες της καρδιάς)

γ. φαρμακευτική αγωγή: ασπιρίνη, γλυκοκορτικοειδή, ασπιρίνη, πραζόλες, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη

δ. γενετικοί παράγοντες: σιδηρο-ανθεκτική σιδηροπενική αναιμία

ε. Σιδηροπεριορισμένη ερυθροποίηση: Θεραπεία με παράγοντες που κινητοποιούν την ερυθροποίηση, αναιμία χρόνιας νόσου, χρόνια νεφρική νόσος.

Είναι πάντα πολύ σημαντικό να γίνεται διάγνωση και αναζήτηση των αιτίων, βάσει των συμπτωμάτων που κάθε πάσχων εμφανίζει.

Κάτι που πρέπει να λάβετε ιδιαίτερα υπόψιν σας, ειδικά όσον αφορά την ανεπάρκεια σιδήρου (χαμηλή φεριτίνη). Η αποκατάστασή της μπορεί να απαιτήσει διάρκεια. Δε διορθώνεται άμεσα.  Συνιστάται η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου συχνά για αρκετό χρονικό διάστημα από μερικούς μήνες μέχρι και πολύ περισσότερο, έτσι ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητικό επίπεδο αποθεμάτων στον οργανισμό και αναπλήρωση του.  Στην περίπτωση δε αιμορραγίας, απαιτείται ακόμα πιο σοβαρή αντιμετώπιση.

Η εκτίμηση της κατάστασης του οργανισμού γενικά, πέρα από την οποιαδήποτε εξέταση προτείνει ο γιατρός σας, μπορεί να επιτευχθεί και να συμπληρωθεί με τη μη επεμβατική μέθοδο της Sensitiv Imago που χρησιμοποιούμε στο Κέντρο VIVAMUS (πατώντας εδώ θα δείτε διάφορα σχετικά άρθρα μας για τη συσκευή αυτή). Τελευταίας τεχνολογίας, με την οποία μπορούμε να αποτυπώσουμε σε ποσοστό επιτυχίας 80-90% παθήσεις με συγκεκριμένο προσδιορισμό πχ. γαστρίτιδα, κολίτιδα, ελκώδη κολίτιδα κλπ όχι απλά γενικά φλεγμονή σε κάποιο σύστημα ή όργανο. Επιπλέον έχουμε εικόνα για πιθανές επιπλοκές, μικροοργανισμούς ενεργούς ή όχι, επιβαρύνσεις από βαριά μέταλλα, χημικά, ακτινοβολία, προσμείξεις σε τροφές, ψυχολογικό στρες. Πέρα όμως από τη “διαγνωστική” διάσταση, μπορούμε και να ενισχύσουμε τη διαδικασία της αυτοϊασης με σειρά αποκατάστασης που το ίδιο μηχάνημα δίνει επίσης.

Σε συνδυασμό δε με την εμπειρία μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πρωτόκολλο και να το συνδυάσουμε και με αγωγή με τα κορυφαία Διατροφικά Συμπληρώματα FLAVON από 100% βιολογικά φρούτα και λαχανικά (εδώ πατώντας βρίσκετε πολλές πληροφορίες και μπορείτε να αγοράσετε απευθείας και μ ε πιστωτική κάρτα εάν θέλετε.

Παράλληλα, κάνουμε δωρεάν διαδικτυακές παρουσιάσεις θεμάτων υγείας και αποκατάστασης (webinars) τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Μπορείτε να μας ακολουθείτε στο facebook Vivamus  ή/και  Συμπληρώματα FlavonVivamus για να ενημερώνεστε και να επιλέγετε το σύνδεσμο για να μας ακούσετε ζωντανά, ή να μπαίνετε στην ιστοσελίδα μας vivamus.gr και να επιλέγετε τα βίντεος που ανεβάζουμε. Ειδικά για το θέμα της αναιμίας προτείνουμε FLAVON MAX, GREEN & PROTECT.

Καθώς συχνά το σύμπτωμα του χαμηλού αιματοκρίτη υποβόσκει αναιμία τι προτείνουμε ως βασική αντιμετώπιση

  1. Πρώτιστο μέλημα είναι η ενίσχυση της σπλήνας. Τροφές όπως κίτρινη πορτοκαλί κολοκύθα είναι ιδανικές. 2 μερίδες την ημέρα. Πράσινα λαχανίδα (λαχανίδα, σπανάκι πχ) και πικρές τροφές.
  2. Προβιοτικά για αποκατάσταση του εντέρου . Βασικό δεν είναι μόνο “Η τροφή είναι το φάρμακό σου ή είστε ότι τρώτε. Αλλά ότι απορροφάτε. Ίσως έχετε ανεπάρκεια σε στοιχεία θρεπτικά λόγω διαρρέοντος εντέρου.
  3. Αντιμετώπιση candida – εξάλειψη επεξεργασμένων προϊόντων  και ζάχαρης.
  4. Κατανάλωση τροφών πλούσιες σε σίδηρο. Για τους κρεατοφάγους συκώτι μαζί με καρότα, σέλινο, κρεμμύδια και οργανικό κόκκινο κρέας και αρνί. Για τους χορτοφάγους φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, λαχανίδα.
  5. Τρόπος ζωής και μείωση του ψυχολογικού στρες. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε το χρόνο σας ώστε να έχετε χρόνο για ξεκούραση

Επίσης, αν και κάποιοι γιατροί είναι σκεπτικοί, μπορείτε να δοκιμάσετε να πίνετε μηλόξυδο οργανικό με μήτρα, 1 κουταλιά της σούπας 15 λεπτά πριν το γεύμα, για αποκατάσταση του υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.

Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό ελιξήριο βοτάνων (το αυθεντικό schweden bitter, βρίσκετε στην ιστοσελίδα μας πατώντας εδώ )

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!