Αρχική Vivamus ΜΥΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΣΦΙΧΤΟΥΣ ΑΚΑΜΠΤΟΥΣ ΜΥΕΣ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ

ΜΥΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΣΦΙΧΤΟΥΣ ΑΚΑΜΠΤΟΥΣ ΜΥΕΣ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ

by NIKOLE

Αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους και φλεγμονές λόγω σφιχτών άκαμπτων μυών. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε λοιπόν ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την ακαμψία σας και να νιώσετε ξανά νεότεροι.

ΛΟΓΟΙ ΑΚΑΜΨΙΑΣ ΜΥΩΝ

Αρχικά, η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων, μια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες, μπορεί να σκληρύνει τις αρθρώσεις σας, δημιουργώντας διάφορα είδη φλεγμονών. Θεωρώντας ότι το γνωρίζετε αυτό, προχωράμε σε άλλες αιτίες.
Υπερκατανάλωση σιδήρου. Ο υπερβολικός σίδηρος δημιουργεί πολλές φλεγμονές, όπως και προβλήματα στο συκώτι σας. Η υπερκατανάλωση αυτή, μπορεί να προέρχεται από πολλές πηγές, όπως πολλά πράγματα ενισχυμένα με σίδηρο, ειδικά αν καταναλώνετε δημητριακά ή και ζυμαρικά. Επίσης, ορισμένα από τα κορυφαία συμπλέγματα πολυβιταμινών μετάλλων συνοδεύονται από υπερβολική ποσότητα σιδήρου.

Ο σίδηρος δεν αποβάλλεται πολύ καλά από το σώμα μας, ειδικά στους άνδρες. Συσσωρεύεται και δημιουργεί ίνωση και φλεγμονή και τελικά ακόμη και κίρρωση του ήπατος. αλλά σίγουρα θα προκαλέσει σκληρούς μύες. Οπότε συνιστάται να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωσή του. Εάν όμως ήδη έχετε πρόβλημα με την περίσσεια σιδήρου, θα ήταν καλό να αποφύγετε το κόκκινο κρέας επειδή είναι φορτωμένο με αυτό. Είναι απλώς μια παράπλευρη σημείωση, που αν τη τηρήσετε, πολύ πιθανό να παρατηρήσετε ότι η φλεγμονή σας θα αρχίσει να μειώνεται.

Τα λεγόμενα φυτικά έλαια όπως τα σπορέλαια, έλαια δημητριακών είναι απαραίτητο να τα αποφεύγετε. Επιπλέον καλαμποκέλαια, σογιέλαια, βαμβακέλαια, κραμβέλαια (λάδια από canola) ή Ωμέγα 6. Όλα αυτά είναι ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και είναι πολύ φλεγμονώδη., καθώς έχουν υποστεί κακή επεξεργασία με διαλύτες και αυτοί είναι GMO (μεταλλαγμένοι). Mπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη ακαμψία στο σώμα σας, μπορείτε όμως να τα αντικαταστήσετε , ειδικά όταν μαγειρεύετε, με βούτυρο και ίσως ελαιόλαδο ή/και λάδι καρύδας πχ. στη σαλάτα σας .. Το θέμα είναι εάν καταναλώνετε πάρα πολλά ωμέγα-6 και όχι αρκετά ωμέγα-3, θα έχετε ανισορροπία και φλεγμονή στο σώμα σας και συνεπακόλουθα δυσκαμψία. Σας προτείνω να αρχίσετε να καταναλώνετε περισσότερα λιπαρά ψάρια, σαρδέλες, ελαιόλαδο ιχθυέλαιο. Όμως να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα ιχθυέλαια, μην προτιμάτε κάποια χαμηλής ποιότητας λόγω πιο χαμηλού κόστους, καθώς είναι ιδιαίτερα επιβλαβή. Αντίθετα, πολύ καλής ποιότητας έλαιο θα σας δώσει τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που χρειάζεστε.

Είναι προφανώς γνωστό σε όλους ότι α ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα λιπαρά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, οι ελλείψεις δε ωμέγα 3 λιπαρών οξέων δημιουργούν φλεγμονή, πόνο και δυσκαμψία. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα ωμέγα-3 ίσα. Μεταξύ 11 τύπων, οι 3 πιο σημαντικοί είναι οι ALA, EPA και DHA. Το ALA βρίσκεται κυρίως στα φυτά και είναι βασικός πρόδρομος του EPA ή του DHA, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε ζωικές τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια. Ένα μικρό ποσοστό του ALA μετατρέπεται σε EPA — και ακόμη λιγότερο σε DHA.Η διαδικασία μετατροπής είναι αναποτελεσματική στους ανθρώπους. Όταν δε το ALA δεν μετατρέπεται σε EPA ή DHA, απλώς αποθηκεύεται ή χρησιμοποιείται ως ενέργεια όπως άλλα λίπη.

Φυτικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ενδεικτικά είναι οι σπόροι λιναριού, το λινέλαιο, τα καρύδια και οι σπόροι chia. Προφανώς μπορείτε να τα πάρετε και από τα φύκια, αλλά θα πρέπει να τα πάρετε ως συμπλήρωμα (και πάντα με επιφύλαξη, καθώς τα φύκια βρίσκονται χαμηλά στο βυθό, όπου καταλήγουν και τα βαριά μέταλλα). Η μη κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων από ψάρια μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή ακριβώς γιατί θα σας λείπουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κυρίως δε τα δύο πιο κύρια από αυτά. Συχνά δε με τη λήψη μόνο αυτών, θα παρατηρήσετε ότι η ακαμψία σας θα είναι πολύ καλύτερη, πιθανά ακόμα και σε διάστημα μιας ή δύο εβδομάδων.  Το επόμενο βήμα είναι η αύξηση της βιταμίνης Κ2, η οποία είναι ένας τύπος βιταμίνης που διώχνει το ασβέστιο από τις αρθρώσεις από τους μαλακούς ιστούς και το οδηγεί στα οστά. Λειτουργεί δε συνεργιστικά με τη βιταμίνη D3. Η βιταμίνη D3 βοηθά επίσης τη φλεγμονή στους μυς σας και στην απαλλαγή πόνο στις αρθρώσεις σας. Στην ουσία μπορείτε να έχετε μεγάλο όφελος παίρνοντας d3 και K2 μαζί.

Κοινό σημείο μεταξύ φυτικών ελαίων, ιχθυελαίου Ωμέγα 3 είναι ότι έχουμε να κάνουμε με λίπη. Πεπτικά προβλήματα κυρίως χαμηλή ποσότητα χολής επίσης μπορεί να καταλήξουν σε ακαμψία. Με άλλα λόγια, εάν δυσκολεύεστε να χωνέψετε λίπη επειδή κάτι συμβαίνει με τη χοληδόχο κύστη σας, αυτό που ισχύει είναι ότι δεν θα είστε σε θέση να απορροφήσετε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα πχ. από μουρουνέλαιο ή γενικά ιχθυέλαια ή ακόμα και από τα λιπαρό ψάρια. Έτσι καταλήγετε να έχετε έλλειψη σε λίπη. Πολλοί άνθρωποι έχουν πόνο ακαμψίας και φλεγμονή, ακόμη και ινομυαλγία, λόγω προβλήματος της χοληδόχου κύστης. Συνήθως στη δεξιά πλευρά μπορεί να εμφανίσουν πόνο, ενώ στην αριστερή πλευρά πιθανότατα θα είναι περισσότερο παγκρεατικού τύπου ο πόνος, επειδή το πάγκρεας και η χοληδόχος κύστη συνεργάζονται.

Η χοληδόχος κύστη συγκεντρώνει τη χολή, η οποία παράγεται κυρίως από το συκώτι σας. Δευτερογενώς παράγεται από τα φιλικά βακτήρια στο παχύ έντερο. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι η χολή όταν δημιουργείται, κατεβαίνει στη χοληδόχο κύστη, όπου συμπυκνώνετε στην χοληδόχο κύστη και ελευθερώνεται με σύσπαση αυτής μετά το φαγητό βοηθώντας στην πέψη. Η χολή ταξιδεύει μέσω στενών σωληνοειδών καναλιών (χοληδόχος πόρος) μέσα στο λεπτό έντερο, όπου συμμετέχει στην πέψη.

Όταν τρώτε, υποτίθεται ότι απελευθερώνεται και διασπά τα λίπη σε μικρότερα σωματίδια. Το πάγκρεας μπορεί να απελευθερώσει το ένζυμο της λιπάσης, για να μετατρέψει τα λίπη σε ακόμη μικρότερα σωματίδια. ώστε το σώμα σας να μπορεί να το απορροφήσει σε ένα λεπτό έντερο. Έτσι, πολύ λίπος απορροφάται στο λεπτό έντερο, Συνεχίζοντας προς το παχύ έντερο, ένα μεγάλο μέρος της χολής θα επαναρροφηθεί και θα ανακυκλωθεί. Η χολή “ανακυκλώνεται” περίπου στο 95%. Έτσι, εάν υπάρχει φλεγμονή σε αυτό το μέρος του λεπτού εντέρου σας, θα έχετε πρόβλημα.

Αρα θα υπάρχει ανεπάρκεια παραγωγής χολής λόγω προβλήματος : στο συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το λεπτό ή το παχύ έντερο. Εν κατακλείδι υπάρχουν πολλοί λόγοι εξαιτίας των οποίων μπορεί να έχετε έλλειψη χολής. Το θέμα είναι ότι εάν έχετε έλλειψη χολής, θα έχετε δύσκαμπτους μύες, ακόμα και εάν τηρείτε όσα μόλις αναφέραμε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν χρόνια και δεν ξέρουν ότι αυτά σχετίζονται.

Ένας καλός δείκτης για να γνωρίζετε εάν έχετε πρόβλημα με τη χοληδόχο κύστη, εκτός από το να κάνετε μια εξέταση σάρωσης μαζί μας για όλο το σώμα σας, ιδιαίτερα τη χοληδόχο κύστη σας, εάν θέλετε, είναι μια πληρότητα ή σφίξιμο κάτω από το δεξί θώρακα. Η θεραπεία είναι η λήψη καθαρών χολικών οξέων ή αλάτων καθώς και/ή λεκιθίνης. Η χολή θα βοηθήσει την απορρόφησης όσων αναφέραμε.

Εν κατακλείδι η δυσκαμψία συχνά οφείλεται στην έλλειψη συγκεκριμένου λίπους

ή την αδυναμία πέψης ενός συγκεκριμένου λίπους.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449       

Facebook Διατήρηση Υγείας

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!