1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα φυτικό γάλα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (αν δεν έχετε, μία βανίλια σε σκόνη ή σπόρους βανίλιας)
1 πρέζα κανέλα
Λίγο λάδι καρύδας για το λάδωμα (αν δεν έχετε ηλιέλαιο)
Γέμιση:
Vegan σπιτική νουτέλλα (βλ.συνταγή) ή εμπορίου
Σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
Με το λάδι καρύδας λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά, με μία μεγάλη κουτάλα σούπας, ρίχνουμε τον χυλό και κουνάμε το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί καλά ο χυλός σε όλο τον πάτο. Ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού, ρίχνουμε και την ανάλογη ποσότητα χυλού ώστε να έχουμε μια λεπτή κρέπα. Δεν θέλουμε να μας βγούν πολύ παχιές.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί, σηκώνουμε λίγο την άκρη της κρέπας και αν έχει ψηθεί και έχει πάρει χρυσαφί χρώμα την γυρνάμε με μια φαρδιά σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη.
Γεμίζουμε την κρέπα με σπιτική νουτέλλα (βλ. συνταγή) την διπλώνουμε και την πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας.
Μπορούμε να την συνοδεύσουμε και με φρούτα, σαντιγί κλπ.