Αρχική Vivamus ΠΕΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ;

ΠΕΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ;

by NIKOLE

Με αφορμή το τηλεφώνημα κάποιες αγαπημένης φίλης η οποία αναστατωμένη μου ανέφερε ότι ένιωθε το μάτι της να πετάει επίμονα, κατάσταση την οποία αργότερα περιέγραψε ως τίναγμα, σύσπαση, η οποία πρόσφατα εκδηλώθηκε και στο χείλος της, αποφάσισα να ετοιμάσω το συγκεκριμένο βίντεο.

Η αίσθηση του πετάγματος του ματιού προφανώς είναι κοινή σε πολύ κόσμο. Όλοι λίγο ως πολύ έχουμε νοιώσει κάτι τέτοιο. Και προφανώς δεν δίνουμε σημασία. Όταν όμως αυτό το σύμπτωμα εκδηλώνεται συστηματικά, τότε πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας και να δράσουμε ανάλογα για να μην εξελιχθεί σε πάθηση.

Τι εννοώ με αυτό θα το διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης.

Το επίμονο τίναγμα του ματιού, ή η επίμονη σύσπαση, ιατρικά αποδίδεται με τον όρο τετανική σύσπαση ή τετανία (αγγλικά tetany)- συνήθως εμφανίζεται ως διαταραχή κάτω από το αριστερό μάτι, στη μύτη ή στο χείλος. Δεν είναι δε απίθανο να εκδηλωθεί στο μπράτσο ή στο πόδι. Συνήθης ορισμός της δε είναι «ανώμαλη διέγερση του περιφερικού νεύρου» και τυπικά ο πάσχων έχει ακούσια σύσπαση μυός. Μια κατάσταση που οφείλεται συνήθως στο χαμηλό ασβέστιο στο αίμα και χαρακτηρίζεται από σπασμούς στα χέρια και τα πόδια, κράμπες, σπασμούς του φωνητικού κουτιού (λάρυγγας) και υπερδραστήρια νευρολογικά αντανακλαστικά. Η τετανία γενικά θεωρείται ότι οφείλεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Εκτός όμως από την υπασβεστιαιμία

  • Μείωση μαγνησίου
  • Αλκάλωση

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία διαταραχή που συνδέεται συγκεκριμένα με μεταλλικό στοιχείο. Το νεύρο δε που εμπλέκεται περνά κάτω από το βλέφαρο και ονομάζεται προσωπικό νεύρο. Η διαταραχή-πάθηση αυτή ονομάζεται υπασβεστιαιμία και όπως είναι αντιληπτό από τον ίδιο τον όρο αφορά σε χαμηλά επίπεδα ασβεστίου.

Πληροφορίες αντλήσαμε τόσο από το βίντεο που έχει ανεβάσει ο Dr Berg  που συνοπτικά  μας ενημερώνει τo συγκεκριμένο θέμα https://www.youtube.com/watch?v=QyFZuTnzhSc. Επιπλέον η Tixe Schooling έχει ανεβάσει σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=Nbg07kMS3eM.

Η εύλογη ερώτηση όμως είναι γιατί μπορεί να παρουσιαστεί ανεπάρκεια στο ασβέστιο ; 2 βασικοί λόγοι, είτε δεν το λαμβάνουμε από τη διατροφή μας είτε δεν το απορροφούμε κανονικά, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων του στον οργανισμό, που οδηγεί στην τετανία. Φυσικά η καλή διατροφή συνιστά σημαντικό παράγοντα πρόληψης γι αυτή την πάθηση όπως και για κάθε άλλη.

ας εξετάσουμε αναλυτικά  τις κοινές αιτίες των χαμηλών  επιπέδων ασβεστίου.

ΛΟΓΟΙ

  • πρώτος λόγος είναι ψηλά επίπεδα φωσφόρου ο οποίος βρίσκεται σε μία σχέση αντίθεσης με το ασβέστιο. Σε ποιες τροφές βρίσκεται κυρίως; Στο κρέας πχ αν έχετε υιοθετήσει τη διατροφή Ατκινς για πολύ καιρό, μπορεί να καταλήξετε με υψηλά επίπεδα φωσφόρου.  Στα αναψυκτικά (sodas)  όπως η Coca Cola & Pepsi Cola όπου το φωσφορικό οξύ υπάρχει σε υψηλά ποσοστά.
  • δεύτερη αιτία είναι ο υποπαραθυρεοειδισμός. Κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αλλαγές στα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα και του μεταβολισμού των οστών και χαρακτηρίζεται ανεπαρκή λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων. Οι τέσσερις παραθυρεοειδείς αδένες βρίσκονται στο λαιμό σας, στην άκρη του θυρεοειδούς αδένα. Είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου, βιταμίνης D και φωσφόρου στο αίμα και τα οστά σας.

Οι παραθυρεοειδείς αδένες απελευθερώνουν μια ορμόνη που ονομάζεται παραθυρεοειδής ορμόνη (PTH), επίσης γνωστή ως παραθορμόνη. Η παραθυρορμόνη βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα.

Οι ανισορροπίες ασβεστίου στο αίμα μπορεί να είναι σημάδι παραθυρεοειδούς αδένος ή προβλημάτων Παραθορμόνης. Κάτι τέτοιο είναι βέβαια αλλά όχι απίθανο.

  • χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αυτή την διαταραχή.
  • Παγκρεατίτιδα = φλεγμονή παγκρέατος
  • Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
  • Οστεομαλακία εξασθένηση και αποδυνάμωση των οστών.
  • η πιο συνηθισμένη όμως αιτία είναι η αλκάλωση.

Κάποιες φορές κάποιος κάνει συνέχεια εμετό με αποτέλεσμα να χάνει μεταλλικά στοιχεία ο οργανισμός συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου. Κατάσταση που οδηγεί και σε αφυδάτωση. μεταβολική αλκάλωση (ΜΑ) είναι μια διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας που … ποσότητας οξέος από το γαστρεντερικό σύστημα κυρίως μέσω εμέτων. https://www.youtube.com/watch?v=Nbg07kMS3eM

αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας  είναι πολύ αλκαλικό. επιτρέψτε μου λίγο να εξηγήσω τι σημαίνει αυτό  Γιατί όταν μιλάμε για το pH  υπάρχει σύγχυση αρκετή.  σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιο pH  αναφερόμαστε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση  αναφερόμαστε στο pH του αίματος.  Το οποίο φυσιολογικά πρέπει να είναι αλκαλικό  σε ένα πολύ στενό όμως εύρος (range).  Το 7 είναι ουδέτερο όσο ανεβαίνουμε είναι πολύ αλκαλικό ένα χαμηλώνουμε κατεβαίνουμε από τo 7 είναι όξινο.   Τα φυσιολογικά επίπεδα του pH αίματος είναι στο 7,35- 7,45. Αυτό είναι το στενό εύρος στο οποίο θα πρέπει να κυμαίνεται το pH για να μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά ο οργανισμός και αυτή την ισορροπία προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να διατηρήσει.  Όταν λοιπόν κυμαίνεται πάνω από το 7:45 τότε μιλάμε για αλκαλωση.

Τι συμβαίνει όταν το pH είναι πολύ αλκαλικό; το ασβέστιο  δεν απελευθερώνονται πια  δεσμεύεται προσκολλάται  συνδέεται με την πρωτεΐνη  του αίματος που ονομάζεται αλβουμίνη  έτσι βασικά  η τελευταία κλειδώνει το ασβέστιο.  αυτό που χρειάζεται. Παρενθετικά η αλβουμίνη ή λευκωματίνη είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το ήπαρ και αποτελεί δείκτη της επάρκειας των χορηγούμενων με τις τροφές πρωτεϊνών.

Απαραίτητο λοιπόν το όξινο ή μάλλον το ιδανικό pH του αίματος  στο σώμα σας διαφορετικά αυτό το ασβέστιο δεν μπορεί να απελευθερωθεί. Η αλήθεια είναι ότι αν το στομάχι σας δεν είναι αρκετά όξινο δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.  Για το λόγο αυτό άνθρωποι με αλκαλικό στομάχι  έχουν προβλήματα  ασβεστίου.

πώς μπορείτε να ξέρετε ότι έχετε αλκαλικό στομάχι; Απλά αν υποφέρετε από καούρες  γαστροοισοφαγική  παλινδρόμηση GERD  αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε αρκετά οξέα.  μαντέψτε Λοιπόν τι μπορούμε να προτείνουμε για την αποκατάσταση της αλκαλωσης.  οργανικό μηλόξυδο με μήτρα οργανικό. Διαλύετε σε ένα ποτήρι νερό 1 κουταλιά σούπας και το πιο πιθανό είναι ότι τα τινάγματα του ματιού θα εξαφανιστούν.

Έτσι θα ξεκινήσετε να απορροφάτε ασβέστιο γιατί υπάρχει ήδη στον οργανισμό σας  τυπικά Δεν μπορείτε να το  απορροφήσετε . Εξαιρετικό μηλόξυδο Μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας  επιλέγοντας finchley Clinic.  Αν δεν σας αρέσει Μπορείτε να ψάξετε μηλόξυδο σε ταμπλέτες .

το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να έχει παρουσιάσει υπερβολικά αλκαλικό αίμα, τι προκαλεί  αλκαλωση;

  1. διουρητικά φάρμακα
  2. εμετός
  3. διάρροια
  4. υψηλή κορτιζόλη- γνωστη και ως ορμόνη του στρες που παράγεται στα επινεφρίδια. Υπερδραστήρια επινεφρίδια λόγω στρες θα προκαλέσουν στον οργανισμό απώλεια πρωτονίων υδρογόνου Η+. H+ = Proton. When the Hydrogen atom loses an electron all that is left is a proton. It becomes the positively charged hydrogen ion known as H+. This is the form of Hydrogen that produces the ATP enzyme that powers our cells and mitochondria. The H+ hydrogen ion is the basis of the pH scale H + = Πρωτόνιο. Όταν το άτομο υδρογόνου χάνει ένα ηλεκτρόνιο, το μόνο που μένει είναι ένα πρωτόνιο. Γίνεται το θετικά φορτισμένο ιόν υδρογόνου γνωστό ως H +. Αυτή είναι η μορφή του υδρογόνου που παράγει το ένζυμο ATP που τροφοδοτεί τα κύτταρα και τα μιτοχόνδρια μας. Το ιόν υδρογόνου Η + είναι η βάση της κλίμακας pH. If one of those ions is H+, the solution is acidic. The strong acid hydrogen chloride (HCl) is one example. If one of the ions is OH-, the solution is basic. An example of a strong base is sodium hydroxide (NaOH). Εάν ένα από αυτά τα ιόντα είναι H +, το διάλυμα είναι όξινο. Το ισχυρό οξύ υδροχλώριο (HCl) είναι ένα παράδειγμα. Εάν ένα από τα ιόντα είναι ΟΗ-, η λύση είναι βασική. Ένα παράδειγμα ισχυρής βάσης είναι το υδροξείδιο του νατρίου (NaOH).

(αυτό σημαίνει ότι χάνετε οξέα στην χημεία αν θυμόσαστε κάτι από αυτήν το Η+  σημαίνει οξύ.  στην ουσία  το pH  ισχύς  ιόντος του υδρογόνου του υδρογόνου πόσο οξύ είναι. Το χάνετε με υψηλά επίπεδα στρες αφού χάνετε  οξέα. και μετά το σώμα σας γίνεται πολύ αλκαλικό cortisol excess leads to potassium depletion, weakness and alkalosis= περίσσεια της κορτιζόλης οδηγεί σε μείωση του καλίου, αδυναμία και αλκάλωση

Βασικά το στρες σας καθιστά στα τον οργανισμό σας πιο αλκαλικό  όχι πιο όξινο και αυτή είναι μία σύγχυση/ παρανόηση που πολλοί άνθρωποι έχουν.  για αυτό το λόγο το μηλόξυδο μπορεί να δράσει όσο πολύ καλά

Η εκδήλωσή του κάτω από το μάτι, στα χείλη στο χέρι και λοιπά συνιστά κατάσταση στρες.  Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος για ποιον λόγο παραδείγματος χάρη εμφανίζεται στα συγκεκριμένα σημεία δεν ξέρουμε ακόμα δεν έχουμε ιδέα . Το Σίγουρο πάντως είναι ότι μπορείτε να θεωρήσετε το συγκεκριμένο σύμπτωμα ως ένα προειδοποιητικό σημείο σημάδι  του οργανισμού σας που σας λέει με το δικό του τρόπο ότι χρειάζεστε περισσότερα οξέα.

Στην ιστοσελίδα vivamus.gr  στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ εξαιρετικών συμπληρωμάτων vegan υδροχλωρικού οξέος. https://www.thefinchleyclinic.gr/shop/products.php?pse=hydrochloric%20acid

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!