Αρχική VivamusΣυμβουλες Εναλλακτικο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Εναλλακτικο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

by NIKOLE

Ένα ενδιαφέρον μενού από τους Οικολόγους δανείζομαι καθώς κάποιες συνταγές μου άρεσαν ιδιαίτερα. Πάρτε μια ιδέα. Ενισχύει την Υγεία μας. ( Η  ένστασή μας ως κέντρο VIVAMUS είναι η χρήση ζάχαρης ).

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ & ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

ΠΡΩΙ: Όταν ξυπνάμε πίνουμε ένα-δύο ποτήρια νερό με μισό – ένα λεμόνι εάν δυσκολευόσαστε να το πιείτε προσθέστε κάποια γλυκαντική ουσία – ως Κέντρο VIVAMUS συστήνουμε μέλι- εκτός άσπρης  ζάχαρης. Η άσπρη ζάχαρη  λόγω της βιομηχανικής επεξεργασίας βλάπτει, γιατί όχι μόνο δεν προσθέτει καμία ουσία στο σώμα μας, αλλά αφαιρεί τα μεταλλικά άλατα και τις βιταμίνες.

ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ : Μετά την πρωινή γυμναστική πίνουμε  ένα ποτήρι φυτικό γάλα που παρασκευάζεται ως εξής: Ηλιόσπορο 60%,Αμύγδαλα 30%,Σουσάμι 10% και κάποιο ξηρό φρούτο. Όλα αυτά τα μουσκεύουμε από το βράδυ. Το πρωί ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και όλα μαζί τα αλέθουμε στο μπλέντερ (μίξερ) με νερό, αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο από το παρακάτω φρούτο που σας προτείνουμε. Μέλι ή ζάχαρη από  ζαχαροκάλαμο μαζί με το γάλα τρώμε και ένα μπολ πεπόνι με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και 5-10 ελιές. Τους σπόρους του πεπονιού δεν τους πετάμε τους αλέθουμε στο μπλέντερ (μίξερ), τους περνάμε από ένα στραγγιστήρι  και πίνουμε το γάλα που παράγεται από τους σπόρους του πεπονιού που αλέθουμε .

ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΙΟΥΝΙΟ: Το  πεπόνι το αντικαθιστούμε με 1-2 πορτοκάλια την ημέρα η γκρειπ φρουτ η μανταρίνια  και λίγη φλύδα από το ίδιο είδος, και όλα μαζί τα τα αλέθουμε στο μπλέντερ (μίξερ) μαζί με τους σπόρους και την κρέμα που δημιουργείται την τρώμε για πρωινό  εάν θέλουμε ψιλοκόβουμε λίγο σκόρδο στην κρέμα αυτή και τρώμε μαζί  5 ως 10 ελιές . Μετά από  90 λεπτά αν πεινάμε τρώμε φρούτα εποχής. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί ανά μία ώρα μέχρι προ του μεσημεριανού γεύματος. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΣΟΙ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ – ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ VIVAMUS ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ. Για ραντεβού μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 9769116 ή στο 6980 667655.

ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: Ένα πλήρες γεύμα που αποτελείται από ένα λαχανικό εποχής (μαρούλι ή λάχανο ή σπανάκι η κάποιο άλλο λαχανικό) ψιλοκομμένο στο οποίο προσθέτουμε λίγο καρότο , παντζάρι ,αβοκάντο ,μαϊντανό, ρόκα, δυόσμο ,κρεμμύδι  λεμόνι και λίγες φλύδες λεμονιού χοντρές, (ότι έχουμε) ,φύτρα δημητριακών-οσπρίων μερικές ελιές, ξηρούς καρπούς, από ένα διαφορετικό ξηρό καρπό κάθε μέρα. Ακόμη εάν θέλουμε προσθέτουμε και ηλιόσπορους, σουσάμι και λιναρόσπορο σε σκόνη, αλεσμένους στο μύλο του καφέ και όλα μαζί τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ρίγανη βασιλικό και παρασκευάζουμε ένα πλήρες υγιεινότατο γεύμα το οποίο το χαιρόμαστε κάθε μέρα γιατί αποτελεί μία φυσική υγιεινή διατροφή  την οποία δεν βαριόμαστε ποτέ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: μετά από  90 ως  120 λεπτά από το μεσημβρινό γεύμα πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, κατόπιν μετά από μισή ώρα τρώμε ανά μια ώρα φρούτα εποχής.

ΒΡΑΔΙΝΟ ΓΕΥΜΑ:

Α΄ ΠΡΟΤΑΣΗ- 1-2 μήλα η αχλάδια η μπανάνες, με ξηρά φρούτα σύκα η σταφίδες η χουρμάδες και λίγους ξηρούς καρπούς.

B΄ ΠΡΟΤΑΣΗ- Δημητριακά  π.χ. στάρι ή κριθάρι ή βρώμη τα οποία τα εχουμε  αλέσει πρώτα  σε πλιγούρι και τα εχουμε μουσκέψει στα οποία από το βράδυ όταν τα τρώμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, ντομάτα κλπ. Αντί για φαγητό μπορούμε να το μετατρέψουμε το γεύμα αυτό σε γλυκό προσθέτοντας σταφίδες ,χουρμάδες ή σύκα ή μέλι ή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Γ΄ ΠΡΟΤΑΣΗ- Κρέμα από φρέσκα ωμά λαχανικά με μουσκεμένα δημητριακά (στάρι κριθάρι βρώμη κλπ.) σε πλιγούρι.

Με τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά (τα οποία περιέχουν όλα τα συστατικά που περιέχει και το σώμα μας αντικαθιστούμε τα πάσης φύσεως κρέατα, αλλαντικά, ψάρια τυριά,ψωμιά κλπ.! Και το σπουδαιότερο αντικαθιστούμε τις αρρώστιες με την υγεία. Με τα δημητριακά τρέφουμε τα  ζώα  και είναι πολύ δυνατά.

Όσοι θέλετε να αδυνατίσετε, να θεραπεύσετε αρρώστιες να πίνετε νερό με λεμόνι, να τρώτε ελάχιστη ποσότητα. Όταν ο οργανισμός μας δεν ασχολείται με την πέψη, ασχολείται με την θεραπεία. Φυσικά τα επιπλέον κύτταρα της παχυσαρκίας που χάνονται  διαμαρτύρονται με λιγούρες ζαλάδες, κλπ., όμως εσείς μη δίνετε σημασία στις ενοχλήσεις περνούν εύκολα. Έτσι πετυχαίνετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (Υγεία, αυτό εκτίμηση, φυσική ομορφιά, εμφάνιση, ευτυχία) την οποία σας ευχόμεθα με λόγια και με έργα.)

Για επιπλέον σχετικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε το άρθρο μας

http://vivamus.gr/γιατι-αρρωσταινουμε-απλη-αναλυση

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!