Αρχική VivamusΣυμβουλες Τι σημαινει ο ορος “ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ”

Τι σημαινει ο ορος “ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ”

by NIKOLE

Ολιστική Ιατρική σημαίνει την ολοκληρωμένη προσέγγιση των παθολογικών συμπτωμάτων του ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές παραμέτρους που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία του. Αυτές οι παράμετροι, όπως αναφέρουμε σε διάφορα άρθρα μας, αφορούν κυρίως στη Νοοτροπία, Διατροφή και τον Τρόπο Ζωής.

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ

Νους, Ψυχή και Σώμα είναι αλληλένδερες και αλληλοεπηρεαζόμενες καταστάσεις και δεν μπορούν να διαχωριστούν όταν εξετάζουμε τα πιθανά αίτια των παθολογικών συμπτωμάτων. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας πρέπει να εκφρασθούν μέσα από το βιολογικό και βιοχημικό άξονα του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή μέσα από τις κυτταρικές λειτουργίες.Αν τα κύτταρα δυσλειτουργούν, τότε το άτομο μπορεί να αισθάνεται άγχος κατάθλιψη και εκνευρισμό, να έχει νοητικές δυσκολίες και ταυτόχρονα να παρουσιάζει μια σειρά από σωματικά παθολογικά συμπτώματα, όπως δερματοπάθειες, χρόνια κούραση, πονοκεφάλους, ημικρανίες, εκφυλιστικές παθήσεις κλπ.

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Ορθομοριακή Διατροφή δεν αποτελεί μόνο το θεμέλιο και την απαραίτητηα προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα κάθε άλλη θεραπεία, συμβατική ή εναλλακτική, αλλά είναι η μόνο πραγματικά Ολιστική Ιατρική, διότι στοχεύει στην ανανέωση όλων των κυττάρων και στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας τους και όχι μόνο σε μεμονωμένους ιστούς και όργανα.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Μέσα από ουσιαστικές αλλαγές στη Νοοτροπία, τη Διατροφή και τον Τρόπο Ζωής του ατόμου, το βοηθάει να εναρμονιστεί με τις φυσικές δυνάμεις και ουσιαστικά να αυτοθεραπευθεί.

Απόσπασμα από το έντυπο της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής που δόθηκε στους συμμετέχοντες (συμπεριλαμβανομένης και εμού) τον Ιούνιο 2016.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!