Αρχική Vivamus Μπρόκολο και quiche πράσου

Μπρόκολο και quiche πράσου

by NIKOLE

Αυτή η γευστική κις είναι γεμάτη με μοβ μπρόκολο, τρυφερά πράσα, γλυκό κρεμμύδι και αρωματικό δεντρολίβανο, περιτυλιγμένο σε μια «κρέμα» ρεβιθιού και μια τραγανή vegan ζύμη. Σερβίρεται τέλεια με μια απλή σαλάτα ή λίγα λαχανικά. Χρόνος προετοιμασίας15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος35 λεπτάΣυνολικός χρόνος50 λεπτάΜερίδες:6 άτομα

Συστατικά
Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
Για τη γέμιση
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
100 γραμμάρια μπρόκολο μωβ που φυτρώνει, με τις σκληρές άκρες πεταμένες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο πράσο, κομμένο σε φέτες
Μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C/ 160 °C/ για φούρνο με ανεμιστήρα.
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη, προσθέστε σε ένα μπολ τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι ρεβιθιού, τη διατροφική μαγιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας και τρίψτε το μείγμα μαζί με τα δάχτυλά σας.
Ρίχνετε σιγά σιγά στο νερό λίγο λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο νερό όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Πιέστε τη ζύμη στη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας τάρτας 7 ιντσών με χαλαρό πάτο, ώστε να είναι ομοιόμορφο πάχος.
Μεταφέρετε στο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Προσθέστε το αλεύρι ρεβιθιού, αλάτι και πιπέρι και τη θρεπτική μαγιά σε ένα μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Προσθέστε το νερό και χτυπήστε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
Λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε χαμηλή/μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο, το πράσο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Τσιγαρίστε απαλά για 6-7 λεπτά για να μαλακώσει.
Ρίξτε ένα κουτάλι το μείγμα λαχανικών στη βάση της θήκης ζαχαροπλαστικής που έχει ψηθεί. Περιχύνουμε με την κρέμα ρεβιθιού να καλυφθούν όλα σε ομοιόμορφη στρώση.
Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, we shall be at your disposal at the following numbers: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Purple Sprouting Broccoli and Leek Quiche

This flavourful quiche is packed with purple sprouting broccoli, tender leeks, sweet onion and aromatic rosemary, encased in a chickpea ‘custard’, and a crisp vegan pastry. Perfect served with a simple salad or a side of vegetables.Prep Time15 minsCook Time35 minsTotal Time50 minsServings:6 people

Ingredients

For the pastry

  • 1 cup chickpea flour
  • 1 cup ground almonds
  • 1 tbsp nutritional yeast
  • A pinch of salt and pepper
  • 1/3 cup coconut oil, melted
  • 1/4 cup filtered water

For the filling

  • 1 1/2 cups chickpea flour
  • 2 tbsp nutritional yeast
  • 100g purple sprouting broccoli, tough ends discarded
  • 1 clove of garlic, thinly sliced
  • 1 small white onion, thinly sliced
  • 1 tbsp coconut oil
  • 1 cup filtered water
  • 2 tsp fresh rosemary, finely chopped
  • 1 medium leek, sliced
  • A generous pinch of salt and pepper

Instructions

  • Preheat the oven to 180 °C/ 160°C/ for fan assisted oven.
  • To prepare the pastry, add the ground almonds, chickpea flour, nutritional yeast, salt and pepper to a mixing bowl. Stir to combine.
  • Add the melted coconut oil and rub the mixture together with your fingers.
  • Slowly drizzle in the water a little at a time, kneading until well combined and a dough forms. Add more or less water as required to get a dough consistency.
  • Press the dough into the base and sides of a 7-inch loose bottom tart tin, so that it is an even thickness.
  • Transfer to the oven to bake for 10 minutes whilst you prepare the filling.
  • Add the chickpea flour, salt and pepper, and nutritional yeast to a mixing bowl. Stir well to combine.
  • Add the water and whisk together until smooth. Set aside.
  • Melt the coconut oil in a frying pan over a low/ medium heat. Add the broccoli, leek, onion, rosemary and garlic. Sweat gently for 6-7 minutes to soften.
  • Spoon the vegetable mixture into the base of the part cooked pastry case. Pour over the chickpea custard so that everything is covered in an even layer.
  • Transfer to the oven and bake for 25 minutes until cooked through and golden brown. Set aside to cool a little before serving.

Notes

CNM recommends the use of organic ingredients. Allergens: Nuts (almonds)Recipe by Emma Carter for the CNM Natural Chef Diploma Course

Πηγή https://www.naturopathy-uk.com/healthy-recipes/blog/2020/03/19/purple-sprouting-broccoli-and-leek-quiche/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2021-11-22&utm_campaign=how_to_go_dairy_free

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα