Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Τυρί φέτα από Γάλα Αμυγδάλου για χορτοφάγους και Υγιεινιστές

Τυρί φέτα από Γάλα Αμυγδάλου για χορτοφάγους και Υγιεινιστές

by NIKOLE

Δοκιμάζοντας, λίγες μέρες πριν την παρακάτω συνταγή, μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη ”μεταμφιεσμένη” φέτα στόλισε το τραπέζι του φαγητού μας.
Δοκιμάστε τη : οι δοσολογίες που σημειώνονται αφορούν ένα βαθύ δοχείο με διαστάσεις μήκους 14 εκ , πλάτους 10εκ, ύψους 7 εκ. Με τα υλικά επί 3 θα έχετε αρκετή ποσότητα, που διατηρείτε στο ψυγείο για 1 έως 2 εβδομάδες.

Υλικά:

1/4 κούπα ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2 κούπα ζεστό νερό 
1/2 κούπα κρύο νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

6 κ.σ. κοφτές νισεστέ (ή βιολογικό άμυλο καλαμποκιού)
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. διατροφική μαγιά – χρησιμοποίησα βιολογική 

1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικό) (δεν είχα σκόνη και χρησιμοποίησα σκόρδο που το θρυμμάτισα . Η έντονη μυρωδιά του παρέμεινε. Αν δεν τη θέλετε ,μπορείτε να μην το προσθέσετε
1 κ.γ. θυμάρι 
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας!
  • Παρασκευή:
    Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα 8-12 ώρες. Διευκολύνει να γίνει αυτό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να φουσκώσει η φλούδα και τα ξεφλουδίζουμε.
  • Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λιώσουν ελαφρώς και να γίνουν πολύ ψιλά τρίμματα (όχι παραπάνω, γιατί θα αρχίσουν να γίνονται βούτυρο).
  • Προσθέτουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Έπειτα διαλύουμε τον νισεστέ (ή άμυλο καλαμποκιού) στο κρύο νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το προσθέτουμε και αυτό στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην μας κολλήσει. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει αρκετά, να κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει λαστιχωτό και γυαλιστερό. Αν δεν το αφήσουμε να πήξει αρκετά δεν θα γίνει σφιχτό.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο ή πήλινο δοχείο, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο όπου θα σφίξει κι άλλο.
Πηγή http://vegankainostimo.blogspot.com/2015/01/vegan.html

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα