Δόση: 1 μερίδα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι βρώμης
“Σπρέι” ελαιολάδου
1/2 μεσαία μπανάνα, σε φέτες
1 κουταλιά σούπας λεπτές φέτες (τσιπς) μαύρης σοκολάτας *
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βγάλτε το νερό να βράσει. Ανακατέψτε τη βρώμη και χαμηλώστε τη θερμότητα. Σιγοβράστε μέχρι να απορροφήσει η βρώμη όλο το υγρό, 3-5 λεπτά.
Ενώ η βρώμη βράζει, “ψεκάστε” μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέστε φέτες μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελοποιηθούν, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βάζετε τη βρώμη σε μπολ και από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες και τα τσιπς σοκολάτας.
Μετάφραση από αντίστοιχο κείμενο στα Αγγλικά