Αρχική Vivamus ΕΛΑΙΟΕΥΡΩΠΑΙΝΗ Δραστική Ουσία των Φύλλων της Ελιάς Vivamus

ΕΛΑΙΟΕΥΡΩΠΑΙΝΗ Δραστική Ουσία των Φύλλων της Ελιάς Vivamus

by NIKOLE

Η αντιμικροβιακή ουσία από τη φύση

Όταν σκεφτόμαστε τη Μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, είναι αναπόφευκτο να σκεφτούμε το πολυτιμότερο συστατικό της που είναι το ελαιόλαδο. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι δεν δεν είναι μόνο ο καρπός του δένδρου που περιέχει ωφέλιμα συστατικά, αλλά και τα φύλλα της ελιάς που είναι πλούσια σε φυσικές δραστικές ουσίες με σημαντικότερη την ελαιοευρωπαΐνη.

Πληροφορίες για την ελαιοευρωπαΐνη

Από τα φύλλα, μέχρι τον κορμό, το ρίζωμα,  τον καρπό και το λάδι, η ελιά είναι ευλογημένο δένδρο. Για να αποκρούσει τις επιθέσεις των εντόμων και να επιβιώνει στις δύσκολες συνθήκες του περιβάλλοντος, παράγει διάφορα συστατικά. Η ελαιοευρωπαΐνη είναι η σημαντικότερη ουσία από την οικογένεια των φαινολικών της ελιάς. Περιέχεται σε μικρότερη ποσότητα στο λάδι, και χάρη σε αυτήν το λάδι αποκτά το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα του και την πικρή γεύση.

Δράση ελαιοευρωπαίνης

Ηδη από τις αρχές του 19ου αιώνα, είναι γνωστή η δράση της ελαιοευρωπαΐνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην παραδοσιακή θεραπευτική της δράση, κυρίως σε εποχές όπου η φαρμακευτική επιστήμη δεν είχε εξελιχθεί. Σήμερα, καλά οργανωμένες μελέτες αναδεικνύουν τα ευεργετικά οφέλη της. Κατά συνέπεια η ασφαλής και στοχευμένη χρήση της για την ενίσχυση πολλών συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού καθίσταται δυνατή. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Προστασία αγγείων και καρδιάς
  • Υψηλή αντιοξειδωτική προστασία, ακόμα και συγκριτικά με εκείνη της βιταμίνης Ε
  • Συμβάλλει στη βελτίωση του ελέγχου της αρτηριακή πίεσης και του ζαχάρου
  • Ανακούφιση φλεγμονών, (αρθρώσεις, δέρμα, νευρικό σύστημα)
  • Αντιμικροβιακή, αντιική δράση

Πολυφαινόλες ελιάς εκτός από την ελαιοευρωπαΐνη:

υδροξυτυροσόλη η κατεχίνη και η λουτεολίνη (μερικές μόνο). Σημαντικό να σημειωθεί, ότι το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς, επιδρά πολύπλευρα θετικά στον οργανισμό. Αποτέλεσμα που οφείλεται στη συνεργιστική δράση των παραπάνω φυσικών ουσιών.

Φυσική αντιμικροβιακή ουσία

Περισσότερο από όλες τις δράσεις της ελαιοευρωπαΐνης, οι ειδικοί ασχολούνται με την αντιμικροβιακή και αντιική. Αναδεικνύεται ιδιαίτερα η δυνατότητά της να εξουδετερώσει ένα ευρύ φάσμα μικροβίων (συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, μυκήτων και ιών), με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε αυτούς που προσβάλλουν το έντερο και το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Αντιβακτηριακή Δράση

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια βακτήρια που αντιμετωπίζονται με το εκχύλισμά των φύλλων της: Staphylococcus aureus, Bacillis subtilis, Pseudomonas solanecearum, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus aureus, Klebsiella pneumoniae και άλλα.

Αντιική δράση

Καταφέρνει να μπλοκάρει τη δράση ιών όπως:

του ιού που προκαλεί τον έρπη, του ιού της γρίπης, του ρινοϊού, αποτελώντας έτσι μια φυσική και ασφαλή εναλλακτική για καταστάσεις όπως:

  • Κοινό κρυολόγημα
  • Γρίπη
  • Συνάχι
  • Ιγμορίτιδα
  • Λαρυγγίτιδα
  • Φαρυγγίτιδα
  • Αμυγδαλίτιδα
  • Ωτίτιδα
  • Επιχείλιο έρπη

2. fysiko farmako

Λόγοι αποτελεσματικότητας του εκχυλίσματος των φύλλων ελιάς

Η αθροιστική-ολιστική δράση των φυσικών ουσιών είναι υπεύθυνη , σε αντίθεση με ένα μονοσήμαντο αντιμικροβιακό σκεύασμα. Κάποιοι από τους τρόπους με τους οποίους δρουν τα φύλλα της ελιάς:

  • Παρεμπόδιση της σύνθεσης αμινοξέων και ενζύμων, απαραίτητων για την επιβίωση των παθογόνων μικροοργανισμών.
  • Παρεμπόδιση προσκόλλησης και απορρόφησης του ιού στα υγιή ανθρώπινα κύτταρα.
  • Παρεμπόδιση αναπαραγωγής ιών στα πρώτα στάδια.
  • Ενίσχυση παραγωγής κυττάρων του ανοσοποιητικού, και ιδίως μακροφάγων.
Τρόποι χρήσης του εκχυλίσματος των φύλλων ελιάς;

Συμπληρώματα (βλ. Olive Leaf Extract στην ιστοσελίδα μας πατώντας εδώ ), συμπλήρωμα με υψηλή συγκέντρωση σε ελαιοευρωπαΐνη – μαζί με άλλα συστατικά-. Για αγορά πατήστε εδώ.

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να τονισθεί πως η κατανάλωση πολτοποιημένων ή βρασμένων φύλλων ελιάς, δεν εξασφαλίζει την επιθυμητή ποσότητα φυτικών δραστικών ουσιών και την καθαρότητα του παρασκευάσματος, σύμφωνα με ειδικούς οι οποίοι θεωρούν ότι δεν είναι από μόνη της ασφαλής .

Το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς, δεν αποτελεί φάρμακο και συνεπώς δεν προορίζεται για αντικατάσταση της φαρμακευτικής σας αγωγής. Δεν προορίζεται για τη θεραπεία ανθρώπινης νόσου, αλλά για την εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών.

Στοιχεία από την Επιστημονική Ομάδα της VitaminsAcademy

Βιβλιογραφία: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1753-4887.2009.00248.x

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!