Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Ποιοτικο Νερο,Τροφιμα & Αερας

Ποιοτικο Νερο,Τροφιμα & Αερας

by NIKOLE
Tα τελευταία δεδομένα έχουν δείξει ότι για πρώτη φορά σε πολλές δεκαετίες, τα παιδιά μας μπορούν να αναμένουν να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από ό, τι η γενιά μας. Φυσικά η λαϊκή άποψη είναι να διαθέσουμε χρήματα στο πρόβλημα, με την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα μπορούν να λύσουν κάθε δυσκολία. Δυστυχώς, έχουμε δει ξανά και ξανά ότι αυτό δεν συμβαίνει, ένα σημείο που χάθηκε δυστυχώς στους πολιτικούς μας, πολλοί από τους οποίους επιλέγουν να αγνοήσουν την πραγματικότητα.

Είναι όλο και πιο προφανές ότι το σημερινό μας σύστημα υγείας θα συντριβεί κάτω από τις απαιτήσεις που του έχουν τεθεί από ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που έχει βασικές ατέλειες στον πυρήνα του. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν μια θαυμάσια πρόοδος στην υγειονομική περίθαλψη και έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του πληθυσμού εκτός εάν είμαστε διατεθειμένοι να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την υγεία ενός συνεχώς αυξανόμενου ποσοστού του πληθυσμού που τελικά θα οδηγήσει σε χαμηλότερες αναμενόμενες διάρκειες ζωής .

Εστίαση στην υγεία, όχι στη νόσο.

Η έμφαση δίνεται αποκλειστικά στη διαχείριση των ασθενειών και όχι στην πρόληψη των ασθενειών. Δυστυχώς, δεν βλέπω τα πράγματα να αλλάζουν βραχυπρόθεσμα και κατά συνέπεια θα ενθάρρυνα τους πάντες να αναλάβουν την κυριότητα της υγείας τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Μην παραιτηθείτε από την ευθύνη διατήρησης της υγείας σας, “αναθέτοντάς” την σε άλλους.

Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε, που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ευημερία μας και θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα άγχη της σύγχρονης ζωής. Συγκεκριμένα, αυτό που παίρνουμε στο σώμα μας μέσα από το νερό μας, το φαγητό μας και τον αέρα που αναπνέουμε. Φυσικά, δεν παραβλέπουμε τη διανοητική υγεία. Είμαστε πλημμυρισμένοι με αρνητικά μηνύματα και πρέπει να είμαστε σε θέση να τα φιλτράρουμε, διότι αν όχι, θα επηρεάσουν αρνητικά τη σωματική μας υγεία.

Χωρίς νερό πεθαίνουμε – Το καλό νερό βελτιώνει τη ζωή

Παρόλο που το έχω πει πολλές φορές, θα το επαναλάβω: Το καλό υγιές νερό είναι το κλειδί για την Υγεία μας. Εάν πίνουμε αρκετό καλό, ποιοτικός νερό (βλ. προϊόντα την ιστοσελίδα μας – φίλτρα κοράλι κλπ) μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την υγεία μας. Τώρα με την πρόοδο στη χρήση της βιοκεραμικής, είναι δυνατό να μετατρέψουμε το νερό με ιδιότητες παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται στα θεραπευτικά νερά της φύσης. Ο Δρ Batmanghelidj, ο γιατρός που έγραψε πολλά σπουδαία βιβλία σχετικά με τις υγιεινές ιδιότητες του νερού, περιέγραψε διάφορα σήματα πόνου τα οποία αποδίδει σε σημεία αφυδάτωσης. Αυτά περιλαμβάνουν καούρα, πόνο λόγω δυσπεψίας, πονοκεφάλους ημικρανίες, πόνο κολίτιδας, πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, κλπ.

Τρώτε πραγματική Τροφή- Όχι υποκατάστατα που στερούνται θρεπτικών στοιχείων- Βιολογικά ή καθαρισμός συμβατικών με οζονοποιητές (βλ. ιστοσελιδα μας)

Δεύτερον, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν επιλέγουμε τα τρόφιμα που τρώμε. Πολλά από τα προϊόντα που διατίθενται στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν μπορούν λογικά να ταξινομηθούν ως τρόφιμα, δηλ. ως στοιχεία που τρέφουν τα κύτταρα.  Ωστόσο, είναι ντυμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δελεαστικά και ελκυστικά για τον ουρανίσκο. Η πρωταρχική μέριμνα για τα τρόφιμα είναι να εξασφαλίσουμε ότι είναι καθαρά. Μπορούν όλα τα συστατικά να ταξινομηθούν ως τρόφιμα που αναγνωρίζει το σώμα; Όχι φυσικά. Εάν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να επιλέξετε οργανικά. Όσοι δε καταναλώνετε κρέατα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε πηγές χορτοφάγων ζώων. Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο ακριβά μεν, αλλά μια αναδιάταξη των προτεραιοτήτων μπορεί να διασφαλίσει τη δυνατότητα αγοράς τους. (πχ. συχνά μου λένε πάσχοντες ότι πίνουν καφέ το οποίο κοστίζει κατά μέσο όρο 2 ευρώ όπως με ενημέρωσαν ή καπνίζουν, ήδη ένα σημαντικό ποσό μπορεί να μαζευτεί, εφόσον περιορίσετε ή διακόψετε αυτές τις καταστροφικές συνήθειες. Το σίγουρο είναι ότι  η υγεία μας πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων μας. Συχνά όμως την αμελούμε ή θεωρούμε με την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής, από όπου και αν προέρχεται, δε θα δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι όμως λάθος. Χωρίς ποιοτική τροφή ποτέ δεν θα επιτύχουμε πολλούς άλλους στόχους στη ζωή μας.

Αποτοξίνωση: Αφήστε το σώμα σας να αποτοξινωθεί όπως πρέπει – συνεχώς (ως Κέντρο και ατομικά, εφαρμόζουμε εξαιρετικά προγράμματα αποτοξίνωσης είτε με μηχανήματα, είτε με διατροφικά συμπληρώματα, είτε με σκευάσματα)

Έχουμε ελάχιστες επιλογές όσον αφορά τον αέρα που αναπνέουμε. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, η ατμοσφαιρική ρύπανση παραμένει μια σοβαρή ανησυχία. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε το σώμα μας έτσι ώστε να αποτοξινωθεί συνεχώς. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι το ρΗ του σώματος είναι πολύ σημαντικό. Εάν το pH μας είναι μέσα στις ιδανικές παραμέτρους, θα αποτοξινωθεί πολύ πιο εύκολα. Χορηγούμε πάρα πολύ μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκαλικά τρόφιμα όπως τα λαχανικά και τα φρούτα. Όχι μόνο θα βοηθήσουν στην προώθηση της καλύτερης ισορροπίας του pH του σώματος, αλλά θα προμηθεύσουν το σώμα με ίνες που λείπουν δυστυχώς στις περισσότερες δίαιτες.

Μειώστε τη γλουτένη – Αυξήστε τα καλά λιπαρά για την υγεία και τη βελτίωση της διαχείρισης βάρους.

Ένα πράγμα που γίνεται ξεκάθαρο από πολλά από τα χρήσιμα προγράμματα που κυκλοφόρησαν από τους γιατρούς της λειτουργικής ιατρικής το τελευταίο έτος είναι το εξής: Εάν θέλετε να απολαύσετε καλύτερη υγεία, μειώστε την κατανάλωση σπόρων και ιδιαίτερα των σπόρων που περιέχουν γλουτένη. Συμμετέχουν σε “αυτοάνοσες” ασθένειες, στη νόσο του Alzheimer και σε άλλες εκφυλιστικές εγκεφαλικές διαταραχές και σε πολλά προβλήματα με το πεπτικό σύστημα. Παίζουν επίσης ρόλο σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Κατά τη γνώμη πολλών ειδικών, μαζί με τη μεταποιημένη ζάχαρη, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας της παχυσαρκίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά από τα δημοφιλή προγράμματα διατροφής δεν δίνουν σταθερά αποτελέσματα από την άποψη της απώλειας βάρους – διότι δεν λαμβάνουν υπόψη βασικούς παράγοντες. Φυσικά πολλά από αυτές τις δίαιτες, απορρέουν από την τάση των ανθρώπων να ξαναπροσθέτουν κιλά, όταν σταματήσουν το προβλεπόμενο σχέδιο διατροφής. Η αλλαγή της δίαιτας του ατόμου με έμφαση στη μείωση ή ιδανικά την εξάλειψη της ζάχαρης και της γλουτένης θα έχει βαθιά επίδραση στην υγεία πολλών ανθρώπων και, όπου αυτό είναι απαραίτητο, θα συμβάλει στη συνεχή απώλεια βάρους.

Νερό – Πού μπορώ να ξεκινήσω;

Με τη σύγχρονη ζωή και την έλλειψη θρεπτικής πυκνότητας σε πολλά από τα τρόφιμά μας, είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί. Όπως ανέφερα προηγουμένως, κατά την άποψή μας η πρώτη προτεραιότητά μας  είναι να πίνετε πολλά υγρά που προωθούν την υγεία. Βασική μας σύσταση είναι το φίλτρο νερού , το οποίο αποδίδει νερό με πολύ υψηλά επίπεδα απομάκρυνσης ρύπων ακολουθούμενο από τα πλεονεκτήματα του κοραλιού και βιοκεραμικών που προτείνουμε, δίνοντας αλκαλικό νερό, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καλύτερη δομή για να βοηθήσει στην απορρόφηση. Αυτό το νερό μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για όλο το πόσιμο νερό, το νερό για το μαγείρεμα και για να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά. Έχοντας αλκαλικό νερό «στη βρύση», να το πω έτσι, είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη βέλτιστη υγεία.

Αν προτιμάτε ένα σύστημα κανάτας, τότε οι κανάτες Dafi  είναι ιδανικές. Δεν φιλτράρουν μόνο το νερό αλλά σας δίνουν τα οφέλη του αλκαλικού, αντιοξειδωτικού “καλά δομημένου”νερού. Έχετε υπόψη ότι τα περισσότερα συνηθισμένα φίλτρα κανάτας αφήνουν το φιλτραρισμένο νερό όξινο, το οποίο κατά την άποψή μας δεν είναι ιδανικό για υγεία.
Μέγιστη ζωντάνια – Πυκνότητα θρεπτικών συστατικών για την υγεία.

Πού μπορούμε να πάρουμε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σώματός μας; Το πιο θρεπτικό προϊόν μας για καθημερινή διατήρηση της υγείας είναι τα Flavon (δείτε στην ιστοσελίδα μας) Αυτή είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη διατροφική υποστήριξη στην αγορά, με συστατικά που παρέχουν κάθε θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα (βιολογικά φρούτα και λαχανικά συμπυκωνμένη μορφή). Καλό επίσης και για τους χορτοφάγους και όσους θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από ζωικές πρωτεΐνες.

Καλά λιπαρά – για τον εγκέφαλό σας, το ανοσοποιητικό σας και πολλά άλλα.

Αν και μεγάλο μέρος της έρευνας κατά τα τελευταία χρόνια έχει επισημάνει τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης σιτηρών, έχουν επίσης τονίσει την ανάγκη για καλά λίπη. Τα λίπη είναι ζωτικής σημασίας για τόσες πολλές λειτουργίες, όπως η υγεία των κυττάρων μας και φυσικά η υγεία του εγκεφάλου μας. Τις τελευταίες δεκαετίες, λιπαρά – ιδιαίτερα κορεσμένα λίπη – έχουν δαιμονοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό που γίνεται όλο και πιο εμφανές είναι ότι χρειαζόμαστε πολλά καλά λιπαρά στη διατροφή μας. Πρέπει να λαμβάνουμε επαρκή έλαια Ωμέγα-3. Τα ιχθυέλαια είναι μια καλή επιλογή, και για τους χορτοφάγους, ψυχρής πίεσης λιναρόσπορου. Αν θέλετε να καλύψετε όλες τις βάσεις ως προς τα έλαια Omega-3, συνιστούμε να παίρνετε καθημερινά λίπη και λιναρόσπορο. Επιπλέον, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για τα προϊόντα Aurora

Ένα από τα μειονεκτήματα για τα ιχθυέλαια είναι το πρόβλημα της ρύπανσης στους ωκεανούς μας. Δεν έχει νόημα να προσθέσουμε στο φορτίο της ρύπανσης στο σώμα μας με περισσότερο υδράργυρο. Γι ‘αυτό προτείνουμε ανεπιφύλακτα προϊόντα με υψηλά επίπεδα καθαρότητας, τα οποία έχουν επικυρωθεί ανεξάρτητα.

For Longer Living and More Life – Clean Water, Clean Food and Clean Air.

Latest data has indicated that for the first time in many decades, our children can expect to have shorter life spans than our generation. Further data shows that child health care in the UK is lagging behind many other developed countries. Of course the popular view is to throw money at the problem, with the illusion that money can sort out every difficulty. Regretfully we have seen time and time again that this is not the case, a point that is sadly lost on our politicians, many of whom elect to ignore reality.

It is increasingly obvious that our current health system will crash under the demands being placed on it by a health care system that has got fundamental flaws at its core. The NHS was a marvellous advance in health care and they do amazing things in very many areas. However, it is not going to meet the aspirations of the population unless we are prepared to acknowledge and address some of the key issues that are affecting the health of an ever increasing percentage of the population, which is ultimately going to result in lower expected lifespans.

Focus on Health, Not Disease.

The emphasis has been totally focused on disease management rather than disease prevention. Of course that is to be expected, because there is little money in disease prevention but mega dollars in disease management. Unfortunately I do not see things changing in the short term, and consequently I would encourage everyone to take ownership of their health and look after themselves. Don’t abdicate the maintenance of your health to anyone.

There are many simple things we can all do that will have a significant bearing on our wellbeing and help us cope with the stresses of modern living. In particular, what we take into our body through our water, our food and the air we breathe. Of course, what does have a massive bearing on our physical health is what we ingest mentally. We are flooded with negative messages and we need to be able to filter them out, because if not, they will negatively impact our physical health.

Without Water We Die – Good Water is Life Enhancing

Although I have said so on many occasions, I do think good healthy water should be key to what we ingest. If we would drink sufficient good healthy water (as water), it could markedly improve the health of many of us. Now with advances in the use of bioceramics, it is possible to transform water with qualities similar to those found in nature’s healing waters. Dr Batmanghelidj, the doctor who wrote several great books on the health-giving properties of water, listed several pain signals which he attributed to signs of dehydration. These included heartburn, dyspeptic pain, migraine headaches, colitis pain, lower back pain, etc.

Eat Food – Not Nutrient Deficient Food Substitutes.

Secondly, we need to be careful when we choose which foods to eat. Many of the products that are available on supermarket shelves cannot reasonably be classed as foods. However, they are dressed up in such a way as to be enticing and appealing to the palate. The prime concern with foods is to ensure that they are clean. Firstly, can all the ingredients be classed as food that the body recognises? If possible, it is best to choose organic; with meats, we should attempt to find sources of grass-fed animals. Organic produce is more expensive. It may involve a rearrangement in priorities, because our health should be at the top of the list. Without it, we will never achieve much else.

Let Your Body Detoxify as it Should Do – Continuously.

We have little choice as to the air we breathe. Recent data suggests that in many parts of the country, air pollution remains a serious concern. However, what is critically important is to maintain our body so that it will detoxify on a continuous basis. That is one of the reasons why we consider body pH to be critically important. If our pH is within the ideal parameters, we will detoxify much more readily. We very much favour a diet that is high in alkaline residue foods such as vegetables and fruits. Not only will they help promote better body pH balance, but they will supply the body with fibre which is sadly lacking in the majority of diets.

Reduce Grains – Increase Good Fats for Health and Better Weight Management.

One thing that is becoming clear from many of the useful programmes released by functional medicine doctors over the last year is this: If you want to enjoy better health, reduce your consumption of grains and in particular gluten-containing grains. They are implicated in autoimmune diseases, in Alzheimer’s disease and other degenerative brain disorders, and in many digestive problems. They also play a role in cardiovascular disease. In my view they are, along with processed sugar, the biggest contributor to obesity.

That is why many of the popular diet plans do not give sustained results in terms of weight loss – because they are not addressing the underlying factors. Of course many of these plans depend on people returning to address the problem of the pounds they put back on when they stopped following the prescribed diet plan. Changing one’s diet to reduce or ideally eliminate sugar and gluten will have a profound effect on many people’s health and, where necessary, contribute to sustained weight loss.

Water – Where Do I Start?

With modern living and the lack of nutrient density in many of our ‘foods’, it is necessary to supplement. As I mentioned earlier, in our view the first priority is to drink plenty of health-promoting water. Our prime recommendation is water with very high levels of pollutant removal followed by the benefits of advanced bioceramics, giving water which is alkaline, has antioxidant properties and is better structured to aid absorption. This water can then be used for all drinking water, cooking water and to wash fruit and vegetables. Having alkaline water ‘on tap’, so to speak, is a huge step towards optimum health.

If you prefer a jug system, then our jag Dafi (see our site)is ideal. It not only filters the water but gives you the benefits of alkaline, antioxidant water with good structure. Do bear in mind that most ordinary jug filters leave the filtered water acidic, which in our view is not ideal for health.

Maximum Vibrance – Nutrient Density for Health.

Where can we get most nutrients to supply our body’s needs? Our most nutrient-dense product for daily health maintenance is FLAVON PRODUCTS (you can contact us about them and see them in our website). This is probably the most complete nutritional support on the market,  supplying every nutrient that the body requires This is also great for vegetarians and those who want to reduce their dependence on animal protein.

Good Fats – For Your Brain, Your Immunity and Much More.

Although much of the cutting-edge research over the last few years has highlighted the dangers of excess grain consumption, they have also stressed the need for good fats. Fats are vital for so many functions, including the health of our cells and of course our brain health. Over the last few decades, fats – particularly saturated fats – have been demonised. However, what is now becoming increasingly apparent is that we do need plenty of good fats in our diet. We should be taking adequate Omega-3 oils. Fish oils are a good choice, and for vegetarians, cold-pressed flaxseed oil. If you want to cover all the bases as far as Omega-3 oils are concerned, we would recommend taking fish oils and a little flaxseed oil every day.

One of the downsides to fish oils is the problem of pollution in our oceans. There is no point in adding to the pollution burden in our bodies with more mercury. That is why we unreservedly recommend products with high levels of purity, which have been independently validated.

When Your Health Needs Some Additional Support.

Of course, if we are struggling to regain our health we will probably need additional assistance. That is why we offer a wide range of other nutritional supports.


σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!