Υλικά
3 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
1/2 κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
1 μέτριο καρότο, σε φετάκια
2 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
μυρώνια ή άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
1/2 κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
1 μέτριο καρότο, σε φετάκια
2 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
μυρώνια ή άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το νερό ή το ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει περίπου 50΄. Μόλις γίνει χλιαρή, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε*. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρώνια ή άνηθο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο.(* αν θέλουμε τη σούπα πιο φίνα, θα την περάσουμε, κατόπιν, από σουρωτήρι).
Πηγή: http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2003594