Αρχική VivamusΣυμβουλες Αιδιοκολπίτιδες, Pinworms Παράσιτα εντέρων, Μολύνσεις, Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, Εξανθήματα 4 κοινά προβλήματα γεννητικής υγείας σε Μωρά και Παιδιά

Μολύνσεις ζύμης, αιδοιοκολπίτιδα, UTIs -λοιμώξεις ουροποιητικού συστήματος και pinworms  παράσιτα εντέρων- μάθετε ποια συμπτώματα φαγούρας και εξανθημάτων να παρατηρείτε στα παιδιά και πώς να αντιμετωπίζετε τα κοινά προβλήματα των γεννητικών οργάνων των παιδιών.

https://www.todaysparent.com/toddler/what-you-need-to-know-about-kids-genital-health/

Μπορεί να είναι θέμα ταμπού, αλλά αν τα παιδιά σας αισθάνονται δυσφορία “κάτω εκεί”, δεν είναι τα μόνα. Από τη φαγούρα μέχρι την οδυνηρή ούρηση, ο Michael Dickinson, παιδίατρος στο Miramichi, NB, εξηγεί ότι τα προβλήματα γεννητικής υγείας είναι αρκετά κοινά στα παιδιά, ειδικά γύρω από την προσχολική ηλικία.Ως επί το πλείστον, δεν είναι σοβαρά ή επικίνδυνα”, λέει. “Μπορούν όμως να προκαλέσουν πολλή ανησυχία στους γονείς.”

Ορισμένες μητέρες και μπαμπάδες μπορεί να νιώθουν ντροπαλοί για να συζητήσουν τα συμπτώματα με φίλους τους γονείς  – μπορεί να ανησυχούν ότι ένα πρόβλημα είναι ένα σημάδι φτωχής γονικής μέριμνας ή ανθυγιεινών συνθηκών στο σπίτι. “Αυτά τα είδη προβλημάτων προκύπτουν υπό τις καλύτερες περιστάσεις”, διαβεβαιώνει ο Dickinson. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι να αναζητήσουμε, έτσι αποκωδικοποιούσαμε τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα.

1. Ένα εξάνθημα από πάνα που δεν φεύγει. Candida (ζύμη) υπάρχει σε εντερικές οδούς και σε μικρές ποσότητες στο δέρμα μας. Αλλά μια ζεστή, υγρή πάνα μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ζύμης, με αποτέλεσμα ένα κνησμώδες, κόκκινο εξάνθημα. Τα μωρά είναι επιρρεπή σε διάφορα είδη των λοιμώξεων από ζυμομύκητες , που συνήθως προκαλείται από Candida albicans  “Σε αντίθεση με το πιο συνηθισμένο είδος εξανθήματος της πάνας, το οποίο προκαλείται από ερεθισμούς ούρων και κοπράνων, λόγω διατήρησης της πάνας, αυτός ο τύπος δεν είναι τρυφερός στην αφή”, εξηγεί ο Shirley Blaichman, παιδίατρος και εκπρόσωπος της Καναδικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Μικρότερες βλάβες, που ονομάζονται δορυφορικές κηλίδες, -θα είναι επίσης παρούσες- εμφανίζονται κοντά σε μεγαλύτερες.

Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων εξανθήματος λόγω πάνας. “Αν το μωρό σας έχει ένα εξάνθημα που δεν βελτιώνεται μετά από μερικές μέρες από την εφαρμογή μιας κρέμας -βιολογικής κατά προτίμηση-, θα πρέπει να το δει ο γιατρός της για να διαπιστώσει τί ειδους εξάνθημα είναι”, λέει ο Blaichman. Μια αντιμυκητιασική κρέμα θα συνταγογραφηθεί. θα πρέπει να αρχίσει να επιδρά μέσα σε λίγες μέρες.

Η σωστή υγιεινή της πάνας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την παρουσία εξανθημάτων. Αλλάζετε τις πάνες συχνά, κρατήστε την περιοχή καθαρή, χρησιμοποιήστε μια κρέμα αντιμυκητισιακή στην πρώτη ένδειξη ερεθισμού και επιτρέψτε την έκθεση στον αέρα.

Γρήγορη αλλαγή Μαγιώ Ακριβώς όπως τα μωρά στις πάνες, τα παιδιά που κάθονται με βρεγμένα μαγιώ όλη την ημέρα μπορεί να καταλήξουν με παγιδευμένη υγρασία και ερεθισμό. Για να αποφύγετε  κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της θερινής διασκέδασης, βάζετε στεγνά ρούχα όταν δεν πλατσουρίζουν στο νερό.

2. Ερυθρότητα γύρω από τον κόλπο
Συχνά εμφανίζεται ερεθισμός της εξωτερικής κολπικής περιοχής, που συνοδεύεται από πόνο ή κνησμό. Συχνά προκαλείται από σφιχτά ρούχα, κακές τεχνικές σκουπίσματος ή ευαισθησία στο σαπούνι.

Εμφανίζεται κυρίως – σε κορίτσια προσχολικής ηλικίας. “Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων τα καθιστούν πιο ευάλωτα”, εξηγεί ο Blaichman. Μόλις μπουν στην εφηβεία και τα οιστρογόνα τους αυξάνονται, το αιδοίο γίνεται πιο παχύ και προστατεύεται από τα ερεθισμούς.

Πώς να αντιμετωπίσετε “Ο τοπικός ερεθισμός δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία, αλλά χρειάζεται να αντιμετωπιστεί πριν επιδεινωθεί”, λέει ο Blaichman. Φορέστε στην κόρη σας χαλαρά, βαμβακερά ρούχα, βάλτε τοα παιδιά στο κρεβάτι χωρίς εσώρουχα ή το κάτω μέρος της πυζάμας, αποφύγετε τα λουτρά και βεβαιωθείτε ότι σκουπίζεται από εμπρός προς τα πίσω. Τα συμπτώματα θα πρέπει να επιλυθούν σε λίγες μέρες.

Διαδικασία που καταπραϋνει : βάλτε την κόρη σας να καθίσει ζεστό νερό  αναμεμειγμένο με 1/2 φλιτζάνι σόδα χωρίς αλουμίνιο!! Χρησιμοποιήστε τον κολλοειδή άργυρο argent max, που αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό . Είναι αντιικό, αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό (δείτε στην ιστοσελίδα μας πατώντας εδώ).

3. Οδυνηρή ούρηση, θολά ούρα ή με άσχημη μυρωδιά (ή και τα δύο)
Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (UTI) είναι βακτηριακή λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη. Ο Luis Braga, παιδιατρικός ουρολόγος στο παιδικό νοσοκομείο McMaster στο Hamilton, εξηγεί: “Τα UTIs προκαλούνται συνήθως από το E. coli, το οποίο ζει στο έντερο μας αλλά μπορεί να εισέλθει στην ουρήθρα [από το άνοιγμα του ουροποιητικού συστήματος] από το ορθό”. Το παιδί θα εκφράσει συμπτώματα όπως μια συχνή, επείγουσα ανάγκη για ούρηση. Στα μωρά, μπορεί να παρατηρήσετε άγχος, έλλειψη ενέργειας και χαμηλή όρεξη

Περίπου το 10 τοις εκατό των παιδιών θα εμφανίσουν UTI από τη στιγμή που είναι έφηβοι. Δεδομένου ότι η ουρήθρα ενός κοριτσιού είναι μικρότερη και πιο κοντά στο περίνεο από το αγόρι, μπορεί να είναι ευκολότερο για τα βακτηρίδια να ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη. Ενώ τα βακτήρια συνήθως απομακρύνονται φυσιολογικά με την ούρηση όταν τα μικρά παιδιά,κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα. Τα νήπια και οι μαθητές συχνά είναι τόσο απρόσεκτα η αφηρημένα, που κρατούν τα ούρα τους, πράγμα που επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν. Στα μωρά, τα UTIs μπορεί να συνοδεύονται από πυρετό – εμπύρετη UTI – και αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια πιο σοβαρή λοίμωξη του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος στους νεφρούς αντί της ουροδόχου κύστης. “Το τριάντα με 40 τοις εκατό των μωρών με πυρετό UTI πάσχουν από παλινδρόμηση ούρων”, λέει ο Braga. Μια κατάσταση η οποία ωθεί τα μολυσμένα ούρα προς τα πάνω προς τα νεφρά, αντί για την ουρήθρα.

4. Φαγούρα στον “ποπό”, ειδικά τη νύχτα
Tα παράσιτα εντέρων (Pinworms) είναι λευκά, ελάχιστα ορατά, που ζουν μέσα στο ορθό και σέρνονται εκτός μόνο τη νύχτα για να βάλουν αυγά στο κοντινό δέρμα προκαλώντας ερεθισμό. “Δεν είναι επικίνδυνα με κανέναν τρόπο”, λέει ο Dickinson. “Αλλά ένα παιδί που έχει τσιμπήματα θα νοιώθει πολύ άβολα.”

Ο καθένας μπορεί να πάσχει από παράσιτα εντέρων, αν και είναι συνηθισμένο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε πυκνοκατοικημένους χώρους, όπως οι ημερήσιας φροντίδας, όπου η στενή επαφή διευκολύνει την εξάπλωση. Αφού ένα μολυσμένο παιδί γρατσουνίσει τον ποπό του, παγιδεύει τα σκουλήκια κάτω από τα νύχια του και τα μεταφέρει σε αντικείμενα – όπου άλλα παιδιά τα παίρνουν και τα δοκιμάζουν με το στόμα ή και καταπίνουν«Δεδομένου ότι τα αυγά μπορούν να επιβιώσουν για δύο εβδομάδες έξω από το σώμα, το ποσοστό επανεμφάνισης είναι υψηλό», λέει ο Dickinson.

Πώς να αντιμετωπίσετε Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει σκώληκες, ο γιατρός του μπορεί να σας ζητήσει να συλλέξετε ένα δείγμα των αυγών κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν βρίσκονται εκτός του σώματος. (Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι διαυγούς ταινίας, ένα βαμβακερό μάκτρο ή το κιτ συλλογής που παρέχεται από το γιατρό.) Μια απλή αντιπαρασιτική από του στόματος  βλ. yelomil (διατροφικό συμπλήρωμα θα βοηθήσει εξαιρετικό)

Εξαλείψτε τα αυγά από το σπίτι καθαρίζοντας τα παιχνίδια και πλένοντας τα κλινοσκεπάσματα όλα την ίδια μέρα. Εφαρμόστε σωστή υγιεινή για το πλύσιμο των χεριών με το μικρό σας. Η αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να σας κάνει να νοιώθετε άβολα και πιθανότατα δεν είναι αυτό που σκεφτόσασταν πριν γίνετε γονείς, αλλά είναι όλα μέρος της εμπειρίας του να μεγαλώνετε ένα ευτυχισμένο και υγιές παιδί. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Σάρα Γκόρντον * έμαθε ότι η τετράχρονη κόρη της είχε σκουλήκια, τα νέα ήταν τόσο ανησυχητικά που η μητέρα της έκλαιγε ασταμάτητα. «Όταν κοιτάω πίσω την αντίδρασή μου, πρέπει να γελάσω», λέει τώρα. “Μόλις η κόρη μου άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, δεν φαίνεται να είναι τόσο άσχημη πια.” Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας και να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι ήσσονος σημασίας.

ΝΚ Rosas de los Ventos μετάφραση

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!