Αρχική Vivamus ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ AURORA ARGENT MAX SIMBION BEETERON

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ AURORA ARGENT MAX SIMBION BEETERON

by NIKOLE

Η ουρολοίμωξη προκαλείται όταν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που φυσιολογικά εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της ουρήθρας δεν αποβάλλονται άμεσα, αλλά εγκαθίστανται και προκαλούν φλεγμονή. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το περιβάλλον να είναι ευνοϊκό, δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να είναι ασθενές και ευάλωτο.

Ουρολοίμωξη παρουσιάζουν συχνότερα οι γυναίκες, ωστόσο όταν νοσούν οι άνδρες τα συμπτώματα είναι συνήθως εντονότερα και απαιτείται μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας.

Ο λόγος που οι γυναίκες τείνουν να μολύνονται συχνότερα είναι επειδή η ανατομία της περιοχής είναι τέτοια που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Η γυναικεία ουρήθρα είναι πιο μικρή και βρίσκεται κοντά στον πρωκτό και στον κόλπο και έτσι, καθίσταται ευκολότερη η μεταφορά μικροβίων που μπορεί φυσιολογικά να βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές.

Αναλόγως με το σημείο που προσβάλλει το μικρόβιο, η λοίμωξη μπορεί να είναι:

Κυστίτιδα: λοίμωξη της ουροδόχου κύστης

Ουρηθρίτιδα: λοίμωξη της ουρήθρας στους άνδρες

Πυελονεφρίτιδα: λοίμωξη στα νεφρά

Η πυελονεφρίτιδα είναι μία σοβαρή κατάσταση, όπου η ουρολοίμωξη έχει προχωρήσει και έχει προσβάλει τα νεφρά. Γι’ αυτό απαιτείται άμεση αντιμετώπιση – οι γιατροί της συμβατικής ιατρικής αναφέρονται σε νοσηλεία- διότι μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες βλάβες στα νεφρά αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Για την ουρολοίμωξη συνήθως το υπεύθυνο βακτήριο είναι η E. Coli, η οποία φυσιολογικά υπάρχει στο έντερο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ευθύνεται και τυχόν απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος με πέτρα στα νεφρά.

Οι κοπέλλες και οι γυναίκες που έχουν προβλήματα χρόνιου χαρακτήρα ή αποδυναμωμένο αναπαραγωγικό ή / και ουροποιητικό σύστημα με παθήσεις όπως κυστίτιδα, ενδομητρίωση, πολυκυστικές ωοθήκες, διαβρώσεις, HPV  κλπ, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνουν ΚΟΛΠΙΚΕΣ ΠΛΥΣΕΙΣ.

Για τους υπόλοιπους οι πλύσεις είναι προαιρετικές

Γίνονται δε με βάση τα ακόλουθα προϊόντα και βάσει του ακόλουθου σχήματος:

2 ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΠΛΥΣΕΙΣ

  • ARGENT MAX (AURORA) 1 κάψουλα σε 200ml χλιαρό νερό (όχι της βρύσης!) συν ειδική κολπική συσκευή που θα περιέχει το διάλυμα
  • SIMBION  (AURORA): 2 κάψουλες (τις κονιορτοποιήστε και τις διαλύετε σε 200ml, αμέσως μετά την πλύση με το Argent Max, προχωρήστε σε πλύσεις με το Simbion.

Σε αυτό το στάδιο το Argent Max θα αρχίσει να επιδρά στην παθογόνο χλωρίδα (ιοί , μύκητες, βακτήρια, πρωτόζωα) ενώ παράλληλα το Simbion αποκαθιστά την χλωρίδα του κόλπου

ΜΕΤΑ ΤΗ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι πρωινές πλύσεις παραμένουν ως έχουν, ενώ το βράδυ ακολουθούμε άλλο σχήμα:

  • ARGENT MAX: 2 κάψουλες σε 200ml νερό
  • BEETERON: 1 κάψουλα
  • SI-ENERGY 1/2 κουταλιά του γλυκού

Μετά την απογευματινή κολπική πλύση, φτιάξετε ένα ταμπόν από σφουγγαράκι, στο οποίο πρέπει να βάλετε κρέμα SILURON (περίπου 2, 3 χιλιοστά) και να το αφήσετε μέσα σας ως το πρωί.  Το πρωί το αφαιρείτε και κάνετε αμέσως πλύσεις με τον κολλοειδή άργυρο ARGENT MAX & SIMBION.

Μετά από 2 εβδομάδες ακολουθούν 2 εβδομάδες παύσης. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε το πρόγραμμα 2-3 φορές

Σημείωση: Οι οδηγίες αυτές προέρχονται από τους γιατρούς της Aurora.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!