Αρχική Vivamus Μπρόκολο και quiche πράσου

Μπρόκολο και quiche πράσου

by NIKOLE

Αυτή η γευστική κις είναι γεμάτη με μοβ μπρόκολο, τρυφερά πράσα, γλυκό κρεμμύδι και αρωματικό δεντρολίβανο, περιτυλιγμένο σε μια «κρέμα» ρεβιθιού και μια τραγανή vegan ζύμη. Σερβίρεται τέλεια με μια απλή σαλάτα ή λίγα λαχανικά.

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 35 λεπτά

Συνολικός χρόνος : 50 λεπτά

Μερίδες:6 άτομα

Συστατικά
Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό

Για τη γέμιση
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
100 γραμμάρια μπρόκολο μωβ που φυτρώνει, με τις σκληρές άκρες πεταμένες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο πράσο, κομμένο σε φέτες
Μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C/ 160 °C/ για φούρνο με ανεμιστήρα.
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη, προσθέστε σε ένα μπολ τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι ρεβιθιού, τη διατροφική μαγιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας και τρίψτε το μείγμα μαζί με τα δάχτυλά σας.
Ρίχνετε σιγά σιγά στο νερό λίγο λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο νερό όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Πιέστε τη ζύμη στη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας τάρτας 7 ιντσών με χαλαρό πάτο, ώστε να είναι ομοιόμορφο πάχος.
Μεταφέρετε στο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Προσθέστε το αλεύρι ρεβιθιού, αλάτι και πιπέρι και τη θρεπτική μαγιά σε ένα μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Προσθέστε το νερό και χτυπήστε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
Λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε χαμηλή/μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο, το πράσο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Τσιγαρίστε απαλά για 6-7 λεπτά για να μαλακώσει.
Ρίξτε ένα κουτάλι το μείγμα λαχανικών στη βάση της θήκης ζαχαροπλαστικής που έχει ψηθεί. Περιχύστε με την κρέμα ρεβιθιού να καλυφθούν όλα σε ομοιόμορφη στρώση.
Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

VIVAMUS Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα