Αρχική Vivamus ΠΟΝΟΙ ΠΟΔΙΩΝ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ & ΣΥΣΚΕΥΗ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ VIVAMUS

ΠΟΝΟΙ ΠΟΔΙΩΝ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ & ΣΥΣΚΕΥΗ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ VIVAMUS

by NIKOLE

Οι πόνοι στα πόδια μπορεί να αφορούν είτε το ένα είτε το άλλο είτε και τα δύο πόδια. Οι λόγοι μπορεί να είναι οι ακόλουθοι:

  1. Χωλότητα Διαλείπουσα (διακοπτόμενη) με άλλα λόγια “έρχεται και φεύγει”. Αφορά πόνο μετά από προσπάθεια. Για παράδειγμα ανεβαίνετε τις σκάλες ή κάνετε άσκηση και νοιώθετε πόνο. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα είδος απόφραξης στο αγγειακό σύστημα στις γάμπες. Στην πραγματικότητα τα κατώτερα άκρα στερούνται οξυγόνου (πιθανή θρόμβωση). Φυσικά εάν είστε καπνιστές διακόπτετε άμεσα, και επίσης εφόσον καταναλώνετε πολλούς υδατάνθρακες, περιορίζετε τις ποσότητες. Η διαλείπουσα δίαιτα κάποιες φορές αποδεικνύεται ωφέλιμη. Τέλος κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής ελαφρύ αλλά που τηρείτε με συνέπεια καθημερινά, σταδιακά αυξάνοντας – ώστε να αυξηθεί η ανάπτυξη περισσότερων αιμοσφαιρίων στην περιοχή- μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

2. Ισχυαλγία Το ισχιακό νεύρο είναι το πιο μακρύ στο σώμα. ‘Εχει περίπου το πλάτος του αντίχειρα ενός άντρα, και ξεκινά από τους οσφυϊκούς σπονδύλους.

Η λέξη ισχιαλγία αναφέρεται στον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από κάποιο πρόβλημα με το ισχιακό νεύρο. Αυτό είναι ένα μεγάλο νεύρο που εκτείνεται από το κάτω μέρος της πλάτης μέχρι το πίσω μέρος του κάθε σκέλους (ποδιού).

Όταν κάτι βλάπτει ή ασκεί πίεση στο ισχιακό νεύρο, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης που απλώνεται στο ισχίο, τους γλουτούς, και το πόδι. Σημαντικό να θυμάστε ότι το ισχιακό νεύρο βρίσκεται στο πίσω μέρος και όχι στο πλάι. Αν πονάτε στο πλάι αυτό πιθανά αφορά άλλο νεύρο.

Αιτίες (από τη Διάπλαση )

Κήλη δίσκου
Η πιο κοινή αιτία της ισχιαλγίας είναι η κήλη δίσκου. Οι δίσκοι δρουν σαν “μαξιλάρια” μεταξύ των σπονδύλων της σπονδυλικής σας στήλης. Αυτοί οι δίσκοι γίνονται πιο αδύναμοι όσο μεγαλώνετε και είναι πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Μερικές φορές ένας δίσκος ασκεί πίεση στις ρίζες του ισχιακού νεύρου. Περίπου 1 στους 50 ανθρώπους θα πάθουν κήλη δίσκου σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Έως και το ένα τέταρτο από αυτούς θα έχουν συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από 6 εβδομάδες.

Σπονδυλική στένωση
Η φυσική φθορά των σπονδύλων μπορεί να οδηγήσει σε στένωση του σπονδυλικού σωλήνα. Αυτή η στένωση, που ονομάζεται σπονδυλική στένωση, μπορεί να ασκήσει πίεση στις ρίζες του ισχιακού νεύρου. Η σπονδυλική στένωση είναι πιο συχνή σε ενήλικες άνω των 60 ετών.

Όγκοι του νωτιαίου μυελού
Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ισχιαλγία μπορεί να προκύψει από όγκους που δημιουργούνται μέσα ή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης ή στο ισχιακό νεύρο. Καθώς ο όγκος μεγαλώνει, μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεύρα που διακλαδώνονται από το νωτιαίο μυελό.

Σύνδρομο απιοειδούς
Ο απιοειδής (piriformis) είναι ένας μυς που βρίσκεται βαθιά μέσα τους γλουτούς. Συνδέει το κάτω άκρο της σπονδυλικής στήλης με το ανώτερο μηριαίο οστό και εκτείνεται ακριβώς πάνω από το ισχιακό νεύρο. Αν αυτός μυς έχει σπασμό, μπορεί να ασκήσει πίεση στο ισχιακό νεύρο, προκαλώντας τα συμπτώματα της ισχιαλγίας. Το σύνδρομο απιοειδούς μυός είναι πιο συχνό στις γυναίκες.

Τραυματισμός ή μόλυνση

Στην περίπτωση της ισχυαλγίας μπορείτε να “δουλέψετε” στο χαμηλό μέρος της πλάτης ώστε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στις ρίζες των νεύρων.

3. Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών

Αυτό αφορά τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος στους μύες των ποδιών χαμηλά, γιατί σας λείπει η βιταμίνη Β1 – συνήθως αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης υδατανθράκων-. Σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορείτε να απαλλαγείτε από το γαλακτικό οξύ και θα αναπτύξετε μια κατάσταση που ονομάζεται γαλακτική οξείδωση. Πρόκειται για περισσότερο όξινο περιβάλλον από ότι θα έπρεπε στους μύες και έτσι εμφανίζεται η ανησυχία στα πόδια. Εκτός από τον έλεγχο των υδατανθράκων και η διατροφική μαγιά βοηθά πολύ. Η διατροφική μαγιά είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης ενός συγκεκριμένου ζυμομύκητα, του Saccharomyces cerevisiae. Μπορεί η ορολογία μαγιά να σου θυμίζει το υλικό που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή ψωμιού ή μπύρας, όμως αυτή η μαγιά, που καλλιεργείται σε υπόστρωμα μελάσας ή παντζαριών, παρασκευάζεται ειδικά για μαγειρική, επομένως τα ενζυμικά της κύτταρα δεν είναι “ζωντανά” στο τελικό προϊόν. Στο εμπόριο την βρίσκουμε σε αποξηραμένη μορφή και συγκεκριμένα σε θρυμματισμένες νιφάδες .

4. Ιός Epstein Barr

Ιός που μπορεί να υποχωρεί ή να επανεμφανίζεται ανάλογα με το επίπεδο στρες ( ως στρες εννοούμε όχι μόνο το συναισθηματικό αλλά και η μη κατανάλωση νερού από φίλτρο , τρόφιμα επεξεργασμένα ή/και με χημικά (βλ. οζονοποιητές στην ιστοσελίδα μας), έλλειψη άσκησης, ύπνου, απομάκρυνση από τη φύση και τον ήλιο). Συμπτώματα που μπορεί να παρουσιαστούν είναι κόπωση, πόνος στους μύες ή πρησμένους λεμφαδένες.

5. Χαμηλά ποσοστά βιταμίνης

Καθώς η βιταμίνη D είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, εάν έχετε χαμηλά ποσοστά θα έχετε περισσότερες φλεγμονές ιδιαίτερα χαμηλά στην πλάτη, χωρίς να αποκλείονται και άλλα σημεία του σώματος.

6. Συμπιεσμένο-Παγιδευμένο Νεύρο

Εάν κάποιο νεύρο σας συμπιέζεται κάπου στην πλάτη, αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο χαμηλά στο πόδι σας.

7. Διαταραχές Ηλεκτρολυτών

Αν έχετε ανεπάρκεια καλίου, νατρίου ή μαγνησίου ή ασβεστίου μπορεί να παρουσιάσετε όχι μόνο κράμπες αλλά και πόνο στη γάμπα ή στο πόδι σας ή στο γοφό σας. Οπουδήποτε μπορεί να εμφανιστούν στο σώμα

8. Παλιοί Τραυματισμοί

Αν λόγου χάρη είχατε πέσει πάνω στον κόκκυγά σας στο παρελθόν, ή στο πόδι σας ή είχατε στραμπουλήξει τον αστράγαλό σας ή είχατε κτυπήσει κάποιο/α δάκτυλο/α, αυτά μπορούν ν αλλάξουν τη βιομηχανική του σώματος και να οδηγήσει σε ανισορροπία κατά το περπάτημα. Με την πάροδο του χρόνου κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φυσιολογική φθορά σε ορισμένες αρθρώσεις – ιδιαίτερα την άρθρωση του γόνατος- . Αποτέλεσμα σφίξιμο κάποιου μυός και χαλαρότητα κάποιου άλλου, ανισορροπία, “ασυμμετρία” που μπορεί να προκαλέσουν πόνο και αρθρίτιδα.

9. Εν των βάθει φλεβική θρόμβωση

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT) αναφέρεται στον σχηματισμό ενός θρόμβου σε μια εν τω βάθει φλέβα στο πόδι, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ροής του αίματος. Αναφερθήκαμε στο θρόμβο ήδη, αλλά αν αφορά τις εν τω βάθει φλέβες, μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό πόνο, οίδημα, ή υπερβολική θερμότητα σε ένα από τα πόδια, αλλαγή του χρώματός τους, γιατί επηρεάζει την κυκλοφορία.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση τείνει να εμφανίζεται στις φλέβες των ποδιών, όπως οι μηριαίες ή ιγνυακές, καθώς και σε εν τω βάθει φλέβες εντός της πυέλου. Εάν ο θρόμβος αποκολληθεί, λέγεται έμβολο και μπορεί να φτάσει στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα πνευμονική εμβολή. Ένα έμβολο εκτός από θρόμβο μπορεί επίσης να αποτελείται από ένα κομμάτι λίπους ή μια φυσαλίδα αέρα. Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή  είναι δύο όψεις της φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου.

10. Κιρσοί

Πρόκειται για πρόβλημα στις επιφανειακές φλέβες στα πόδια που οπωσδήποτε μπορεί να προκαλέσει πόνο.

11. Διαβήτης

Υψηλό σάκχαρο στο αίμα .Κλινικά δεδομένα δείχνουν ότι οι πάσχοντες με Διαβήτη τύπου 1 έχουν συνήθως χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β1. Επιπλέον ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει οξείδωση στο εσωτερικό των αρτηριών και των τριχοειδών – τα μικρά αγγεία που τρέφουν τα νεύρα . Αποτέλεσμα πιθανός πόνος σε μύες γιατί δεν λαμβάνουν οξυγόνο αλλά επίσης πόνο λόγω της νευρολογικής βλάβης, που συμβαίνει λόγω του διαβήτη

Για την αντιμετώπιση του πόνου, ανακούφιση και “αποκατάσταση” μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα (βλ. Arthroplus , Gellastin, Flavon Kids, Χυμό τομάτας Silouron, κάνετε συνεδρίες βιοσυντονισμού ή /και να πάρετε τη συσκευή Alixxor Rife (αρχική σελίδα στην ιστοσελίδα μας).

Arhtroplus για υγιείς αρθρώσεις Vivamus Triagni
Silouron-Vivamus

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!