Αρχική VivamusΥγεία και φυσικοι τροποι Διατροφική Αξία του Σκόρδου & απλές Συνταγές

Διατροφική Αξία του Σκόρδου & απλές Συνταγές

by NIKOLE

Καθώς οι επιστήμονες εξετάζουν τις επιπτώσεις της διατροφής  στην υγεία, διαπιστώνουν ότι όλο και περισσότερες καθημερινές τροφές προσφέρουν οφέλη που ξεπερνούν το να κάνουμε τα πιάτα πιο γευστικά. Το σκόρδο , ένα από αυτά τα συστατικά, έχει αναδειχθεί ως μια τέτοια υπερτροφή.

Μέρος της οικογένειας allium, το οποίο περιλαμβάνει τα κρεμμύδια και τα πράσα, το σκόρδο έχει μια σειρά από ενώσεις που παρέχουν τα αποτελέσματα που ενισχύουν την υγεία μας και του προσδίδουν το πικάντικο άρωμά του. Σύμφωνα με ευρεία έρευνα, το σκόρδο μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία της καρδιάς, πιθανώς να βοηθήσει στην πρόληψη καθώς και στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και στην μείωση των τριγλυκεριδίων και της ολικής χοληστερόλης. Πολλές ενώσεις του περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά και αλισίνη, τα οποία έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, αναφέρουν ερευνητές.

Επιλέξτε φυσικό συμπλήρωμα για την ενίσχυση της υγείας σας :

https://www.vivamus.gr/product/sympliroma-diatrofis-me-glykoriza-solodka

Μερικά από αυτά τα οφέλη μπορούν να φανούν μετά την κατανάλωση ενός γεύματος με ωμό σκόρδο. Ωστόσο, συνολικά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που αφορούν στα οφέλη της κατανάλωσης τουλάχιστον μισής σκελίδας σκόρδου κάθε μέρα.

Για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη, αρχικά ψιλοκόψτε, ή κόψτε σε φέτες ή συνθλίψτε φρέσκο ​​σκόρδο – αυτό πυροδοτεί μια διαδικασία που κάνει τις ενώσεις της πιο ισχυρές. Περιμένετε 5 με 10 λεπτά πριν το φάτε ή το χρησιμοποιήσετε σε ένα πιάτο, ειδικά αν το ανακατεύετε με ένα πολύ όξινο φαγητό όπως το χυμό λεμονιού.

Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ακατέργαστο σκόρδο:

Το λυώνετε σε αβοκάντο για να φτιάξετε guacamole.
Συνδυάστε το με τη σάλτσα σαλάτας του Caesar.

Πουρέ με ρεβύθια για χούμους με με άσπρα φασόλια σαν dip.
Αλλά δεν χρειάζεται να το τρώτε πάντα ωμά. Όσο το σκόρδο προετοιμάζεται όπως προτείνεται και προστίθεται στο τέλος μιας συνταγής, μπορείτε να το μαγειρέψετε και θα διατηρήσει τη θρεπτική του αξία.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!