Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Κουνουπιδι στην κατσαρολα σε 15 λεπτά

Κουνουπιδι στην κατσαρολα σε 15 λεπτά

by NIKOLE

Προσθέτω αρκετές συνταγές που αφορούν σε λαχανικά – για τα οποία πάντα αναζητώ το πώς θα εμπλουτίσω τους τρόπους μαγειρέματος, ώστε να υπάρχει ποικιλία, κάτι που επιδιώκω κάθε φορά.

Σήμερα λοιπόν, δοκίμασα και ετοίμασα κουνουπίδι βραστό στην κατσαρόλα. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό, το μοιράζομαι μαζί σας

ΥΛΙΚΑ

1 κουνουπίδι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα από το πόσο το αγαπάτε)

3-4 πατάτες μέτριες (μισές ψιλοκομμένες και οι άλλες χοντροκομμένες)

1 ντομάτα ώριμη μεγάλα ή 2 (ανάλογα με το πόσο κόκκινο θέλετε το φαγητό)

3 με 4 φύλλα βασιλικού

1 ποτηράκι λευκό κρασί

λίγο μαϊντανό φρεσκοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

βασιλικό

λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ελαιόλαδο κλασσικά στην κατσαρόλα. Ξεκινάμε ρίχνοντας το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου για να πάρει το φαγητό όλο το άρωμά του. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο και ανακατεύουμε συνέχεια, ακόμα και βίαια – δεν μας ενοχλεί καθώς περιμένουμε να λυώσει…

Πατάτες κομμένες σε πολύ μικρό μέγεθος  (ξεκινάμε με τις ψιλοκομμένες)- για να λυώσουν και να γίνει η σάλτσα δεμένη. Έτσι δε χρειάζεται να προσθέσουμε corn flour  ή αλεύρι που βάζανε παλιά. Η πατάτα συνιστά καλή λύση. Ακολουθούν οι χοντροκομμένες. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Δεν χρειάζεται να βάλουμε υγρασία στο φαγητό καθώς έχουμε τόσο το κρασί όσο και την τομάτα. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φαγητό και ως γαρνιτούρα). Λίγο πριν βάλουμε το λευκό κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε την τομάτα (στην οποία έχουμε βάλει και βασιλικό, αφού περάσαμε τις τομάτες από το μούλτι, αρωματίζοντάς τες με βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά ρίχνουμε το μαιντανό (αρκετό σε ποσότητα). Θα νοιώσετε την υπέροχη μυρωδιά.

Σειρά έχει το κουνουπίδι, με το κοτσανάκι προς τα κάτω καθώς είναι το πιο σκληρό μέρος. Ο ανθός μπορεί να φαγωθεί και ωμός. Προσθέτετε αν θέλετε επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Θα μαγειρευτεί το κουνουπίδι πολύ ωραία, θα μαλακώσει το κοτσάνι και ο ανθός θα γίνει τραγανός όπως πρέπει να είναι και η πατάτα ψιλοκομμένη θα λυώσει και οι άλλες θα φαγωθούν με την ολοκλήρωση του φαγητού.

Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά. Το κουνουπίδι από επάνω μαλακώνει με τον ατμό και το κάτω βράζει με το ζουμί του και έτσι είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Σημείωση: θα προτιμούσα να έχω κάποιο βίντεο όπου δεν υπάρχουν σχόλια “περιττά” και μάλιστα περισσότεροι από ένας παρουσιαστές, αλλά δε βρήκα. Αναγκαστικά, λοιπόν όσοι θέλετε να δείτε την εκτέλεση της  συνταγής…το ακόλουθο βίντεο.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!