Αρχική VivamusΣυμβουλες Αναζωογονηση εσωτερικης χλωριδας- Έλεγχος με τη συσκευή Βιοσυντονισμού SENSITIV IMAGO από το Κέντρο VIVAMUS

Αναζωογονηση εσωτερικης χλωριδας- Έλεγχος με τη συσκευή Βιοσυντονισμού SENSITIV IMAGO από το Κέντρο VIVAMUS

by NIKOLE

Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα!!! Η  αλλιώς ………………….

Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά! Καταπολεμώ την candida albicans! & Φυτική πηγή Β12

Η εσωτερική χλωρίδα που είναι κατεστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα. Η λύση του γιαουρτιού δεν είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Ένα προβιοτικό πολλών στελεχών βακτηρίων Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.

Τί είναι το Acidophilus: Βακτήρια που υπάρχoυν φυσικά στο σώμα, κυρίως στα έντερα και τον κόλπο. Βοηθούν στη διατήρηση όξινου περιβάλλοντος στο σώμα, που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ή πρόληψη κολπικών μολύνσεων, λοιμώξεις του στόματος, από μαγιά, διάρροια που προκαλείται από τη λήψη αντιβιοτικών, και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί να λειτουργήσει βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει κανονική συνοχή των βακτηρίων στο στομάχι, τα έντερα, και του κόλπου.  Δεν έχει εγκριθεί από το FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων) για τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Πως το φτιάχνω

Υλικά: 1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο), 3 κούπες νερό

Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο  μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες. Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό ρόφημα είναι φθηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα στο 100%… που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη…. όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο!!!

Η Συνταγή rejuvelac της Anne Wigmore

Σημείωση: Τί σημαίνει rejuvelac: Rejuvelac είναι ένα μη αλκοολούχο υγρό αποτέλεσμα ζύμωσης, που παρασκευάζεται από σπόρους που έχουν βλαστήσει. Επειδή ζυμώνεται, το Rejuvelac περιέχει ευεργετικά βακτήρια και ενεργά ένζυμα. Ετσι έχει αναφερθεί ότι συμβάλλει τα  μέγιστα στη βελτίωση της πέψης της τροφής.

Στο κέντρο υγείας Ιπποκράτη στη χρυσή ακτή της ανατολικής Αυστραλίας, οι καλεσμένοι πίνουν ένα ποτήρι Rejuvelac κάθε μέρα για να βελτιώσουν την χλωρίδα του εντέρου.Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί (sourdough= ψωμί μαγιάς) και τυρί από καρύδια και σπόρους.

Υλικά-Φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.

1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)

2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού

2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεβγάλτε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα ξένα σώματα.
  1. Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο * (εγώ το κάνω σε θερμός*). Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. Μουλιάστε για 12 ώρες.
  1. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτεμα, κάθε 12 ώρες.

Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.

Μπορεί να πάρει, από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac  να μυρίσει άσχημα. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.

  1. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταφέρετε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.

Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).  Μεταφέρετε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.

Σημείωση:

  1. Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προ-βλαστισμένους σπόρους και  σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικώς μπορείτε να πείτε ότι το Rejuvelac είναι κατάλληλο από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3,9. Είναι καλό να παρατηρείτε, μυρίζετε και να γεύεστε την καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθετε και να συνηθίσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν.

Το Rejuvelac μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.

  1. Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί ξεκινήσουν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.

Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac  χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώστε το βάζο και  περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες. Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξίνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι αυτό παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς.

Ακολουθεί η καταγραφή ανώνυμου αναγνώστη, ο οποίος ακολούθησε τη διαδικασία και μοιράστηκε την εμπειρία στην ιστοσελίδα http://www.ftiaxno.gr/2012/06/rejuvelac.html, από όπου τη δανείστηκα.

Μετά από μια μικρή περίοδο πειραματισμού με το rejuvelac θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Χρησιμοποιώντας την απλή μέθοδο (χωρίς φύτρα) παρατήρησα κατ αρχήν ότι τώρα το καλοκαίρι η ζύμωση γίνεται στο μισό περίπου χρόνο (ή λίγο παραπάνω) από ότι λέει η συνταγή. Παρατήρησα ότι σε περίπου 24 ώρες (μετά το αρχικό 12ώρο μούλιασμα) το rejuvelac είναι έτοιμο. Η πιο καλή ένδειξη είναι η λεπτή οσμή ζύμωσης. Επίσης πολύ σημαντική ένδειξη είναι η δημιουργία αφρού στην επιφάνεια. Αν αφήσουμε την ζύμωση για περισσότερη ώρα θα δημιουργηθεί περισσότερος αφρός και θα μυρίσει άσχημα. Το δεύτερο και τρίτο μούλιασμα (ή δόση) θέλουν σίγουρα λιγότερο από 24 ώρες τώρα το καλοκαίρι για να γίνουν (ιδίως το τρίτο). Από την εμπειρία που έχω πάντως με το κεφίρ και πιστεύω το ίδιο ισχύει με όλες τις φυσικές ζυμώσεις είναι ότι και να ζυμωθεί λίγο παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάζοντας τώρα το rejuvelac θα ήθελα να πω ότι πρέπει όντως να είναι γεμάτο με ένζυμα. Το λέω αυτό γιατί βοηθάει πολύ στην χώνεψη αν το πίνουμε μαζί με το γεύμα (πίνω ένα ποτήρι κατά την διάρκεια ενός κύριου γεύματος).  **Το στομάχι είναι πιο ελαφρύ μετά το γεύμα. Ακόμη και η πιο βαριές στην μυρωδιά δόσεις που δοκίμασα δεν μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το συνιστώ σε άλλους. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω με αριθμούς, στατιστικά ή άλλα στοιχεία, αλλά με βάση την εμπειρία μου που έχω τα τελευταία χρόνια με το κεφίρ και αυτό που διαπίστωσα δοκιμάζοντας τις τελευταίες εβδομάδες το rejuvelac είναι ότι θα συνεχίσω να το παρασκευάζω, να το απολαμβάνω και να το συνιστώ.

** Σημείωση: γενικά δεν πρέπει να ανακατεύουμε υγρά με στερεά. ‘Όμως μπορούμε να δοκιμάσουμε σε αυτή την περίπτωση αυτό που σημειώνει ο αναγνώστης και να δούμε πώς θα νοιώσουμε.

Για να διαπιστώσουμε εάν σας λείπουν ένζυμα, μπορούμε με τη συσκευή χαρτογράφησης του βιοσυντονισμού που διαθέτουμε να κάνουμε συνεδρία και να προτείνουμε έτσι τα κατάλληλα σκευάσματα ή να κάνουμε συνεδρίες βιοσυντονισμού για την αποκατάστασή τους  πέραν του σιταρόζουμου.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!