Αρχική Vivamus Αλλαγές Διάθεσης που οφείλονται

Αλλαγές Διάθεσης που οφείλονται

by NIKOLE

Συχνά πολλοί από εμάς, βιώνουμε αλλαγές στη διάθεσή μας. Αρκετές φορές δε σύντομα, μέσα σε λίγες στιγμές, η μία ημέρα μετά την άλλη. Θυμός ή απογοήτευση, που εναλλάσσονται με χαρά ή ενθουσιασμό. Αυτές οι ξαφνικές και δραματικές αλλαγές στο συναίσθημα μπορεί να φαίνονται σαν να εμφανίζονται χωρίς λόγο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές κοινές αιτίες που μπορεί να είναι υπεύθυνες.

Τι προκαλεί αλλαγές στη διάθεση στις Γυναίκες;
Πολλές καταστάσεις και επιλογές τρόπου ζωής μπορούν να κάνουν τις γυναίκες να βιώσουν σοβαρές αλλαγές στη διάθεση. Αυτές περιλαμβάνουν:

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) είναι μια ομάδα συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε γυναίκες 1 έως 2 εβδομάδες πριν από την περίοδο. Εκτός από τις αλλαγές στη διάθεση, το PMS μπορεί να προκαλέσει κόπωση, αλλαγές στην όρεξη, κατάθλιψη, φούσκωμα και πολλά άλλα συμπτώματα. Η πλειονότητα των γυναικών – 90 τοις εκατό – εμφανίζει κάποια συμπτώματα τύπου PMS πριν από την περίοδο. Η σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να αλλάξει από μήνα σε μήνα. Μπορεί να επιδεινωθούν ή να βελτιωθούν με την ηλικία.

Δεν είναι σαφές γιατί αυτή η προεμμηνορροϊκή περίοδος προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι μεταβολές στα οιστρογόνα είναι πιθανότερο να ευθύνονται. Τις ημέρες και εβδομάδες πριν από μια περίοδο, τα επίπεδα των οιστρογόνων μιας γυναίκας αυξάνονται και μειώνονται δραματικά. Εξισορροπούν 1 έως 2 ημέρες μετά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά.

Προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή (PMDD)
Η προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή (PMDD) είναι ένας πιο σοβαρός και σπάνιος τύπος PMS. Το PMDD επηρεάζει έως και το 5% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Τα συμπτώματα του PMDD περιλαμβάνουν ακραίες αλλαγές στη διάθεση, σοβαρή κατάθλιψη, ακραία ευερεθιστότητα και πολλά άλλα.

Για την αντιμετώπιση, συμβάλλει σημαντικά ο συνδυασμός εναλλακτικών θεραπειών όπως η διαχείριση του άγχους και οι διατροφικές αλλαγές .

Στρες
Το άγχος και η ανησυχία επηρεάζουν το σώμα και την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Ένας τέτοιος μπορεί να είναι η διάθεσή σας. Οι απογοητεύσεις, η ανησυχία και μια συνεχής κατάσταση άγχους μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές αλλαγές στη διάθεση, μαζί με άλλα ψυχολογικά ζητήματα.

Ψυχιατρικές αιτίες
Οι ψυχολογικές διαταραχές και οι συνθήκες συμπεριφοράς μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και να προκαλέσουν συμπτώματα όπως αλλαγές στη διάθεση. Αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν Διαταραχή Ελλειμματικής ΠροσοχήςΥπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)  (ADHD), κατάθλιψη, διπολική διαταραχή και πολλά άλλα. Η αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων πιθανότατα θα περιορίσει-εξαφανίσει σταδιακά τα συμπτώματα ακραίων αλλαγών στη διάθεση και τυχόν άλλα συμπτώματα που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε.

Ανισορροπίες ορμονών
Τα οιστρογόνα μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στις μεταβολές της διάθεσης που σχετίζονται με το PMS, αλλά και άλλες ορμόνες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη διάθεση. Ο υποθυρεοειδισμός, μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετές ορμόνες, είναι μια κοινή ορμονική διαταραχή. Μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και να προκαλέσει άλλα συμπτώματα.

Εφηβεία
Η εφηβεία είναι μια εποχή συναισθηματικών, σωματικών και ψυχολογικών αλλαγών στη ζωή ενός παιδιού. Οι αλλαγές στη διάθεση και οι ανεξήγητες συναισθηματικές αντιδράσεις μπορεί να είναι κοινές κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ζωής.

Εγκυμοσύνη
Οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στα συναισθήματα και τη διάθεση. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν σωματικές αλλαγές και συναισθηματικό στρες, που μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση οδηγώντας σε αλλαγές καθώς και συναισθηματική φόρτιση.

Εμμηνόπαυση
Μια άλλη σημαντική μετάβαση στη ζωή, η εμμηνόπαυση, σχετίζεται με μια περίοδο αλλαγών στη διάθεση. Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν, πολλές γυναίκες εμφανίζουν μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως αλλαγές στη διάθεση, εξάψεις, αϋπνία και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Όλα αυτά με την κατάλληλη διατροφή, τα κατάλληλα διατροφικά συμπληρώματα, τουλάχιστον με συνεχή κατανάλωση 3 -6 μηνών πχ. Flavon συνδυασμό ενός προϊόντος από φρούτα και ενός από λαχανικά για καλύτερα αποτελέσματα, ή/και άλλων κορυφαίων διατροφικών συμπληρωμάτων (thefinchleyclinic.gr), άσκηση, ύπνο, νερό ποιοτικό, αντιμετωπίζονται καθώς η αυτοϊαση του οργανισμού ενεργοποιείται.

Τέλος, κάτι που συχνά παραβλέπεται είναι η έλλειψη της βιταμίνης Β1, που συνιστά την καλύτερη βιταμίνη για έλλειψη συναισθηματικής αστάθειας καθώς και παραληρήματος (σύγχυση πνευματική συνήθως ναρκομανείς το νοιώθουν). Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου που απαιτούν Β1 ο ιππόκαμπος (μνήμη και συναισθήματα), η αμυγδαλή (στρες ανταπόκριση αντίστοιχη με αυτή των επινεφριδίων) και τα μαστία εγκεφάλου (ένα εξειδικευµένο µέρος του µεταιχµιακού συστήµατος αποτελεί το σύστηµα ανταµοιβής του εγκεφάλου το οποίο κωδικοποιεί και υποστηρίζει διεργασίες).

Καλέστε μας : 210 9769116, 694 411 5449, 698 066 7655

Call us : +30 210 9769116, +30 694 411 5449, +30 698 066 7655

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!