Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Αποκατασταση Πεπτικου Συστηματος με Χυμο Ginger….

Αποκατασταση Πεπτικου Συστηματος με Χυμο Ginger….

by NIKOLE

Το πεπτικό σύστημα, συνιστά το θεμέλιο της υγείας του ανθρώπου (από το βιβλίο “Βίβλος Υγείας” Μηνούδη Γιώργου)- δεν είναι τυχαία η αναφορά στο λεγόμενο νευροενδοκρινικό άξονα που συνδέεται άμεσα με το γαστρεντερικό-στο οποίο στηρίζεται η καλή λειτουργία όλου του οργανισμού.

Όσοι άνθρωποι μας επισκέπτονται στο Κέντρο VIVAMUS  για χαρτογράφηση, με άλλα λόγια σκανάρισμα ολόκληρου του οργανισμού τους με τη συσκευή του βιοσυντονισμού  SENSITIV IMAGO, για την οποία έχω πιστοποιηθεί εκτός από χειρίστρια και ως εκπαιδεύτρια, διαπιστώνουν και οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τη σπουδαιότητα αυτού του συστήματος, καθώς θυμούνται ατασθαλίες που έκαναν παρελθόν ή κάνουν ακόμα και σήμερα.

Προσωπικά κάτι που και τα υπόλοιπα μέλη της Οικογενείας μου, εφαρμόζουν συχνά, ξεκινώ εδώ και αρκετό καιρό την ημέρα μου με έναν καταπληκτικό χυμό για την ενίσχυση του πεπτικού και συνακόλουθα όλων των συστημάτων του οργανισμού μου, που περιγράφω παρακάτω. Το χυμό αυτό, είδα στην ιστοσελίδα του Σπάρτακου Μαρινάκη και έκτοτε ακολούθησα ευλαβικά. Εξαιρετική γεύση και ουσιαστικό όφελος για όλους. Μη ξεχνάτε ότι σε τελική ανάλυση εσείς, ως οι παθόντες, που υποφέρετε καθημερινά, είστε οι καταλληλότεροι για τη θεραπεία του στομαχιού σας και όχι μόνο.

Για να συμβεί τούτο το «μαγικό» θαύμα, θα πρέπει να ξεριζώσετε όλες τις χρονίζουσες αιτίες. Τις αιτίες, δηλαδή, που οδήγησαν στη σημερινή οξεία ή χρόνια δυσχερή θέση σας

Εν συντομία, οι κυριότερες αιτίες, που ευθύνονται για όλες τις πεπτικές σύγχρονες ασθένειες του «πολιτισμένου» ανθρώπου είναι οι ακόλουθες (το κείμενο που ακολουθεί δανείζομαι από το αντίστοιχο άρθρο του Σπάρτακου Μαρινάκη “Πώς να θεραπεύσεις το Στομάχι σου” http://www.spartacus.gr/blog/naturopathy/item/588-pos-na-therapeusis-to-stomaxi-sou.

Κυριότερες Αιτίες

Έντονη αφυδάτωση
Λήψη φαγητού χωρίς πείνα
Λήψη υγρών κατά τη διάρκεια του γεύματος
Σύντομη και βιαστική διάρκεια γεύματος
• Εκνευρισμός, νεύρα,πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα
• Στεναχώρια, θυμός, θλίψη,πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα
• Ερεθισμός του στομάχου, λόγω κατανάλωσης καυτών ή πικάντικων φαγητών
• Χρόνιος ερεθισμός του στομάχου, λόγω κατανάλωσης καφέ, νικοτίνης και αλκοόλ
• Κακός συνδυασμός τροφίμων (άμυλα και πρωτεΐνες στο ίδιο γεύμα, π.χ. πατάτες με κρέας, μακαρόνια με κιμά ή σάντουιτς με αλλαντικά)
• Φαγητό μέχρι σκασμού! (πέρα από τα όρια αντοχής και χωρητικότητας του στομάχου)
• Μάσημα τσίχλας, πριν και μετά το γεύμα
• Αλάτι και πιπέρι στα φαγητά
• Φαγητό από το ψυγείο ή ξανά ζεσταμένο (από την προηγούμενη μέρα)
• Πολλά λαδερά φαγητά
• Τηγανητά, παστά, αλλαντικά
• Πολλά γαλακτοκομικά
• Όσπρια που δε μούσκεψαν τουλάχιστον 12 ώρες
• Σόδα στο μαγείρεμα

Αυτές είναι μερικές ΜΟΝΟ από τις αιτίες (κατά την ταπεινή του άποψη) που οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα.

Η οριστική θεραπεία

Ο καθένας από εσάς μπορεί να αυτοθεραπευτεί μέσα σε 30 – 90 ημέρες. Τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για την «αναγέννηση» ενός νέου στομάχου. Μέσα σε 1 – 3 μήνες, μπορείτε να έχετε ένα καινούργιο στομάχι με τέλεια πέψη και αφομοίωση. Για να συμβεί όμως, αυτό, θα πρέπει να εξαλείψετε, οριστικά, όλες τις προαναφερόμενες αιτίες.

Τι να κάνετε άμεσα

1. Πίνετε 0,5 λίτρο νερό κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσεις. Κάνε το ίδιο, ακριβώς, ½ ώρα πριν από κάθε μεσημεριανό και βραδινό γεύμα. Ποιοτικό όμως νερό, από φίλτρο κατάλληλο, ώστε να εξουδετερώνονται τα βαριά μέταλλα, χλώριο σκουριά κλπ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας αποστείλουμε το κατάλληλο φίλτρο. Επιπλέον όποτε βρίσκεστε εκτός σπιτιού μπορείτε να έχετε μαζί σας ατομικά φίλτρα αντίστοιχα και όχι να αγοράζετε μεταλλικό νερό και κυρίως σε πλαστικά μπουκάλια, που είναι προϊόντα πετρελαίου. Επίσης μπορούμε να σας αποστείλουμε αντίστοιχα εξαιρετικά ατομικά φίλτρα από φλοιό καρύδας. Τέλος, μην καταναλώνετε ποτέ παγωμένο νερό, παρά μόνο νερό στη θερμοκρασία από τη βρύση ή/και χλιαρό. Και φυσικά ποτέ με το φαγητό. Μέχρι και τουλάχιστον 15′ προ φαγητού και τουλάχιστον 1 ώρα μετά.
2. Τρώτε, μόνο όταν πεινάτε. Αυτό μπορεί να σημαίνει και ΜΟΝΟ ένα γεύμα ημερησίως για κάποιους (πάντα όμως με την καθοδήγηση ειδικού).
3. Μην καταναλώνετε υγρά κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε γεύματος. Ούτε νερό, ούτε ούζο, ούτε κρασί, ούτε αναψυκτικά. Μη λαμβάνετε επιδόρπιο, καφέ, τσάι, χυμούς, αλλά ούτε φρέσκα φρούτα και γαλακτοκομικά . Τα υγρά αραιώνουν τα πεπτικά υγρά και η πέψη δυσχεραίνεται σημαντικά και επικίνδυνα
4. Μασήστε την τροφή σας σχολαστικά (μέχρι και 20 – 30 φορές την κάθε μπουκιά αν έχετε υπομονή) και μην καταπίνετε ολόκληρες τροφές . Σε αντίθετη περίπτωση θα υποφέρετε από δυσπεψία, ρεψίματα, αέρια..
5. Στο τραπέζι καθίστε να γευματίσετε μόνο όταν είστε ήρεμοι και με χαρούμενη διάθεση. Εάν είστε εκνευρισμένοι, αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι.Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλύτερα να εκτονωθείτε  είτε με ασκήσεις γυμναστικής, είτε περπάτημα ζωηρό ή …κτυπήσετε με μανία το μαξιλάρι σας. Λήψη φαγητού με νεύρα, σημαίνει ήπια δηλητηρίαση.
6. Εάν είστε στεναχωρημένοι, θλιμμένοι, πικραμένοι, ΜΗΝ τρώτε. Παραλείψετε καλύτερα το αντίστοιχο γεύμα και περίμενετε μέχρι να πεινάσετε. Μόνο έτσι, θα μπορέσετε να ωφεληθείτε  από την τροφή σας.
7. Αποφύγετε τα καυτά και τα πικάντικα φαγητά.
8. Περιορίστε ή καλύτερα κόψτε τελείως Καφέ, Αλκοόλ, Τσιγάρο. Οι λάτρεις του καφέ διακρίνονται από το καφέ – μαύρο πρόσωπο (ειδικά κάτω από τα μάτια). Οι αλκοολικοί από το κόκκινο πρόσωπο. Οι δε λάτρεις του τσιγάρου έχουν γκρι χρώμα, το χρώμα του νεκρού. Ειδάλλως, πείτε, οριστικά, αντίο στην πέψη, στην αφομοίωση, στη θρέψη, στην υγεία, στην ομορφιά, στην ίδια τη ΖΩΗ!
9. Πείτε αντίο στα αναψυκτικά, τηγανητά, αλλαντικά, επεξεργασμένες ζύμες και ψωμιά χοιρινά. Το υποτιθέμενο σημερινό ψωμί του φούρνου κολλάει σαν τσίχλα μέσα στο λεπτό σου έντερο, αφού πρώτα πέσει σα βόμβα στο στομάχι σας (ειδικά, εάν είναι ζεστό). Αντί για το επεξεργασμένο λευκό σιτάρι, προτιμήστε προϊόντα από ζέα, κριθάρι, σίκαλη, φαγόπυρο.
10. Κόψτε όλα τα γαλακτοκομικά. Ισχύει για γιαούρτια, τυριά, κασέρια, βούτυρα, κεφίρ, ξινόγαλα, αριάνι και… καθώς με την κατανάλωσή τους στην ουσία χορηγείτε στον εαυτό σας έμμεση αντιβίωση και αυξητική ορμόνη. Προτιμήστε γάλατα από ξηρούς καρπούς (είτε έτοιμους είτε αυτούς που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας- δείτε αντίστοιχο άρθρο για γάλα από αμύγδαλα πχ. στην ιστοσελίδα μας και τυρί) ή αν θέλετε οπωσδήποτε ζωικά προϊόντα, επιλέξτε κατσίκας, που προς το παρόν δεν έχει επιβαρυνθεί κατά την επεξεργασία του ή την παραγωγή ή/και τροφή του ζωή.

Και επειδή πιθανά αυτή την ώρα σκέφτεστε ότι δεν σας μένουν και πολλές διατροφικές επιλογές και ότι, ενδεχομένως, μαζί με την ασθένεια σας, θα υποφέρετε από την  πείνα, ακολουθούν μερικές προτάσεις ενδεικτικά για να έχετε μια πρώτη “γεύση” για την ποικιλία και “γευστική μαγεία” των κατάλληλων, θρεπτικών, ορθομοριακών τροφών.

Τροφές που αγαπούν το στομάχι σου

1. Μήλα (στην αρχή χωρίς τη φλούδα τους)
2. Λαχανοσαλάτα
3. Χυλωμένο κεχρί
4. Ψητές (με τη φλούδα) πατάτες (potatojacket)
5. Χυμός καρότο + μήλο
6. Χυμός κόκκινο λάχανο + μήλο + τζίντζερ
7. Αποσταγμένο νερό ή αντίστροφης όσμωσης (ή/ και πηγής)
8. Ατμόβραστη σαλάτα από καρότα ή βολβούς παντζαριών
9. Χυλωμένο ρύζι μπασμάτι
10. Αβοκάντο
11. Ελαιόλαδο για τη σαλάτα σας. Πάντα σε μορφή γαλακτώματος (χτυπήστε το λάδι με το λεμόνι σε ένα σέϊκερ – εγώ το κάνω απλά με το πηρούνι – και ρίξτε το στη σαλάτα σας)

• Οι προηγούμενες προτάσεις συνιστούν ενδεικτικές προτάσεις -προσκλήσεις – πρόσκληση θεραπείας στομαχικών ενοχλήσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προαναφερθέντες τροφές σε οποιαδήποτε ποσότητα, αναλογία και συνδυασμό επιθυμείτε.

Τις επόμενες 30 τουλάχιστον ημέρες τηρήστε σχολαστικά αυτό το διαιτολόγιο. Εάν το πρόβλημα σας είναι βαθύ και χρόνιο, τότε υπομονή. Εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε επιπλέον, με συνεδρίες βιοσυντονισμού, βιοανάδρασης, σκευάσματα ορθοκυτταρικά, ορθομοριακά τα οποία μπορούμε να ελέγξουμε κατά τη χαρτογράφησή σας στη συσκευή βιοσυντονισμού, ομοιοπαθητική , βότανα.

Για οποιαδήποτε ερώτησή σας ή/και προγραμματισμό ραντεβού θα είμαστε στη διάθεσή σας

Ακολουθεί βίντεο με το Σπάρτακο Μαρινάκη να δείχνει και να μιλάει για το “θαυματουργό ” χυμό. Στην Υγειά σας

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!