Αρχική VivamusΣυμβουλες Δυσαρεστη αναπνοη & φυσικες λυσεις

Δυσαρεστη αναπνοη & φυσικες λυσεις

by NIKOLE

Η κακή αναπνοή, είναι ενοχλητική και μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας. Η κακή αναπνοή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η κατανάλωση τροφών με έντονη μυρωδιά, το κάπνισμα, η ξηροστομία, ιατρικές παθήσεις, ασθένεια των ούλων.

Ωστόσο, η κύρια αιτία της κακής αναπνοής είναι τα βακτηρίδια που δημιουργούνται στο πίσω μέρος της γλώσσας σας ή ανάμεσα στα δόντια σας.

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της κακής αναπνοής. Αυτό περιλαμβάνει κανονικό βούρτσισμα των δοντιών, οδοντοστοιχίας και καθαρισμό γλώσσας κάθε πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα.
Όταν αντιμετωπίζουν κακή αναπνοή, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε προσωρινές θεραπείες αντί να αναζητήσουν την αιτία του προβλήματος.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί από την κατάσταση υγείας σας, την κατανάλωση των τροφών και συχνά τις συνήθειες σας. Εάν πάσχετε από χρόνια κακοσμία, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε τις συνήθειες υγιεινής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά.

Είναι επίσης πιθανό οι χρόνιες συνθήκες ξηρού στόματος να παίξουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη της κακής αναπνοής. Η ξηροστομία προκαλείται από την αποσύνθεση των νεκρών κυττάρων στο στόμα σας και στη γλώσσα σας. Αυτή η αποσύνθεση έχει ως αποτέλεσμα μια δυσάρεστη οσμή.

Ακραίες δίαιτες και η κατανάλωση καπνού, αναψυκτικών , καφέ και αλκοόλ συμβάλλουν στην ανάπτυξη κακής αναπνοής. Ούτως ή άλλως τέτοια προϊόντα συνιστάμε να αποφεύγετε ούτως ή άλλως. Ακραίες δίαιτες επίσης μαζί με λανθασμένες διαιτητικές αλλαγές, συνήθως προκαλούν προβλήματα κακής αναπνοής.

Μετά από δίαιτα όμως με ωμά τρόφιμα ή απλώς τροποποιώντας τη διατροφή σας με την κατανάλωση υγιεινότερων τροφών, όπως τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να αποφύγετε την κακή αναπνοή.

Έλλειψη πέψης και κακή αναπνοή

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η ανεπαρκής πέψη και η ατελής μάσηση της τροφής σας μπορεί να  προκαλέσει κακή αναπνοή. Εάν πάσχετε από ορισμένες διαταραχές του εντέρου, δυσκοιλιότητα ή “αργό πεπτικό σύστημα”, είναι πιθανό να έχετε κακή αναπνοή. Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτές οι συνθήκες δημιουργούν μια περίσσεια αερίου στο σώμα σας, και ένα μεγάλο μέρος αυτού του αερίου εξέρχεται από το στόμα σας.

Ένας από τους ενόχους που εμπλέκονται στη βραδεία πέψη είναι η έλλειψη υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Αν δεν υπάρχει αρκετό υδροχλωρικό οξύ, η άπεπτη τροφή θα περάσει στα έντερα σας με αποτέλεσμα την παραγωγή μιας επιβλαβούς οσμής. Αυτή η οσμή προκαλεί κακή αναπνοή.

Φυσικά διορθωτικά μέτρα για κακή αναπνοή

“Βιολογικό φύλλο μέντας” />

Στην προσπάθειά σας να βρείτε μια λύση στο πρόβλημά σας, ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να στραφείτε στο αγαπημένο σας στοματικό διάλυμα. Το στόμα είναι μία από αυτές τις προσωρινές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής, αλλά τα αποτελέσματά της δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από περίπου μία ώρα.

Εάν χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε ένα στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. 1. Το αλκοόλ συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη κακής αναπνοής. 2. μελέτες έχουν δείξει ότι οι στοματικές πλύσεις που περιέχουν περισσότερο από 25% αλκοόλ συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στόματος.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν που μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε την κακή αναπνοή.

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού όλη την ημέρα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση φρέσκιας αναπνοής. Επιπλέον, αφού τρώτε ένα γεύμα, περιστρέψτε ελάχιστο νερό γύρω από το στόμα σας για λίγα δευτερόλεπτα= δεν πίνουμε ποτέ νερό κατά τη διάρκεια γεύματος. Ιδανικά 2 ώρες μετά, τουλάχιστον όμως 1-. Αυτό θα χαλαρώσει σωματίδια τροφίμων που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας και θα καθαρίσουν το στόμα σας.

Μαζί με το νερό, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή με τη βοήθεια ορισμένων εύκολα διαθέσιμων συστατικών από το ντουλάπι της κουζίνας σας.

Λαμβάνοντας μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο αναμεμειγμένη με νερό, πριν από την κατανάλωση γευμάτων θα βοηθήσει  στην πιο ομαλή πεπτική λειτουργία, σημαντικό παράγοντα πρόκλησης κακής αναπνοής σε διαφορετική περίπτωση.

Γαργάρες επίσης με νερό και αλάτι πχ. Μεσολογγίου  ή αλάτι κρυστάλλων  βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων από το λαιμό και τις αμυγδαλές. Ορισμένες άλλες φυσικές θεραπείες περιλαμβάνουν:

  • Οργανική Μέντα
  • Βιολογικό φασκόμηλο
  • Βιολογικό μαϊντανό
  • Λάδι τσαγιόδεντρου
  • 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου
  • Τσίχλες (χωρίς ζάχαρη) – γενικά πάντως καλό είναι να αποφεύγετε τις τσίχλες

Επιπλέον, αναλυτικά

  • Μάραθο

Το μάραθο λειτουργεί σαν ένα εξαιρετικό αποσμητικό στο στόμα που βοηθά στον έλεγχο της κακής αναπνοής. Περιέχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπολεμούν τα βακτήρια στο στόμα.

  • Αργά μασάτε μια κουταλιά σούπας μάραθο για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας και να τονωθεί η παραγωγή σάλιου.
  • Μπορείτε επίσης να πίνετε τσάι μάραθου μερικές φορές την ημέρα. Για να φτιάξετε αυτό το τσάι, ρίξτε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 5 έως 10 λεπτά

2. Κανέλα

Η κανέλα περιέχει κινναμωμική αλδεΰδη, ένα αιθέριο έλαιο που δεν καλύπτει μόνο την κακή αναπνοή, αλλά επίσης μειώνει την ποσότητα βακτηρίων στο στόμα σας.

Κανέλα για κακή αναπνοή

Για την αντιμετώπιση της κακής αναπνοής ακολουθήστε αυτό το φάρμακο δύο φορές την ημέρα.

  1. Βράζετε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας σε ένα φλιτζάνι νερό.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε κάποια φύλλα δάφνης και κάρδαμο.
  3. Στραγγίστε το διάλυμα και χρησιμοποιήστε το για πλύσεις στο στόμα και  για να ανανεώσετε την αναπνοή σας.

3. Τριγωνέλλα, Μοσχοσίταρο

Το τσάι Fenugreek είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν η κακή αναπνοή προκαλείται από καταρροϊκές μολύνσεις.

Κακή αναπνοή σπίτι θεραπεία

  1. Βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους fenugreek (μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα) σε ένα φλιτζάνι νερό.
  2. Πίνετε αυτό το τσάι μία φορά την ημέρα μέχρι να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

4. Γαρύφαλλο

Τα γαρίφαλα βοηθούν στην ανανέωση της αναπνοής και έχουν επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που είναι πολύ χρήσιμες για να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή.

  • Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να βάλετε μερικές σκελίδες στο στόμα σας και να τις μασήστε καλά. Αυτό θα εξαλείψει την κακή αναπνοή σε λίγα λεπτά.
  • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι με γαρύφαλλο. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 έως 10 λεπτά. Πίνετε το τσάι ή το χρησιμοποιείτε ως στοματικό διάλυμ δύο φορές την ημέρα.

5. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της κακής αναπνοής.

  • Απλά μασάτε ένα φρέσκο ​​μαϊντανό για να ανανεώσετε την αναπνοή σας. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε αυτό το βότανο σε ξύδι και στη συνέχεια να το μασήσετε καλά.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να βάζετεαποχυμώσετε τα φύλλα μαϊντανού και να πιείτε το χυμό όποτε χρειάζεται για να ανανεώσετε την αναπνοή σας. Θα βοηθήσει επίσης την πέψη.

6. Χυμός λεμονιού

Η θεραπεία της κακής αναπνοής με πλύσεις στόματος με λεμόνι έχει χρησιμοποιηθεί για γενιές καθώς αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα σας. Επιπλέον, η ισχυρή ευχάριστη οσμή του βοηθάει στην κάλυψη της κακής οσμής.

Απλά ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας με αυτό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο αλάτι σε αυτό και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό το φάρμακο θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της ξηροστομίας που είναι ένας από τους κύριους λόγους που συμβάλλουν στην κακή αναπνοή.

Ανεξάρτητα από τη φυσική θεραπεία που επιλέγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τα συστατικά πριν από τη λήψη απόφασης. Η διερεύνηση των επιλογών σας με την πάροδο του χρόνου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε μια υγιή και αποτελεσματική επιλογή.

Φυσικά η αποτοξίνωση του σώματος είναι σημαντική. Αν έχετε κακή αναπνοή, το σώμα σας έχει φτάσει σε τοξικά επίπεδα. Αρχικά προτείνουμε καθαρισμό εντέρου και στη συνέχεια ήπατος (μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες και σκευάσματα , συμπληρώματα διατροφής.)

Σημείωση: Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Οι πληροφορίες που δίνονται είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές του γιατρού σας. Το Κέντρο VIVAMUS δε χορηγεί ιατρική συμβουλή, δεν συνταγογραφεί, δεν κάνει διάγνωση ασθένειας. Οι απόψεις και οι συμβουλές διατροφής που εκφράζονται δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τη συμβατική ιατρική υπηρεσία. Εάν έχετε ανησυχία για την υγεία σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!