Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Μπισκοτα με ταχινι, μελι για ενεργεια & υγεια

Συχνά, ακούμε από τους γονείς και περισσότερο τις μητέρες να αναφέρονται στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών κυρίως όταν βρίσκονται στο σχολείο, με  τη λέξη σνάκ. Αναρωτιούνται : ” Τι να του δώσω να τρώει στα διαλείμματα, τι να πάρει μαζί του αν πεινάσει, μια συνταγή, γρήγορη εύκολη, υγιεινή, που να το τρώει όμως, όχι να το γυρνάει όπως θα του το βάλω μέσα στην τσάντα”.

Θα συμφωνήσω ότι το πρόβλημα σημαντικό και ειδικά άμα σκεφτεί κανείς τις έτοιμες επιλογές που έχει στη διάθεσή του. Κρουασάν, κέικ, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, συνήθως ανθυγιεινές τροφές. Στην καλύτερη περίπτωση η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών θα κλείσει με ένα σάντουιτς ή ένα τόστ. Πολλές Μητέρες ρωτούν και θέλουν μια συνταγή για μπάρες. Οι μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στην αγορά – εκτός από ελάχιστες που θα βρείτε στα βιολογικά- θα μας επιτρέψετε να τις απορρίψουμε χωρίς πολλά λόγια. Πολλή ζάχαρη ή σιρόπι ρυζιού, πολύ επεξεργασμένα δημητριακά και αρκετά πρόσθετα. Το μόνο που ελκύει είναι που γράφουν τις θερμίδες ανά τεμάχιο. Όμως τι νόημα έχει η αναγραφή των θερμίδων,   όταν η ποιότητα της τροφής δεν είναι ικανοποιητική. Επιπλέον το θέμα των θερμίδων είναι πολυδιάσταστο. Το σίγουρο όμως είναι ότι  δεν μπορείτε να βλέπετε τις θερμίδες και να αγνοείτε την ποιότητα της τροφής που τρώτε καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που θα προσφέρει στον οργανισμό σας.

Σίγουρα οι σπιτικές συνταγές έχουν ένα πρόβλημα στη μεταφορά τους και στην κατανάλωση τους στο σχολείο. Δεν έχουν πάντα τη συνεκτικότητα που έχουν οι έτοιμες. Γι αυτό με τη σημερινή συνταγή θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα με τις μπάρες και θα μαγειρέψουμε ένα μπισκότο που εύκολα μεταφέρεται, διατηρείται για πολύ καιρό, είναι νόστιμο, θρεπτικό και φτιάχνεται στη στιγμή.

Τα υλικά του σούπερ τροφές, αμύγδαλα, ταχίνι, μέλι, σουσάμι. Από τους πιο δυνατούς συνδυασμούς για πρωϊνό ή σνάκ. Γεμάτο φυτικές πρωτεΐνες, χωρίς ζάχαρη, με καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, μπόλικο σίδηρο και φυσικά ασβέστιο που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό μας.

Μπισκότα υγιεινά με αμύγδαλο, ταχίνι & μέλι

υλικά (για 14 – 16 μπισκότα)

αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
1¼ φλυτζανιούαλάτι
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι μέλι
1/3 φλυτζάνι ταχίνι ολικής αλέσεως
1/3 φλυτζάνιελαιόλαδο
1 κουτάλι
εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι σουσάμι
¼ φλυτζάνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το μέλι, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα μικρό πιάτο. Κυλάμε κάθε μπαλάκι μέσα στο σουσάμι ώστε να καλυφθεί.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 10 – 12 λεπτά το πολύ, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Διατηρούνται κλεισμένα αεροστεγώς για αρκετές μέρες.

Πηγή: http://www.realfamilyfood.com/2015/09/μπισκότα-με-αμύγδαλοταχίνι-μέλι/

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!