Αρχική VivamusΠαθήσεις Πετρες στα Νεφρα, Φυσικοι Τροποι Αντιμετωπισης VIVAMUS

Πετρες στα Νεφρα, Φυσικοι Τροποι Αντιμετωπισης VIVAMUS

by NIKOLE

Κέντρο VIVAMUS δεδομένα 

Συχνά μας επισκέπτονται στο Κέντρο ή ακούμε συνανθρώπους μας που υποφέρουν από πόνους στα νεφρά, κολικούς και επαναλαμβανόμενες νεφρολιθιάσεις. Αρκετοί οδηγούνται σε επεμβάσεις περισσότερες από μια φορές. Συνέχεια εξηγούμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, ότι η αιτία είναι πάντα η ίδια για κάθε πάθηση. Η διαφορά είναι ότι για λόγους κληρονομικής προδιάθεσης κυρίως, κάθε άτομο πάσχει από κάτι διαφορετικό. Ο κοινός όμως παρανομαστής είναι το ακάθαρτο αίμα, οι φλεγμονές και η υπερβολική τοξίνωση. Ο βιοσυντονισμός βοηθάει εξαιρετικά σε συνδυασμό με το detox spa που εφαρμόζουμε και προτείνουμε στους πάσχοντες. Και πάντα με διατροφικές αλλαγές, άσκηση και ποιοτικό ΝΕΡΟ!

Πηγές τοξίνωσης είναι η ίδια η τροφή που καταναλώνουμε (το τεστ δυσανεξίας με συγκεκριμένη συσκευή βιοσυντονισμού, όπου ελέγχουμε μια προς μία 110 τροφές τουλάχιστον, συμβάλλει τα μέγιστα, καθώς είναι απόλυτα εξατομικευμένη). Λόγω της μη κατανάλωσης νερού (οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αφυδατωμένοι). Επιπλέον όσοι πίνουν την απαραίτητη ποσότητα 30ml/ κιλό βάρους, δε διαθέτουν ποιοτικό νερό. Τί σημαίνει αυτό; Όχι μόνο φιλτραρισμένο (ξεχάστε δε το εμφιαλωμένο) αλλά και εμπλουτισμένο με ιχνοστοιχεία, ένζυμα και μέταλλα, ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία μας, τα οποία περιορίζονται επικίνδυνα συχνά λόγω του τρόπου ζωής μας.

Λαθεμένος Τρόπος Ζωής λόγος εμφάνισης παθήσεων

Όταν αναφερόμενο σε λαθεμένο τρόπο ζωής, συμπεριλαμβάνουμε μια λίστα από πολλές ανορθόδοξες επιλογές:

  • Μη σωστή διατροφή, ακόμα και όταν κάποιοι προσέχουν, αγνοούν τί ακριβώς σημαίνει. Σε άλλες περιπτώσεις, δίνεται έμφαση στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα (βιολογικά προϊόντα κατά προτίμηση ή αν αγοράζετε συμβατικά, ίσως θα θέλετε να δείτε τους οζονοποιητές που αναφέρουμε στην κατηγορία προϊόντα, για τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Λάθος ώρες γευμάτων, συνδυασμός τροφής με νερό
  • Επεξεργασμένες τροφές (πχ.  προσμείξεις με χρωστικές ουσίες, Ε)
  • Φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά
  • Ορμόνες και αντιβιοτικά για τα κρέατα
  • Βαριά μέταλλα στα ψάρια
  • Έλλειψη άσκησης
  • Περιβαλλοντική ρύπανση
  • Ακτινοβολία (κινητά, ασύρματα τηλέφωνα κλπ)
  • Αντιβιοτικά & φάρμακα
  • Στρες, Φοβίες, Σκέψεις αρνητικές

Ως αποτέλεσμα αυτών, η τοξίνωση είναι εξαιρετικά υψηλή. Οι άνθρωποι προσλαμβάνουν περισσότερες τοξίνες από όσες αποβάλλουν καθημερινά. Ο οργανισμός μας, έχοντας εξαιρετικές ικανότητες, για χρόνια διασφαλίζει την “ισορροπία”. Συσσωρευτικά όμως, ακόμα και όταν δεν εκδηλώνονται συμπτώματα ή οι ενοχλήσεις είναι “ασήμαντες”  και δεν επιμένουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οι φλεγμονές που πολλαπλασιάζονται και οι τοξίνες που συσσωρεύονται οδηγούν σε δυσλειτουργία των οργάνων που αν συνεχιστεί μπορεί να καταλήξει σε εκφυλισμό τους.  Ετσι με την πάροδο του χρόνου, η εμφάνιση προβλημάτων θεωρείται δεδομένη. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι . Οι ολιστικοί γιατροί και διατροφολόγοι όπως και ένα μικρό μεν αλλά αυξανόμενο ρεύμα γιατρών της λεγόμενης συμβατικής ιατρικής το αντιλαμβάνεται και το υποστηρίζει. Εξάλλου συνεχείς έρευνες τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύουν περίτρανα, ότι τα γεράματα δεν είναι φυσιολογική εξέλιξη του ανθρώπου με υποβάθμιση της υγείας του. Να σημειώσουμε ότι οι προαναφερόμενες πηγές τοξίνωσης του οργανισμού, αντιμετωπίζονται με βιοσυντονισμό σε συνδυασμό με σκευάσματα ορθοκυτταρικά, φυτικά που ενεργούν στο βάθος του κυττάρου από εμάς στο Κέντρο Vivamus πολύ αποτελεσματικά σε συνδυασμό με την αλλαγή του τρόπου ζωής.

Μετά από τα προαναφερόμενα γενικές πληροφορίες για την υγεία, ας περάσουμε στην ανάλυση για τα νεφρά.

Οι νεφροί είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Βοηθούν στην αποτοξίνωση καθώς και την αποβολή των τοξινών από τα ούρα. Πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν τα νεφρά δεν είναι σε θέση να επεξεργαστούν τις τοξίνες αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, μια κρυσταλλοποίηση η των ακατέργαστων μετάλλων συσσωρεύεται. Πέτρες στα νεφρά προκαλούν πόνο και πιθανή απόφραξη της ροής των ούρων.

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες;

Ο οργανισμός αφομοιώνει από τα τρόφιμα τις ουσίες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του και αποβάλλει όσες είναι περιττές στα ούρα, μέσω του φιλτραρίσματος (διήθησης) του αίματος από τα νεφρά.

Οι λίθοι, όπως λέγονται επιστημονικά οι πέτρες, σχηματίζονται όταν ορισμένες από τις αποβαλλόμενες ουσίες (όπως το ασβέστιο και τα οξαλικά και τα φωσφορικά άλατα) βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις και στο κατάλληλο περιβάλλον ούρων, με αποτέλεσμα την κρυσταλλοποίησή τους.

Αναλόγως με τις ουσίες που έχουν κρυσταλλοποιηθεί, οι νεφρικοί λίθοι χωρίζονται σε λίθους ασβεστίου (οξαλικού και φωσφορικού), λίθους ουρικού οξέος, φλεγμονώδεις λίθους και λίθους κυστίνης.

Γιατί αυξάνεται το καλοκαίρι ο κίνδυνος εμφάνισής τους;

Καθώς αυξάνεται η περιβαλλοντική θερμοκρασία, ιδρώνουμε περισσότερο, συνεπώς έχουμε μεγάλες απώλειες υγρών. Εάν τα υγρά αυτά δεν αναπληρώνονται, τα παραγόμενα ούρα είναι συμπυκνωμένα και περιέχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από τα άλατα που δημιουργούν τους λίθους.

Για να καταλάβει κάποιος αν ενυδατώνεται καλά δεν έχει παρά να κοιτάξει το χρώμα των ούρων του: αν είναι σχεδόν διάφανο, πίνει άφθονα υγρά, ενώ αν είναι κίτρινο ή σκούρο κίτρινο δεν πίνει αρκετά.

Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη δημιουργία τους;

Ενας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να ευνοήσει τη νεφρολιθίαση είναι η διατροφή, και ιδίως η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων τροφίμων (περιέχουν πολύ αλάτι) και κρεατικών. Μελέτες έχουν δείξει ότι τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνεται η συχνότητα της νεφρολιθίασης, γεγονός που αποδίδεται στη δυτικού τύπου διατροφή, που περιέχει άφθονα τέτοια τρόφιμα.

Αλλοι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη των λίθων είναι η γενετική προδιάθεση, οι μεταβολές του σωματικού βάρους (αυξάνει τον κίνδυνο το απότομο αδυνάτισμα) και φυσικά η μειωμένη κατανάλωση υγρών.

Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα;

Η νεφρολιθίαση πολλές φορές δεν προκαλεί συμπτώματα, ενώ άλλες εκδηλώνεται με πόνο, αίμα στα ούρα (αιματουρία) ή και με ουρολοίμωξη. Τα νεφρά είναι τα εργοστάσια παραγωγής των ούρων, τα οποία καταλήγουν στην ουροδόχο κύστη μέσα από τους ουρητήρες – δύο σωληνάκια που ενώνουν τους νεφρούς με την κύστη.

Για να προκαλέσει μία πέτρα συμπτώματα θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη (συνήθως διαμέτρου άνω των 4 χιλιοστών) ώστε να δυσκολεύεται να περάσει από τον ουρητήρα ή/και να του προκαλέσει απόφραξη.

Η απόφραξη με τη σειρά της οδηγεί στη διάταση του ουρητήρα και του νεφρού επειδή τα ούρα μένουν στάσιμα (στάση ούρων). Η διάταση αυτή λέγεται υδρονέφρωση και συνοδεύεται από σπασμό και πόνο στη νεφρική χώρα.

Ο αιφνίδιος αυτός πόνος, που αντανακλάται στη βουβωνική χώρα ή στο όσχεο και συνοδεύεται από μικρή ή μεγάλη αιματουρία, ναυτία και έμετο ονομάζεται κολικός του νεφρού και οφείλεται στην αιφνίδια απόφραξη του ουρητήρα.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Οι ακόλουθες είναι μερικές απλές φυσικές θεραπείες που μπορεί να απαλύνουν την ταλαιπωρία των λίθων των νεφρών και να επιταχύνουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος, από το Dr. Edward Group.

1. χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, και  μηλόξυδο (δείτε το βίντεο που προηγείται)

Αποτελεί σύμφωνα με το Dr Group μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τις πέτρες στα νεφρά και τον πόνο που προκαλούν. Στο πρώτο σύμπτωμα πόνου, αναμίξτε 2 oz  οργανικού ελαιόλαδου με 2 oz οργανικού χυμού από λεμόνι. (Για την αντιστοιχία του oz σε ml ψάξτε το λίγο καθώς σε διάφορες ιστοσελίδες αναφέρονται διαφορετικά πράγματα πχ.  στη μετατροπή της μίας μονάδας στην άλλη (https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=oz%20to%20ml) 1 oz είναι περίπου 60ml (για την ακρίβεια 59,14) . Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα  (http://www.sintagesgiaantres.gr/symvoules/odigos-anagnosis-sintagon) . Εκεί αναφέρεται ότι Αν έχουμε μεζούρα μέτρησης υγρών θα έχει διαβάθμιση σε ml ή σε Oz αν ακολουθεί το αμερικάνικο σύστημα. 1 κουταλιά σούπας αντιστοιχεί σε  15ml =1/2 oz. Τείνω να εμπιστεύομαι περισσότερο τη 2η πηγή) 

Πιείτε κατ ‘ευθείαν και να ακολουθήσει με ένα ποτήρι 12 ounces φιλτραρισμένου καθαρού νερού (355 περίπου ml). Περιμένετε 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πιέστε το χυμό από 1/2 λεμονιού σε 12  ounces φιλτραρισμένο  νερό, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας οργανικού μήλου μηλίτη (μηλόξυδου) και πιείτε το. .Επαναλάβετε το χυμό λεμονιού, το νερό και το μήλο μηλίτη  κάθε μία ώρα μέχρι να βελτιωθούν τα συμπτώματα.

2. Uva Ursi= Αρβουτίνη Βότανο

Uva Ursi συνιστά μια κοινή λαϊκή θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Όχι μόνο θα βοηθήσει να καταπολεμήσει την λοίμωξη στα νεφρά, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τον πόνο και τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος.
Γενικά η δοσολογία πρέπει να προσαρμόζεται σε 400-800mg αρβουτίνης ημερησίως γενικά.  Ο Dr Group συστήνει 500mg τρεις φορές την ημέρα συνιστάται για πέτρες στα νεφρά.
Το uva ursi θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με κάποιο γεύμα, προκειμένου να μειωθεί το ενδεχόμενο εμφάνισης γαστρεντερικών διαταραχών. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με βιταμίνη C ή χυμό από Cranberry (κράνμπερι). Τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά του.
Εάν μετά από χρήση μιας εβδομάδας δεν παρατηρηθεί βελτίωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό. Το uva ursi δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερο από 2 εβδομάδες ή πάνω από 5 φορές ετησίως.
Το uva ursi δεν συνιστάται σε παιδιά, έγκυες, γυναίκες σε θηλασμό ή σε άτομα που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια του ήπατος ή των νεφρών. (1)

3. Dandelion Root: Ρίζα Πικραλίδα

Οργανική ρίζα πικραλίδα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό των νεφρών και καθαριστικό.Λαμβάνοντας έως 500 mg δύο φορές την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική.

4. Φασόλια

Φασόλια για πέτρες στα νεφρά

Το σχήμα του φασολιού μπορεί να είναι ενδεικτικό της επουλωτικής ιδιότητάς τους. Παραδοσιακά οι λοβοί  (καρποί) του φασολιού χρησιμοποιούνται ως φάρμακα τονωτικό.

Δοκιμάστε να αφαιρέσετε τα φασόλια από το εσωτερικό τους λοβούς, και στη συνέχεια, βράζουμε τα λοβό σε καθαρισμένο καυτό νερό για έξι ώρες. Αυτό το υγρό μπορεί να είναι τεταμένες μέσω τουλπάνι, ψύχεται και λαμβάνονται σε όλη την ημέρα για μία ημέρα για να διευκολύνει τον πόνο πέτρα στα νεφρά.

5. Horsetail tea Τσάι με Εκουϊζέτο(πολύκομπο)

Αποτελεσματική φυσική θεραπεία για πέτρες στα νεφρά.Πίνετε μέχρι 3-4 φλιτζάνια καθημερινά  ή 2 γραμμάρια βοτάνου σε μορφή κάψουλας ημερησίως.

6. Χυμός Ρόδι

Έχουμε όλοι ακούσει ότι τα ρόδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία . Αλλά, πιο συγκεκριμένα, οι σπόροι και ο χυμός του ρόδια μπορεί να θεωρηθεί μια άλλη φυσική θεραπεία για πέτρες στα νεφρά. Να προτιμάτε τα βιολογικά ρόδια και το φρέσκο ​​χυμό ροδιού.

7. Το μαγνήσιο

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με πέτρες στα νεφρά που πήραν συμπληρώματα μαγνησίου είχαν ένα ποσοστό βελτίωσης 92.3 τοις εκατό σε μείωση της πέτρας στα νεφρά.Σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε για να σας προτείνουμε τα κατάλληλα σκευάσματα. Και η ολιστική θεραπεύτρια Nenah Sylver, την οποία συμβουλευόμαστε συχνά στο βιβλίο της The Rife Handbook αναφέρεται με έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα. Τροφές επίσης που είναι εμπλουτισμένες σε μαγνήσιο είναι εξαιρετικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε: αμύγδαλα, σουσάμι, ηλιόσπορους, μπανάνες, κάσιους, τοφού , κολοκυθόσπορους, λιναρόσπορο, βρώμη, μπρόκολο, καλαμπόκι, αρακά. Και πάλι όμως να υπογραμμίσουμε ότι αυτές είναι γενικές οδηγίες. Το τεστ δυσανεξίας απαραίτητο για να προσαρμοστεί η διατροφής σας σε ότι δεν είναι δυσανεκτικό.

8. Βιολογικό  Σέλερυ

Σέλινο για πέτρες στα νεφρά

Σέλερυ είτε ως λαχανικό είτε ως σπόρος,  είναι εξαιρετικό για τα νεφρά  καθώς τα τονώνει και τα ενισχύει.  Η τακτική χρήση των σπόρων σέλινου, ως καρύκευμα ή ως τσάι, μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά.

9. Βασιλικός

Τονωτικό νεφρών, το τσάι με βασιλικό μπορεί να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας  για τη γενική υγεία των νεφρών. Αν έχετε πέτρες στα νεφρά, δοκιμάστε να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό βασιλικό με ακατέργαστο μέλι καθημερινά για έως και έξι μήνες. Πιστεύεται ότι οι λαϊκές θεραπείες με καθαρό χυμό βασιλικό μπορούν να σας προκαλέσουν αποβολή πέτρας από το ουροποιητικό σύστημα.

10. Αλλαγή στη διατροφή

Πρόσληψη ανθυγιεινής τροφής (όπως ήδη αναφέραμε στην εισαγωγή μας) είναι μια από τις κύριες αιτίες για τη δημιουργία και λίθων στα  νεφρά. Μειώστε την ποσότητα ενεργειακών ποτών και σόδας  που πιθανά καταναλώνετε. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά. Προσθέστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, ειδικά εκείνων που αναφέρονται παραπάνω.

11. Βιβλίο στα Αγγλικά

Θα ήθελα να συστήσω επίσης την ανάγνωση του βιβλίου ” The Green Body Cleanse ” .

Να θυμάστε ότι τα διορθωτικά μέτρα που αναφέρονται παραπάνω δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την ιατρική περίθαλψη. Εάν αντιμετωπίζετε ένα πολύ πόνο από τις πέτρες στα νεφρά, δείτε το γιατρό σας αμέσως. Για τη βέλτιστη υγεία, θα ήθελα να συστήσω τον καθαρισμό του εντέρου (μπορείτε να μας συμβουλευτείτε καθώς συνεργαζόμαστε με Κέντρο εξειδικευμένο σε αυτό) ς του ήπατος και της χοληδόχου κύστης . Εχουμε σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας. Επιπλέον με το βιοσυντονισμό και το detox spa (μπορείτε επίσης να το βρείτε στην κατηγορία με τα προϊόντα επιτυγχάνουμε εξαιρετιικά αποτελέσματα). Τέλος να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από βαριά μέταλλα και χημικά τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο.

Πέρα από όσα αναφέρει ο Dr Group, η Nina Sylver προσθέτει τις τομάτες και τα πορτοκάλια ως απαγορευτικά. Εμείς ως Κέντρο να προσθέσουμε ότι σε όσους ανθρώπους στη χαρτογράφηση εμφανίζεται ως προκαταρκτική διάγνωση ή /και πιθανή επιπλοκή η νεφρολιθίαση, είναι απαγορευτικά τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ  και μανταρίνια) τα οποία και αφαιρούμε από τη διατροφή για 3 τουλάχιστον μήνες. Τα λεμόνια όχι. 

Οι απόψεις και οι διατροφικές συμβουλές που εκφράζονται από το Κέντρο Vivamus δεν είναι υποκατάστατο της συμβατικής ιατρικής. Αν έχετε μια σοβαρή ιατρική πάθηση ή πρόβλημα υγείας, δείτε το γιατρό σας.

 Πηγές: The Rife Handbook

από Dr. Edward Ομάδα DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM

Δημοσιεύθηκε στις, Τελευταία Ενημέρωση στις

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/remedies-for-kidney-stones/

(1) http://www.douni.gr/?section=ingredients&icategory=9&id=46

______________________________________________________________________________________________________________________________________

The kidneys are one of the most important organs in the human body. The kidneys help to detox and filter impurities from the blood, as well as waste products from your urine. Kidney stones form when the kidneys are not able to process toxins efficiently. Specifically, a crystallization of unprocessed minerals builds up. Kidney stones cause pain and possible blockage of urine flow.

The following are some simple natural remedies that may help soothe the discomfort of kidney stones and speed up the body’s natural healing process.

1. Lemon Juice, Olive Oil, and Raw Apple Cider Vinegar

This is one of my favorites and easily one of the most effective remedies for kidney stones and the pain they cause. At the first symptom of stone pain, mix 2 oz of organic olive oilwith 2 oz of organic lemon juice.

Drink it straight and follow with a 12 ounce glass of purified water. Wait 30 minutes. Then, squeeze the juice of 1/2 lemon into 12 ounces of purified water, add 1 tablespoon of organic raw apple cider vinegar and drink. Repeat the lemon juice, water and apple cider vinegar recipe every hour until symptoms improve.

2. Uva Ursi

Uva Ursi is a common folk remedy for kidney stones. Not only will it help fight off infection in the kidneys, but it may also help reduce pain and cleanse the urinary tract. 500mg three times a day is recommended for kidney stones.

3. Dandelion Root

Organic dandelion root is a great kidney tonic and cleanser. Taking up to 500 mg twice a day may be beneficial.

4. Kidney Beans

Kidney Beans for Kidney Stones

The shape of this bean may be indicative of its healing potential. An effective urinary home remedy for kidney stones, traditionally the pods were used as a medicinal tonic.

Try removing the beans from inside the pods, and then boil the pods in purified hot water for six hours. This liquid can be strained through cheese cloth, cooled and taken throughout the day for one day to ease kidney stone pain.

5. Horsetail

Horsetail tea is an effective natural remedy for kidney stones. Drink up to 3-4 cups of horsetail tea daily or 2 grams of the herb in capsule form daily.

6. Pomegranate Juice

We’ve all heard that pomegranates have many health benefits. But, more specifically, the seeds and juice of pomegranates can be considered another natural remedy for kidney stones. This may be related to their sourness and astringent properties. I prefer eating organic pomegranates and drinking freshly-squeezed pomegranate juice.

7. Magnesium

Studies show that people with recurrent kidney stones who took magnesium supplements had a 92.3 percent improvement rate in reduction of kidney stones. 300 mg ofmagnesium orotate is recommended daily for prevention and reduction of stones.

8. Organic Celery

Celery for Kidney Stones

Celery in vegetable form and celery seed are great urine-promoters and kidney tonics. Regular use of celery seed, as a spice or as a tea, may prevent kidney stone formation.

9. Basil

A kidney tonifier, basil tea can be taken throughout the day for overall kidney health. If you have kidney stones, try taking one teaspoon each of basil juice with raw honey daily for up to six months. It’s believed that folk remedies with pure basil juice can help induce stone expulsion from the urinary tract.

10. Change in Diet

Unhealthy food intake is a primary cause of kidney stones. Cut down on the amount ofsoda and energy drinks you consume. Avoid processed foods and alcoholic beverages. Add more fruits and veggies to your diet, especially those listed above.

11. Bonus! Inversion Table

It sounds odd, but some research suggests using an inversion table can help pass stone fragments after extracorporeal shock wave lithotripsy. Extracorporeal shock wave lithotripsy, in short, is when a targeted shock wave is sent through the body to break up stones. It seems that inversion therapy helps the body push out the stones.

I also recommend reading the book “The Green Body Cleanse” to learn how to avoid kidney stone forming foods and beverages.

Remember that the remedies listed above are not intended to replace medical care. If you’re experiencing a lot of pain from kidney stones, see your doctor immediately. For optimal health, I recommend performing a colon cleanse, liver and gallbladder cleanse,chemical and heavy metal cleanse and even a harmful organism cleanse at least 1-2 times a year.

Do you have a favorite kidney stone remedy I missed? If so, please leave a comment below.

†Results may vary. Information and statements made are for education purposes and are not intended to replace the advice of your doctor. Global Healing Center does not dispense medical advice, prescribe, or diagnose illness. The views and nutritional advice expressed by Global Healing Center are not intended to be a substitute for conventional medical service. If you have a severe medical condition or health concern, see your physician.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!