Αρχική VivamusCoronavirus Covid 19 Κορωναιός Η χαρά της ζωής

Η χαρά της ζωής

by NIKOLE

Τί θα λέγατε για μια αλλαγή σε εικόνες και μηνύματα; Αρκετά δεν έχουμε βομβαρδιστεί από μαύρες ειδήσεις; Η ζωή δεν είναι μόνο κοροναϊός όσο και αν κάποιοι πασχίζουν να το ξεχάσουμε. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε ένα πανέμορφο δέντρο που ανθίζει στην Απω Ανατολή αυτή την εποχή και χαρίζει ομορφιά και ελπίδα. Και το συμπεριλάβαμε ειδικά στην κατηγορία Κοροναίός. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ! ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε στις παρουσιάσεις, ενημερώστε μας είτε μέσω facebook είτε messenger για να μπορέσουμε να σας συμπεριλάβουμε στην αποψινή και πιθανά και την αυριανή παρουσίαση. Λόγω μη ολοκλήρωσης ακόμα του webinar στην ιστοσελίδα μας vivamus.gr τις κάνουμε μέσω skype .Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε πολλά άτομα για τεχνικούς καθαρά λόγους. Εάν λοιπόν θέλετε να συμμετέχετε, και ανάλογα με τη σειρά προτεραιότητας, στείλτε μας παρακαλούμε το skype σας για να μπορέσουμε να συνδεθούμε. 
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

Η Wisteria, Βιστέρια ή Γλυτσίνια είναι δέντρο εξωτικό, που έρχεται από την Ανατολή. Η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία, είναι τα συνηθέστερα μέρη που θα τη βρεις. Την λένε και «σταφύλια της άνοιξης» λόγω των λουλουδιών της που θυμίζουν τσαμπιά.

Έχει διακριτικό άρωμα, ανθίζει τον Απρίλιο για δυο περίπου εβδομάδες, αλλά όχι από τα πρώτα χρόνια της αρκετά μεγάλης ζωής της. Είναι φυλλοβόλο φυτό, αρκετά ανθεκτικό που μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Το συναντάμε κατά βάση σε κήπους, αφού κάνει μεγάλο ριζικό σύστημα και δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε γλάστρες.

Η Wisteria, συχνά αναφέρεται ως το πιο όμορφο δέντρο του κόσμου. Στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στο πάρκο Ashikaga Flower Park, το κύριο αξιοθέατο ανάμεσα στα πολυάριθμα λουλούδια, είναι ένα δέντρο Wisteria.

Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται το πάρκο, την άνοιξη, για να δουν το δέντρο στην πλήρη του άνθιση.

Το συγκεκριμένο δέντρο χρονολογείται από το 1870 περίπου και τα κλαδιά του που υποστηρίζονται από δοκούς, σχηματίζουν μια εντυπωσιακή ομπρέλα λουλουδιών.

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθεί κανείς το πάρκο και να δει όλα τα όμορφα δέντρα wisteria που βρίκονται εκεί, είναι από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου. Φυσικά, ακόμη και αν δεν μπορείτε να πάτε στην Ιαπωνία, μπορείτε να θαυμάσετε τα υπέροχα δέντρα Wisteria του πάρκου, μέσα από φωτογραφίες.

Τα δέντρα Wisteria, με τα υπέροχα μπλε λουλούδια τους, κάνουν την τέλεια γραφική προσθήκη στο ιαπωνικό τοπίο, εκτός από τις περιβόητες ανθισμένες κερασιές και δημιουργούν σκηνές, που φαίνονται σαν να ανήκουν σε παραμύθια. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, όπου το πιο κοινό είναι το μοβ. Θα βρείτε όμως και ροζ, μπλε, λευκά και κίτρινα άνθη, να κρέμονται από τα κλαδιά δέντρων wisteria.

Το Ashikaga Flower Park είναι το σπίτι για περισσότερα από 350 δέντρα wisteria, μαζί με εκείνο που έχει ηλικία σχεδόν 150 ετών και διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό τούνελ 262 ποδών που είναι γεμάτο με λουλούδια.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!