Αρχική Vivamus EVOX ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΝΗΣ, Φωνητική Χαρτογράφηση για Συναισθηματική Ισσοροπία

EVOX ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΝΗΣ, Φωνητική Χαρτογράφηση για Συναισθηματική Ισσοροπία

by NIKOLE

Μήπως…

 • Αισθάνεστε συναισθηματικά αποκλεισμένοι;
  Εκτός ελέγχου συναισθηματικά;
  Παγιδεύεστε στα ίδια παλιά επιχειρήματα ξανά και ξανά;
  Σαμποτάρεστε από τον θυμό σας;
  Αισθάνεστε παγιδευμένοι από παλιές πληγές;
  Απογοητευμένοι από άλλες θεραπείες;
  Είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από το παρελθόν;
  Φοβάστε τη δημόσια ομιλία;
  Ως ερμηνευτής ή αθλητής, είστε…
 • Πνίγεστε όταν πρέπει να αποδώσετε την καλύτερη απόδοση;
  Χάνετε την εστίαση σε κρίσιμες στιγμές;
  Σας λείπει η ενέργεια για να συνεχίσετε ή να τελειώσετε;
  Σαμποτάρετε τον εαυτό σας με τρόπους που επηρεάζουν την απόδοσή σας;

Η Χαρτογράφηση φωνής* μπορεί να βοηθήσει!
(*Αναφέρεται επίσης ως “Αναπλαισίωση αντίληψης” χρησιμοποιώντας το EVOX από το Zyto)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Αυτό που ακολουθεί είναι μια γενική περιγραφή της φωνητικής χαρτογράφησης που ελπίζουμε ότι θα απαντήσει στις τρέχουσες ερωτήσεις σας και ενδεχομένως σε μερικές ακόμη.

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαστε εφευρέτες, αλλά επαγγελματίας υγείας. Έχουμε μια γενική ιδέα και έναν μεταφορικό τρόπο για να περιγράψουμε τη διαδικασία της φωνητικής χαρτογράφησης.

Για παράδειγμα, πιστεύουμε ότι κάθε μέρα της ζωής μας καταγράφεται με κάποιο τρόπο σαν ένα δέντρο που μεγαλώνει ένα νέο κλαδί κάθε εποχή.

Σε κάθε “κλαδί” καταγράφονται αγχωτικά ή τραυματικά γεγονότα που βιώσατε και, πολύ σημαντικό, οι δεξιότητες αντιμετώπισης που επιστρατεύσατε ή έχετε εφεύγει για να ανταποκριθείτε στο άγχος. Εκείνη την εποχή, αυτή η συγκεκριμένη ικανότητα αντιμετώπισης ήταν το καλύτερο εργαλείο που είχατε στη διάθεσή σας. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον ακραίας κριτικής, μπορεί να το έχει αντιμετωπίσει αποσυνδεόμενος από τα συναισθήματά του ή να έχει γίνει επίσης αυτοκριτικό. Ενώ αυτός ο υποσυνείδητος μηχανισμός τους βοήθησε να περάσουν την παιδική τους ηλικία, πιθανότατα προκάλεσε προβλήματα αργότερα στη ζωή τους, όταν είχαν προβλήματα με την αυτοπεποίθηση ή προσπαθούσαν να δημιουργήσουν στενές σχέσεις.

Αυτό το “κλαδί” της ιστορίας, και πολλές εκατοντάδες ακόμη, είναι ακόμα ενεργό κάπου μέσα σας.

Υπερ-επαγρύπνηση, κάθε φορά που συναντάτε ένα στοιχείο που συνδέεται με κάποιο τρόπο με αυτή την πρώιμη εμπειρία, σε κάποιο επίπεδο, χτυπούν τα κουδούνια συναγερμού και το υποσυνείδητό σας ξεκινά μια συμπεριφορά για να αποφύγετε ή να ξεφύγετε από τη στιγμή. Υπάρχει ένα ρητό, «Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι είναι βρεγμένα». Όταν έχετε ζήσει με μια συμπεριφορά ή μια αντίδραση στρες το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας, μπορεί να μην σας φαίνεται ασυνήθιστο. Αν παρατηρήσετε οτιδήποτε, μπορείτε να πείτε, «έτσι είμαι». Ωστόσο, όταν έχετε καθαρίσει πρώιμες μνήμες που συνδέονται με γονικές ή άλλες εμπειρίες, σταματάτε αυτή τη συμπεριφορά και συχνά αντιλαμβάνεστε πολλούς τρόπους με τους οποίους αισθάνεστε καλύτερα όταν βρίσκεστε στον κόσμο.

Η χαρτογράφηση φωνής αποδεικνύεται ότι είναι μια αποτελεσματική διαδικασία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επεξεργαστούν και να απελευθερώσουν το άγχος και το τραύμα.

(Σημείωση: ενώ χρησιμοποιούμε τη λέξη «απελευθέρωση» αρκετά, πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα πριν από την αίσθηση απελευθέρωσης είναι, ότι μια σύνδεση μνήμης/μυών βιώνεται ως ένα μέρος όπου η ενέργεια του σώματος είναι ανισόρροπη. Αυτό που βιώνεται ως μετατόπιση ή απελευθέρωση είναι στην πραγματικότητα μια εξισορρόπηση ενός κομματιού της ενεργειακής μήτρας του σώματος.)

Ο Calvin Young είναι ο επιστήμονας που ανέπτυξε αρχικά τη φωνητική χαρτογράφηση. Σπούδασε τον ήχο και τη θεραπεία

Η έρευνά του περιελάμβανε το έργο του Shari Edwards που έχει εξαιρετική αίσθηση της ακοής. Μπορεί να ακούσει πότε και ποιες συχνότητες λείπουν στη φωνή ενός ατόμου. Στην εργασία της ως θεραπευτής, η Shari χρησιμοποιεί πιρούνια συντονισμού και άλλα όργανα για να παίξει αυτές τις συχνότητες στους πελάτες της – η τόνωση προφανώς βοηθά στη διαδικασία επούλωσης. Αυτό έδειξε στον Calvin προς την κατεύθυνση της μελέτης της ανθρώπινης φωνής που τελικά οδήγησε στη χαρτογράφηση φωνής. Μια συνεργασία με τον Vaughn Cook της Zyto, Inc., οδήγησε σε μια ενοποίηση της φωνητικής χαρτογράφησης με το στυλ της αξιολόγησης άγχους με βιοανάδραση που χρησιμοποιείται από γιατρούς, βελονιστές και φυσιοπαθητικούς για να βοηθήσει στη φυσική θεραπεία του σώματος – μια εξαιρετική συνεργασία συνδυασμού πόρων μυαλού/σώματος . Ο Dr Vaughn κυκλοφόρησε πρόσφατα το EVOX, τη νεότερη τεχνολογία στον τομέα της φωνητικής χαρτογράφησης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.zyto.com

Στο βαθύ μασάζ ιστών, όπως το Rolfing, υπάρχουν στιγμές που ο ασκούμενος εργάζεται σε μια συγκεκριμένη θέση μυών, όταν ο πελάτης βιώνει ξαφνικά ένα ισχυρό συναίσθημα που φαίνεται να προέρχεται από το πουθενά. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η μνήμη βρίσκεται σε κάποια πτυχή του μυϊκού ιστού, όπως η περιτονία.

Πολλοί μύες του σώματος συμμετέχουν στη δημιουργία της φωνής.

Πολλοί από τους μύες από τη λεκάνη και μέχρι το κρανίο συμβάλλουν στη λειτουργία του λάρυγγα και της φωνής μας.

Εάν σκέφτεστε κάτι που συνδέεται με κάποιο τρόπο με ένα από αυτά τα συμβάντα που έχουν καταγραφεί σε μια σύνδεση μνήμης/μυών, αυτή η σύνδεση διεγείρεται, επηρεάζεται ο μυς και, με τη σειρά του, αυτό το μυϊκό αποτέλεσμα εμφανίζεται στις συχνότητες που εκφράζονται στο φωνή. Ο Calvin και οι ερευνητές του έχουν καθορίσει ποιοι συνδυασμοί συχνοτήτων συνδέονται με ποιες συναισθηματικές καταστάσεις. Αυτό αναπαρίσταται οπτικά στον φωνητικό χάρτη πίτας που ακολουθεί.

Αυτές οι συχνότητες στη συνέχεια ανατροφοδοτούνται σε εσάς με μια μορφή βιοανάδρασης, διεγείροντας τη σύνδεση μνήμης/μυών επιτρέποντάς της να εμφανιστεί στην επιφάνεια, να επεξεργαστεί και να απελευθερωθεί (ισορροπημένη). Στη διαδικασία, επαναχαρτογραφείτε μόνιμα τον εγκέφαλό σας, σπάζοντας τη σύνδεση μεταξύ των υποσυνείδητων αναμνήσεων και της σημερινής σας συμπεριφοράς. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του άγχους και η ικανότητα να ανταποκρίνεται κανείς στη ζωή περισσότερο αυτή τη στιγμή παρά να κολλάει σε παλιά πρότυπα συμπεριφοράς.

Για να κλείσετε ραντεβού, ακόμα και για συνεδρία από μακρυά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στους τηλεφωνικούς αριθμούς που σημειώνουμε παρακάτω.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!