Αρχική VivamusΠαθήσεις Παιδιά και κινητά, προστασία AURORA από VIVAMUS

Παιδιά και κινητά, προστασία AURORA από VIVAMUS

by NIKOLE

Πιθανά να έχετε διαβάσει αρκετά άρθρα σχετικά με την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και ιδιαίτερα τους κινδύνους των κινητών για τα παιδιά, ίσως όμως δεν ξέρετε ή αναρωτιέστε τί μπορείτε να κάνετε. Είτε γνωρίζετε ήδη αρκετά πράγματα είτε όχι, σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές πρακτικές λύσεις καθώς και προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ασφάλεια των παιδιών σας και τη δική σας, κάποια από τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στην Κατηγορία Προϊόντα υποκατηγορία Προστασία Ακτινοβολίας.

ΚΙΝΗΤΑ

Υπάρχουν πολλές πια έρευνες και επιστημονικά δεδομένα για το πόσο και πως τα κινητά θέτουν σε σημαντικό κίνδυνο τόσο τους ενήλικες κυρίως όμως τα παιδιά. Όχι μόνο εκπέμπουν μια μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά τα διατηρούμε πολύ κοντά και τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.

Οι κίνδυνοι που δημιουργούν τα κινητά τηλέφωνα είναι ακόμη μεγαλύτεροι για τα παιδιά. Η Γαλλία έχει καταστήσει παράνομη την εμπορία κινητών τηλεφώνων οποιουδήποτε είδους σε μικρά παιδιά. Η ρωσική κυβέρνηση συμβουλεύει οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών να μην χρησιμοποιήσει καθόλου κινητό τηλέφωνο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες άλλες χώρες, δεν έχουν γίνει πολλά σε κυβερνητικό επίπεδο για να προστατευθεί η νεολαία μας, επομένως εναπόκειται σε εμάς να πάρουμε έξυπνες αποφάσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Λοιπόν, προφανώς η καλύτερη (αλλά όχι ρεαλιστική) λύση θα ήταν να μην αγοράσετε το παιδί σας ένα κινητό τηλέφωνο καθόλου. Ωστόσο, στον σημερινό συνδεδεμένο κόσμο αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Όχι μόνο μπορεί να είναι επιτακτική η διατήρηση της επαφής με τα παιδιά μας, αλλά η τεράστια κοινωνική πίεση ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να αποτελέσει τεράστιο βάρος για τα παιδιά μας.

Επομένως, πρέπει να κάνουμε έξυπνες και λογικές αποφάσεις για να βοηθήσουμε στην προστασία των παιδιών μας.

Βήματα για τη μείωση της έκθεσης κινητού τηλεφώνου για παιδιά

  • Πρώτα απ ‘όλα, αποφύγετε την αγορά του όσο χρονικό διάστημα το καταφέρετε και το κρίνετε λογικό. Προσπαθήστε να μην αγοράσετε σε παιδιά σε προσχολική ηλικία κινητό τηλέφωνο, εκτός και αν υπάρχει πολύ ιδιαίτερος λόγος.
  • Παρόλο που μπορεί να ακούγεται “ψυχρό”, προσπαθήστε να στέλνετε στο παιδί σας μικρά μηνύματα αντί να καλείτε. Τα μηνύματα κειμένου είναι εξαιρετικά γρήγορα και δεν εκπέμπουν σχεδόν καθόλου ακτινοβολία. Ωστόσο, κάνοντας ένα τηλεφώνημα και κρατώντας το τηλέφωνο στο κεφάλι σας μπορεί να αυξήσει τον σωρευτικό κίνδυνο από τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
  • Σκεφτείτε να πάρετε στο παιδί σας ακουστικά για οποιαδήποτε χρήση κάνει στο κινητό. Ακούει μουσική,  βλέπει βίντεο, κάνει κλήσεις. Δείτε τον οδηγό για τα καλύτερα ακουστικά  .Τα ακουστικά αυτά μειώνουν σημαντικά τη έκθεση από την ακτινοβολία από το τηλέφωνο διατηρώντας το τηλέφωνο μακριά από το σώμα σας. Μειώνουν επίσης την έκθεσή σας στην ακτινοβολία μαγνητικού πεδίου, μετακινώντας το ηχείο μακριά από το κεφάλι σας και μεταφέροντας τον ήχο μέσω ενός σωλήνα αέρα.
  • Μην αφήνετε κινητά τηλέφωνα στο υπνοδωμάτιο . Ξέρω, αυτό είναι δύσκολο να επιβληθεί. Ωστόσο, για πολλούς από τους ίδιους λόγους θα πρέπει απενεργοποιήσετε το WIFI  τη νύχτα ( θα υπάρξει σχετικό άρθρο μας) , θα πρέπει επίσης να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας μια ζώνη χωρίς EMF , και αυτό περιλαμβάνει τα δωμάτια των παιδιών σας. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα βελτιώσει τα επίπεδα του ύπνου και της ενέργειας και θα μειώσει την έκθεση στην ακτινοβολία, αλλά θα ενσταλάξει και τις καλές συνήθειες που προχωρούν.
  • Αποκτήστε προστασία EMFγια το κινητό τους τηλέφωνο (και τη δική σας). Δείτε το αντίστοιχο προϊόν μας Auronik για προστασία από την ακτινοβολία από διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. 
  • Θήκες προστατευτικές σε στυλ πορτοφολιού, των οποίων το εμπρόσθιο πτερύγιο εμποδίζει πλήρως την ακτινοβολία EMF, είναι πολύ καλή ιδέα επίσης. Μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας ότι αφού απαντήσει ή κάνει ένα τηλεφώνημα, απλά να κλείνει το “πτερύγιο” πριν το βάλει στο κεφάλι. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την έκθεση του EMF.

ΕΜF =Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Εάν σας άρεσε το συγκεκριμένο άρθρο ίσως θέλετε να δείτε και το άρθρο μας για το WiFi στα Σχολεία με τίτλο

WiFi στα σχολεία Τί μπορείτε να κάνετε για την προστασία των Παιδιών σας πατώντας εδώ.

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!