Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα!!! Η αλλιώς ………………….
Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά! Καταπολεμώ την candida albicans! & Φυτική πηγή Β12
Η εσωτερική χλωρίδα που είναι κατεστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα. Η λύση του γιαουρτιού δεν είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Ένα προβιοτικό πολλών στελεχών βακτηρίων Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.
Τί είναι το Acidophilus: Βακτήρια που υπάρχoυν φυσικά στο σώμα, κυρίως στα έντερα και τον κόλπο. Βοηθούν στη διατήρηση όξινου περιβάλλοντος στο σώμα, που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ή πρόληψη κολπικών μολύνσεων, λοιμώξεις του στόματος, από μαγιά, διάρροια που προκαλείται από τη λήψη αντιβιοτικών, και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί να λειτουργήσει βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει κανονική συνοχή των βακτηρίων στο στομάχι, τα έντερα, και του κόλπου. Δεν έχει εγκριθεί από το FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων) για τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Πως το φτιάχνω
Υλικά: 1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο), 3 κούπες νερό
Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες. Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό ρόφημα είναι φθηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα στο 100%… που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη…. όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο!!!
Η Συνταγή rejuvelac της Anne Wigmore
Σημείωση: Τί σημαίνει rejuvelac: Rejuvelac είναι ένα μη αλκοολούχο υγρό αποτέλεσμα ζύμωσης, που παρασκευάζεται από σπόρους που έχουν βλαστήσει. Επειδή ζυμώνεται, το Rejuvelac περιέχει ευεργετικά βακτήρια και ενεργά ένζυμα. Ετσι έχει αναφερθεί ότι συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της πέψης της τροφής.
Στο κέντρο υγείας Ιπποκράτη στη χρυσή ακτή της ανατολικής Αυστραλίας, οι καλεσμένοι πίνουν ένα ποτήρι Rejuvelac κάθε μέρα για να βελτιώσουν την χλωρίδα του εντέρου.Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί (sourdough= ψωμί μαγιάς) και τυρί από καρύδια και σπόρους.
Υλικά-Φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.
1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)
2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού
2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεβγάλτε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα ξένα σώματα.
- Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο * (εγώ το κάνω σε θερμός*). Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. Μουλιάστε για 12 ώρες.
- Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτεμα, κάθε 12 ώρες.
Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορεί να πάρει, από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac να μυρίσει άσχημα. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.
- Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταφέρετε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.
Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος). Μεταφέρετε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.
Σημείωση:
- Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προ-βλαστισμένους σπόρους και σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικώς μπορείτε να πείτε ότι το Rejuvelac είναι κατάλληλο από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3,9. Είναι καλό να παρατηρείτε, μυρίζετε και να γεύεστε την καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθετε και να συνηθίσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν.
Το Rejuvelac μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.
- Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί ξεκινήσουν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.
Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώστε το βάζο και περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες. Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξίνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι αυτό παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς.