Αρχική VivamusΣυμβουλες Διατροφη, Υγεια, Καρκινος, Αναστροφη καθε Ασθενειας

Διατροφη, Υγεια, Καρκινος, Αναστροφη καθε Ασθενειας

by NIKOLE

O Φίλος  Γρηγοριάδης Χάρης, που παρακολουθεί και ακολουθεί το Γιατρό κο Μουρούτη Κωνσταντίνο (του οποίου το μοντέλο υγείας υιοθετούμε και πρεσβεύουμε επίσης), μόλις μου έστειλε ένα email με σημειώσεις από ομιλίες του Δρ Κων/νου Μουρούτη στο 49ο Βιωματικό Πρόγραμμα, τις οποίες σπεύδω να μεταφέρω στην ιστοσελίδα μας, για γνωστοποίηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Καλή μελέτη

–            Ιπποκράτειος όρκος: πρωτίστως να μην βλάψεις τον ασθενή, αν δεν μπορείς να τον θεραπεύσεις

  • Η Ιατρική στο θέμα της πρόληψης αγρόν αγοράζει. Επιπλέον μετράει την αρρώστια και όχι την υγεία,καθώς     κύρια η εστίασή της γίνεται πάνω στην καταπολέμηση της αρρώστιας.
  • Αντίθετα σκοπός της Ιατρικής πρέπει να είναι να διδάσκει τον άνθρωπο γιατί να ζήσει τη ζωή του
  • Ο διευθυντής στο Τζάνειο νοσοκομείο δημοσίευσε ένα άρθρο στο βήμα και μίλησε για τη σιωπή των γιατρών. Κατεδείκνυε πως η ιατρική άγεται και φέρεται από την φαρμακοβιομηχανία
  • Προσπαθώ να δείξω και να δώσω να καταλάβει κάθε άνθρωπος τι μπορεί να κάνει, έτσι ώστε να μην αρρωστήσει -εκτός από ένα επείγον περιστατικό- και αν αρρωστήσει τι μπορεί να κάνει για να γίνει τελείως καλά από οποιαδήποτε αρρώστια και σε οποιοδήποτε βαθμό.
  • Από τις 42.500 χιλιάδες ασθένειες, όλες είναι αναστρέψιμες και στο λόγο μου στέκομαι σε αυτό που λέω, κάθε ασθένεια εν δυνάμει μπορεί να αναστραφεί, όταν οι υποβόσκουσες αιτίες που δημιουργούν την ασθένεια εξαλείφονται.
  • Ο Αϊνστάιν είχε πει παράνοια είναι να κάνεις κάθε φορά το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα
  • Καμιά ασθένεια δεν εμφανίζεται από το πουθενά.
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει πολύ μεγάλη δύναμη.

ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ/ΚΑΡΚΙΝΟΣ

  • Η κορτιζόνη το μόνο που κάνει είναι να σκοτώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, δεν λύνει το πρόβλημα
  • Στον πυρετό από τους 37,2 μέχρι τους 37,5 βαθμούς τα καρκινικά κύτταρα σταματούν την μίτωση τους (πυρετοθεραπεία 20.000€). Όμως με την άσκηση, με το περπάτημα στη φύση δημιουργείτε τεχνητό φυσικό πυρετό, δεν χρειάζεται να πληρώνετε.
  • Ο καρκίνος σιχαίνεται το οξυγόνο. Τα καρκινικά κύτταρα λειτουργούν στην έλλειψη οξυγόνου, στην αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Στο γαλάζιο ουρανό, στον ήλιο ο εγκέφαλος σας βρίσκεται σε κυματομορφή Α και παράγει ενδορφίνες και δεν υπάρχει καλύτερη ουσία να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Την ίδια στιγμή γυμνάζεστε παράγοντας τεχνητό πυρετό και όπως ο Ιπποκράτης είπε: δώστε με πυρετό και μπορώ να θεραπεύσω κάθε ασθένεια. Γι’ αυτό και οι καρκινοπαθείς έχουν λίγο πυρετό, γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα τον ανεβάζει και αν ανέβει περισσότερο, τότε οι γιατροί δίνουν αντιπυρετικό, δηλαδή πολεμάνε το ανοσοποιητικό.
  • Το σκόρδο είναι φλογοβόλο, δεν αφήνει τίποτε, δεν σας πλησιάζει τίποτα

ΑΣΚΗΣΗ

  • Αν έχετε στρες από οποιαδήποτε προβλήματα, βγείτε και περπατήστε
  •  Όταν γυμνάζεστε έντονα, καίτε γλυκόζη 100%, αλλά όχι λίπος
  •  Όταν περπατάτε, τότε το σώμα μας παίρνει το ακόλουθο μήνυμα: ας αφήσουμε την ενέργεια που είναι στους μυς (γλυκόζη) και ας πάρουμε από τις αποθήκες. Ποιές είναι οι αποθήκες; Το λίπος. Περπατώντας το σώμα καταναλώνει 50% γλυκόζη και 50%  λίπος.
  • ΥΠΝΟΣ: Κάποιος που πάσχει από ζάχαρο πρέπει να κοιμάται νωρίς
  • ΑΛΚΟΟΛ: Για κάθε γραμμάριο αλκοόλ που μπαίνει στο σώμα σας, σταματάει να τρέφεται ο εγκέφαλος και το συκώτι για 2 ώρες.
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ:Η εξαφάνιση των λοιμωδών ασθενειών δεν έγινε από τους εμβολιασμούς, έγινε από την αλλαγή στο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα. (Παρεμπιπτόντως ο κος Μουρούτης έχει γράψει σχετικό βιβλίο).
  • ΤΕΤΑΝΟΣ: Ο τέτανος προκαλείται από τον βάκιλο που υπάρχει στον εντερικό αυλό του αλόγου και μόνον. Δεν υπάρχει στη σκουριά. Ακόμη και αν η σκουριά έχει κόπρανα του αλόγου, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσεις τέτανο, γιατί ο βάκιλος είναι αναερόβιος, μπορεί να εκκολαφθεί μόνο σε απουσία οξυγόνου. Στην ανοιχτή πληγή υπάρχει οξυγόνο, οπότε ο βάκιλος ακυρώνεται.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  •  Όλες οι καρδιαγγειακές ασθένειες μπορούν να αναστραφούν μόνο με την διατροφή
  •  Όταν τρώτε φυτικές ίνες χρειάζεται νερό, αλλιώς θα έχετε φουσκώματα, τυμπανισμό
  •  Ο καρκίνος του μαστού συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα των ορμονών, τα οποία καθορίζονται από το φαγητό που τρώμε
  • Η κατανάλωση γαλακτοκομικών δημιουργεί και αυξάνει τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες
  • Υπάρχουν δύο ειδών αρρώστιες, της ευμάρειας δηλαδή της καλοπέρασης και της διατροφικής υπερβολής, ήτοι όλοι οι καρκίνοι, παχύ έντερο, πνεύμονες, λευχαιμία στομάχι, συκώτι, διαβήτης, στεφανιαία και της φτώχειας δηλαδή διατροφική ανεπάρκεια, κακές συνθήκες υγιεινής, ήτοι πνευμονία, φυματίωση, ρευματικά προβλήματα. Όλες οι αρρώστιες όμως μπορούν να αναστραφούν (China study)
  • Η επιθυμία κατανάλωσης κρέατος, συνδέεται με το λεγόμενο “μετακατοχικό σύνδρομο”. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Αν φας φασολάδα θεωρείσαι φτωχός και πεινασμένος.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

  • Η οστεοπόρωση πιστεύαμε ότι ήταν έλλειψη ασβεστίου.Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο λόγος αντίθετα είναι η απώλειά του.  ‘Οσο πιο πολύ γάλα καταναλώνετε, όπως και κρέας τόσο πιο πολλή οστεοπόρωση έχετε. Το βασικό μόριο στη φυτική πρωτεΐνη είναι το μαγνήσιο. Μόνο όταν ο σίδηρος ενωθεί με το μαγνήσιο μπορεί η αιμοσφαιρίνη να ενωθεί (Σημειώνουμε ότι : Αιμοσφαιρίνη (HGB) είναι η ένωση με την οποία τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν το οξυγόνο. Η ποσότητα αιμοσφαιρίνης που υπάρχει στο αίμα εξαρτάται, κυρίως, από τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αλλά και από την ποσότητα αιμοσφαιρίνης που περιέχει το κάθε ερυθρό. Έτσι μια χαμηλή τιμή αιμοσφαιρίνης στο αίμα είναι ένδειξη αναιμίας.) Ο Σίδηρος -όσο και αν εκπλήσσει κάποιους- βρίσκεται στα φυτά. Το βασικό μόριο στη ζωική πρωτεΐνη είναι ο φώσφορος, ο οποίος έχει όξινο ΡΗ. Κατά συνέπεια η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης -παρακάμπτει τα γαστρικά υγρά- δημιουργεί την ανάγκη στο σώμα αύξησης του ΡΗ. Τότε οι νεφροί κινητοποιούν το ασβέστιο, που βρίσκεται αποθηκευμένο στα οστά. Όσο πιο πολύ ζωική πρωτεΐνη τρώτε, τόσο πιο μεγάλη απώλεια ασβεστίου θα έχετε. Προφανώς θα αναρωτιέστε: Μα οι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση γάλακτος για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Σκεφθείτε όμως. Πόσοι πίνουν γάλα αλλά υποφέρουν από την πάθηση αυτή; Στην πραγματικότητα, το ασβέστιο περνάει από  τους νεφρούς δημιουργώντας κατά 95% πέτρες στα νεφρά. Η περίσσεια ασβεστίου τελικά προκαλεί πρόβλημα στον εγκέφαλο και στους σκελετικούς μυς. Επιπλέον ένα μέρος αποθηκεύεται στις βαλβίδες της καρδιάς, προκαλώντας καρδιακά προβλήματα.

ΟΡΜΟΝΕΣ

  • ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ, ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ: Όταν ο εγκέφαλος προσδοκά κάτι, τότε αρχίζει και παράγει ντοπαμίνη συνέχεια. κατά τον οργασμό παράγονται τόσο ντοπαμίνη όσο και ωκυτοκίνη. Συγκεκριμένα, η ντοπαμίνη παράγεται όταν κάνουμε κάτι που μας προξενεί άκρατη ευχαρίστηση.Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει πως αυτό που μας παρακινεί να δεθούμε είναι δύο ορμόνες – η ωκυτοκίνη και η αγγειοπρεσίνη– που μπαίνουν στο παιχνίδι του έρωτα μετά από την «έκρηξη» της ντοπαμίνηςΟ άνδρας αν θέλει να νοιώθει σαν βασιλιάς, πρέπει να φέρεται στη γυναίκα του σαν βασίλισσα.
  • ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ, ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ: Όλα τα ψυχότροπα φάρμακα,εμπλέκουν ντοπαμίνη και σερετονίνη. Η ντοπαμίνη είναι η μόνη ουσία που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό όταν ενεργοποιείται, παίρνει μήνυμα ζωής, λέει θέλω να ζήσω. Γι αυτό είναι σημαντικό να θέτουμε μεγάλους στόχους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ/ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ

  • Έχουμε 200 περίπου μορφές νεοπλασιών (καρκίνου). Τι είναι ο καρκίνος; Μια αλλαγή στη σειρά του DNA, τίποτα άλλο δεν είναι, μια μετάλλαξη σε κάποιο γονίδιο σας και κάποιο χρωμόσωμα σε κάποιο κύτταρο. Αυτό είναι ο καρκίνος. Τι δημιουργεί τον καρκίνο;

ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η πρώτη αιτία καρκίνου είναι τα καρκινογόνα. Έχουμε δύο κατηγορίες καρκινογόνων ουσιών. Η πρώτη κατηγορία καρκινογόνων είναι ουσίες ή πράγματα που επιτίθενται πάνω στη σπείρα και καταστρέφουν την σπείρα. Και η πρώτη αιτία καρκινογόνου είναι οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Τι σημαίνει ελεύθερες ρίζες οξυγόνου; Είναι ένα ηλεκτρόνιο οξυγόνου το οποίο είναι αδέσμευτο και καταστρέφει. Οι επιστήμονες λένε ότι η ζημιά δεν είναι τυχαία. Αυτό το ηλεκτρόνιο ξέρει που να  κτυπήσει και ποιο DNA να καταστρέψει. Πως παράγονται οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου; Τρεις τρόποι: Τα τρία S : Super nutrition, Super exercise,  Super stress.

  • Υπερ-τροφή, με την έννοια της υπερβολικής τροφής. ‘Οταν καταναλώνετε περισσότερο φαγητό από αυτό         που έχετε ανάγκη,  -ακόμα και αν είναι ποιοτικό- πόσο μάλλον όταν δεν είναι, τότε το πρόβλημα είναι διπλό.  Αυτό  ισχύει και στις δύο περιπτώσεις, γιατί η παραπάνω ενέργεια που παίρνετε με το φαγητό, αν δεν χρησιμοποιηθεί,  μετατρέπεται σε υπεροξείδια και καταστρέφει το DNA σας. Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο αν τρώτε υγιεινά. Επιβάλλεται όταν τρώτε, μετά από κάθε μπουκιά να αφήνετε το πιρούνι και το κουτάλι κάτω. Όταν τρώτε παραπάνω από όσο πρέπει, δημιουργείτε ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που είναι καρκινογόνες. Συμπληρώματα : Επίσης όταν παίρνετε συμπληρώματα, γιατί τα συμπληρώματα είναι υπερ-τροφές. Η υπερβιταμίνωση επιταχύνει τον καρκίνο, δεν τον φρενάρει. Τα αντιοξειδωτικά θα τα πάρετε μόνο από τις τροφές, όχι από τα συμπληρώματα (China study). Όλες οι εταιρείες που παράγουν συμπληρώματα έχουν αγοραστές τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Η δεύτερη, αιτία είναι η υπεράσκηση, με άλλα λόγια να αθλείστε περισσότερο από αυτό που πρέπει. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπετε αθλητές μέσα στο γήπεδο να παθαίνουν εμφράγματα και να πεθαίνουν. Ο λόγος είναι ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στην καρδιά  λόγω της παραγωγής ελευθέρων ριζών 02 (οξυγόνου), παρά το ότι ο αθλητής δεν κάπνιζε ή έπινε. Θυμηθείτε ότι ο πρώτος που πέθανε στον μαραθώνιο ήταν ο Φειδιππίδης. Τα ζώα τρέχουν στη φύση για δύο λόγους ή όταν κυνηγούν ή όταν κυνηγιούνται και πάλι το πολύ τρία λεπτά. Το μόνο ζώο που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν κυνηγημένο, είναι ο άνθρωπος. Όταν γυμνάζεστε παραπάνω από όσο πρέπει. Όταν κάποιος σηκώνει βάρη κρατάει την αναπνοή του και προκαλεί όργιο από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Γιατί; Τη στιγμή εκείνη οι (σκελετικοί) μύες έχουν ανάγκη από Ο2, έχουν ανάγκη από τρομερή ενέργεια. Η ενέργεια παράγεται από την απελευθέρωση της γλυκόζης, γλυκογόνου.( Το γλυκαγόνο δομείται από μόρια γλυκόζης που σχηματίζουν διακλαδισμένες αλυσίδες. Το γλυκογόνο αποτελεί την αποταμιευτική ουσία των ζώων και των μυκήτων. Στα σπονδυλωτά αποθηκεύεται στους μυς και στο ήπαρ. Η διάσπαση του σε μόρια γλυκόζης αποδίδει ενέργεια, απαραίτητη για την επιβίωση του οργανισμού. Η αποδόμηση του γλυκογόνου (γλυκογονόλυση) ελέγχεται από δύο ορμόνες, τη γλυκαγόνη και την αδρεναλίνη. Ενώ, η σύνθεση του γλυκογόνου (γλυκογογένεση) διεγείρεται από την ινσουλίνη.)
    Με την απελευθέρωσή της, για να ανοίξει τα κυτταρικά εργοστάσια της ενέργειας (τα μιτοχόνδρια), χρειάζεται οξυγόνο. Το οξυγόνο είναι το ψαλίδι που κόβει τη γλυκόζη, αλλιώς καταργείται ο κιτρικός κύκλος (κύκλος Krebs- βιοχημεία Β Λυκείου) και γίνεται αναερόβια καύση (η αναερόβια είναι πιο εκρηκτικής φύσης άσκηση όπως τα βάρη,τα push-ups ή τα σπριντ. Στην αερόβια γυμναστική το κύριο καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι το λίπος ενώ στην αναερόβια είναι η φωσφοκρεατίνη, που είναι μία ουσία αποθηκευμένη μέσα στους μύες μας)και παραγωγή γαλακτικού οξέος (ο λόγος που πονάνε μετά οι μύες). Τι κάνει κάποιος λοιπόν όταν κρατάει την αναπνοή του; /Οργιο από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου όπως προαναφέραμε.
  • Η τρίτη αιτία είναι το υπερβολικό στρες

Η δεύτερη αιτία καρκίνου είναι ουσίες που μπαίνουν στα κύτταρα και τα κάνουν να διαιρεθούν πιο γρήγορα από όσο πρέπει, 50 διαιρέσεις σε όλη τη ζωή μέχρι τα 120 χρόνια και μεταφέρουν λάθος τις πληροφορίες από το αρχικό κύτταρο στα δύο διαιρεμένα μέρη. Ποιες ουσίες είναι αυτές; Οι ζωικές πρωτεΐνες, οι οποίες περιέχουν αυξητικές ορμόνες. Η IGF-1 παράγοντας προσομοίωσης ινσουλίνης, είναι η πιο ισχυρή αυξητική ορμόνη που υπάρχει στη φύση, έχει 140 αμινοξέα στη βάση αλληλουχίας, γιατί η μοριακή της δομή μοιάζει ακριβώς με την μοριακή δομή της ινσουλίνης. Μαντέψτε που υπάρχει επίσης αυτή η ορμόνη IGF-1;  Στο γάλα της αγελάδας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κατά διαβολική τύχη οι μόνες πρωτεΐνες που έχουν την ίδια δομή, είναι η αγελαδινή αυξητική ορμόνη IGF-1. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όταν πίνουμε το γάλα της αγελάδας το σώμα μου νομίζει ότι αυτή είναι δική του πρωτεΐνη, οπότε στέλνει την αυξητική ορμόνη στα κύτταρα και λέει αυξηθήτε γρήγορα και τα κύτταρα τι κάνουν; Διαιρούνται με καρκίνο σε όλα τα σημεία του σώματος, καρκίνο στο μαστό, καρκίνο στους πνεύμονες χωρίς να έχετε καπνίσει, καρκίνο στον εγκέφαλο, καρκίνο στον θυρεοειδή, καρκίνο στην καρδιά.

  • Η πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά είναι τα ατυχήματα, η δεύτερη αιτία θανάτου είναι η λευχαιμία και ξέρετε ποια παιδιά έχουν λευχαιμία κατά 80%, τα παιδιά που δεν έχουν θηλάσει το γάλα της μάνας και έχουν τραφεί από γάλα της αγελάδας.
  • Ξέρετε ότι το άσπρο ψωμί περιέχει γάλα, δεν υπάρχει τίποτα στη σύγχρονη βιομηχανία σήμερα που να μην έχει γάλα. Όλα τα φάρμακα που παίρνετε σχεδόν έχουν λακτόζη. Το γάλα βρίσκεται παντού.
  • Ο καρκίνος στην βιο-ηθική του υπόσταση, είναι η έσχατη προσπάθεια ενός μέρους του σώματος να θέλει να ζήσει για πάντα ενάντια στον πρωταρχικό προγραμματισμό του θανάτου. Γιατί ο καρκίνος είναι αθάνατος, ο καρκίνος δεν πεθαίνει. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν ενεργοποιημένα γονίδια τελομεράσης. Έχουμε γονίδιο για αθανασία. Η αιώνια ζωή δεν είναι μια θεολογική υπερβατότητα, είναι μια μοριακή βιολογική πραγματικότητα. Ο καρκίνος είναι η έσχατη προσπάθεια ενός μέρους του σώματος σας, κατόπιν εντολής από έξω, να θέλει να ζήσει για πάντα, ενάντια στον πρωταρχικό προγραμματισμό. Ξέρετε που το λέει αυτό; Στη Γένεση.
  • Όταν κάνετε έλεγχο για καρκινικούς δείκτες στα εργαστήρια και βρίσκετε ότι είναι χαμηλοί, δε σημαίνει ότι δεν έχετε καρκίνο. Έχετε γονίδια για να δημιουργηθεί καρκίνος και έχετε γονίδια για να σταματήσει ο καρκίνος και τα γονίδια αυτά ανοίγουν, όπως ο διακόπτης και κλείνουν από τα μηνύματα που παίρνουν ζωής ή θανάτου, αλήθειας ή ψέματος. Γι αυτό έχει τόση μεγάλη σημασία να γνωρίσετε την αλήθεια και την ομορφιά.
  • Ο καρκίνος δεν είναι μόνον θέμα διατροφής, η οποία συνδράμει μόνον μέχρι ένα σημείο.
  • Τα γονίδια είναι κεραίες που παίρνουν σήμα, που μπορεί να αλλάξει σε μία στιγμή

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & ΣΥΝΑΨΕΙΣ: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

  • Εάν πιστέψετε ότι θα αρρωστήσετε ή θα πεθάνετε, μπορεί να αρρωστήσετε και να καταλήξετε στο θάνατο, ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Φανταστείτε να έχετε και να το πιστέψετε τι θα γίνει!
  • ‘Οσοι πίνουν αλκοόλ, το πίνουν με πάθος. Με το ίδιο αν όχι περισσότερο πάθος και ζέση θα πρέπει τουλάχιστον να πίνουμε το νερό, διαφορετικά δε δημιουργούνται συνάψεις υγείας. Τεχνητά νερό δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε. Είναι ένωση υδρογόνου και οξυγόνου που δεν μπορεί να γίνει στα εργαστήρια. Το νερό είναι το πιο αρχαίο, το πιο εκλεκτό και το πιο θεϊκό ποτό (μπορείτε να δείτε αντίστοιχο άρθρο για το νερό στην ιστοσελίδα μας: πώς δημιουργούμε ιαματικό νερό)
  • Αντίστοιχα όταν καταναλώνω φρούτα, καρπούς, όσπρια και λαχανικά, τα οποία αποτελούν ΔΩΡΑ Κάποιου για εμάς. Εάν δεν έχουμε τουλάχιστον το ίδιο πάθος -όπως κάποιοι όταν καταναλώνουν το κρέας-όταν τρώμε πχ. γίγαντες, ή σπανάκι η σύναψη δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ κυριαρχεί.  Η διακοπή κατανάλωσης κρέατος από φόβο, δεν αλλάζει τη σύναψη. Μόνο η πραγματική επιθυμία και πόθος, οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς τότε ο εγκέφαλος “βιώνει το συγκεκριμένο μήνυμα”.
  • Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ενώ κάποιος καταναλώνει φυτοφαγικά προϊόντα, χωρίς ευχαρίστηση αλλά από φόβο, δε δημιουργεί αντίστοιχες συνάψεις υγείας. Γιατί ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την αλήθεια και δίνει εντολή στο ήπαρ (συκώτι) να παράξει χοληστερίνη, άρα συνθήκες έλλειψης υγείας. Οσο αναφέρουμε, άπτονται της επιστήμης της νευροβιολογίας. Εφόσον δεν αλλάξετε συνάψεις και ακολουθείτε έναν μη φυσιολογικό τρόπο ζωής, δημιουργείτε προβλήματα. Κατά συνέπεια, όταν παροτρύνουμε να μην πίνετε αλκοόλ ή να καπνίσετε, τί κυρίως σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε; Συνάψεις που μεταφέρουν στον εγκέφαλο μηνύματα θανάτου, καθώς επιλέγουμε και θέλουμε και μας αρέσει η κατανάλωσή τους. Γι αυτό πάντα είναι σημαντική η αντιστροφή με την αίσθηση την πραγματική και την επιθυμία να κατακτά όλο τον οργανισμό μας: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ να το λέμε και να το εννούμε.
  • Η πορνογραφία είναι αυνανισμός του εγκεφάλου. Ο σκοπός της ερωτικής συνεύρεσης δεν είναι να ικανοποιηθώ εγώ, ο σκοπός που συνευρίσκομαι με το άτομο που θα πω σ αγαπάω είναι πολλαπλός: 1. Σταματάει ο χωροχρόνος γιατί την ώρα που ενώνεστε παύετε να σκέφτεστε οτιδήποτε άλλο, λογικά όταν είστε ερωτευμένοι 2. Κάνετε υπέρβαση του εγωισμού  3. Επιβεβαιώνετε στο άτομο που αγαπάτε, ότι δίνεστε σε αυτό “ψυχή τε και σώματι” 4. Κυρίως όμως και αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία, είναι ότι για να χημειο-βρεθείτε με το σύντροφό σας, δεν το κάνετε γιατί εσείς  θα ευχαριστηθείτε, αλλά γιατί η ευχαρίστηση του άλλου είναι ανώτερη από τη δική σας. Καθώς  ο πόθος σας είναι να ευχαριστήσετε το σύντροφό σας, το αποτέλεσμα είναι να ευχαριστηθείτε και εσείς.
  • Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκοπός, ο πιο μεγάλος στόχος και η υπέρτατη προσδοκία που πρέπει να βιώσουμε; Να κάνουμε το ταξίδι στα Κύθηρα, το δρόμο προς την Ιθάκη, για να δώσουμε χαρά στον άλλο. Μεγαλύτερη χαρά δεν υπάρχει. Αυτός μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σκοπός στη ζωή μας.

Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί το κακό, είναι όταν κάποιος σταθεί και δείξει με όμορφο λιτό, σαφή, απλό και γεμάτο συμπόνια τρόπο την μεγαλοπρέπεια του καλού. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχουν κάνει απλοί, φυσιολογικοί άνθρωποι.

Τρία πράγματα είναι τα πιο σκληρά, το ατσάλι, το διαμάντι και το εγώ του ανθρώπου

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!