Αρχική Vivamus ΤΡΕΜΟΥΛΟ η ΤΡΟΜΟΣ ΑΙΤΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΤΡΕΜΟΥΛΟ η ΤΡΟΜΟΣ ΑΙΤΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

by NIKOLE

Βασικός τρόμος
Αυτή η νευρική διαταραχή είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που το φλιτζάνι του καφέ σας δεν θα μείνει ακίνητο όσο το κρατάτε. Ξεκινάει ενώ τα χέρια σας κάνουν κάτι, αλλά φεύγει όταν δεν είναι. Δεν υπάρχει σαφής αιτία, αλλά μερικές φορές εντοπίζεται στην αλλαγή ενός γονιδίου. Εάν τα συμπτώματά σας είναι ήπια, μπορεί να μην χρειάζεστε θεραπεία. Εάν παρεμποδίζουν τις καθημερινές εργασίες ή τη δουλειά σας, μπορεί να χρειαστείτε Εργοθεραπεία, Βιοσυντονισμό, Συμπληρώματα κλπ ( η μη Ολιστική Ιατρική συστήνει φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις).

Νόσος του Πάρκινσον

Όταν πάσχετε από αυτή τη νόσο, το χέρι σας τρέμει, επειδή τα εγκεφαλικά κύτταρα, που “λένε” στους μύες σας να κινούνται βλάπτονται. Το κούνημα συνήθως ξεκινά από το ένα χέρι, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εξαπλωθεί στο άλλο. Μπορεί επίσης να κινηθείτε πιο αργά, να έχετε πρόβλημα με την ισορροπία ή να διαπιστώσετε ότι τα χέρια και τα πόδια σας σκληραίνουν. Εφόσον αναζητάτε εναλλακτική αντιμετώπιση, η Συσκευή Rife (Vivamus)- βλ. αρχική σελίδα-, η αλλαγή του τρόπου ζωής καθώς και συμπληρώματα αποτελούν σημαντική γραμμή ενίσχυσης.

Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ)

Αυτή η κατάσταση βλάπτει μια επικάλυψη στα νεύρα σας που ονομάζεται μυελίνη. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα που περιλαμβάνουν κούνημα στα χέρια σας ή σε άλλα μέρη του σώματός σας. Όπως και στην περίπτωση του parkinson, η Συσκευή Rife (Vivamus), αλλαγή τρόπου ζωής και συμπληρώματα συστήνονται ανεπιφύλακτα. Επίσης ένας φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τρόπους διαχείρισης των συμπτωμάτων σας.

Υπερδραστήριος θυρεοειδής (υπερθυρεοειδισμός )

Έχετε ελέγξει τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών σας τελευταία; Τα χέρια που κουνιούνται μπορεί να είναι σημάδι υπερθυρεοειδισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο θυρεοειδής αδένας σας δουλεύει πολύ σκληρά και κλωτσά τον καρδιακό σας ρυθμό σε υψηλές ταχύτητες. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι χάνετε βάρος χωρίς να προσπαθείτε, είστε ευαίσθητοι στο φως, έχετε γρήγορο καρδιακό παλμό και δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε. Μια απλή εξέταση αίματος θα σας βοηθήσει και τον γιατρό σας να καταλάβετε τι συμβαίνει. Ενναλακτικά χαρτογράφηση-σκανάρισμα με μία από τις συσκευές Βιοσυντονισμού που χρησιμοποιούμε στο Κέντρο Vivamus, θα μας δώσει πλήρεις απαντήσεις για τη γενική εικόνα του οργανισμού και εξειδικευμένα για το νευρικό και ορμονικό σύστημα.

Κατανάλωση καφεΐνης

Αρκετά άρθρα αναφέρονται σε πάρα πολλή καφεΐνη. Δε λαμβάνουν όμως υπόψη τους τη συσσωρευτική δράση. Και σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωσή της φαίνεται να επιβαρύνει δραματικά τους καταναλωτές, καθώς συνιστά διεγερτικό, οπότε η ίδια φυσική χημική ουσία που σας βοηθά να ξυπνήσετε θα κάνει και τα χέρια σας να τρέμουν εάν έχετε πάρα πολύ. Ο καφές δεν είναι ο μόνος ένοχος. Μπορείτε επίσης να βρείτε καφεΐνη σε φάρμακα για τον πονοκέφαλο χωρίς ιατρική συνταγή, σοκολάτα και μερικές σόδες.

Απόσυρση από το αλκοόλ

Εάν έχετε εθισμό στο αλκοόλ, θα μπορούσατε να εμφανίσετε συμπτώματα που περιλαμβάνουν χέρια που κουνιούνται, όταν σταματάτε. Αρχίζει μόλις 10 ώρες μετά το τελευταίο σας ποτό και μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες. Η εναλλακτική προσέγγιση συνδυάζεται με συνεδρίες βιοσυντονισμού, συμπληρώματα και οπωσδήποτε αύξηση της κατανάλωσης νερού από φίλτρο.

Η έλλειψη ύπνου

Δεν μπορείτε να περιμένετε από ένα αυτοκίνητο να λειτουργεί αν δεν του δώσετε βενζίνη. Και δεν μπορείτε να περιμένετε από τον εγκέφαλό σας να στέλνει μηνύματα σε όλα τα σωστά μέρη αν σας λείπει ο ύπνος. Κατά συνέπεια η πιθανότητα πρόκλησης λαθεμένης αποστολής μηνύματος από τον εγκέφαλο στα χέρια είναι σημαντική. Κάτι όμως που εύκολα αποκαθίσταται εφόσον ρυθμίσετε τις ώρες ύπνου σας. Σε περίπτωση όμως αυπνίας, μπορείτε κάλλιστα να μας συμβουλευτείτε και να προγραμματίσετε συνεδρία είτε με τη Συσκευή Rife που διαθέτουμε, είτε τη Sensitiv Imago είτε τη συσκευή με τη Φωνή!

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου

Τα νεύρα και οι μύες σας τροφοδοτούνται από το σάκχαρο του αίματος, το τρέμουλο των χεριών. Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να προκληθεί από διαβήτη, ορισμένα φάρμακα, πολύ αλκοόλ ή ανεπαρκή τροφή. Σε άτομα με διαβήτη, οι κύριες αιτίες χαμηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα είναι: οι επιδράσεις του φαρμάκου – ειδικά η λήψη υπερβολικής ινσουλίνης, τα φάρμακα που ονομάζονται σουλφονυλουρίες (όπως η γλιβενκλαμίδη και η γλυκλαζίδη), τα φάρμακα που ονομάζονται γλινίδια (όπως η ρεπαγλινίδη και η νατεγλινίδη), ή ορισμένα αντιιικά φάρμακα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Στρες

Όταν κάτι σας αγχώνει, όπως η ομιλία ή η παρακολούθηση μιας τρομακτικής ταινίας, τα νεύρα σας γίνονται υπερευαίσθητα. Τα χέρια σας τρέμουν και η καρδιά σας χτυπά γρήγορα. Το τρέμουλο θα φύγει όταν το άγχος εξαφανιστεί. Δοκιμάστε τεχνικές ανακούφισης από το άγχος όπως βαθιά αναπνοή, διαλογισμό, βιοσυντονισμό.

‘Αλλα Φάρμακα

Το τρέμουλο των χεριών είναι μια κοινή παρενέργεια πολλών διαφορετικών τύπων συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων είναι φάρμακα για τη διάθεσή σας, επιληπτικές κρίσεις, ημικρανία, νευροπάθεια και άσθμα. Ορισμένα αντιισταμινικά προκαλούν επίσης αυτό το πρόβλημα.

Το Κάπνισμα

Αν και μερικοί άνθρωποι το κάνουν επειδή ελπίζουν ότι θα απαλύνει το άγχος, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει άγχος. Η νικοτίνη, το εθιστικό φάρμακο στον καπνό, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός σας και κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άγχος και να τρέμουν τα χέρια σας. Μιλήστε με το γιατρό σας για να πάρετε ιδέες για το πώς να σταματήσετε τον καπνό.

Βιταμίνη Β12

Η Β12 παίζει μεγάλο ρόλο στη διατήρηση της υγείας του νευρικού σας συστήματος. Κάποιοι άνθρωποι – συνήθως όσοι δεν καταναλώνουν (χωρίς να σημαίνει ότι όσοι καταναλώνουν δεν θα παρουσιάσουν έλλειψη Β12) ζωϊκά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ή παίρνουν ορισμένα φάρμακα, μπορεί να παρουσιάσουν χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα αυτής της βιταμίνης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τρέμουλο στα χέρια ή τα πόδια ή να σας κάνει να νιώσετε μούδιασμα και τσούξιμο. Πιθανά να χρειαστεί να πάρουν κάποια συμπληρώματα.

Φαιοχρωμοκύτωμα

Πρόκειται για έναν σπάνιο όγκο που αναπτύσσεται στα επινεφρίδια. Αν και ο όγκος είναι συνήθως καλοήθης, αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Θα μπορούσε να προκαλέσει τρέμουλο χεριών καθώς και έντονη εφίδρωση, δύσπνοια και πονοκέφαλο. Ο όγκος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαταραχές του ήπατος

Το τρέμουλο μπορεί να είναι σύμπτωμα μερικών ηπατικών διαταραχών, όπως η νόσος του Wilson. Σπάνια γενετική πάθηση, (ηπατοφακοειδής εκφύλιση) , αδυναμία του οργανισμού να αποβάλλει το χαλκό, με αποτέλεσμα τη σταδιακή συσσώρευσή του στους ιστούς. Αυτή η συσσώρευση βλάπτει το συκώτι και τον εγκέφαλο. Η κόπωση μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα όπως επίσης και μια κίτρινη απόχρωση στα μάτια και το δέρμα σας (ίκτερος).

Διαταραχές του εγκεφάλου

Εάν είχατε εγκεφαλικό ή σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο, οι μύες στα χέρια σας μπορεί να λειτουργούν αυτόνομα, με τη “δική τους λογική”. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή ή την εργοθεραπεία για να διαχειριστείτε το τρέμουλο. Αποφύγετε την καφεΐνη, τη νικοτίνη ή οτιδήποτε άλλο κάνει τα συμπτώματα χειρότερα.

Με τις συσκευές βιοσυντονισμού που έχουμε στο Κέντρο, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μη παρεμβατική “διάγνωση” και να προτείνουμε συνεδρίες για την αυτοϊαση,μαζί με συμπληρώματα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Η συσκευή Rife που έχουμε συμπεριλαμβάνει προγράμματα για τις περισσότερες παθήσεις και διαταραχές.

Καλέστε μας: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

References: https://www.webmd.com/parkinsons-disease/ss/slideshow-reasons-your-hands-are-shaking

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!