Αρχική VivamusΣυμβουλες Πνευματική Διαύγεια 9 φυσικές λύσεις που λειτουργούν από VIVAMUS

Πνευματική Διαύγεια 9 φυσικές λύσεις που λειτουργούν από VIVAMUS

by NIKOLE
Όπως οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, ο εγκέφαλος μπορεί να  στρεσσαριστεί και να υπολειτουργήσει. Μπορεί επίσης να παραμείνει υγιής, διαυγής και κοφτερός.  Ο εγκέφαλός σας είναι μια απίστευτη μηχανή αν το σκεφτείτε. Αυτό το όργανο (1.273 γραμμάρια, ενώ ο γυναικείος περίπου 1.131 αντίστοιχα) περιέχει δισεκατομμύρια κύτταρα με τρισεκατομμύρια συνδέσεις – δημιουργώντας τις σκέψεις, τις παρορμήσεις, τις αναμνήσεις και τις κινήσεις σας. Εάν τρέφετε τον εγκέφαλό σας όπως πρέπει, μπορείτε να διατηρήσετε ένα διαυγές, ενεργό μυαλό. Απλές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν. Ορισμένα βότανα μπορούν επίσης να τονώσουν τον εγκέφαλό σας.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε καλύτερη συγκέντρωση, να αποτοξινωθείτε και να παραμείνετε ενεργείς και δραστήριοι.

Τι σημαίνει η διανοητική διαύγεια;

Όταν το μυαλό σας έχει διαύγεια, μπορείτε να παίρνετε εύκολα αποφάσεις, και αισθάνεστε σ εγρήγορση και να έχετε απόλυτα συνειδητότητα.

Όταν το μυαλό σας δεν είναι καθαρό, μπορεί να νιώσετε άγχος και αδυναμία συγκέντρωσης. Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν αυτή την κατάσταση  σύνδρομα συμπτωμάτων σύγχυσης του εγκεφάλου . 1 , 2 ]

Όλοι βιώνουμε περιορισμό της διανοητικής διαύγειας, ίσως λόγω άγχους, διατροφής ή έλλειψης ύπνου . Προσωρινές αλλαγές στο σάκχαρό σας, την αρτηριακή σας πίεση ή τις ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν τη διανοητική σαφήνεια σας. Το καθημερινό άγχος και το στρες επηρεάζουν επίσης την πνευματική διαύγειά σας. Ένας επιπλέον λόγος να ασχοληθούμε με τις απλές ιδέες που ακολουθούν.

Πώς να βελτιώσετε την πνευματική διαύγειά σας

Η πνευματική σύγχυση είναι κάτι που μπορείτε να αλλάξετε. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, ένα 25 τοις εκατό του αίματός σας βρίσκεται στον εγκέφαλο -οποιαδήποτε στιγμή-. Το οξυγόνο στο αίμα σας τροφοδοτεί όλο τον εγκέφαλο και τα νευρικά κύτταρα. Η λήψη οξυγόνου στο μυαλό σας διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της επικέντρωσης του πνεύματός σας. Έτσι καθαρίζετε το μυαλό σας από τυχαίες και ανήσυχες σκέψεις.

Είτε αρχίζετε να διαλογίζεστε, κάνετε αποτοξίνωση, ασκείστε περισσότερο, είτε δοκιμάζετε βότανα για να καθαρίζετε το ο μυαλό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερη εστίαση, πιο ευτυχισμένη διάθεση και μεγαλύτερη διαύγεια.

Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές, πρακτικές ιδέες.

1. Αλλαγή της διατροφής σας

Είστε αυτό που τρώτε, και αυτό ισχύει και για το μυαλό σας. Τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά – ή η έλλειψή τους – στα τρόφιμα που τρώτε είναι ένας από τους μοναδικούς μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν τη διανοητική διαύγειά σας.

Καταναλώστε φρούτα, ειδικά μούρα, καθώς και μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά για ένα διαυγές μυαλό. Μπορούν να μειώσουν τις γνωστικές προκλήσεις που σχετίζονται με την ηλικία σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής! 4 ] Τα καρύδια και οι σπόροι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου. 4 ]Ενδείκνυται η  φυτική διατροφή και όχι η κατανάλωση κρέατος.

Η εξάλειψη των τροφών ενεργοποίησης (τρόφιμα που προκαλούν αντιδράσεις σε ένα άτομο) είναι εξίσου σημαντική για την πνευματική διαύγεια, όπως η διατροφή του σώματός σας με υγιεινά πλήρη τρόφιμα. Πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε κάποια τρόφιμα χωρίς να το συνειδητοποιούν. Οι πιο συνηθισμένες τροφές που προκαλούν δυσανεξία περιλαμβάνουν γλουτένη, λεκτίνες, ζωοτροφές και σολανίδες (πατάτα, ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, καπνός), καθώς επίσης και φυτά φαρμακευτικά (στραμώνιο, μεπελαντόνα, υοσκύαμος). Όταν τρώτε αυτά τα τρόφιμα, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν την πέψη σας, αλλά και το μυαλό σας. Εάν μπορείτε, επιλέγετε βιολογικά για να εξαλείψετε τα ίχνη φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα ή, τουλάχιστον, καθαρίστε προσεκτικά τα λαχανικά σας πριν φάτε με τη χρήση οζονοποιητών (βλ. ιστοσελίδα μας εξαιρετικοί και οικονομικοί πατώντας εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 210 9769116, 6944 115449, 6980 667655). Επιπλέον αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μαζί μας για τεστ δυσανεξίας στα ίδια τηλέφωνα.

2. Δοκιμάστε ένα Αποτοξίνωση ή Νηστεία

Εάν η διατροφή σας είναι ανθυγιεινή, δεν θα είστε σε θέση να βιώσετε την πιο φωτεινή και ευτυχισμένη κατάσταση του νου. Μπορείτε όμως να το διορθώσετε. Συμπληρώστε την αυτοθεραπεία του σώματός σας κάνοντας μια αποτοξίνωση του σώματος . Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές, η βασική ιδέα περιλαμβάνει την εξάλειψη όλων των τροφίμων και τοξινών ενεργοποίησης για μια χρονική περίοδο.

Μια εβδομάδα λειτουργεί καλά, ακολουθούμενη από αργή επανεισαγωγή των τροφίμων. Προσθέτοντας διάφορα τρόφιμα, μπορείτε σταδιακά να αντιληφθείτε πώς αντιδρούν το σώμα και το μυαλό σας. Αν διαπιστώσετε πτώση της πνευματικής διαύγειας, τότε εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε την τροφή αυτή για πάντα.

Ο καθαρισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να σταματήσετε τρόφιμα κακής συνήθειας, όπως η ζάχαρη, η καφεΐνη ή οι υπερβολικοί υδατάνθρακες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τις υγιείς νέες συνήθειες, επιλογή που θα επηρεάσει θετικά τον εγκέφαλό σας.

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη διαδικασία, δοκιμάστε νηστεία με χυμό ή νερό . Αυτό περιλαμβάνει την εξάλειψη όλων των στερεών τροφίμων και την κατανάλωση μόνο υγρών για μια χρονική περίοδο. Ελέγξτε με το θεραπευτή σας, σύμβουλο υγείας σας πριν ξεκινήσετε μια διαδικασία νηστείας, ειδικά αν παίρνετε  φάρμακα ή πάσχετε από κάτι. Η νηστεία είναι ένα απίστευτο εργαλείο για τη θεραπεία του σώματος. 6 ]

Θεραπεύστε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας με τη δύναμη της νηστείας

3. Χρησιμοποιήστε Αιθέρια Έλαια

Ανανεώστε το μυαλό και το περιβάλλον σας με ένα υπέροχο άρωμα – χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια . Ορισμένα έλαια μπορούν να βελτιώσουν την προσοχή σας και να μειώσουν το άγχος. Προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα διαχύτη και αφήστε το να  δράσει μαγικά. Οι καλύτερες επιλογές για πνευματική διαύγεια περιλαμβάνουν τα εξής:

Δενδρολίβανο

Αυτό το βότανο έχει ένα διεγερτικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος και τη διάθεση. 7 ]

Μέντα

Το μυρωδικό έλαιο μέντας μπορεί να αυξήσει την εγρήγορση και να βελτιώσει τη μνήμη, δύο σημαντικές πτυχές της πνευματικής διαύγειας. 8 ]

Βάλσαμο λεμονιού

Το βάλσαμο λεμονιού ( Melissa officinalis ) μπορεί να αυξήσει την εγρήγορση, να ενισχύσει τη διάθεση και ακόμη και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων. 9 , 10 ]

4. Κάντε ξεκούραστο ύπνο

Ο ύπνος και η πνευματική διαύγεια συνδέονται στενά. Όταν είστε υπερβολικά κουρασμένοι, ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να λειτουργήσει με πλήρη ισχύ. 11 ] Επιπλέον, το να μην κοιμάται κάποιος επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα είναι αιτία σύγχυσης του μυαλού. 1 ]

Όταν κοιμάστε, ο εγκέφαλός σας κάνει συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων – . Ο  ύπνος “αποκατάστασης” περιλαμβάνει διάφορους κύκλους REM (ταχεία κίνηση των ματιών), όνειρα και άλλες περιόδους κατά τις οποίες το σώμα και το μυαλό σας θεραπεύονται και στηρίζονται. Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ή να ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, δοκιμάστε τις χρήσιμες συμβουλές μας για μια ξεκούραστη νύχτα.

5. Γράψτε σε ένα ημερολόγιο

Το γράψιμο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να απελευθερώσετε τις σκέψεις, τις ανησυχίες που βομβαρδίζουν το μυαλό σας. Κάποιοι το αποκαλούν “χωματερή”. Αγοράστε ένα περιοδικό που αγαπάτε ή απλώς βρείτε ένα παλιό άδειο σημειωματάριο και χρησιμοποιήστε το Δοκιμάστε να διατηρείτε πρωινές σελίδες – την πράξη της σύνταξης δύο έως τριών πλήρων σελίδων πριν ξεκινήσετε τις κύριες καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το γράψιμό σας δεν χρειάζεται να είναι “βαθύ” ή ακόμα και καλό. Απλά εισάγετε τις τυχαίες σκέψεις από το μυαλό σας πάνω στη σελίδα! Εάν βοηθάει, μπορείτε επίσης να γράψετε μια λίστα υποχρεώσεων για να περάσετε όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να θυμηθείτε από το μυαλό σας σε μια σελίδα. Αυτό ξεκαθαρίζει τις σκέψεις σας και σας επιτρέπει να παραμείνετε επικεντρωμένοι στο έργο που έχετε.

6. Κάντε διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι ένας από τους βαθύτερους και αποδεδειγμένους τρόπους για να καθαρίσετε το ανήσυχο μυαλό και να έχετε μια πιο θετική στάση, βελτιωμένη συγκέντρωση και χαλάρωση. 12 ] Αν δεν έχετε διαλογιστεί στο παρελθόν, έχουμε μερικές συμβουλές για διαλογισμό για αρχάριους.

Βρείτε ένα ήσυχο σημείο με ήσυχα ερεθίσματα, όπως χαλαρωτικό φωτισμό ή χώρο γεμάτο με αιθέρια έλαια. Καθίστε ή ξαπλώστε άνετα. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 10 λεπτά – αν και μπορείτε να κάνετε περισσότερα ή λιγότερα. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού , να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και να προσπαθήσετε να επιτρέψετε στις εξωγενείς σκέψεις που έρχονται να περάσουν απλά σαν σύννεφα. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε καθαρό μυαλό κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Χρειάζεται χρόνος και πρακτική, αλλά το σώμα και το μυαλό σας θα δουν μια διαφορά σύντομα. Το καλύτερο κομμάτι? Το πιο καθαρό μυαλό έρχεται συχνά μετά το διαλογισμό και μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα.

7. Ενεργοποιήστε τη φυσική σας κατάσταση!

Η άσκηση , συμπεριλαμβανομένης της ελαφριάς δραστηριότητας όπως η γιόγκα, μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε πιο χαλαροί. 13 ] Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα έχει το πρόσθετο όφελος από τη βελτίωση του ύπνου σας επίσης. 13 ]

Εκτός από τη διατροφή, η άσκηση έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην υγεία σας – και επηρεάζει άμεσα την πνευματική διαύγειά σας. Είτε πηγαίνετε για μακρινούς περιπάτους σε εξωτερικούς χώρους, ασχολείστε με τη γιόγκα, ή σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο, η άσκηση αποδίδει εξαιρετικά.

8. Δοκιμάστε Βότανα αποτοξίνωσης του μυαλού

Τα συμπληρώματα βοτάνων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σύγχυσης του εγκεφάλου και στη μείωση του στρες. Πολλά από αυτά τα βότανα έχουν μια μακρά ιστορία παραδοσιακής χρήσης. Ορισμένοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα, επομένως συζητήστε με τον θεραπευτή σας, γιατρό σας, σύμβουλο υγείας εάν χρειαστεί.

Bacopa monnieri

Το Bacopa monnieri , ένα Ayurvedic Αγιουβερδικό βότανο γνωστό και ως Brahmi, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη μείωση του στρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η Bacopa βελτιώνει επίσης τη διάθεση και την ικανότητά σας να σκέφτεστε με σαφήνεια. 14 ] Τα φρέσκα φύλλα έχουν  γήινη μυρωδιά λεμονιού. Ένα οργανικό συμπλήρωμα Brahmi ή τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη σύγχυση στο μυαλό σας.

Ginseng

Το Ginseng είναι μια ισχυρή ρίζα που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο, με πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Σε ερευνητικές μελέτες, το ginseng έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν τη σκέψη. 15 , 16 ] Μπορείτε να βρείτε πολλαπλούς τύπους ginseng που αναμειγνύονται σε τσάγια και συμπληρώματα. Βεβαιωθείτε ότι ψάχνετε για οργανικό ginseng χωρίς περιττά στοιχεία.

Ginkgo Biloba

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό εκχύλισμα φύλλων gingko ως συμπληρωματικό διατροφικό συμπλήρωμα για το μυαλό. 17 ] Το Gingko υποστηρίζει τη συνολική υγεία του εγκεφάλου και την υγιή κυκλοφορία – η οποία επηρεάζει την πνευματική εγρήγορση.

9. Πάρτε τα σωστά συμπληρώματα

Όταν το σώμα σας δεν έχει τη σωστή ισορροπία βιταμινών και μετάλλων, το μυαλό σας μπορεί να αισθάνεται σύγχυση. 18 ] Ακολουθούν μερικά είδη θρεπτικών ουσιών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σύγχυσης και στη βελτίωση της πνευματικής διαύγειας.

Προβιοτικά

Τα ευεργετικά μικρόβια που ζουν στο έντερο παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου σας. 19 ] Γνωστά ως προβιοτικά , αυτά τα μικρόβια παίζουν έναν σαφώς καθορισμένο ρόλο στην πνευματική σας ευεξία. 19 ] Υποστηρίξτε μια υγιή χλωρίδα του εντέρου για διανοητική διαύγεια με ένα ανώτερο τύπο όπως το Floratrex ™ , το οποίο έχει 25 στελέχη και 75 δισεκατομμύρια CFU (μονάδες που σχηματίζουν αποικίες). Μεγάλο μέρος της σεροτονίνης του σώματος παράγεται στον εντερικό σωλήνα και εξαρτάται από ένα υγιές βιολογικό έντερο.

Β Βιταμίνες

Υπάρχουν πολλές βιταμίνες Β, όπως το φολικό οξύ ή το φυλλικό οξύ , η βιοτίνη, το Β-6 και το Β-12 . Όταν δεν παίρνετε αρκετές βιταμίνες Β, πιθανά να εκδηλώσετε νοητική δυσλειτουργία, απώλεια μνήμης και γενική νευρικότητα. 21 ] Η βιταμίνη B-12, ειδικότερα, συνδέεται με την υγεία του εγκεφάλου και την εστίαση. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αυτόνομο B-12 ή ένα συμπλήρωμα με ένα ευρύ φάσμα βιταμινών Β. 22 ]

Ωμέγα 3

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μόρια με πολλά οφέλη. Μπορείτε να βρείτε φυτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως λιναρόσπορο ή λάδι φυκιών. 23, 24 ] Αυτές οι σημαντικές θρεπτικές ουσίες συνδέονται με την ψυχική υγεία και την εστίαση. 25 ] Βεβαιωθείτε ότι τρώτε βιολογικές τροφές που συνιστούν πηγές ωμέγα-3.

Σημεία για να θυμάστε

Η πνευματική διαύγεια σημαίνει ότι μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά, να επικεντρωθείτε και να εστιάσετε. Εάν δεν έχετε πνευματική διαύγεια   και οι σκέψεις σας τρέχουν άγριες, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε απλές αλλαγές για να βελτιώσετε τη γνωστική λειτουργία σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας! Εξαλείψτε τα τρόφιμα ενεργοποίησης που πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, όπως η γλουτένη, οι ζωοτροφές και τα γαλακτοκομικά. Προσθέστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά! Επίσης, η άσκηση είναι ίσως ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας του τρόπου ζωής για τη δημιουργία ενός σαφούς μυαλού.

Πέρα από αυτό, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στο διαλογισμό, ή  να κρατήσετε ημερολόγιο -απορρίψτε τις στρεσσογόνες και ανησυχητικές καθημερινές σκέψεις σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετά από τα σωστά συμπληρώματα, όπως το Β-12, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα προβιοτικά, και δοκιμάστε να αποτοξινωθείτε με βότανα όπως το ginseng, Bacopa και Ginkgo biloba.

Αυτές οι στρατηγικές θα συμβάλουν στη μείωση της σύγχυσης του μυαλού και στη βελτίωση της προσοχής.

Μετάφραση άρθρου Dr Group Edward

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!