Αρχική Vivamus ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕ, ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ (ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ, ΜΟΚΑ, ΕΣΠΡΕΣΣΟ) VIVAMUS

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕ, ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ (ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ, ΜΟΚΑ, ΕΣΠΡΕΣΣΟ) VIVAMUS

by NIKOLE

Πολύς κόσμος καταναλώνει καφέ και συχνά καθημερινά, έχοντας μάλλον την εντύπωση ότι βοηθά και τον οργανισμό. Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της παραγγελίας καφέ για διανομή σε σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους. Και όμως, αυτό που θεωρείτε ότι όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον οργανισμό, αλλά τον ενισχύει κόλας, καταρρίπτονται σε αυτό το άρθρο. Η αλήθεια είναι ότι

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ πολλαπλές ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ επιλογές αντικατάστασης

Εδώ είναι μερικές από τις παρενέργειες του καφέ που πρέπει να γνωρίζετε:

Αυξάνει την αρτηριακή πίεση — 

Είναι ένα καλά τεκμηριωμένο γεγονός: η καφεΐνη αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση . Ωστόσο, γνωρίζατε ότι, η αύξηση της αρτηριακής πίεσης προκαλείται από αγγειακή αντίσταση και όχι από αύξηση του καρδιακού παλμού ή της ροής του αίματος; Αυτό σημαίνει ότι η καφεΐνη κάνει την καρδιά σας να δουλεύει πιο σκληρά για να αντλεί αίμα μέσω του σώματός σας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας από τους πιο κοινούς παράγοντες κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο. Περίπου 70 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες (29%) πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ενήλικες, η κατανάλωση καφέ θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Ουσιαστικά, θα αναγκάσει την καρδιά σας να εργαστεί διπλά για να αντλήσει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μέσω του σώματός σας. Για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ίσως είναι καιρός να περιορίσουν τον καφέ του εμπορίου.

Αυξάνει την παραγωγή οξέος —

 Ειδικότερα υδροχλωρικό και γαστρικό οξύ. Και τα δύο αυτά οξέα είναι απαραίτητα για τη διάσπαση της τροφής στο στομάχι σας. Ωστόσο, το πολύ οξύ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι σας. Το οξύ μπορεί να τρώει την επένδυση του στομάχου (προκαλώντας έλκη) ή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παλινδρόμησης οξέος. Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα εάν πίνετε καφέ πρώτο πράγμα το πρωί, όταν δεν υπάρχει τροφή στο στομάχι σας για να μετριάσει τις επιπτώσεις του οξέος.  Μια μελέτη ανακάλυψε ότι το ψήσιμο του καφέ είναι πιθανότατα υπεύθυνο για την αυξημένη απελευθέρωση γαστρικού οξέος. Οι άνδρες που κατανάλωναν κανονικό καφέ και καφέ χωρίς καφεΐνη είχαν υψηλότερα επίπεδα γαστρικού οξέος από τους άνδρες που κατανάλωναν συμπληρώματα καφεΐνης χωρίς καφέ. Ανησυχείτε για την αύξηση του οξέος του στομάχου; Είτε πιείτε τον καφέ με γανόδερμα, που μπορείτε να βρείτε στο Κέντρο Vivamus ή/και περιορίστε τις τροφές που παράγουν οξύ στα γεύματα όπου έχετε ένα φλιτζάνι Τζο.

Προκαλεί προβλήματα στο στομάχι/πεπτικά — 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από IBS (irritable bowel syndrom= ευερέθιστο έντερο), ελκώδη κολίτιδα , γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος και νόσο του Crohn ( για τα οποία βέβαια γίνονται και συνεδρίες αποκατάστασης με συσκευές βιοσυντονισμού), θα διαπιστώσουν ότι ο καφές ερεθίζει το πεπτικό τους σύστημα και κάνει χειρότερα στομαχικά/πεπτικά προβλήματα. Βλέπετε, όταν πίνετε καφέ, αυξάνετε την παραγωγή οξέος στο στομάχι σας. Αυτή η αύξηση του οξέος αποδυναμώνει την επένδυση του στομάχου σας, διευκολύνοντας τα βακτήρια (όπως τα βακτήρια του ελικοβακτηριδίου που ευθύνονται για τα έλκη) να τρυπώσουν στον ιστό του στομάχου. Και τα αποτελέσματα δεν περιορίζονται στο στομάχι σας! Ο καφές μπορεί επίσης να ερεθίσει το λεπτό έντερο σας, προκαλώντας κράμπες, κοιλιακούς σπασμούς και εναλλασσόμενη δυσκοιλιότητα και διάρροια – μια κατάσταση γνωστή ως IBS. Ευτυχώς, αυτή είναι μια αρκετά σπάνια παρενέργεια της καφεΐνης!

Συμβάλλει στην καούρα/ παλινδρόμηση οξέος —

 Έχετε αισθανθεί ποτέ έναν καυστικό πόνο στο στήθος σας σα μαχαίρι μετά την κατανάλωση καφέ; Τι θα λέγατε για μια αίσθηση ότι η κορυφή του στομάχου σας (στο μέσο του στήθους) φλέγεται; Αν ναι, ο καφές μπορεί να προκαλεί παλινδρόμηση οξέος ή καούρα. Η καφεΐνη χαλαρώνει τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα, τον μυ που εμποδίζει το φαγητό να επανέλθει στον λαιμό σας μόλις χτυπήσει στο στομάχι σας . Όταν ο σφιγκτήρας χαλαρώνει, επιτρέπει στα τρόφιμα και το οξύ να επανέλθουν στον οισοφάγο και το οξύ καίει τον απροστάτευτο ιστό του οισοφάγου σας. Ο καφές δεν είναι το μόνο ρόφημα που μπορεί να προκαλέσει καούρα και παλινδρόμηση οξέος – υπεύθυνα είναι και τα αναψυκτικά και τα τσάγια με καφεΐνη. Παρόλα αυτά, είτε έχετε αυτόν τον πόνο που προκαλεί καψίματα, είτε όχι ακόμα, είναι καιρός να αντικαταστήσετε τον καφέ του εμπορίου με κάποιον από τα είδη καφέ με γανόδερμα.

Επηρεάζει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα — 

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καφές μας κάνει να νιώθουμε ξύπνιοι, αλλά ξέρετε γιατί; Ο καφές δεν αναγκάζει το σώμα σας να παράγει περισσότερη ενέργεια. Αντίθετα, κλείνει το μέρος του εγκεφάλου σας που καταγράφει την κούραση. Ο καφές ανταγωνίζεται τους υποδοχείς στον εγκέφαλό σας που αναγνωρίζουν την αδενοσίνη, τη χημική ουσία που σηματοδοτεί την κόπωση. Απενεργοποιώντας αυτούς τους υποδοχείς αδενοσίνης, ο καφές ξεγελάει τον εγκέφαλό σας, ώστε να πιστεύει ότι είστε πιο προσεκτικοί, ξύπνιοι και συγκεντρωμένοι από ό,τι πραγματικά. Αυτό το μπλοκάρισμα των υποδοχέων αδενοσίνης θα σας κάνει να αισθάνεστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση, αλλά αλίμονο σε εσάς όταν η καφεΐνη εξαφανιστεί. Επειδή αυτοί οι υποδοχείς έχουν κλείσει, γίνονται πιο ευαίσθητοι όταν η καφεΐνη σταματά να τους εμποδίζει. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε την «κραυγή του καφέ».

Η καφεΐνη επηρεάζει επίσης το κεντρικό νευρικό σας σύστημα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως:

 • Ανησυχία
 • Νευρικότητα
 • Νευρικότητα
 • Ευερέθιστο
 • Υπνηλία

Αποευαισθητοποιεί το σώμα σας στην καφεΐνη — 

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν πίνετε καφέ τακτικά: πρέπει να πίνετε όλο και περισσότερο για να έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Η καφεΐνη είναι εξίσου εθιστική με τη νικοτίνη και τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά και επηρεάζει το σώμα σας το ίδιο, πράγμα που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο πολύ πίνετε, ποτέ δεν παίρνετε το ίδιο «υψηλά» που πήρατε την πρώτη φορά.

Όσο περισσότερο καφέ πίνετε, τόσο περισσότερο πρέπει να πίνετε για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί πότες καφέ πηγαίνουν από τον ήπιο καφέ τύπου Americana στους καπουτσίνο και τους εσπρέσο. Για όσους πίνουν εσπρέσο, υπάρχουν επιλογές – εσπρέσσο Luvoco με γανόδερμα τρείς γεύσεις. Όχι μόνο είναι δύσκολο να φτάσετε στο ίδιο «υψηλό», αλλά αναπτύσσετε μια εξάρτηση από την καφεΐνη εκτός από την ανοχή. Εάν σταματήσετε να πίνετε καφέ, θα έχετε προβλήματα όπως πχ. έναν πονοκέφαλο.

Επηρεάζει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών — 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι η επίδραση του καφέ στην απορρόφηση του ασβεστίου . Ο καφές ουσιαστικά παρεμβαίνει στην ικανότητα του σώματός σας να απορροφά το ασβέστιο, εμποδίζοντάς το να φτάσει στα οστά σας. Η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση των οστών και οστεοπόρωση. (Για όσους λαμβάνουν συμπληρώματα πράσινου κόκκου καφέ, αυτό είναι επίσης μια από τις παρενέργειες του εκχυλίσματος πράσινου κόκκου καφέ…)

Υπερβολικό σωματικό λίπος — 

Τώρα, για να είμαστε σαφείς, αυτό δεν είναι παρενέργεια του καφέ, από μόνη της. Το να πίνετε μόνο μαύρο καφέ μπορεί πραγματικά να τονώσει την απώλεια βάρους και θα αυξήσει την ενέργειά σας στο γυμναστήριο (πλασματικά φυσικά). Αντί αυτού, τα είδη καφέ με γανόδερμα και το garcinia για διάλυση του λίπους είναι εξαιρετικά. Ωστόσο, πόσοι πραγματικά πίνουν τον καφέ τους μαύρο και ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ; Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων προσθέτει γάλα, ζάχαρη ή και τα δύο στον καφέ τους. Μεταξύ της κρέμας, του γάλακτος με πλήρη λιπαρά, των αρωμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και των επικαλύψεων σαντιγί, μπορείτε να καταλήξετε να καταναλώνετε πάνω από 500 θερμίδες σε ένα μόνο φλιτζάνι καφέ. Πίνετε δύο ή τρία από αυτά την ημέρα, και μιλάτε για ΠΟΛΛΕΣ επιπλέον θερμίδες.

Καθρακτικό και διουρητικό — 

Αυτό είναι λίγο ανάμεικτο. Πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από τον καφέ για τις τακτικές τους “επισκέψεις” στο μπάνιο, χάρη στο γεγονός ότι η καφεΐνη ενεργοποιεί την περισταλτισμό – ή τη σύσπαση των μυών του εντέρου σας που στέλνουν τα “απόβλητα” εκτός οργανισμού. Ενεργοποιώντας την περισταλτική ιδιότητα των μυών, ο καφές βοηθά στο άδειασμα του πεπτικού σας συστήματος, εξαλείφοντας τις τοξίνες. Ωστόσο, δεν είναι όλα καλά. Πρώτον, το σώμα σας μπορεί να εξαρτηθεί από την καφεΐνη για να ενεργοποιήσει αυτή τη μυϊκή δραστηριότητα, που σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να αποβάλλει τα απόβλητα χωρίς τη βοήθεια της καφεΐνης.

Λειτουργεί επίσης ως διουρητικό, κάνοντας το σώμα σας να ξεπλένει το νερό – υγρό που μπορεί να είναι απαραίτητο για ένα υγιές σώμα. Για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, πολλά από τα τρόφιμα που αδειάζουν από τα έντερά σας ως αποτέλεσμα της καφεΐνης δεν χωνεύονται πλήρως. Καταλήγετε να χάνετε ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά χάρη στο γεγονός ότι ο καφές αδειάζει τα έντερά σας πριν αυτά είναι έτοιμα.

Προσθέστε σε αυτό έναν αυξημένο κίνδυνο ερεθισμού/φλεγμονής και έχετε έναν καλό λόγο να διστάσετε /

σταματήσετε πριν πιείτε καφέ.

Άλλες αρνητικές παρενέργειες — 

Ακολουθούν μερικές ακόμη μικρές παρενέργειες της καφεΐνης και του καφέ:

 • Ο καφές, εάν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας .
 • Οι άνθρωποι που πίνουν καφέ μεταξύ 18 και 45 ετών έχουν υψηλότερο κίνδυνο ήπιας υπέρτασης , αυξάνοντας δυνητικά την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών διαταραχών.
 • Μια μελέτη ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που πίνουν έως και 250 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα είχαν 150% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ινοκυστική νόσο του μαστού σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καφέ. Εάν η πρόσληψη καφεΐνης αυξήθηκε σε περισσότερο από 500 mg την ημέρα, η πιθανότητα FBD αυξήθηκε στο 230%.
 • Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα , οι γυναίκες που πίνουν πολύ καφέ έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια και διαρροή κύστης.
 • Οι πονοκέφαλοι δεν προκαλούνται μόνο από την απόσυρση του καφέ, αλλά μπορεί να οφείλονται σε υπερβολική ποσότητα καφεΐνης .
 • Οι γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση συχνά παρατηρούν περισσότερα αγγειοκινητικά συμπτώματα χάρη στον καφέ .

Επίσης, η λήψη τουλάχιστον δύο ροφημάτων με καφεΐνη την ημέρα για άνδρες και γυναίκες πριν από τη σύλληψη αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφεΐνης από τους άνδρες πριν από τη σύλληψη συσχετίστηκε με την απώλεια εγκυμοσύνης εξίσου ισχυρά με αυτή των γυναικών. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πρόσληψη καφεΐνης και από τα δύο μέρη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συμβάλλει άμεσα στην απώλεια εγκυμοσύνης.

Πολλά αρνητικά, σωστά; Ακούγεται σχεδόν περισσότερο επιβλαβές παρά καλό, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσετε στην ερώτηση, “Είναι κακός ο καφές για εσάς;” Στο τέλος, εξαρτάται από την ατομική επιλογή. Γνωρίζετε ποιες είναι οι παρενέργειες του καφέ και μπορείτε να δείτε πώς η καφεΐνη επηρεάζει το σώμα σας. Είστε ένας ενήλικας που μπορεί να πάρει μια σοφή, τεκμηριωμένη απόφαση για τον εαυτό σας!

Ευτυχώς που υπάρχουν τα είδη του καφέ με γανόδερμα, όχι μόνο για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον καφέ αλλά και γιατί συμβάλλουν στην αποκατάσταση παθήσεων και την ενίσχυση των οργάνων μεμονωμένα και του οργανισμού συνολικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες του καφέ, τις κακές παρενέργειες της κατανάλωσης καφέ και τις παρενέργειες του καφέ εσπρέσο, ανατρέξτε σε αυτά τα άρθρα:
Αρνητικές επιδράσεις του καφέ χωρίς καφεΐνη (Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε)

Γιατί πρέπει να πίνετε τσάι roibos με Γανόδερμα

Αγορά μηχανής εσπρέσσο LUvoco για καφέ με γανόδερμα

7 εναλλακτικές λύσεις καφεΐνης για ενίσχυση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πηγή: https://www.positivehealthwellness.com/diet-nutrition/the-15-terrible-coffee-side-effects-you-need-to-know-about/

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

                    Facebook Vivamus 

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!