Αρχική VivamusΣυμβουλες Αλάτι της Θάλασσας! 7 τρόποι για την αποκατάσταση του Δέρματός σας και την καταπολέμηση της Γήρανσης

Αλάτι της Θάλασσας! 7 τρόποι για την αποκατάσταση του Δέρματός σας και την καταπολέμηση της Γήρανσης

by NIKOLE

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν το αλάτι λόγω ανησυχιών για την υγεία και την ομορφιά, πιστεύοντας ότι μπορεί να επιδεινώσει την υπέρταση ή να προκαλέσει φούσκωμα. Αλλά ξέρατε ότι το αλάτι είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία; Και ο καλύτερος τρόπος για να το ενσωματώσετε στη ζωή σας είναι με το να χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι. Η ποικιλία αυτή έχει ισχυρά οφέλη για την υγεία, την ομορφιά και την αντιγήρανση – ειδικά για το δέρμα.

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε 7 τρόπους χρήσης του θαλασσινού αλατιού, τόσο για την αποκατάσταση του δέρματος, όσο και την καταπολέμηση της γήρανσης και την υποστήριξη της υγείας γενικά:

1. Αποτρέπει την αφυδάτωση

Πιθανότατα να πιστεύετε ότι το πόσιμο αλμυρό νερό θα σας κάνει να διψάτε περισσότερο. Όμως, αντίθετα από ότι πιστεύεται, όπως αποδεικνύεται, το θαλασσινό αλάτι, μπορεί πραγματικά να θεραπεύσει και να αποτρέψει την αφυδάτωση. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει πάρα πολλές θρεπτικές ουσίες ν που χρειάζονται τα σώματά μας, οπότε είναι ο τέλειος τρόπος για να αναπληρώσετε πιθανές ελλείψεις. Και όπως γνωρίζουμε, η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο ξηρό και γηραιότερο, εκτός από άλλα συμπτώματα όπως κόπωση και πονοκεφάλους που σας κάνουν να μην αισθάνεστε καλά.

2. Υποστηρίζει μαλακή και λεία επιδερμίδα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων και να αφήσει το δέρμα να φαίνεται και να αισθάνεται απαλό, μαλακό και νεανικό. Μια γερμανική μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι η λήψη λουτρών σε θαλάσσιο αλάτι αύξησε την ενυδάτωση του δέρματος και μείωσε την κοκκινίλα και την τραχύτητα του δέρματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε απολέπιση με αλάτι στη θάλασσα. Τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα ως συστατικά σε πολλές θεραπείες spa υψηλού επιπέδου. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα άλατά σας είναι ομαλά και όχι σκληρά ή τραχιά, ή  ότι το τρίψιμο με αυτά μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

3. Είναι Αποτοξινωτικό

Ένα όξινο σώμα μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και ασθένεια στο σώμα. Το αλάτι της θάλασσας είναι ιδιαίτερα αλκαλικό και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών (τοξίνες και οξέα) από το σώμα.Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποτοξινωτικό νερό προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και 1,5 κουταλιού της σούπας θαλασσινό αλάτι σε 64 ουγγιές νερού (1,9 λίτρα).

4. Αυξάνει την κυκλοφορία

Αν η επιδερμίδα σας είναι θαμπή, το τρίψιμο με θαλασσινό αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει με δύο τρόπους. Βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και την αύξηση της κυκλοφορίας, δίνοντάς σας μια φυσική, νεανική λάμψη.

5. Αυξάνει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος

Όταν κάνετε απολέπιση με θαλασσινό αλάτι, όχι μόνο αυξάνετε την κυκλοφορία και απελευθερώνετε τον εαυτό σας από το νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά επιπλέον το τρίψιμο υποστηρίζει επίσης την αναγέννηση του δέρματος και την ανάπτυξη υγιών νέων κυττάρων του δέρματος. Όταν το δέρμα αναζωογονείται, το αποτέλεσμα είναι πιο σφριγηλό, νεανικό και απαλό.

6. Ανακουφίζει από την ψωρίαση και το έκζεμα

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα ακόμα και λόγω ψωρίασης ή εκζέματος (πέρα από το πρωτόκολλο αποκατάστασης που ακολουθούμε με εξαιρετικά αποτελέσματα στο Κέντρο VIVAMUS και τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφικών όπως το SILICITIN), το αλάτι στη θάλασσα έχει αποδειχθεί ότι τόσο καθαρίζει τα “λέπια” και τις ρωγμές αλλά εμποδίζει και μελλοντικά τέτοια εμφάνιση του δέρματος, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο διάστημα. ! Για την πιο αποτελεσματική θεραπεία, προσθέστε 1-2 λίβρες αλάτων στο νερό του μπάνιου σας (1/2 – 1 κιλό περίπου).

7. Σας βοηθά να κοιμάστε

Το χρόνιο στρες και ο κακός ύπνος μπορούν να προκαλέσουν σκούρα, πρησμένα μάτια και άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, δοκιμάστε να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε σε ένα ζεστό μπάνιο με θαλασσινό νερό. Το αλάτι της θάλασσας  είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, η ανεπάρκεια του οποίου μπορεί να συμβάλει στον κακό ύπνο. Κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο προσθέτοντας θαλασσινό αλάτι σας επιτρέπει να χαλαρώσετε, να  αποβάλλετε το στρες και να απορροφήσετε μαγνήσιο ταυτόχρονα. Για ακόμα καλύτερη εμπειρία ύπνου, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο όπως η λεβάντα.

Το καλύτερο φυσικό αλάτι

Μπορείτε να βρείτε πολλά είδη ακατέργαστου αλατιού ακριβώς στην αγορά. Αυτό που πρέπει όμως να κάνετε είναι να ελέγξετε την ετικέτα, πρέπει να δείτε “μη επεξεργασμένο” -. Μερικά θαλασσινά αλάτια είναι ακόμα επεξεργασμένα.

Σημείωση: Συμβουλευτείτε πάντοτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε φυσική ρουτίνα υγείας.

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!