Αρχική VivamusΣυμβουλες Αντιμετώπιση κοιλιοκάκης με Βιταμίνη D

Αντιμετώπιση κοιλιοκάκης με Βιταμίνη D

by NIKOLE

Η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού προγράμματος θεραπείας της Κοιλιοκάκης ξεκινά με μια πραγματική διατροφή με τρόφιμα που δεν περιορίζονται στο πρόχειρο φαγητό ​​χωρίς γλουτένη.

Για την αντιστροφή της κοιλιοκάκης να έχουμε στο μυαλό μας την εικονική αναπαράστασή της ως ένα τέρας με τρία κεφάλια. Είμαστε αντιμέτωποι με φλεγμονή, διαρρέον έντερο, και εντερική δυσβίωση. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας: απαιτούνται “όλες οι δυνάμεις μας” για να εξουδετερώσουμε ένα τέρας με τρία κεφάλια.

Μέρος αυτών αποτελούν και τα συμπληρώματα.

Τα συμπληρώματα λειτουργούν υποστηρίζοντας συνολικά ένα πρόγραμμα θεραπείας. Καλύπτουν τρύπες και κενά και ενισχύουν αυτό που ήδη ακολουθεί κάποιος ως θεραπευτική αγωγή.

Η αλήθεια είναι ότι τα συμπληρώματα δεν πρόκειται να βοηθήσουν πολύ στην εξουδετέρωση της κοιλιοκάκης αποκλειστικά με μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης. Απαιτείται συνεπή και σοβαρή τήρηση προγράμματος με διακοπή της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων.

Αν θέλετε λοιπόν να οδηγήσετε την υγεία σας στο επόμενο επίπεδο, έχοντας ως βάση την κατάλληλη διατροφή, θα μοιραστώ το ακόλουθο “μυστικό” μαζί σας “ Την πρόσληψη της βιταμίνη D”.

Οι περισσότερες βιταμίνες στο σώμα μας προέρχονται από εξωτερικές πηγές όπως τα τρόφιμα, αλλά η βιταμίνη D είναι διαφορετική. Εμείς οι άνθρωποι τη δημιουργούμε. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι πραγματικά μια βιταμίνη, είναι ένα σεκο- στεροειδές, ένας ορμονικός πρόδρομος -παρόμοια με τα στεροειδή όπως η κορτιζόλη, τεστοστερόνη, και χοληστερόλη.

Όταν το φως UVB από τον ήλιο χτυπά το δέρμα με μια μορφή της χοληστερόλης που ονομάζεται 7-(dehydrocholesterol,) η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) γεννιέται. Αλλά εξακολουθεί να πρέπει να περάσει από το ήπαρ και τα νεφρά για να καταλήξει στην ενεργοποιημένη μορφή της βιταμίνης D που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ονομάζεται καλσιτριόλη.

Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορεί να συνδεθεί με τους “σταθμούς σύνδεσης” που βρίσκονται σχεδόν σε  κάθε ιστό του σώματος και ονομάζονται υποδοχείς βιταμίνης D (VDR). Στην πραγματικότητα, οι VDR βρίσκονται στον εγκέφαλο, την καρδιά, το δέρμα, τους γεννητικούς αδένες, προστάτη, μαστούς,  ακόμη και στο έντερο, τα οστά, τους νεφρούς και στα κύτταρα των παραθυρεοειδών αδένων.

Γιατί είναι αυτή η επισήμανση τόσο σημαντική;

Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη D εμπλέκεται στη λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιαγγειακής υγείας, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού, των οστών και των αρθρώσεων και γενικά κάθε κρίσιμης διαδικασίας για τη ζωή του ανθρώπου.

Τί άλλο κάνει η βιταμίνη D

Προωθεί την ανάπτυξη των οστών
Ενεργοποιεί τα φονικά Τ-κύτταρα για την άμυνα κατά των λοιμώξεων και των βακτηρίων
Μειώνει τις χρόνιες φλεγμονές
Ρυθμίζει τα γονίδια που εμπλέκονται (ρυθμίζουν) τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, απόπτωση, και διαφοροποίηση, (γεγονός που υποδηλώνει μια πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Αλλά η βιταμίνη D είναι ακόμη πιο σημαντική για τα άτομα με κοιλιοκάκη …

Όπως αποδεικνύεται, η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι κοινή σε κοιλιοκάκη και εμφανίζεται σε δύο αυτοάνοσες περιπτώσεις και IBD.

Η έρευνα δείχνει ότι εφόσον σας έχουν συνταγογραφήσει κορτικοστεροειδή, όπως πρεδνιζόνη, τα τελευταία μπορεί να παρεμβαίνουν στη χρησιμοποίηση της βιταμίνης D από το σώμα σας, συμβάλλοντας στην απώλεια οστικής μάζας και την οστεοπόρωση.

Η έλλειψη βιταμίνης D τροφοδοτεί δύο κεφάλια του τέρατος κοιλιοκάκη, το διαρρέον έντερο και τη φλεγμονή. Ας αρχίσουμε εξετάζοντας τις επιπτώσεις της βιταμίνης D σε ένα διαρρέον έντερο.

Η βιταμίνη D και το Διαρρέον Εντερο

Ερευνες δείχνουν ότι έλλειψη της βιταμίνης D οδηγεί σε διαρρέον έντερο και γνωρίζουμε ότι η αντιστροφή του  είναι ζωτικής σημασίας για την αναστροφή της κοιλιοκάκης.

Τι ακριβώς κάνει η βιταμίνη D σε σχέση με το διαρρέον έντερο;

Η βιταμίνη D παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ελαστικότητα των “σφικτών συνδέσεων” στο λεπτό έντερο που ρυθμίζουν την εισροή και εκροή ουσιών και ο Δρ Τομ O’Bryan περιγράφει σαν μια «λαστιχένια ζώνη” .

Έτσι, εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D, οι σύνδεσμοι αυτοί παύουν να είναι ελαστικοί, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η ζώνη αυτή  σωστά … επιτρέποντας ξένο υλικό να διαρρεύσει μέσα στο σώμα και να δημιουργήσει φλεγμονή.

Η βιταμίνη D δημιουργεί ένα καλά συντονισμένο ανοσοποιητικό

Η βιταμίνη D παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού καθώς  περιορίζει τις φλεγμονές και αναστέλει αυτοάνοσα νοσήματα.Το ανοσοποιητικό σύστημα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη βιταμίνη D για την αποκατάσταση της ηρεμίας και τη ρύθμιση των Τ κυττάρων και των κυτοκινών.

Εν κατακλείδι η ανεπάρκεια βιταμίνης D σε περίπτωση κοιλιοκάκης μπορεί να επιδεινώσει την κοιλιοκάκη και το διαρρέον έντερο.. γι ‘αυτό πιστεύω ότι είναι το νούμερο ένα συμπλήρωμα για τον καθένα με κοιλιοκάκη.

Πρόσληψη βιταμίνης  D με μορφή συμπληρώματος

1. Ελεγχος

Το πρώτο βήμα D είναι να δείτε αν πραγματικά χρειάζεστε. Ξεκινήστε με την παραγγελία της βιταμίνης D, τεστ αίματος 25 υδροξυ για τον έλεγχο των επιπέδων ορού στο αίμα σας. Είναι ένας κοινός έλεγχος που οι περισσότεροι γιατροί μπορούν να παραγγείλουν

Ποια επίπεδα ορού συνιστώνται;

Ο Mark Sisson συνιστά επίπεδα ορού μεταξύ 50-60 ng / mL.

Ο Chris Kresser συνιστά επίπεδα ορού μεταξύ 35-50 ng / mL.

Το Συμβούλιο βιταμίνης D συνιστά επίπεδα ορού μεταξύ 50-80 ng / mL.

Εάν είστε χαμηλά, ήρθε η ώρα να πάρετε κάποια βιταμίνη D στη ζωή σας.

2. Βγείτε έξω

Ο πιο φυσικός τρόπος για να πάρετε βιταμίνη D είναι από τον ήλιο – έτσι αφού τελειώσετε την ανάγνωση αυτή, να πάτε έξω και να πάρετε βιταμίνη D.

Ο χρόνος παραμονείς εξαρτάται από με πολλούς παράγοντες, όπως το πού ζείτε, περίπου 20-30 λεπτά στον απογευματινό ήλιο με τα λιγότερα δυνατά ρούχα,θα παραχθούν 10.000 IU .Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή από το Νορβηγικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Αέρα και ναα εκτιμήσειτε πόσες μονάδες IU θα πάρετε από την παραμονή σας σε εξωτερικούς χώρους.

Αν το να βγείτε έξω δεν είναι εύκολο για τον τρόπο ζωής σας και ο έλεγχος της βιταμίνης δείξει οξεία ανεπάρκεια, τότε τοσυμπλήρωμα βιταμίνης D3 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας.

3. Ποσότητα βιταμίνης D3

Η ποσότητα της βιταμίνης D για κάθε άτομο είναι ατομική υπόθεση. Εξαρτάται από το πόσο καιρό είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο κάθε μέρα, την εποχή του έτους, και πόσο καλά απορροφάτε θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε σοβαρές περιπτώσεις κοιλιοκάκης με οξεία ανεπάρκεια βιταμίνης D θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος συμπλήρωμα βιταμίνης με 50.000 IUs 1-3 φορές την εβδομάδα μέχρι τη βελτίωση της υγείας του εντέρου του και την αποκατάσταση στα κατάλληλα επίπεδα βιταμίνης D.

Ο Mark Sisson συνιστά 4000 IUs καθημερινά για τη διατήρηση των επιπέδων στον ορό των 50-60 ng / mL.

Ο Chris Kresser συνιστά μεταξύ 2000 – 5000 IUs καθημερινά για τη διατήρηση των επιπέδων στον ορό μεταξύ 35-50 ng / mL.

Το Συμβούλιο βιταμίνης D συμβουλή συνιστά ένα ελάχιστο των 1.000 IU ανά 11,24 κιλά σωματικού βάρους. Οσο για τους ενήλικες και εφήβους που  μια ημέρα απέχουν από την έκθεσή τους στον ήλιο, να λαμβάνουν τουλάχιστον 5.000 IUs  τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ασχετα από το πόση ποσότητα βιταμίνης θα αποφασίσετε να δώσετε ως συμπλήρωμα στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα επίπεδα στον ορό του αίματος σας και να τα ελέγχετε τακτικά για να καταλήξετε στην απαραίτητη ποσότητα.   Αυτό θα αλλάζει ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τι τρώτε, το επίπεδο στρες, πόσο καλά απορροφάτε τα θρεπτικά συστατικά, κ.λπ.

Αν κάποιος γνωστός σας έχει Κοιλιοκάκη, παρακαλώ μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες για να τους βοηθήσει να αποφύγουν την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Θα μπορούσε να αλλάξει την έκβαση της θεραπευτικής τους αγωγής.

Μετάφραση από http://scdlifestyle.com/2012/07/why-everyone-with-celiac-disease-needs-vitamin-d/

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!