Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Αγχος, Κρισεις Πανικου…Candida Fungus

Αγχος, Κρισεις Πανικου…Candida Fungus

by NIKOLE

Συχνά παρατηρούμε την αδυναμία ιατρικής  στο να εντοπίσει αρχικά και να θεραπεύσει εκ των υστέρων τα προβλήματα που οφείλονται στον κάντιντα. Δε θεωρείται κάτι σημαντικό για τις ιατρικές σχολές, επειδή υπάρχει η καθιερωμένη συνταγογράφηση φαρμάκων. Στα πανεπιστήμια οι γιατροί μαθαίνουν ότι το άσθμα πχ είναι μια φλεγμονώδη νόσος, η ψωρίαση μια φλεγμονή του δέρματος, έτσι επικεντρώνονται σε κάθε σύμπτωμα και ασθένεια ξεχωριστά, χωρίς να εστιάζονται ιδιαίτερα σε μύκητες και παράσιτα. Αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική θεραπεία. Κατά συνέπεια οι ασθενείς “παγιδεύονται” και οι γιατροί παράλληλα σε φαρμακευτική αγωγή  εφόρου ζωής. Και έτσι ο ασθενής δεν απαλλάσσεται ποτέ.

Αυτό που μαθαίνουν οι γιατροί είναι ότι κάποιος νοσεί για χίλιους δυο λόγους πιθανότατα από κάποιο γονίδιο ή λόγω φλεγμονής. Δε λαμβάνουν υπόψη κάποιον μικροοργανισμό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Και τότε δίνεται η φαρμακευτική αγωγή. Με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μη γίνονται ποτέ καλά. Φυσικά ένας γιατρός μπορεί να διώξει τα συμπτώματα του κάντιντα, αλλά αν δεν καταστείλει τελείως το μύκητα θα επανέρχονται.

Συχνά οι γιατροί φοβούνται να εφαρμόσουν διαφορετικό πρωτόκολλο από αυτό που έχουν διδαχθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταδικάζουμε τους γιατρούς. Υπάρχει όμως πραγματικό μονοπάτι για τη θεραπεία. Οι γιατροί είναι πάντα χρήσιμοι, να περάσουν γύψο σε χέρι σπασμένο, να φτιάξουν ένα δόντι, αλλά θα είναι σημαντικό να συνδυάσουν τις γνώσεις τους με την αναζήτηση αιτιολογίας και τη συμβουλευτική στους ασθενείς να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να καταλήξουν να εκπαιδεύουν όχι να συνταγογραφούν. Συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθενείς που παρουσιάζουν άγνωστα συμπτώματα και τότε αναφέρονται σε ψυχοσωματική θεωρία.

Ο μύκητας κάντιντα προκαλεί συμπτώματα ψυχολογικής και ψυχικής προέλευσης, που στην ουσία είναι αντανακλάσεις ως αντανακλάσεις των διεργασιών εγκεφάλου, λόγω νευροτοξινών που εκκρίνονται από το μύκητα και μπερδεύουν τους νευρώνες του εγκεφάλου. Πολλές φορές σε άτομα που εντοπίζονται γενικευμένης διαταραχής άγχους ή πανικού χορηγούνται φάρμακα βενζοδιαζεπίνης ή ακόμα σε χειρότερες περιπτώσεις αντικαταθλιπτικά. Ιδιαίτερα τραγικό, καθώς αναπτύσσουν οι άνθρωποι αυτοί μετά από μήνες εξάρτηση και τα παίρνουν μια ζωή, καθώς ο γιατρός λέει ότι έχει ο ασθενής έχει κάτι που δε θεραπεύεται αλλά απλά αντιμετωπίζεται θα το έχει μια ζωή.

Δεν είναι όμως απαραίτητο να φταίει  το νευρικό σύστημα του ασθενούς. Πιθανά έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τοξίνες όπως είναι η ακεταλδεϋδη. Ακόμα και αν τα φάρμακα βοηθήσουν με τα συμπτώματα του ασθενούς, που σίγουρα βοηθούν όταν σταματήσει η αγωγή τους θα αρχίσει ξανά να ασθενεί και η χρόνια αγωγή σίγουρα θα δημιουργήσει παρενέργειες.

Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι είναι ψυχοσωματικό, ή έχει άγχος. Αυτές οι φράσεις ούτε προσδιορίζουν ούτε θα λύσουν το πρόβλημα, απλά τελειώνουν τη συζήτηση και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την αιτία και λένε ότι όλα είναι στο κεφάλι σου. Και είναι παράλογο να σας λένε να μην έχετε άγχος, αλλά κανείς δε λέει να κόψετε την καφεΐνη. Ίσως αναρωτηθείτε τι σχέση έχει η καφεΐνη με το άγχος. Κάνει την καρδιά να κτυπά πιο γρήγορα και   επηρεάζει αρνητικά    τα επινεφρίδια 2 αδένες πάνω από τα νεφρά. Κύριος εχθρός των επινεφριδίων είναι η καφεΐνη καθώς από εκεί παράγεται η αδρεναλίνη, που οδηγεί σε άγχος .τεχνητό που προέρχεται από τη διατροφή μας.

Ο κάντιντα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ούτε με θετικές σκέψεις ούτε με θετική στάση ζωής συχνά δεν εντοπίζεται ούτε από τις εξετάσεις. Είναι πραγματικός όμως δεν είναι ιδέα. Πολλαπλασιάζει τον πόνο που νοιώθουμε από καθημερινά προβλήματα. Και οι ζυμομύκητες δεν μπορούν να ανιχνευθούν σε εξέταση με καλλιέργεια αίματος επειδή ριζώνουν βαθιά στους ιστούς, ακόμα και το τεστ αντισωμάτων για κάντιντα δεν είναι σαφές επειδή δεν μπορεί να ανιχνεύσει τι ακριβώς υπάρχει στην εντερική οδό. Γι’ αυτό η ιατρική στις μέρες μας παρόλο που έχει εξελιχθεί τόσο πολύ αδυνατεί συνεχίζει και αγνοεί το τόσο ύπουλο και σοβαρό πρόβλημα που λέγεται μύκητας candida.

ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ

Έχει παρατηρηθεί ότι σε άτομα με κρίσεις πανικού, όταν μπήκαν σε πρόγραμμα κατά του μύκητα κάντιντα, όλα τα ψυχολογικά συμπτώματα εξαφανίστηκαν και μένουν εξαφανισμένα μέχρι να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου με φιλικά βακτήρια.

Ακούμε συχνά τη φράση κατά φαντασία ασθενής αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνει κάντιντα. Υπάρχουν άτομα τριγύρω μας που δε ξέρουν τι έχουν. Επισκέφθηκαν τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, γαστρεντερολόγο, παθολόγο, καρδιολόγο, έκαναν εξετάσεις αίματος και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους έδειχναν φυσιολογικά. Τα πάντα έβγαιναν πάντα αρνητικά,, ενώ οι ίδιοι ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε κάτι καλά με την υγεία τους. Τότε οι γιατροί θεωρούσαν ότι χρειάζονται τα άτομα αυτά ψυχίατρο. Έτσι ξεκινά να νοσεί ένας ψυχοπαθής από τέτοια μικρά συμπτώματα όπως πλάκωμα στο στήθος και καθημερινές αϋπνίες.

Αν σας διαγνώσουν κάποια ψυχική διαταραχή ή σε κάποιο άτομο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, ψάξτε πρώτα για υπερανάπτυξη μύκητα κάντιντα, γιατί αυτός ο μύκητας είναι σαν μια ομπρέλλα για μια πλειάδα συμπτωμάτων και παθήσεων. (βλ. σχετικό μας άρθρο

Με τις συσκευές βιοσυντονισμού που διαθέτουμε στο Κέντρο VIVAMUS, μπορούμε εύκολα & άνετα να διαγνώσουμε την ύπαρξη κάντιντα ή/και άλλων μικροοργανισμών (μυκήτων, παρασίτων, ιών βακτηρίων) και να σας συμβουλεύσουμε για την αντιμετώπισή τους και αποκατάσταση της υγείας σας με:

α. Συνεδρίες βιοσυντονισμού

β. Συσκευές βιοσυντονισμού (Rife & φορητές)

γ.διατροφή

δ.τρόπο ζωής

ε.σκευάσματα ορθομοριακά βιολογικά

στ. βότανα

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλ. 210 97691166, 6944 115449, 6980 667655

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!