Αρχική Vivamus ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ FLAVON FINCHLEYCLINC VIVAMUS

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ FLAVON FINCHLEYCLINC VIVAMUS

by NIKOLE

Τα οργανικά γαλαζοπράσινα φύκια είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον πλανήτη. Δύο ποικιλίες, η σπιρουλίνα και το Aphanizomenon flos-aquae, είναι μορφές γαλαζοπράσινων φυκιών που καταναλώνονται περισσότερο. Υπερτροφή λόγω υψηλών συγκεντρώσεων πρωτεϊνών, βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. 1 ]

Πώς καλλιεργείται η μπλε-πράσινη άλγη;

Τα περισσότερα γαλαζοπράσινα προϊόντα φυκών περιέχουν Aphanizomenon flos-aquae που συλλέγονται από τη λίμνη Upper Klamath στο νότιο Όρεγκον. Η συγκομιδή γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από Ιούνιο έως Νοέμβριο. Τα φύκια φιλτράρονται για τη διατήρηση των πιο ζωντανών ανθών και στη συνέχεια καθαρίζονται περαιτέρω με φυγοκέντρηση. Το AFA στη συνέχεια ψύχεται και πωλείται κατεψυγμένο ή ξηραίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και πωλείται ως σκόνη.

Φυσικές ενώσεις σε οργανικά γαλαζοπράσινα φύκια

Τα γαλαζοπράσινα φύκια είναι 70% φυτικές πρωτεΐνες και έχουν υψηλότερα επίπεδα β-καροτίνης από το μπρόκολο. Η δυναμική των μπλε-πράσινων φυκiών είναι ότι περιέχουν υψηλή συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών – πάνω από 65 βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα και το πλήρες φάσμα οκτώ απαραίτητων αμινοξέων και δέκα μη απαραίτητων αμινοξέων … και όλα απορροφούνται εύκολα από το σώμα. Στην πραγματικότητα, έως και 97% των ευεργετικών βιταμινών, ανόργανων συστατικών και ενζύμων που βρίσκονται στα γαλαζοπράσινα φύκια απορροφούνται εύκολα (σε ορισμένα συμπληρώματα η απορροφητικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή κυμαίνεται από 5-25% αντίθετα τα προϊόντα στην ιστοσελίδα μας τόσο τα Flavon που συχνά ξεπερνούν το 95% (επιπλέον πληροφορίες για τα Flavon και εδώ ). Αντίστοιχα η απορροφητικότητα των προϊόντων της GlobalHealingCenter. Συνεχίζοντας για τη σπιρουλίνα την αναφορά μας και τα φύκια να σημειώσουμε ότι το AFA περιέχει επίσης την πιο βιολογικά ενεργή χλωροφύλλη από οποιαδήποτε γνωστή τροφή.

Αντιοξειδωτική δράση των μπλε-πράσινων φυκών

Το Aphanizomenon flos-aquae είναι πλούσιο σε ενώσεις που παρέχουν αντιοξειδωτικά. Μια μέτρηση που ονομάζεται «ικανότητα απορρόφησης ελεύθερων ριζών οξυγόνου» (ORAC) χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της ικανότητας σάρωσης ελεύθερων ριζών τροφίμων και άλλων ουσιών που υποτίθεται ότι περιέχουν αντιοξειδωτικά. Το Ιταλικό Πανεπιστήμιο Urbino Carlo Bo εφάρμοσε τη μέθοδο ORAC στο βρώσιμο AFA. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό υπέρ των ερευνητών που υποστηρίζουν τη χρήση του AFA ως διατροφικού αντιοξειδωτικού συμπληρώματος για την ανακούφιση του οξειδωτικού στρες. 2 ]

Το Πανεπιστήμιο του Urbino Carlo B διεξήγαγε μια άλλη μελέτη που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την ικανότητα του AFA να παρέχει άμυνα εναντίον της οξειδωτικής βλάβης στα φυσιολογικά ανθρώπινα ερυθρά αιμοσφαίρια και στο πλάσμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η AFA μείωσε την οξειδωτική βλάβη και στα δύο. Επιπλέον, η AFA καθυστέρησε την εξάντληση των ενζύμων που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. 3 ]

Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι ένα προϊόν που περιείχε γαλαζοπράσινα φύκια από τη λίμνη Klamath παρουσίασε σημαντική αντιοξειδωτική δράση και ήταν αποτελεσματικό προσαρμογόνο δηλαδή μια ουσία που βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί για να προστατεύσει από τους στρες. 4 ]

Μπλε-Πράσινα φύκια & B12

Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με το εάν η AFA είναι αποτελεσματική πηγή βιταμίνης Β12.  Πολλές φυσικές πηγές βιταμίνης Β12 είναι βιολογικά ανεπαρκείς. Ωστόσο, η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε το Ιταλικό Τμήμα Νευροθεραπείας στο Νοσοκομείο Villa Salus αξιολόγησε τα επίπεδα βιταμίνης Β12 σε 15 άτομα vegan που είχαν συμπληρώσει με ένα προϊόν άλγης από τη λίμνη Klamath και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα Β12 αυξήθηκαν σε σχέση με μια ομάδα ελέγχου. Αν και δεν είναι πειστικό, οι ερευνητές πίστευαν ότι η προκαταρκτική έρευνα υποστήριξε το επιχείρημα ότι το AFA είναι μια αξιόπιστη πηγή βιταμίνης Β12. 5 ]

Μπλε-Πράσινα φύκια και βλαστικά κύτταρα

Σε ενήλικες, τα βλαστικά κύτταρα έχουν τη λειτουργία της αποκατάστασης των κατεστραμμένων κυττάρων. Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε, τα βλαστικά κύτταρα έχουν μειωμένη ικανότητα αποκατάστασης και είναι πιο ευάλωτα στο οξειδωτικό στρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να είναι λιγότερο ικανό να επιδιορθωθεί. Με βάση προηγούμενες μελέτες που έδειξαν ότι τα γαλαζοπράσινα φύκια θα μπορούσαν να ρυθμίσουν την ανοσολογική λειτουργία στα ζώα, το Τμήμα Νευροχειρουργικής στο USF διερεύνησε τις επιδράσεις του AFA στα καλλιεργημένα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα εκχύλισμα αιθανόλης του AFA μπορεί να προάγει τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων. 6 ]

Πιθανές ανησυχίες για τα μπλε-πράσινα φύκια

Παρόλο που τα μπλε-πράσινα φύκια καταναλώνονται συνήθως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη, εκφράστηκαν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο παρουσίας μικροκυστεΐνης, ενός τοξικού υποπροϊόντος των μπλε-πράσινων φυκών. Σε απάντηση, το Τμήμα Υγείας του Όρεγκον και το Υπουργείο Γεωργίας του Όρεγκον έχουν θέσει ρυθμιστικά όρια για την περιεκτικότητα σε μικροκυστίνες σε προϊόντα BGA. 7 ] Επιπλέον, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ της β-μεθυλαμινο-L-αλανίνης (BMAA) – ενός αμινοξέος που παράγεται από γαλαζοπράσινα φύκια – και ορισμένες νευροεκφυλιστικές καταστάσεις. 8 ]

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προϊόντα, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε πρώτα τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν συμπληρώσετε με μπλε-πράσινα φύκια.

Για να προμηθευτείτε τα προϊόντα Flavon & Global healing center (thefinchleyclinic.gr)

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

Call us : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Αναφορές (8)

  1. Kay RA. Microalgae as food and supplement. Crit Rev Food Sci Nutr. 1991;30(6):555-73. Review.
  2. Benedetti S, et al. Oxygen radical absorbance capacity of phycocyanin and phycocyanobilin from the food supplement Aphanizomenon flos-aquae. J Med Food. 2010 Feb;13(1):223-7. doi: 10.1089/jmf.2008.0257.
  3. Benedetti S, et al. Antioxidant properties of a novel phycocyanin extract from the blue-green alga Aphanizomenon flos-aquae. Life Sci. 2004 Sep 24;75(19):2353-62.
  4. Sedriep S, et al. Beneficial nutraceutical modulation of cerebral erythropoietin expression and oxidative stress: an experimental study. J Biol Regul Homeost Agents. 2011 Apr-Jun;25(2):187-94.
  5. Baroni L, et al. Effect of a Klamath algae product (“AFA-B12”) on blood levels of vitamin B12 and homocysteine in vegan subjects: a pilot study. Int J Vitam Nutr Res. 2009 Mar;79(2):117-23. doi: 10.1024/0300-9831.79.2.117.
  6. Shytle DR, et al. Effects of blue-green algae extracts on the proliferation of human adult stem cells in vitro: a preliminary study. Med Sci Monit. 2010 Jan;16(1):BR1-5.
  7. Gilroy DJ, et al. Assessing potential health risks from microcystin toxins in blue-green algae dietary supplements. Environ Health Perspect. 2000 May;108(5):435-9.
  8. Holtcamp W. Was Lou Gehrig’s ALS Caused By Tap Water? Pacific Standard. 5 Jan 2012. Accessed 26 March 2019.

†Results may vary. Information and statements made are for education purposes and are not intended to replace the advice of your doctor. If you have a severe medical condition or health concern, see your physician.

https://globalhealing.com/natural-health/benefits-of-blue-green-algae/

How Is Blue-Green Algae Cultivated?

Most blue-green algae products contain Aphanizomenon flos-aquae harvested from Upper Klamath Lake in southern Oregon. Harvesting is done during the summertime, June to November. The algae is filtered to preserve the most vibrant blooms and then further purified by centrifugation. The AFA is then chilled and sold frozen or dried at low temperatures and sold as a powder.

Natural Compounds in Organic Blue-Green Algae

Blue-green algae is 70% vegetable protein and has higher levels of beta-carotene than broccoli. The one-two punch potency of blue-green algae is that it contains a high concentration of nutrients- over 65 vitamins, minerals, and enzymes and the complete spectrum of eight essential amino acids and ten nonessential amino acids… and they are all easily absorbed by the body. In fact, up to 97% of the beneficial vitamins, minerals, and enzymes found in blue-green algae are easily absorbed (some supplements are as low as 5-25% absorbable). AFA also contains the most biologically active chlorophyll of any known food.

Antioxidant Activity of Blue-Green Algae

Aphanizomenon flos-aquae is rich in compounds that provide antioxidants. A measurement called the “oxygen radical absorbance capacity” (ORAC) is used to determine free radical scavenging capacity of foods and other substances purported to contain antioxidants. Italy’s University of Urbino Carlo Bo applied the ORAC method to edible AFA. The outcome was positive in favor of researchers supporting the use of AFA as a dietary antioxidant supplement to relieve oxidative stress.[2]

The University of Urbino Carlo B conducted another study designed to evaluate the ability of AFA to provide defense against oxidative damage to normal human red blood cells and plasma. Results suggested AFA lowered oxidative damage in both. Furthermore, AFA delayed the depletion of enzymes that are beneficial to the body.[3]

A Japanese study found that a product containing blue-green algae from lake Klamath exhibited considerable antioxidant activity and was an effective adaptogenic; that is, a substance that helps the body adapt to protect against stressors.[4]

Blue-Green Algae & B12

There is some controversy over whether or not AFA is an effective source of vitamin B12. Many natural sources of vitamin B12 are biologically inadequate. However, preliminary research conducted by Italy’s Department of Neurorehabilitation at Villa Salus Hospital evaluated the vitamin B12 levels of 15 vegan subjects who had supplemented with an algae product from Lake Klamath and found their B12 levels increased over a control group. Although not conclusive, researchers believed the preliminary research supported the argument that AFA is a reliable source of vitamin B12.[5]

Blue-Green Algae & Stem Cells

In adults, stem cells have the function of repairing damaged cells. Unfortunately, as we age, stem cells have a reduced restorative ability and are more vulnerable to oxidative stress. This results in the body being less able to repair itself. Based on previous studies that showed blue-green algae could modulate immune function in animals, the Department of Neurosurgery at USF investigated the effects of AFA on cultured human stem cells. Researchers noted that preliminary results suggested an ethanol extract of AFA may promote human stem cell proliferation.[6]

Potential Concerns About Blue-Green Algae

Although blue-green algae is commonly consumed in the United States, Canada, and Europe, some concern has been voiced about the potential for the presence of microcystin, a toxic byproduct of blue-green algae. In response, the Oregon Health Division and the Oregon Department of Agriculture have established regulatory limits on microcystin content in BGA products.[7] Additionally, some research has shown a correlation between beta-methylamino-L-alanine (BMAA) — an amino acid produced by blue-green algae — and some neurodegenerative conditions.[8]

As with most products, if you’re pregnant or nursing, it’s a good idea to first consult your healthcare provider before supplementing with blue-green algae.References (8)

†Results may vary. Information and statements made are for education purposes and are not intended to replace the advice of your doctor. If you have a severe medical condition or health concern, see your physician.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα