Αρχική Vivamus Πρωινό με Τυροβάφλες Vivamus

Πρωινό με Τυροβάφλες Vivamus

by NIKOLE

Οι vegan” τυροβάφλες ” πρωινού δεν είχαν ποτέ τόσο καλή εμφάνιση ή γεύση! Αυτές παρασκευάζονται με αλεύρι ρεβιθιού. Τα ρεβίθια περιέχουν ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, φυτικές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης που υποστηρίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η θρεπτική μαγιά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όχι μόνο προσδίδει μια πλούσια γεύση «τυριού», αλλά προσφέρει μια ποικιλία μικροθρεπτικών συστατικών (βήτα-γλυκάνες, γλουταθειόνη, σίδηρο, βιταμίνες Β, κ.λπ.) που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν αντιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες . Το αβοκάντο και οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά. Γεμισμένες με λεμονάτο μαραμένο σπανάκι, κρεμώδες αβοκάντο και τραγανούς σπόρους κολοκύθας, αυτές οι απολαυστικές βάφλες αποτελούν ένα υπέροχο πιάτο για το ξεκίνημα της ημέρας σας. Μπορείτε να προσθέσετε και αυγό για τους μή vegan.

Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος8 λεπτά Συνολικός Χρόνος 18 λεπτά Μερίδες: 4 βάφλες

Συστατικά
Για τις βάφλες
3/4 φλιτζανιού αλεύρι ρεβιθιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
Λάδι καρύδας
Για την επικάλυψη
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 γενναιόδωρες χούφτες φρέσκο ​​σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας σπόρους κολοκύθας
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Προσθέστε το αλεύρι ρεβιθιού, τη διττανθρακική σόδα, το χυμό λεμονιού, τη θρεπτική μαγιά, αλάτι και πιπέρι σε μια κανάτα ανάμειξης. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Προσθέστε το νερό και χτυπήστε μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο αλλά πηχτό κουρκούτι. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον νερό εάν το μείγμα σας φαίνεται πολύ πηχτό.
Αλείφουμε ελαφρά τη συσκευή για βάφλες με λίγο λάδι καρύδας για να μην κολλήσει.
Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας – χρησιμοποιήστε την υψηλότερη ρύθμιση για πιο τραγανές βάφλες!
Ρίχνουμε μέσα το κουρκούτι, πιέστε το μείγμα αν χρειάζεται. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
Όσο ψήνονται οι βάφλες, προσθέστε το σπανάκι σε μια μικρή κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας νερό σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, στραγγίζοντας το περιττό νερό και αλατοπιπερώστε.
Γεμίστε τις βάφλες με το μαραμένο σπανάκι, το αβοκάντο σε φέτες και τους σπόρους κολοκύθας και στη συνέχεια περιχύστε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο για να σερβίρετε.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, we shall be at your disposal at the following numbers: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

‘Cheesy’ Breakfast Waffles

Vegan ‘cheesy’ breakfast waffles have never looked or tasted so good! These delicious breakfast offerings are prepared with chickpea flour which works perfectly well without the need for any binders. Chickpeas contain a wide range of beneficial nutrients, plant proteins and slow-release carbs which support blood sugar levels. Nutritional yeast, high in protein, not only imparts a rich ‘cheesy’ flavour, it offers a varied range of micronutrients (beta-glucans, glutathione, iron, B vitamins, etc.) which support immune system function and have antiviral and antimicrobial properties. Avocado and pumpkin seeds are rich in essential fats. Topped with lemony wilted spinach, creamy avocado and crunchy pumpkin seeds, these delightful waffles make an all-round great dish for your start to the day.Prep Time10 minsCook Time8 minsTotal Time18 minsServings:4 waffles

Ingredients

For the waffles

  • 3/4 cup chickpea flour
  • 1/2 teaspoon bicarbonate of soda
  • 1 teaspoon lemon juice
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/8 teaspoon black pepper
  • 2 tablespoon nutritional yeast
  • 1/2 cup filtered water
  • Coconut oil for greasing

For the topping

  • 1 ripe avocado, thinly sliced
  • 2 generous handfuls of fresh spinach
  • 1 tablespoon of olive oil
  • A pinch of salt and black pepper
  • 1/2 tablespoon of pumpkin seeds
  • 2 teaspoons of lemon juice

Instructions

  • Add the chickpea flour, bicarbonate of soda, lemon juice, nutritional yeast, salt and pepper to a mixing jug. Stir well to combine.
  • Add the water and beat together until you have a smooth yet thick batter. You can add a little extra water if your mixture looks too thick.
  • Lightly grease the waffle maker with a little coconut oil to prevent sticking.
  • Preheat your waffle maker – use the highest setting for crispier waffles!
  • Pour in the batter, levelling the mixture if required. Close the lid and cook for 5-7 minutes or until cooked through.
  • Whilst the waffles are cooking, add the spinach to a small saucepan with a tablespoon of water over a medium heat. Cook until just wilted, draining away any excess water and season with a little salt and pepper.
  • Top the waffles with the wilted spinach, sliced avocado and pumpkin seeds then drizzle over the lemon juice and olive oil to serve.

Notes

CNM recommends the use of organic ingredients. Recipe and photography by Emma Carter, for the Natural Chef Diploma Courses at CNM, the College of Naturopathic Medicine.

Source https://www.naturopathy-uk.com/healthy-recipes/blog/2020/04/29/cheesy-breakfast-waffles/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2021-11-22&utm_campaign=how_to_go_dairy_free

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα