Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Τροφες & Δερματικα Προβληματα

Τροφες & Δερματικα Προβληματα

by NIKOLE

Από τη στιγμή που είμαστε ό, τι τρώμε, δεν είναι καμία έκπληξη ότι το δέρμα μας αντανακλά την εσωτερική υγεία μας. Αν είστε επιμελείς καθημερινά με την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματός μας, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να υποφέρει από φλεγμονή, εξανθήματα ή/και άλλα δερματικά προβλήματα, ίσως ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στη διατροφή σας.

Μερικές φορές είμαστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι ή έχουμε “δυσανεξία” σε ορισμένα τρόφιμα χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Δε χρειάζεται να έχετε μια σοβαρή κρίση άσθματος ή μια εξίσου δραστική αντίδραση για να διαπιστώσετε ότι έχετε μια τροφική ευαισθησία. Αυτά τα εξανθήματα και τα σπυράκια; Μια πιθανή αντίδραση σε κάτι που τρώτε. Ή ίσως μετά την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου τροφίμου, μπορείτε να αισθανθείτε φούσκωμα ή αέρια.

Το σώμα πάντα μας δείχνει τί είναι καλό για τον οργανισμό μας και τί όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε ποιες τροφές είναι επιζήμιες είναι μέσω του ελέγχου δυσανεξίας τροφών, βασισμένου στο βιοσυντονισμό (χωρίς λήψη αίματος, απλά κρατάτε έναν κύλινδρο με το ένα χέρι και το άλλο ακουμπάτε σε πλάκα, φοράτε ακουστικά και χωρίς να αιστανθείτε κάτι ούτε να έχετε παρενέργειες, γίνεται ο έλεγχος των τροφών ) ή που διεξάγουμε στο Κέντρο Vivamus και στηρίζεται στην αποβολή κάποιων τροφών και τη σταδιακή επανένταξή τους στο  διατροφικό μας μενού, μετά την απευαισθητοποίηση στην ουσία του οργανισμού μας από αυτές. Πέρα  όμως από αυτό ή/και συνδυαστικά  υπάρχουν κάποιες αρχικά βήματα για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Με την εξάλειψη ενός τροφίμου για κάποιο χρόνο, μπορείτε να παρατηρήσετε την αντίδραση του σώματός σας σε κάθε αποβολή, μπορείτε να εντοπίσετε τι προκαλεί χάος στο σύστημά σας και τι λειτουργεί για σας.

Σημειώνουμε παρακάτω κάποιες  βασικές τροφές που συνήθως επηρεάζουν την υγεία μας και μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία αποβολής :

1. Γαλακτοκομικά

Στις μέρες μας, τα συμβατικά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τόσο γεμάτα από αντιβιοτικά, ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που πιθανώς δεν αξίζουν ακόμη και να αποκαλούνται «γαλακτοκομικά» πια. Δεδομένου ότι οι χημικές ουσίες και τα συγκεκριμένα επιβαρυντικά υλικά στο γάλα / γιαούρτι / τυρί θα καταλήξουν στο σύστημά σας, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν κάποιος  παρουσιάσει και στο δέρμα του προβλήματα.

Τα γαλακτοκομικά λοιπόν συνιστούν την πρώτη ομάδα τροφών με την οποία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού του, επειδή όχι μόνο μπορείτε να είστε σωματικά αλλεργικοί σε αυτό (δυσανεξία στη λακτόζη), αλλά και γιατί οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεση, το δέρμα σας και τη γενικότερη υγεία σας άμεσα.

2. Γλουτένη
Ακόμη και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα θέματα του δέρματος, η γλουτένη είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ομάδες τροφίμων. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είναι αλλεργικοί σε αυτήν εξαιτίας της   κοιλιοκάκης, άλλοι υποστηρίζουν ότι επηρεάζονται ψυχολογικά μόνο με τη σκέψη ότι η γλουτένη είναι κακή για αυτούς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν δεν έχετε εντοπίσει την αιτία των δερματικών σας προβλημάτων, ίσως τελικά να είναι η γλουτένη.

Δεδομένου ότι η ακμή καθώς και άλλα δερματικά προβλήματα  είναι αποτέλεσμα φλεγμονών, υπάρχει μια πολύ σαφής σχέση μεταξύ των προϊόντων σίτου και του δέρματός σας. Μία μελέτη υποστηρίζει ότι η αιτία του προβλήματος είναι η φλεγμονώδης διαδικασία που ξεκινά από την αντίδραση του εντέρου στη γλουτένη η οποία εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος, όπως και το δέρμα.

3. Αλκοόλ
Αν είστε πότες μπύρας, μια επιλογή χωρίς γλουτένη συνήθως είναι απαραίτητη σε μια διατροφή αποβολής τροφών. Επιπλέον αν γνωρίζετε ότι το πρόβλημα στο δέρμα σας μπορεί να συνδέεται με μια αλλεργία σε θείο, θα πρέπει να προσέξετε η ποιότητα του κρασιού που πίνετε.

4. Αρνητικά συναισθήματα (μπορεί να μην είναι τροφή …  αλλά καλό είναι να το λάβετε υπόψιν σας)

Φυσικά τα αρνητικά συναισθήματα δεν είναι ένα «τροφή» στην τυπική λογική, αλλά στην ουσία η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι πραγματική, και όταν είστε υπό την επήρρεια αρνητικών σκέψεων,αυτές λειτουργούν όπως η κακή τροφή για τον οργανισμό σας. Οι αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν τη λειτουργία των οργάνων σας. Και καθώς το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, μαντέψτε πού θα εμφανιστούν αυτά τα  κακά συναισθήματα;

Υπάρχει εκτεταμένη έρευνα που αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και τη γενική υγεία. Έτσι, να θυμάστε ότι δεν είστε μόνο τι τρώτε, είστε επίσης ότι σκέφτεστε και αισθάνεσθε. Γι αυτό εξασκηθείτε στις θετικές σκέψει και αφήστε το δέρμα σας λάμπει.

Για το συγκεκριμένο άρθρο βασιστήκαμε, μεταφράσαμε και εμπλουτίσαμε το άρθρο 4 Foods That Might Be Making Your Skin Issues Worse . 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!