Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Γιαουρτι απο Αμυγδαλα

Γιαουρτι απο Αμυγδαλα

by NIKOLE

Επιτέλους και το τρίτο γαλακτοκομικό προϊόν για την παρασκευή του οποίου αναζητούσα να βρω μια γρήγορη συνταγή είναι πραγματικότητα -θα ανεβάσω και κάποια άλλη που απαιτεί χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο-! “Ζωντανό” Γιαούρτι από Αμύγδαλα! Χαρά σε όλους όσους έχουν αφαιρέσει ή περιορίσει αισθητά τα ζωϊκά γαλακτοκομικά από τη ζωή τους. Τη συγκεκριμένη συνταγή, έλαβα από το Σπάρτακο Μαρινάκη, την οποία έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του. Δεν τη δοκίμασα ακόμα, αλλά καθώς εμπιστεύομαι απόλυτα τις προτάσεις του -καθώς ο ίδιος τις ελέγχει πριν τις προτείνει- την αντιγράφω και μεταφέρω άμεσα στην ιστοσελίδα μας. Καλή απόλαυση σε όλους μας.

Υλικά:

• 200γρ. αμύγδαλα ωμά & ανάλατα (περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού)
• 1 φλιτζάνι νερό ή νερό καρύδας
• 1 – 2 κάψουλες προβιοτικών (μόνο τη σκόνη τους)
• 1/2 παπάγια

Εκτέλεση

Διαδοχικά βήματα

1. Μουσκέψτε τα αμύγδαλα για 24 ώρες (ποικιλία Φυρανιά).
2. Μετά από 24 ώρες ξεφλουδίστε τα φυτρωμένα αμύγδαλα (με τη μέθοδο μπεν μαρί).
3. Υπολογίστε την ποσότητα των αμυγδάλων σε φλιτζάνια.
4. Ρίξτε στο μπλέντερ όλη την ποσότητα των αμυγδάλων και προσθέστε την μισή ποσότητα σε νερό ή νερό καρύδας.
5. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ για 1 περίπου λεπτό στην πιο υψηλή ταχύτητα.
6. Αδειάστε το πολτοποιημένο μίγμα (γιαούρτι) μέσα σε ένα γυάλινο τάπερ και προσθέστε 1 – 2 κάψουλες προβιοτικών (προτείνω: 40+ Solgar).
7. Αφού ανακατέψετε ελαφρώς το μίγμα με ένα ξύλινο γλωσσοπίεστρο, κλείστε το τάπερ και αφήστε το σε κάποιο ντουλαπάκι της κουζίνας να κάνει ζύμωση για 4 ώρες (καλοκαίρι) ή 6 – 8 ώρες (χειμώνα).

Το γιαούρτι αμυγδάλου, είναι μια καταπληκτική πηγή όλων των βασικών αμινοξέων, ασβεστίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (Ω9).

Το γιαούρτι αμυγδάλου διατηρείται στο ψυγείο για 3 – 4 ήμερες και μπορεί να συνοδεύσει ωμές & βραστές σαλάτες, καθώς επίσης και υποόξινα ή όξινα φρούτα (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, ανανά, μήλα, αχλάδια & παπάγια).

Ιδανικό
• Για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ
• Για ένα απολαυστικό πρωινό γεύμα
• Για μεταπροπονητικό γεύμα
• Για ελαφρύ σνακ, πριν από τον βραδινό ύπνο

Η συνταγή προσφέρει: 450γρ. περίπου ζωντανό γιαούρτι, 50γρ. ευκολοαφομοιώσιμη πρωτεΐνη, το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου και μαγνησίου και 1100 περίπου θερμίδες για όσους βρίσκονται σε περίοδο όγκου ή ανάρρωσης.

Πηγή:

http://www.spartacus.gr/blog/recipes/meals/item/739-zontano-giaourti-amigdalou?utm_source=Spartacus.gr&utm_campaign=73068350aa-Spartacus.gr+Ενημερωτικό+Δελτίο&utm_medium=email&utm_term=0_0c8873e82c-73068350aa-105240777

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!