Αρχική VivamusΣυμβουλες Dr Zoltan Dinya Επικεφαλής Επιστημονικής Ομάδας Flavon για το Οξυγόνο

Dr Zoltan Dinya Επικεφαλής Επιστημονικής Ομάδας Flavon για το Οξυγόνο

by NIKOLE

Ομιλία του καθηγητή Dr. Zoltán Habil Dinya

Το οξυγόνο (O2) είναι το θεμέλιο της ύπαρξής μας, αλλά και «επικίνδυνος φίλος». Οι αντιδραστικές μορφές που περιέχουν οξυγόνο ή άζωτο (ROS / RNA) σχηματίζονται από οξυγόνο που απορροφάται μέσω της τροφής και της αναπνοής. Αυτές περιλαμβάνουν ελεύθερες ρίζες ηλεκτρονίων, σε φορτισμένες και σε ουδέτερες μορφές. Εάν η ποσότητα αυτών αυξηθεί, τότε παρουσιάζεται το «οξειδωτικό στρες». Εάν το αντιοξειδωτικό αμυντικό μας σύστημα δεν μπορεί να το καταπολεμήσει, δηλαδή να το επαναφέρει σε κανονικά επίπεδα, τότε αυτό επιφέρει κυτταρική βλάβη, όπως βλάβη στα όργανα, ασθένειες (π.χ. καρδιαγγειακές παθήσεις, γήρανση, νευροεκφυλιστικές ασθένειες), που σχετίζονται με την ηλικία (νόσος Alzheimer, ορισμένοι τύποι καρκίνου κ.λπ.)).

Το οξυγόνο για τον οργανισμό είναι δίκοπο μαχαίρι: από την μία είναι η βάση για την ζωή και από την άλλη η αιτία του οξειδωτικού στρες, των ασθενειών, της γήρανσης. Είναι πολύ σημαντικό, οι δευτερεύουσες θρεπτικές ουσίες (όπως πολυφαινόλες, βιταμίνες Α, C, E, καροτενοειδή κ.λπ.) και τα κύρια, ενζυματικά αντιοξειδωτικά που παράγονται από τον οργανισμό μας -τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά διότι παράγονται από εμάς- να λειτουργούν με τρόπο που να προάγουν την υγεία. Για τον λόγο αυτό, το πιο αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό σύστημα είναι το σύστημα, που έχει αναπτύξει και διατηρεί ο οργανισμός μας!

Το θρεπτικό αντιοξειδωτικό, που περιέχουν τα τρόφιμα, είναι μια ουσία που μειώνει σημαντικά τις επιζήμιες επιδράσεις των ROS, RNA ή και των δύο στις φυσικές φυσιολογικές ανθρώπινες λειτουργίες. Η συντριπτική πλειονότητα των αντιοξειδωτικών είναι φυτικής προέλευσης, κυρίως φρούτα και λαχανικά. Η δυνητικά ευεργετική ή επιβλαβής επίδραση ενός αντιοξειδωτικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. επίδραση άλλων αντιοξειδωτικών κ.λπ.).

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ένας συνδυασμός αντιοξειδωτικών είναι πολύ πιο αποτελεσματικός για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειώ,ν από μια μεγαλύτερη ποσότητα μεμονωμένων αντιοξειδωτικών. Τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί είναι τα καλύτερα. Αυτό ακριβώς ισχύει με τα μέλη της οικογένειας Flavon, δηλαδή, ακολουθούν τη διαχρονική συμβουλή του Ιπποκράτη (παρ. 400): «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας». Για το λόγο αυτό φτιάξτε και διατηρήστε την υγιή ισορροπία αντιοξειδωτικών-οξειδωτικών σας! Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν τα αξιόπιστα μέλη της οικογένειας Flavon. Στηριχτείτε και σε αυτά!»

Ο Επιστημονικός Σύμβουλος της εταιρείας Βιολογικών Διατροφικών Συμπληρωμάτων FLAVON, Kαθηγητής Dr. Zoltán Habil Dinya, αναφέρει μια σύντομη περίληψη μιας πρόσφατης επιστημονικής δημοσίευσης:

«Η έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη συνδυασμού αντιοξειδωτικών τα οποία συνεργάζονται με πολύπλοκο και συνεργιστικό τρόπο έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την λήψη μεμονωμένου αντιοξειδωτικού σε υψηλή δοσολογία. Κατά το σχεδιασμό των προϊόντων Flavon λάβαμε υπόψη μας αυτήν την πτυχή, για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στον οργανισμό σας.»

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα